Dodaj do ulubionych

Wypadek w Bieńkach

IP: *.eranet.pl 04.04.09, 12:22
Dziś był wypadek w Bieńkach. Czy ktoś może powiedzieć co tam dokładnie się stało?
Obserwuj wątek
    • Gość: $ Re: Wypadek w Bieńkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.09, 21:21
      3 czy 4 gości 160 jechało przez wieś jedna babkai im wyjechała i
      gotowe. na szczescie wszyscy cali ale wygladało to źle. trącili ja w
      tył roweru potem odbili sie od krawężnika drzewa następnego drzewa
      dachowali i tyle. działo sie to na odcinku ok 200 metrów. bmw 5
      masakra niew nadaje sie do niczego
      • Gość: ano Re: Wypadek w Bieńkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.09, 23:49

tak to bylo.. a jechalo 4 chopakOw okolo 22-25 lat
    • Gość: anonim Re: Wypadek w Bieńkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.09, 23:37
      gosciu mnie wyprzedzil bmw lecial ze 180 jechal przedemna ze 200m
      wygladalo to tragicznie ale chyba nikomu sie nic nie stalo jeden
      chlopak glowe troche rozbita mnial kobita na droge rowerem wyjechala
      • Gość: Sobie-raj Re: BMW do kasacji - to dobrze IP: *.chello.pl 05.04.09, 07:53
        a oprócz tego dołożyć szczeniakom po 5 lat. Panienek między nimi nie
        bylo? Przy tym zakresie prędkości to standard.
        • Gość: GOSC Re: BMW do kasacji - to dobrze IP: 213.199.253.* 05.04.09, 11:19
          SENSACJA NIE!!!!!!!!!!CZYM INNYM SIE INTERESUJCIE!!!
          A JAK KTOŚ NIE ZNA SZCZEGÓŁÓW TO NIECH NIE PISZE BZDUR
          NAJLEPIEJ NA ROWERZYSTKĘ ZŁOZYC WINĘ!
          • Gość: mobi Re: BMW do kasacji - to dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.09, 13:19
            Młodzy kierowca w szybkim samochodzie = ogromne zagrożenie dla
            innych uczestników ruchu, dlatego o takich wypadkach należy mówić,
            pisać, ba pokazywać, żeby do tych "kaskaderów" dotarło, czym grozi
            ich zachowanie.
            • Gość: oburzony:D Re: BMW do kasacji - to dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.09, 23:09
              za samo posiadanie dresiarskiego BMW to powinni kutasa ucinać!!!
              • Gość: x Re: BMW do kasacji - to dobrze IP: *.xdsl.centertel.pl 06.04.09, 09:34
                sam sobie baranie kutasa utnij! Jak można osądzac kogoś tylko za to że ma bmw!To
                jakaś masakra! Nie macie bladego pojęcia o tym co się stało więc nie
                komentujcie!!!!!!!
                • Gość: samochodzik Re: BMW do kasacji - to dobrze IP: *.chello.pl 09.04.09, 20:06
                  dresiarskie BMW (dresy lubią też VW)poznasz po chromowanej nasuwce
                  na końcówce rury wydechowej. Takie nasuwki są w hipermarkietach po
                  20 zł. Często jest to jedyny nowy element w tej jeżdżącej tonie
                  złomu z niemieckiego szrotu (:-))).
          • Gość: robeck Re: BMW do kasacji - to dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.09, 09:58
            jechalem tamtedy 5min po wypadku i rozmawialem ze swiadkiem wypadku.rowerzystka
            niczego nie byla winna.a nawet jesli to gdyby te puste ciemniaki jechali 50/h to
            zdazyliby wyhamowac.a jesli by dziecko wyskoczylo na jezdnie?? takich palantow
            ktorzy mysla ze sa KUBICAMI powinno sie puszczac zwiazanych w aucie skierowanym
            na sciane!!!!! bliska mi osoba zginela przez takich tepakow kiedys!!! nie mam
            szacunku do takich ludzi.szczerze to mialem ochote wysiasc i kluczem do kół
            naprawic im rozumy!!! tyle...
            • Gość: emeryt Re: BMW do kasacji - to dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.09, 10:22
              Czy to była biała „piątka” ?
              • Gość: emeryt Re: BMW do kasacji - to dobrze IP: 188.33.4.* 06.04.09, 13:29
                zdjęcie masz na www.ciechanowonline.pl/news/view/464.html
                • Gość: ??? [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 00:22
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • Gość: autor Re: BMW do kasacji - to dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 00:25
                  A swoją drogą MILICJA to tez mogłaby się czasem pokazać... a nie tylko potrafią
                  dzieciaka w parku spisac co zwiał z WF i piwko sobie popija po cichu.
                  • Gość: dddd Re: BMW do kasacji - to dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.09, 13:36
                    i bardzo dobrze bo to kolejny samochód rozwalony przez tego
                    gamonia.takiemu juz dawno powinni zabrac prawko.a ci co go tu bronia
                    to tacy sami debile !!!!!!!!!!!jak zabije wam kogos z rodziny to
                    zmienicie zdanie????????!!!!!!!!!!!tyle w temacie....szkoda ze sie
                    nie rozwalił zawsze jednego debila mniej!!!!!!!!!!!!
                    • Gość: widz Re: BMW do kasacji - to dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 13:46
                      50 to on nie jechał, ale 180 to też nie jechał. Takie BMW wywalić w powietrze to
                      pogratulować głupoty. Na 100% opony łyse i zawieszenia brak. Najgorzej na drodze
                      boję się tych właścicieli nie samochodów, co na samochód wyskubał, ale na opony,
                      zawieszenie i hamulce zabrakło. Gdyby miał wszystko sprawne to wtedy nie oderwał
                      by tej BMW od drogi.
                      • Gość: zxc Re: BMW do kasacji - to dobrze IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.09, 14:18
                        no ale bmw to naped na tyl, wyzsza szkola jazdy a nie tylko gaz w podloge..
                        • Gość: widz Re: BMW do kasacji - to dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 14:29
                          Ma też elektronikę. Jeśli auto jest sprawne w 100% to naprawdę trzeba być
                          fachowcem aby na prostej drodze je wykoleić. Jeśli było sprawne i on je wywalił
                          w powietrze to gratulacje. Niestety tak nie było bo w BMW zawieszenie jest
                          aluminiowe i na naszych drogach nowe trzeba remontować po 50tys. km. Jeżdżą
                          prawie dwutonowe stucle po naszych drogach, które osiągają po 250km/h niestety.
                          Ps. wiek ma swoje prawa. Ja też jak chodziłem do technikum do Gołotczyzny to też
                          tam prułem ponad 200km/h:). Na tej drodze wyścigi to norma. Ja na szczęście mam
                          zawsze nowe i sprawne:)
                          • Gość: emeryt Re: BMW do kasacji - to dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 16:54
                            Bo to właśnie fachowcy byli .widziałem jakie trudności mieli z wyprzedzaniem malucha na krubinie.
          • Gość: rydzyk [...] IP: *.cnow.pl 10.04.09, 21:13
            • Gość: gośc [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 21:51
              • cerem Wulgaryzmy 10.04.09, 22:07
                Nawet w najbardziej szlachetnych celach i w celu wychowywania proszę nie używać
                wulgaryzmów (mimo, że rozdzielone kropką)
          • Gość: kali Re: BMW do kasacji - to dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.09, 14:32
            Racja! oni nie pierwszy raz jeździli taka prędkością i to są skutki
            głupoty!
    • Gość: Ja Re: Wypadek w Bieńkach IP: *.cust.tele2.pl 14.04.09, 19:13
      Jeśli ktoś nie zna kierowcy to niech nie pisze głupot na jego temat.
      Ja znam go bardzo dobrze i to prawda że lubi szybko jeździć, ale czy
      to ON wyjechał na droge nie patrząc czy ktoś nie jedzie???
      NIE!!!!!!!!!!!
      Ta kobieta też nie jest bez winy, a kierowca BMW zrobił wszystko co
      mógł żeby nie zabić tej kobiety, bo gdyby nie uciekł do rowu to
      została by z niej tylko mokra plama.
      A jeśli chodzi o wpis na temat stanu technicznego tego BMW to
      napewno autor wpisu stwierdzającego że auto miało łyse opony i
      niesprawne zawieszenie chciałby mieć auto w takim stanie technicznym
      jak to BMW.
      • Gość: kierowca Re: Wypadek w Bieńkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.09, 19:32
        Tej jego wspaniałej BMW od 2002r lat nie produkują. ale mi życzysz. jeżdżenia
        starymi tryplami. powtarzam, bo jeździłem bmką. Trzeba być fachowcem aby
        wylecieć z drogi sprawną bmką. Gratuluję.
      • Gość: Felek Re: Wypadek w Bieńkach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.09, 20:11
        Jadąc tak sprawną BMW z prędkością jaka obowiązuje na terenie zabudowanym to
        zatrzymał by pojazd na jezdni ,a nie kilkadziesiąt metrów w polu ,nie licząc
        śladów hamowania na jezdni jakie zostawił ten pojazd . Widziałem te ślady bo
        jechałem przez tą miejscowość w kilka naście minut po zdarzeniu.Kierowca to nie
        zrobił nic , a do rowu wjechał tylko bo stracił panowanie nad pojazdem. Powinien
        się modlić, że za rowem nie rosło drzewko .
        • Gość: gość Re: Wypadek w Bieńkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.09, 18:34
          kierowca wjechał do rowu,bo nie chciała tej baby na rowerze zabić.!

z resztą BMW było w b.dobrym stanie.
          jak nie znacie człowieka,który kierował i nie widzieliście samochodu przed
          wypadkiem,to się nie wypowiadajcie,bo mi się na wymioty zbiera od komentarzy
          niektórych "specjalistów".
          • Gość: emeryt Re: Wypadek w Bieńkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.09, 21:32
            Ograniczenie prędkości w terenie zabudowanym nie jest ustanowione po to żeby utrudnić życie , ale po to aby to życie uratować . Teren zabudowany jest to obszar w którym jest duże prawdopodobieństwo że właśnie jak w tym przypadku wyjedzie babka na rowerze , wybiegnie dzieciak za piłką itp. Kierowca powinien zdawać sobie z tego sprawę i być na to przygotowany . Sztuka prowadzenia pojazdu nie polega na szybkości ale między innymi a może nawet szczególnie na przewidywaniu. A w tym przypadku, przy tej prędkości o żadnej wyobrazni nie może być mowy. Zauważmy że to była sobota godzina nie poranna ani nie nocna ale prawie południe ,z tego też DOBRY kierowca powinien zdawać sobie sprawę.

• Gość: mobi Re: Wypadek w Bieńkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 09:02
              Kolego emeryt, masz 100% racji, jest tylko jeden problem. Otóż
              młodzież od wieków uważa, że starsi są tylko po to, żeby im
              marudzić, zrzędzić, przynudzać , a przecież oni - młodzi są tacy
              sprawni, sprytni, cwani, i dopiero w sytuacjach ekstremalnych
              wychodzi na jaw jak są tak naprawdę słabi, niedoświadczeni,
              nieodpowiedzialni. Niestety, jak świat światem młodzież najszybciej
              uczy się na własnych błędach. Szkoda tylko, że w wielu przypadkach
              koszty tej nauki są straszliwie wysokie i często ponoszą je zupełnie
              niewinni, przypadkowi ludzie.
              • Gość: staruszek Re: Wypadek w Bieńkach IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.09, 21:21
                Co, Kubica miał wypadek?
                • Gość: gość Re: Wypadek w Bieńkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.09, 16:08
                  dowiedziałem się, że sprawcy wypadku założyli sprawę w sądzie o
                  odszkodowanie od rowerzystki.
                  • krokodyl272 Re: Wypadek w Bieńkach 11.06.09, 19:06
                    Czy to oznacza, że sprawcy nie byli jednak sprawcami? Albo nie czują się
                    sprawcami? A może nigdy za sprawców uznani nie zostali? No więc jak to jest?
                    • Gość: gość Re: Wypadek w Bieńkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 11:55
                      sprawcy nie poczuwają się do winy bo twierdzą że jechali 80 na godz
                      i że to oni zostali pokrzywdzeni, a i nie ma śladów hamowania
                      (zagineły???).
                      oto nasza sprawiedliwość polska!!!
                      • Gość: kolo Re: Wypadek w Bieńkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 12:53
                        Kiedyś było takie przekonanie i chyba jest do dzisiaj w tym dużo
                        prawdy. To jak zostaniesz w urzędzie obsłużony zależy od tego jakim
                        samochodem do niego podjedziesz. Gdzie tu rowerowi do BMW?
                      • krokodyl272 Re: Wypadek w Bieńkach 15.06.09, 20:48
                        A nie było to przypadkiem na terenie zabudowanym? Bo jeśli tak, to chyba ich
                        prędkość przekroczona w takim wypadku o 30 km/h (była wtedy chyba godzina 10:00)
                        miałaby zasadniczy wpływ na rozwój tego zdarzenia drogowego, do którego przy
                        prędkości 50 km/h mogło wcale nie dojść. Ale to tylko moje dywagacje...
      • Gość: gość Re: Wypadek w Bieńkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.09, 14:46
        Szanowny "ja". Jeśli to był teren zabudowany i kolesie jechali z
        prędkością chociażby 80 km/h to Twoja obrony kierowcy tego samochodu
        jest jedną wielką piramidalną głupotą. Obyś jak najszybciej sobie to
        uświadomił jeśli nie daj Boże też czasem prowadzisz samochód dla
        swojego i innych dobra. Czytając niektóre tu komentarze dywagujące a
        to o sprawności BMW a to o oponach itd. zastanawiam się w jakim ja
        zyję kraju? Czy kodeks drogowy to bajki dla dzieci?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka