Dodaj do ulubionych

sarnowa góra

IP: *.centertel.pl 20.02.09, 18:39
gdzie to jest, słyszałem że to piękna miejscowość
Obserwuj wątek
    • Gość: miejscowy Re: sarnowa góra IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.09, 08:42
      W gminie sońsk. Dojazd z Ciechanowa początkowo w kierunku Płońska, w Babach skręt w lewo (na tym zakręcie jest duża makieta informacyjna miasteczka westernowego w Sarnowej Górze). Stąd cały czas prosto ok. 4 km. Ranczo jest za główną wsią, w kierunku Bądkowa. Warto je choć raz zobaczyć. Zwłaszcza wiosną, bo teraz chyba jest zamknięte. Ranczo ma swoją stronę internetową wystarczy wpisać miasteczko westernowe w Sarnowej Górze. Z pobliskiego pagórka w pogodne dni widać Ciechanów i okolice.
      • Gość: gość Re: sarnowa góra IP: *.centertel.pl 21.02.09, 13:52
        dzikuję za wyczerpującą odpowiedź,
        • Gość: Dziadek Re: sarnowa góra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.09, 14:36
          Polecam wycieczki po górach - Sarnowa Góra, Farska Góra i Opinogóra :). Już
          niebawem będzie można rowerkiem nawet.
          • Gość: ktoś Re: sarnowa góra IP: *.centertel.pl 22.02.09, 11:39
            tak w Sarnowej Górze jast taka ogromna góra ma ze 2000 m.Jśli chodzi o drogi to sam asfald jest wypasiony. w ramach oszczędności na noc zostaje zwijany.hi hi hi
            • Gość: łoś Re: sarnowa góra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.09, 14:45
              Jeżeli chodzi o "wzgórza" w promieniu 15 km od Ciechanowa to
              najwyższe wzniesienie ma ok. 200 m npm ,ale tam jest las ,więc jak
              ktoś wejdzie na drzewo lub zbuduje sobie wieże to może coś
              zobaczy :) Śmiecin ma ok. 175 m npm w najwyższym punkcie ,a
              Sarnowa Góra ma ok. 65 m npm. i dlatego Ciechanów może być z tamtąd
              widoczny ,gdyż w kierunku miasta teren opada do ok. 30 m npm .
              • Gość: Dziadek Re: sarnowa góra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.09, 16:56
                Co innego z Opinogóry. Za kościołem (tam gdzie wejście do podziemi) jest piękna
                panorama na Ciechanów. Ze 2 lata temu oglądałem stamtąd sztuczne ognie w sylwestra.
                Ciekawy punkt widokowy jest za Kraszewem ale to wiem z opowiadań. Jak w górach
                można się poczuć w Lipie (3 km od Dzbonia w stronę Koziczyna).
                • Gość: miejscowy Re: sarnowa góra IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.09, 18:20
                  Asfaltu rzeczywiście jest tylko kawałek. Starosta obiecywał, że położy na fragmencie do pomnika upamiętniającego bitwę z 1920 roku, ale nie położył. Do Sońska droga powiatowa, żwirowa, także jest w fatalnym stanie.
                  • Gość: gość Re: sarnowa góra IP: *.centertel.pl 22.02.09, 20:54
                    jest takie powiedzenie obiecanki cacanki ........
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka