Gość: txx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.08, 19:27 Zamierzam postawic w Ciechanowie kilka HOTSPOTOW. Czy to dobry pomysl ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wiem Re: Hotspot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.08, 20:51 hmmm ? free? pay? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: txx Re: Hotspot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.08, 20:56 free Ale biznesplan jest bardzo szczegolowy,zawiera wiele interesujacych opcji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Hotspot IP: *.centertel.pl 10.09.08, 22:49 Ale pytanie zadałeś ?? I to gdzie je zadałeś !! Ciekawe jakiej odpowiedzi się spodziewasz ? To tak jak byś spytał klienta stacji benzynowej czy paliwo nie jest za drogie ... O HotSpoty zapytaj np. w niedzielę ludków przed kościołem, albo we wtorek na rynku w bramie !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Hotspot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.08, 23:09 typowo polskie pieprzenie drogi Pawle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem Re: Hotspot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.08, 23:15 bardzo dobry pomysł. 1. rynek 2. plac kościuszki 3. skwer św Piotra trzymam kciuki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BU Re: Hotspot IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.08, 13:02 Przyszła Galeria Mrówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: husy Błąd!!!! IP: 80.51.94.* 12.09.08, 20:24 W Ciechanowie NIE MA RYNKU!!! Jest pl. Jana Pawła II. Zapamiętajcie to sobie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem Re: Błąd!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.08, 20:50 o jej jaki ty aktualny jesteś :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ks maryjan Re: Błąd!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.08, 09:53 plac Jana Pawla?! A dlaczego jeszcze nie ma 40 metrowego pomnika zamiast fontanny?! Wstyd Wstyd Wstyd! Trzeba siac, a pozniej zbierac zniwo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2calories Re: Błąd!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.08, 20:49 a po co Ci ten pomnik? lepiej te 200tys plnów z kasy miejskiej przeznaczyć na obiady dla dzieci - stawiajcie żywe pmniki! smutno mi jak czytam takiego mohera który tylko pomniki by stawial! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz Re: Błąd!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.08, 00:31 Racja z tymi obiadami, ale sądzę, ze jeżeliby chcieli to i na obiady by się znalazło i na pomnik. Przecież nie trzeba wydawać 200tys jednego roku, można 50tys odkładać z budzetu przez 4 lata i bedzie pomnik. A co do HotSpotów, bardzo dobry pomysł, popieram i mam nadzieję, ze powstaną :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ml Re: Błąd!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 09:50 Nie zauwazyliscie ironii w wypowiedzi o pomniku? Na cholere nam te pomniki? Dla kogo to jest budowane? Fontanna powinna byc zrobiona jakas ladna, wiecej lawek. Kultury troche wprowadzcie do tego miasta bo pomnikami niczego nie osiagniemy. Na bialorusi buduja pomniki lenina i stalina, a u nas JP2 i do czego to prowadzi? Stoi bo stoi i nie ma sie z czego cieszyc, a mogloby za te pieniadze powstac cos przynoszacego korzysci mieszkancom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taaa Re: Błąd!!!! IP: *.centertel.pl 16.09.08, 19:34 zróbmy największy pomnik JP2 w europie. Wystarczy mieszkańcom się po 500-1000 zł złożyć i bedzie cacko. Plac albo ulicę JP2 ma dzisiaj każde miastko w Polsce ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzała a ja myślałem że o hotspotach piszemy IP: *.multimo.gtsenergis.pl 17.09.08, 09:08 Jak zwykle odbiegamy od tematu i jak zwykle ktoś się czepia szczegółów. Myślę, że takie hotspoty miały by sens w miejscach, w których jest dużo młodych ludzi. Proponuję okolice naszych ciechanowskich uczelni i akademików. Jeśli chodzi o parki czy skwery, to bałbym się, że stracę sprzęt i myślę że jest sens tylko w rynku (na placu JP dla czepialskich). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: df Re: a ja myślałem że o hotspotach piszemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.08, 11:28 i co kiedy będą te hotspoty?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: txx Re: a ja myślałem że o hotspotach piszemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.08, 23:23 niedlugo; rozmowy ze sponsorem i operatorami trwaja. na pewno w piatek cos bedzie jasne. ktos ma do piatku czas, zeby zdecowac kim chce byc pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kars Re: a ja myślałem że o hotspotach piszemy IP: 213.199.253.* 19.09.08, 08:22 Ja jestem zdecydowanie ZA Hotspotami. A czy ktoś wie czy już gdzieś na terenie Ciechanowa takowe są?? Bo się nie oriętuje za bardzo... Jeśli są to napiszcie gdzie. :) Pzr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mars Re: a ja myślałem że o hotspotach piszemy IP: *.eranet.pl 19.09.08, 12:53 Ostatnio zauwazylem ze w powiatowym urzedzie pracy jest informacja ze dziala bezplatny hotspot. Ale nie sprawdzalem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: txx Re: a ja myślałem że o hotspotach piszemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.08, 16:36 Oczywiscie Drogi Marsie w PUP-ie ciechanowskim jest wolny dostep do internetu i oczywiscie czasem dziala, ale jest to typowo lokalna sprawa. Po prostu dziala wewnatrz budynku...Mam nadzieje, ze powstana podobne w restauracjach, hotelach. Do dziela ;-) ------------- "idz dokad poszli tamci...po zlote runo nicosci..." ona to wie pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: txx Re: Hotspot IP: 212.244.174.* 23.09.08, 09:33 prosze o propozycje lokalizacji hotspotow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kars Re: Hotspot IP: 213.199.253.* 23.09.08, 17:39 Ja myśle, że jednym z najlepszych miejsc byłby Plac Kościuszki. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kars Re: Hotspot IP: 213.199.253.* 23.09.08, 17:42 A... Jeszcze chciałem się zapytać... Ile czasu zajmie zainstalowanie tych Hotspotów i kiedy będzie można ich używać?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: txx Re: Hotspot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.08, 19:22 Mysle, ze do konca roku sie uda...czeka mnie jeszcze rozmowa z miastem, ale raczej nie spodziewam sie klopotow. Ja czekam na propozycje lokalizacji, a nie propozycję ;-) Tych hotspotow bedzie kilka. Mysle o duzych osiedlach, o osiedlu domkow tudziez. Kazdy, kto bedzie mial antene, bedzie mial net za free, oczywiscie z pewnymi ograniczeniami, bo hotspot, to hotspot ;-). Mysle tez, ze prestiz miasta, czego trudno nie docenic- wzrosnie. Zrobie to, zeby niedowiarkowi pewnemu, pewnemu lajdakowi, ktory zagubil sie w zyciu i nigdy nie wierzyl w czlowieka udowodnic, ze trzeba sie spieszyc kochac ludzi, bo mlodo i szybko umieraja... ona to wie pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec 40-lec Re: Hotspot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.08, 20:54 Brawo za pomysł. Proponuję na osiedlu 40 lecia dwa ul. Ranieckiej i Reutta na skrajach osiedla. Inwestycja moze sie się zwrócic w dłuższym czasie na przesyłanych reklamach. nie wiem tyko co na to operatorzy i UKE. Ale jesli inicjatywa poważna to brawo za pomysł i życzę sukcesów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: txx Re: Hotspot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.08, 10:30 Oczywiscie pomysl jest jak najbardziej powazny i wdrazany w zycie. Bedzie dzialac ;-). Cel jest jasny - dostep uslugi do jak najwiekszej ilosci uzytkownikow w mozliwie najkrotszym czasie. Wczoraj przetestowalem hotspot nr 1 - dziala bez problemow, ale z roznych powodow nie moze na razie byc udostepniony. Motywacja moja jest tak silna, ze zrobie wszystko co w mojej mocy, by uruchomic siec w jak najszybszym czasie. Jasna rzecza jest to, ze z racji ograniczonej przenikliwosci fal o czestotliwosci 2.4 GHz, nawet hotspot na osiedlu nie gwarantuje dostepu dla wszystkich. Ale po coz mamy pomyslowych, madrych facetow? Zrobia sobie intranet, wyrzuca antene na dach i zalatwione :) Drogi Mieszkancu 40-lecia...Z mocy ustawy o radiofonii i telewizji oraz w zgodzie z prawem telekomunikacyjnym, omawiana czestotliwosc jest zwolniona z jakichkolwiek koncesji i oplat, a ograniczenia, ktore sa zawarte w tejze ustawie zostana oczywiscie uszanowane... ------------- "jak moglas tak..." ? ona to wie pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mars75 Re: Hotspot IP: *.eranet.pl 24.09.08, 13:14 Proponuje Plac Kosciuszki, Rynek, okolice krytego basenu i hali, okolice szpitala, Pultuska/Witosa, okolice skrzyzowania Płocka/Niechodzka (zasieg w galerii mrowka i osiedle), przy PWSZ na Narutowicza i Wojska Polskiego. To takie najciekawsze punkty wedlug mnie. Pozdrawiam i zycze wytrwalosci w dazeniu do celu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kars Re: Hotspot IP: 213.199.253.* 24.09.08, 16:04 Myślę, żę lepszym wyborem byłby zamiast Pułtuskiej to Powtańców Wielkopolskich, gdzie jest szkoła, szpital i osiedle bloków ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mars75 Re: Hotspot IP: *.eranet.pl 24.09.08, 16:09 Tez tak mysle dlatego napisalem ze okolice szpitala :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: txx Re: Hotspot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.08, 16:25 Oczywiscie wszystkie uwagi biore i bede bral pod uwage. Dziekuje za wszystkie dobre slowa, za zyczenia. Prosze pytac, prosze komentowac. Wszelkie watpliwosci postaram sie wytlumaczyc ;-) ------------- "jak moglam nie zatrzymac slow" ona to wie pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Hotspot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.08, 17:05 Wlasciwie po co hotspot na placu kosciuszki i w rynku? Malo ludzi tam mieszka, a jakos sobie nie wyobrazam siedzenia z laptopem na lawce w Ciechanowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mars75 Re: Hotspot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.08, 19:33 W tej chwili moze sobie nie wyobrazasz siedzenia z laptopem na lawce przede wszystkim ze wzgledu na to, ze po prostu nie ma po co tam siedziec gdy nie ma internetu. Kilka lat temu nikt nie wyobrazal sobie zeby telefonem komorkowym np. robic zdjecia :) Poza tym Rynek to przede wszystkim centrum zarowno finansowe jak i administracyjne Ciechanowa gdzie mieszkancy oraz przyjezdni zalatwiaja wiele spraw, a dostep do internetu chocby nie na lawce ale np. w samochodzie napewno bylby bardzo pomocy i mile widzialny. Poza walorami czysto uzytkowymi hotspot w takim miejscu napewno mialby wymierne korzysci wplywajace m.in. na promocje miasta, bo "o tym sie bedzie mowic". Podobnie Plac Kosciuszki: 4 banki, Poczta, CKiS w poblizu. Moze duzo ludzi tam nie mieszka ale napewno duzo przebywa. To moja "za". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiphop Re: Hotspot IP: *.static.privatedns.com 08.10.08, 12:25 Władze miejskie twierdziły ,że nie stać nasze miasto na takie fanaberie jak hotspot. Troche to dziwne jak na nowoczesną i proeuroejską i liberalną partię. Co sie tak nagle zmieniło przedsiębiorczy DOBROmirze od hotspotów ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xk Re: Hotspot IP: *.zone2.bethere.co.uk 11.10.08, 10:40 Nasz TXX zapracowany ? Nie pisze jaki postęp prac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kars Re: Hotspot IP: 213.199.253.* 12.10.08, 11:04 No właśnie... Jakieś wieści by się przydały... :D Bo nie wiem czy mam robić Wi-Fi w domq :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: txx Re: Hotspot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 10:41 Witam, Pierwszy hotspot bedzie uruchomiony na Powstancow Wielkopolskich, na bloku nr 9. Chcialem dla zabawy postawic na 5-tce, z pewnego powodu, ale zrezygnowalem :) Bedzie na bloku nr 9. _____________ Anno Domini 2008 wrzesnia 13 zostawila mnie kobieta mojego zycia ona to wie pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fd Re: Hotspot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.08, 17:21 A kiedy?? W tym roku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kars Re: Hotspot IP: 213.199.253.* 16.10.08, 17:30 No to suuperr że na Powstańców. Ja mieszkam w 8 to bd miał blisko. Mam nadzieje, że się wszystko uda i jeszcze w tym roq... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyrek Re: Hotspot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.08, 19:27 co z tymi hotspotami?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forumowicz Hotspoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 13:18 W znajdywaniu hotspotów w całej Polsce może pomóc strona www.hot-spot-24.pl. Posiada ona dużą bazę danych. Każdy podstrona z hotspotem zawiera takie podstawowe dane jak standard sieci, nazwę providera czy lokalizację punktu. Odpowiedz Link Zgłoś
pareu Re: Hotspoty 26.05.09, 11:17 hot spot działa już na terenie Galerii Mrówka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sin Re: Hotspoty IP: *.xdsl.centertel.pl 26.05.09, 21:33 Na placu kości też jest hotspot ale ciężko się wbić. Nawet na warszawskiej jest darmowy dostęp do www ale hotspotem bym tego nie nazwał:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Hotspoty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.09, 23:33 i na parking przed mrówką też sięga hot spot Odpowiedz Link Zgłoś