24.12.06, 22:16
Czy ktoś wie coś konkretnego na temat lodowiska? Czy będzie odpłatne, czy
będzie mozna wypożyczyć na miejscu łyżwy, czy będzie otwarte non stop czy w
jakichś godzinach i w ogóle kto tam będzie pilnował porządku.
Obserwuj wątek
    • anula_a Re: lodowisko 25.12.06, 20:19
      w ciechanowskiej gazecie samorządu miasta (listopad) przeczytałam, że lodowisko pomieści jednorazowo ok 100 osób,
      będzie czynne codziennie w godzinach 8-13 i 15-20, potrzebna jest podobno przerwa na konserwację lodowiska
      bilety - dzieci, młodzież i studenci - 2,oo zł, normalny bilet 4,oo zł
      w hali sportowej będzie można wypozyczyć łyżwy (wg informacji w gazecie samorządowej zakupiono 140 par), koszt wyposażenia to 5,oo zł za rozpoczętą godzinę
      trochę mnie... zaskoczyły rozmiary lodowiska ;)
      jak podaje gazeta samorządowa cytuję:
      "wymiary tafli 20x40 metrów kwadratowych" (sic!)
      sprawdźcie sami w gazecie,
    • mars75 Re: lodowisko 26.12.06, 13:59
      Od dzisiaj juz czynne! W dodatku chyba dzisiaj wstep wolny.
      • ania2261 Re: lodowisko 26.12.06, 17:58
        Dziś juz byłam, wiem jak jest. Dzięki za odp.
        • guciu83 Re: lodowisko 26.12.06, 18:21
          opowiedz jak jest :)
          • phk1jeden Re: lodowisko 26.12.06, 20:11
            [PHK1] a lód i zima od kogo-:))))
            • anyone_x Re: lodowisko 27.12.06, 02:19
              Od miłościwie nam panujących bliźniaków?:) Przecież wszystko, co dobre, to Oni,
              a co złe, to Lepper i Giertych. Ale mogą się przejechać... Bo przecież lodowisko
              się z łyżwami kojarzy, a łyżwy... no, wiadomo z kim...
              Czyżby zatem prowokacja???
              • phk1jeden Re: lodowisko 27.12.06, 19:21
                [phk1-anyone] FAJNIE napisałeś. W Płocku już jeżdzą na łyżwach.A tam faktycznie
                PiS górą-:))).Nikogo nie ma z LPT/SO w radzie miasta.
                • guciu83 Re: lodowisko 27.12.06, 20:07
                  phk1 czemu nawet w wątku o lodowisku uprawiasz swoją chorą politykę?
                  • phk1 [...] 27.12.06, 20:22
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • phk1 [...] 27.12.06, 20:34
                  • phk1 [...] 27.12.06, 20:44
                    • h8me4ever Re: lodowisko 27.12.06, 20:46
                      czytam, kontestuje....
              • phk1 Re: lodowisko 28.12.06, 21:24
                [phk1] PUCHATEK czuje się wypromowany przez GUCIA ,co mu miodzio z ekipą
                pszczółek robi,był miał małe co nieco -:))))
    • anula_a Re: lodowisko 28.12.06, 22:17
      wątek o lodowisku stał się polityczno-towarzyską pyskówką
      ludzie ! opamiętajcie się ! zamiast pleść banialuki i obrzucać się stekiem wyzwisk idźcie pojeździć na łyżwy, zdecydowanie polecam !
      • phk1 Re: lodowisko 29.12.06, 09:55
        [phk1-anula] nie przesadzaj w tym co piszesz,nie jest tak jak ci sie wydaje.
        STEK WYZWISK gdzie ty to przeczytałaś,u kogo?
        • anula_a sprostowanie 29.12.06, 21:24
          no dobra, przesadziłam - odszczekuję ten STEK WYZWISK, ale pyskówki nie cofam !
          • phk1 Re: sprostowanie 29.12.06, 21:29
            [phk1-anula] no widzisz ANULA PucHateK1 kontroluje juz i pyskówki -:))))
            łYżWY ? aby nie za ostro ,trzymać się poziomu lodowiska ,bo w pionie łyżwą można
            zrobić aferę-:)))))
            • endzo Re: sprostowanie 03.01.07, 09:06
              jak sprawdza sie nasze lodowisko..? sa jakies statystyki uczeszczalnosci..?
              duzo chetnych..? kiedy najlepiej skorzystac zeby nie bylo zbyt duzego
              przepelnienia..?
    • mala888332 Re: lodowisko 03.01.07, 23:53
      Dupa a nie lodowisko! Paranoja jakaś, zero organizacji, odpowiedzialności za
      własne słowa, nic... Około godziny 14:50 dochodzę do lodowiska. Nie wygląda ono
      jakby za chwilę miało być czynne- nie jest ani oczyszczone ze śniegu (na co
      była przeznaczona dwu-godzinna przerwa), ani dość "zmrożnne" (na części tafli
      były niewielkie kałuże). O 14:55 stoję już przed halą sprtową i czekam na
      koniec przerwy. W międzyczasie zaczynają się zbierać tu inni ludzie. Czekamy i
      czekay bez żadnych efekktów do godziny 15:20 kiedy to jakaś Pani otwiera
      zdziwiona drzwi i informuje nas, że nie będzie dziś czynne. Nie ma ochoty
      rozmawiać, nie jest dokładnie zoriętowana "co i jak". Na pytanie "czemu nie
      otworzą?" odpowiada, że jest za ciepło. Więc ja pytam... "jak do cholery może
      być za cipło, skoro patrzę w tej chwili na termometr i jest 5 stopni, a wg.
      informacji zamieszczonych w internecie i w gazetach, po jedym dniu 2-3
      stopniowego mrozu, kiedy to tafla ma zamarznąć i utwardzić się (a był takie
      dzień), może na powietrzu byc nawet 10 stopni, a lodowisko i tak będzie czynne.
      Na drzwiach nie widniała ŻADNA informacja na temat niedyspozycji lodowiska i
      jej powodu. Babeczka, która do nas wyszła z dalszymi pytaniami skierowała nas
      do Pań z kasy na basenie, lecz one rówierz nas odesłały... Gdzie? Do hali:D
      Czyżbyśmi nie wiedzieli do końca kto jest za ten obiekt odpowiedzialny? Opss...
      Skoro tak sie robi, to po co było tak wcześnie otwierać lodowisko? Mogli
      poczekać do lutego, lód sam by się trzymał i nie musieliby wydawać na sztuczne
      ochładzanie skoro teraz tak oszczędzają... Poważni ludzie? Heh... Radzę
      organizatorom zweryfikować informacje podane w środkach masowego przekazu bo
      ogłupiają i zniechęcają ludzi. Miło by było również informować nas,
      mieszkańców, o zmianach w dyspozycji. Szkoda słów... Porażka organizatorów,
      totalne dno...
    • magik1985 Re: lodowisko 04.01.07, 23:32
      Ja mam tylko jedno pytanie do użytkownika powyżej.

Kiedy to byłaś na lodowisku, kiedy wydarzyła się taka sytuacja? Bo śniegu w
      Ciechanowie to ja już od października nie widziałem (takiego, co by zalegał), a
      jeśli to było dawno, to... dopiero teraz Ci się przypomniało?

Ale ok. Tylko pytam. Skoro rzeczywiście taka sytuacja miała miejsce, to należy
      się temu bliżej przyjrzeć.
      • pawloskarawlos1 Re: lodowisko 05.01.07, 13:09
        Mogę ci odpowiedzieć na te pytanie, chodzi o to że lodowisko jest czynne od 9
        rano do 13, w tym czasie lodowisko się "zdziera" po przez ślizganie się po nim,
        ostre hamowanie itp, na lodzie zbierają się "okruszki lodu" i to wygląda jak
        śnieg, 2 stycznia było tego śniegu bardzo dużo na lodowisku a tu spowalnia
        ślizganie się, podejżewam że MOSiR napewno nie ma specjalnej maszyny do
        zbierania tego śniegu, ale wystarczyłoby to zamieść, albo "przejechać" lodowisko
        wielkim śćiągaczem.
        • magik1985 Re: lodowisko 05.01.07, 22:14
          ok. dzieki za wyjaśnienie. Przyznaję myślałem o padającym śniegu, a nie o
          skruszonym lodzie :) Dawno na lodowisku nie byłem, więc zwracam honor :)
          • pryderi Re: lodowisko 12.01.07, 21:30
            ale ogólnie to otwarte jest i mozna pojeździć czy nie za bardzo?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka