Dodaj do ulubionych

Strona www schroniska w Pawłowie

05.03.07, 21:18
www.pawlowo.maxlive.pl

Podbijajcie co jakiś czas ten post, myślę że warto!!
Obserwuj wątek
    • maltese1 Re: Strona www schroniska w Pawłowie 06.03.07, 14:58
      Brawo! Wreszcie schronisko doczekalo sie bardzo ladnej stronki. Jestem mile
      zaskoczona. Dzieki temu, mam nadzieje, schronisko zyska zainterosowanie lokalnej
      spolecznosci. Na uwage zaslugujua linki odnosnie pomocy dla zwierzaczkow.
      Wystarczy spojrzec na wyraz ich proszacych oczu...na to nie mozna pozostac
      obojetnym. Jak napisano na stronie "Człowiek udomowił sobie zwierzęta, więc jest
      za nie odpowiedzialny, także za te bezdomne". Szczerze zyczylabym sobie i innym,
      aby przemyslec sens tego zdania i nie pozostac obojetnym na krzywde tych
      najslabszych i zagubionych w naszej cywilizacji.
      Przylaczam sie do pomocy i trzymam kciuki!
      • aleksandrowkarz Re: Strona www schroniska w Pawłowie 13.03.07, 12:40
        Podbijam.
        • bruum Re: Strona www schroniska w Pawłowie 18.03.07, 10:58
          Jak zwykle ciekawe inicjatywy wzbudzają mierne zainteresowanie. Kiedy
          Ciechanowianie zaczną patrzeć dalej niż na czubek własnego nosa? Oczywiście nie
          wszyscy, ale niestety zdecydowana większość.
          • Gość: mycha Re: Strona www schroniska w Pawłowie IP: *.acn.waw.pl 26.06.07, 17:20
            kolejna aktualizacja strony schroniska w Pawłowie. Te psiaki czekają na pomoc!!!!
            • Gość: inzynier_skrzypek Fantastyczna strona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 13:54
              Gratuluję. Oczywiście największy podziw dla wolontariuszy, którzy opiekują się
              zwierzakami. I dla samych zwierzków.
              • Gość: qwert Re: Fantastyczna strona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 16:07
                Adoptujmy pieski www.pawlowo.maxlive.pl
                • Gość: psiaki Re: Fantastyczna strona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 15:29
                  w gore!! :)
            • Gość: mycha Re: Strona www schroniska w Pawłowie IP: *.acn.waw.pl 28.06.07, 16:52
              Polecam stronę schroniska.
      • Gość: brum Re: Strona www schroniska w Pawłowie IP: 62.111.149.* 28.06.07, 20:57
        Niech Waldek W. "pracujacy" w Ratuszu zatrudni miejskiego hycla do likwidacji
        bezpańskich psów;)
        • Gość: mycha Re: Strona www schroniska w Pawłowie IP: 213.199.253.* 29.06.07, 22:20
          Jakiej likwidacji??????????
          Proponuję zacząć od sumienia ludzi, bo psiaki są całkowicie są od nich zależne.
          • Gość: female Re: Strona www schroniska w Pawłowie IP: 85.134.176.* 30.06.07, 16:45
            Zgadzam sie calkowicie z Toba "mycha". Proponuje zastanowic sie najpierw nad
            znaczeniem, a dopiero potem wyrazac opinie. Likwidacja - slowo charakterystyczne
            dla niechetnych do dzialania, ludzi bez idei i wyobrazni!
            Bezdusznosc i okrutnosc ludzka nie zna granic. Dzieki Bogu istnieja ludzie o
            "wielkim sercu", ktorzy sa na tyle umotywowani, by wspierac potrzebujacych.
            Wystarczy popatrzec na smutne i zawiedzione spojrzenia tych pieskow. ONE nie
            oczekuja niczego wiecej jak pomocy, opieki i odrobine wspolczucia.
            Popieram akcje schroniska.
            • Gość: pieski Re: Strona www schroniska w Pawłowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 22:05
              www.pawlowo.maxlive.pl
              • Gość: mycha Re: Strona www schroniska w Pawłowie IP: *.acn.waw.pl 02.07.07, 15:27
                Postanowiłam to napisać na forum, gdyż serce boli jak się patrzy na te biedne
                chore psiaki w schronie. Weterynarz ogranicza się do szczepień i odrobaczania i
                na tym kończy, nie sprawdza ogólnego stanu zwierząt, pytanie dlaczego??? Gdzie
                są pieniądze, które miasto przyznaje na opiekę weterynaryjną????? Czy wystarcza
                tylko na odrobaczenie i szczepienie raz w roku???
                Na przykład ten wspaniały weterynarz nie biorąc zeskrobin ze skóry psiaków, na
                oko stwierdził nużeńca, nie pomyślał, że to pchły tak bardzo zniszczyły skórę
                maluchów. Na szczęście są już zdrowe, bo trafiły na SGGW i dobrzy ludze pomogli
                sfinansować ich leczenie (info na stronie schronu).

Polecam stronę schroniska i tamtejsze forum, może im więcej nas będzie tym
                większe szanse mają te psiaki.

• bruum Re: Strona www schroniska w Pawłowie 02.07.07, 17:08
          Ja tylko chciałem napisać, że brum który napisał o "likwidacji" to NIE bruum,
          czyli nie ja. Poza tym ja swoje posty w zdecydowanej większości poszę będąc
          zalogowanym.

A o schronisku mam wyrobione, niestety negatywne zdanie. Mycha, trzymam kciuki!
          Powodzenia.
          • Gość: female Re: Strona www schroniska w Pawłowie IP: 85.134.154.* 02.07.07, 21:52
            Moze zatem warto zastanowic sie, co sie dzieje z reszta pieniedzy, jezeli do
            schroniska dociera tylko nie wielka ich czesc. Byc moze radni nie uwzgledniaja w
            wydatkach budzetowych srodkow finansowych na pomoc w prowadzeniu schroniska, a
            starostwo z kolei intensywnie pracuje nad wprowadzeniem kolejnych bzdurnych
            metod zapobiegania bezdomnosci psow, znajdujac na to czas i pieniadze.
            Mycha, wracajac do weterynarza, z dwojga zlego, wazne, ze schronisko ma
            weterynarza, ktory jest w stanie zapewnic podstawowa opieke medyczna dla
            psiakow. Szkoda tylko, ze nie rozpoznaje bardziej skomplikowanych problemow
            zdrowotnych tych zwierzat (pobozne zyczenie).
            Zamiast krytkujac prace schroniska i w ironiczniym tonie zyczac "powodzenia" ,
            moze lepiej zaoferowac pomoc lub antidotum na panujace tam warunki. Dzieki
            ludziom, ktorzy tam pracuja, te pieski w ogole zyja!

• Gość: ps Re: Strona www schroniska w Pawłowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 22:05
              famale gdybys wiedzial ile mycha robi dla tego schrony. Zeby kazdy z nas zrobil
              10% tego bylo by o wiele lepiej. Ciekawe jak ty bys sie czol robiec tyle dla
              tych zwierzat w schronie a jego kierownictwo mialo to w d...? Pozdrawiam
              • Gość: female Re: Strona www schroniska w Pawłowie IP: 85.134.154.* 02.07.07, 22:13
                Kolego, robisz to dla zwierzakow nie dla kierownictwa. Dla uswiadomienia,
                czynnie pomagam zwierzetom, niestety spotyka sie to z powszechnym "linczem"
                spolecznym, a nawet agresja - taka to mentlanosc Polaka! Az wstyd. Awersja do
                jakiejkolwiek pomocy, liczy sie tylko korzysc w mysl zasady "cos za cos",
                totalna prywata!
                Podziwiam myche za jej sile i chec do niesienia pomcy, poswiecenia sie. Jedyne
                zyczenie - by bylo wsrod nas wiecej osob jej podobnych.
                • Gość: mycha Re: Strona www schroniska w Pawłowie IP: *.acn.waw.pl 03.07.07, 10:20
                  Przede wszystkim nie chodzi o to ile robię, robię to bo kocham te czworonośne
                  istoty i robię to tylko i wyłącznie dla nich, sprawia mi to ogromną przyjemność.
                  Szkoda, że mam rzucane kłody pod nogi, i szkoda że jes nas w Ciechamówku tak mało.
                  Jeśli chodzi o weta, to female zrozum, że on się ogranicza do minimum, jeśli
                  jest budżet to powinien być wykorzystany. Gdzie sterylizacja i kastracja??? W
                  schronie są suki w ciąży, co powinien wet zarządzić??? Odpowiedź sterylkę
                  aborcyjną, dlaczego, bo a)przepełnienie, b)kolejne kundelki, których w schronach
                  jest tysiące, c) prawdopodobieństwo kolejnych bezdomnych. Na co misto
                  przeznaczyło 20 tys zł??? Odp. na czipy, sens-moim zdanie żaden, ważniejsze są
                  sprawy. Pytanie czy ktoś zaczipował psiaki ze schronu? Odp. NIE, a powinien.
                  Czip kosztuje 30 zł, jeśli właściciel ma życzenie zaczipować to powinien ponieść
                  ten koszt. Jeśli ktoś chce się pozbyć psa, przywiązując go np. w lesie, to zrobi
                  to, czip przecież można wyciąć, można też powiedzieć, że psiaka się sprzedało i
                  być może ten kolejny właściciel pozbył się balastu.
                  To są moje przemyślenia.
                  STERYLIZACJA I KASTRACJA!!!! Pies nie powinien opuszczać schronu jeśli nie
                  przeszedł zabiegu!!!
                  A tak zmieniając temat, bardzo mnie cieszy ta ożywiona dyskusja:)
                  • Gość: pieski Re: Strona www schroniska w Pawłowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 12:27
                    pomóż psiakom -
                    www.maxlive.pl/pawlowo/index.php?option=com_loudmouth&task=topic&id=5&Itemid=60
                    • Gość: female Re: Strona www schroniska w Pawłowie IP: 85.134.180.* 03.07.07, 22:45
                      Mycha, moze w takim razie warto porozmawiac z tym weterynarzem, uswiadomic go,
                      jak wazna jest kastracja w celu zapobiegania poglebiania sie problemu
                      bezdomnosci psow. Ale, jak zreszta sama piszesz, pojawia sie kolejny problem -
                      kasa, kto za to zaplaci... Schronisko wspolpracuje napewno z Towarzystwem Opieki
                      nad Zwierzetami, co oni na to? Kto zajmuje sie dystrybucja srodkow finansowych
                      przeznaczonych dla schroniska i w jaki sposob tego dokonuje?
                      A propos problemu pokarmu - moze warto wystosowac odpowiedni apel do firm
                      produkujacych zywnosc, proszac ich o wsparcie dzialalnosci schroniska. Pewnie w
                      samym Ciechanowie bedzie ich nie wiele, moze jakies zaklady w okolicy.
                      A moze ciechanowskie gazety zaoferowalyby drobne ogloszenie na rzecz
                      schroniska...Mycha, nie mozecie pozostawac z tym problemem sami sobie - juz sama
                      strona internetowa to olbrzymi sukces!
                      • Gość: mycha Re: Strona www schroniska w Pawłowie IP: *.acn.waw.pl 04.07.07, 09:57
                        Female, czy uważasz, że wet nie wie jak ważna jest kastracja i sterylizacja?
                        Doskonale sobie zdaje sprawę, tylko niestety ja na tym człowieku poznałam się
                        bardzo i KASA to podstawa, a poza tym to strasznie brudna robota, lepiej zająć
                        się pieskiem Kowalskie, bo czysty, odpchlony. Nie wiem ile rocznie jest
                        przeznaczane na opiekę weterynaryjną, ale wiem, że oprócz kasy potrzebne jest
                        serce i chęci.
                        Schroniskiem opiekuje się PUK, ale ta instytucja z kolei jest zależna od miasta,
                        więc przy okazji ustalania budżetu powinny być pewne sprawy poruszone. Niestety
                        ja jestem nikim dla nich:(
                        TOZ jest, ale na wykończeniu, jedyna osoba wkładająca serce i bardzo dużo
                        robiąca to G. Grzelak, TOZ powinien funkcjonować ze składek członków, ale
                        członków nie ma. Wiem, że TOZy są w wielu miastach OPP (Organizacja Pożytku
                        Publicznego) i jest możliwość przekazywania 1%, u nas tak nie ma, bo nie ma
                        ludzi chętnych do współpracy.
                        Jeśli chodzi o pokarm, to z moich info albo dostają teraz bardzo mało albo wcale
                        z Gołymina. Ale to są info nie potwierdzone oficjalnie. Pewnie, że warto
                        napisać list z prośbą, ale to chyba powinno wyjść z PUKu a tam jakoś mizerne
                        zainteresowanie. Zresztą została im dana ankieta do wypełnienia, bo jest szansa
                        na jedzenie, sądzę że zaginęła w stercie papierów.
                        Jeśli chodzi o gazety ciechanowskie, to jeszcze nie próbowaliśmy. Ostatni w
                        Extra był artykuł, ale bez apelu o pomoc, a szkoda, w Tygodniku kiedyś napisali,
                        że powstała strona, przydałby się artykuły, takie porządne. Niestety na rozmowy
                        powinna iść osoba, która dysponuje czasem, ja go nie mam, bo wracam do domu po 19.
                        Jeśli chodzi o stronę internetową, podziękowania i pochwały trzeba kierować do
                        firmy Maxlive i Michała R., bo to on poświęca swój czas zamieszczając na stronie
                        psiaki i to on stworzył tą stronę i to w jego stronę ukłony. Dziękuję Michałku:)
                        I jeszcze ma do mnie cierpliwość:)
                        I tak to wszystko wygląda.
                        • Gość: female Re: Strona www schroniska w Pawłowie IP: 85.134.205.* 05.07.07, 00:11
                          Kim sa ludzie pracujacy w Urzedzie Miasta, ze Ty jestes dla nich "nikim"? Pewnym
                          jest, ze radni rowniez czytaja to forum. Czy ktos z Panstwa radnych moze wyrazic
                          swoja opinie co do problemu schroniska?
                          Z ta sama prosba zwracam sie rowniez do przedstawicieli ciechanowskiej prasy,
                          ktorych dzialalnosc na tym forum jest dosc aktywna.
                          Pomoc oraz porady mozna uzyskac w Zarzadzie Glownym TOZ - polecam strone
                          www.toz.pl. Nie sadze, by pozostali obojetni na niesprawiedliwosc losu zwierzat.

• Gość: Michal R Re: Strona www schroniska w Pawłowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 15:52
      www.pawlowo.maxlive.pl
      • Gość: link Re: Strona www schroniska w Pawłowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 10:14
        www.pawlowo.maxlive.pl
        • Gość: mycha Re: Strona www schroniska w Pawłowie IP: *.acn.waw.pl 05.07.07, 13:55
          Cuda się czasami zdarzają, do końca roku co miesiąc zostanie wykastrowanych 5
          psów, ja ze swojej strony oragnizuję sterylizację 3 suk.
          Teraz tylko na boks trzeba poczekać, bo po zabiegu psiaki gdzieś muszą być.
          Jeśli będzie chętna osoba do pomocu w przewożeniu suk do weta, to będę wdzięczna.
    • Gość: mycha Re: Strona www schroniska w Pawłowie IP: *.acn.waw.pl 06.07.07, 15:38
      www.pawlowo.maxlive.pl
      • bruum Re: Strona www schroniska w Pawłowie 08.07.07, 19:49
        Mam zbędne posłanie dla psa, mogę je oddać. Jak to załatwic?
        • Gość: mycha Re: Strona www schroniska w Pawłowie IP: *.acn.waw.pl 09.07.07, 09:55
          Zawsze możesz je do mnie podrzucić, ale sprawa jest inna, u nas w schronie nie
          używają takich rzeczy, mają słomę i to im wystracza, i jest lepsze. Jeśli chcesz
          to posłanie przeznaczyć dla potrzebujących psiaków, to ja je mogę wziąć i
          zawieźć do Fundacji Emir, z którą współpracuję i która pomogła już trzem naszym
          psiakom i teraz pomoże następnemu.
          • Gość: bruum Re: Strona www schroniska w Pawłowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 19:28
            No to podrzucę to do Ciebie.
            Pozdrawiam.
            • Gość: mycha Re: Strona www schroniska w Pawłowie IP: *.acn.waw.pl 10.07.07, 09:00
              A wiesz gdzie miszkam???:)
              • Gość: bruum Re: Strona www schroniska w Pawłowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 11:33
                Wiem gdzie mieszkasz, jakie ma zwierzaki w domu, jaki masz samochód....
                A żebyś nie wpadła w panikę że jestem jakimś tajnym agentem to zdradzę Ci
                sekretne hasło:
                Na pohybel sk.....om.
                A jeśli jeszcze nie wiesz o kogo chodzi, to nasz Demo nie potrzebuje tego
                posłania więc je oddajemy potrzebującym zwierzakom. Niech im dobrze służy:)

Pozdrawiam cieplutko :)
                • Gość: mycha Re: Strona www schroniska w Pawłowie IP: *.acn.waw.pl 10.07.07, 11:45
                  Oj na pohybel sk... żebyś wiedział
                  Zostałam zdemaskowana.
                  Kochanieńki dawaj to posłanie to zawiozę, bo jadę do Fundacji już wkrótce:)
                  • Gość: mycha Re: Strona www schroniska w Pawłowie IP: *.acn.waw.pl 10.07.07, 11:47
                    A w domu jest wiadomo kto, czyli kiedy chcesz możesz przyjść.
                    I co Demo posłania nie będzie miał, oj niedobry pan:))))
                    • Gość: bruum Re: Strona www schroniska w Pawłowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 12:22
                      I tak w nim nie spał, tylko zawsze do M w nogi się pakuje albo do nas :) Dziś
                      wieczorkiem moze podrzuce.
                      • Gość: mycha Re: Strona www schroniska w Pawłowie IP: *.acn.waw.pl 11.07.07, 09:59
                        dziękuję za posłanie jest giiiiiigantyczne.
    • Gość: pawlowo Re: Strona www schroniska w Pawłowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 14:00
      www.pawlowo.maxlive.pl
      • Gość: maltese1 Re: Strona www schroniska w Pawłowie IP: 85.134.223.* 13.07.07, 00:09
        Zajrzyj na strone schroniska - Aktualnosci - potrzebna pomoc!
    • Gość: mycha Re: Strona www schroniska w Pawłowie IP: *.acn.waw.pl 30.07.07, 16:27
      W schronisku potrzebne jest jedzenie dla psiaków. Jeśli ktoś może pomóc, to
      psiaki będą wdzięczne.
      • Gość: psiaki Re: Strona www schroniska w Pawłowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 08:00
        ZWRACAMY SIĘ DO PAŃSTWA Z PROŚBĄ O POMOC SCHRONISKU. OBECNIE POTRZEBNA JEST
        KAŻDA ILOŚĆ KARMY, MOŻE BYĆ SUCHA I MOKRA DLA DOROSŁYCH ALE I DLA SZCZENIAKÓW.

KAŻDA CHOCIAŻBY NAJMNIEJSZA PUSZKA DAJE PEŁNOWARTOŚCIOWE JEDZENIE NASZYM
        CZWORONOŻNYM PRZYJACIOŁOM.

OPRÓCZ W/W POTRZEBNY JEST RYŻ, KASZA, OLEJ, MAKARON!!!

więcej informacji na: www.pawlowo.maxlive.pl
    • Gość: mycha Re: Strona www schroniska w Pawłowie IP: *.acn.waw.pl 07.08.07, 10:00
      Chciałam tylko przypomnieć, że potrzebna jest karma dla psiaków i kotów.
      • Gość: wieremek Re: Strona www schroniska w Pawłowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 19:44
        Mych a co z tym kastrowaniem psów i suk??
        Jest ta kastracja?
        Masz kogoś do przetransportowania??
        Pozdrawiam
        • Gość: czarny pies Re: Strona www schroniska w Pawłowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 17:39
          Wczoraj w schronisku wykastrowano 15 psów. To początek - siedzą na kwarantannie
          i dochodzą do siebie. Potem planowane następne.
          • Gość: mycha Re: Strona www schroniska w Pawłowie IP: *.acn.waw.pl 24.09.07, 13:15
            Przepraszam, powinnam napisać, ale coś się nie wyrabiam.
            Rzeczywiście zostało wykastrowanych 15 psów, następne czekają w kolejce.
            Została też wysterylizowana jedna suka, która bezpośrenio po sterylce pojechała
            do domu.
            Zmieniło się jedno, każda suka, która znajdzie dom będzie sterylizowana, a potem
            do nowego domu będzie jechała:)
    • Gość: mycha Re: Strona www schroniska w Pawłowie IP: *.acn.waw.pl 25.09.07, 16:25
      Dziś zostały wykastrowane kolejne psy:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka