Gość: Gość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 07:15 Czy ktoś w Ciechanowie leczył się na tą chorobę i gdzie? Z jakim skutkiem? A może zna lekarzy , którzy pomogą skutecznie wyleczyć tą chorobę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: qklik Re: Borelioza IP: 213.199.253.* 09.07.07, 11:48 poczytajcie tu pl.wikipedia.org/wiki/Borelioza mam znajoma która zachorowała na borelioze, po leczeniu antybiotykiem wyzdrowiała, nie pamietam u którego lekarza leczyła sie. Odpowiedz Link Zgłoś
anula_a Re: Borelioza 09.07.07, 21:54 Gość portalu: Gość napisał(a): > Czy ktoś w Ciechanowie leczył się na tą chorobę i gdzie? Z jakim skutkiem? A mo > że zna lekarzy , którzy pomogą skutecznie wyleczyć tą chorobę? podaj swój namiar na mój adres gazetowy (dla jasności): anula_a@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Borelioza IP: 213.199.253.* 15.07.07, 14:40 Osoba z mojej rodziny chorowala na borelioze i wywolane nia zapalenie opon mozgowych. Leczenie w ciechanowskim szpitalu - 28 dni przyjmowania antybiotyku, z czego kilkanascie dni spedzonych na oddziale zakaznym, pozniej dojazdy na kroplowke. Jednak nie ma zadnej gwarancji ze po 28 dniowej terapii wszystkie bakterie borelii zostana zwalczone. W szpitalu nikt tego nie sprawdził, uznano ze leczenie zostalo zakonczone, bo wiekszosc objawow ustapila. Wiekszosc, jednak nie wszystkie. Dlatego warto sprawdzic na wlasna reke czy bakterie pozostaly jeszcze w organizmie. Zajmuje sie tym klinika w Poznaniu, wykonuje nowoczesne testy,(te zlecone przez szpital mialy tylko 50% skutecznosc), wyniki dostarcza wraz z opisem. Suma sumarum, warto uzbroic sie w cierpliwosc, bo leczenie tej choroby moze byc dlugotrwale (w USA praktykowane jest podawanie antybiotyku przez 3 lata). I jeszcze jedno - radze jak najszybciej zglosic sie do szpitala, bo choroba nie jest grozna, o ile niezwlocznie zacznie sie leczenie !!! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś