Gość: Gość IP: *.eranet.pl 04.04.09, 12:22 Dziś był wypadek w Bieńkach. Czy ktoś może powiedzieć co tam dokładnie się stało? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: $ Re: Wypadek w Bieńkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.09, 21:21 3 czy 4 gości 160 jechało przez wieś jedna babkai im wyjechała i gotowe. na szczescie wszyscy cali ale wygladało to źle. trącili ja w tył roweru potem odbili sie od krawężnika drzewa następnego drzewa dachowali i tyle. działo sie to na odcinku ok 200 metrów. bmw 5 masakra niew nadaje sie do niczego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ano Re: Wypadek w Bieńkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.09, 23:49 tak to bylo.. a jechalo 4 chopakOw okolo 22-25 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Wypadek w Bieńkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.09, 23:37 gosciu mnie wyprzedzil bmw lecial ze 180 jechal przedemna ze 200m wygladalo to tragicznie ale chyba nikomu sie nic nie stalo jeden chlopak glowe troche rozbita mnial kobita na droge rowerem wyjechala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sobie-raj Re: BMW do kasacji - to dobrze IP: *.chello.pl 05.04.09, 07:53 a oprócz tego dołożyć szczeniakom po 5 lat. Panienek między nimi nie bylo? Przy tym zakresie prędkości to standard. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSC Re: BMW do kasacji - to dobrze IP: 213.199.253.* 05.04.09, 11:19 SENSACJA NIE!!!!!!!!!!CZYM INNYM SIE INTERESUJCIE!!! A JAK KTOŚ NIE ZNA SZCZEGÓŁÓW TO NIECH NIE PISZE BZDUR NAJLEPIEJ NA ROWERZYSTKĘ ZŁOZYC WINĘ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mobi Re: BMW do kasacji - to dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.09, 13:19 Młodzy kierowca w szybkim samochodzie = ogromne zagrożenie dla innych uczestników ruchu, dlatego o takich wypadkach należy mówić, pisać, ba pokazywać, żeby do tych "kaskaderów" dotarło, czym grozi ich zachowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oburzony:D Re: BMW do kasacji - to dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.09, 23:09 za samo posiadanie dresiarskiego BMW to powinni kutasa ucinać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: BMW do kasacji - to dobrze IP: *.xdsl.centertel.pl 06.04.09, 09:34 sam sobie baranie kutasa utnij! Jak można osądzac kogoś tylko za to że ma bmw!To jakaś masakra! Nie macie bladego pojęcia o tym co się stało więc nie komentujcie!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samochodzik Re: BMW do kasacji - to dobrze IP: *.chello.pl 09.04.09, 20:06 dresiarskie BMW (dresy lubią też VW)poznasz po chromowanej nasuwce na końcówce rury wydechowej. Takie nasuwki są w hipermarkietach po 20 zł. Często jest to jedyny nowy element w tej jeżdżącej tonie złomu z niemieckiego szrotu (:-))). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robeck Re: BMW do kasacji - to dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.09, 09:58 jechalem tamtedy 5min po wypadku i rozmawialem ze swiadkiem wypadku.rowerzystka niczego nie byla winna.a nawet jesli to gdyby te puste ciemniaki jechali 50/h to zdazyliby wyhamowac.a jesli by dziecko wyskoczylo na jezdnie?? takich palantow ktorzy mysla ze sa KUBICAMI powinno sie puszczac zwiazanych w aucie skierowanym na sciane!!!!! bliska mi osoba zginela przez takich tepakow kiedys!!! nie mam szacunku do takich ludzi.szczerze to mialem ochote wysiasc i kluczem do kół naprawic im rozumy!!! tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt Re: BMW do kasacji - to dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.09, 10:22 Czy to była biała „piątka” ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt Re: BMW do kasacji - to dobrze IP: 188.33.4.* 06.04.09, 13:29 zdjęcie masz na www.ciechanowonline.pl/news/view/464.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 00:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: BMW do kasacji - to dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 00:25 A swoją drogą MILICJA to tez mogłaby się czasem pokazać... a nie tylko potrafią dzieciaka w parku spisac co zwiał z WF i piwko sobie popija po cichu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dddd Re: BMW do kasacji - to dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.09, 13:36 i bardzo dobrze bo to kolejny samochód rozwalony przez tego gamonia.takiemu juz dawno powinni zabrac prawko.a ci co go tu bronia to tacy sami debile !!!!!!!!!!!jak zabije wam kogos z rodziny to zmienicie zdanie????????!!!!!!!!!!!tyle w temacie....szkoda ze sie nie rozwalił zawsze jednego debila mniej!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: BMW do kasacji - to dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 13:46 50 to on nie jechał, ale 180 to też nie jechał. Takie BMW wywalić w powietrze to pogratulować głupoty. Na 100% opony łyse i zawieszenia brak. Najgorzej na drodze boję się tych właścicieli nie samochodów, co na samochód wyskubał, ale na opony, zawieszenie i hamulce zabrakło. Gdyby miał wszystko sprawne to wtedy nie oderwał by tej BMW od drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxc Re: BMW do kasacji - to dobrze IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.09, 14:18 no ale bmw to naped na tyl, wyzsza szkola jazdy a nie tylko gaz w podloge.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: BMW do kasacji - to dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 14:29 Ma też elektronikę. Jeśli auto jest sprawne w 100% to naprawdę trzeba być fachowcem aby na prostej drodze je wykoleić. Jeśli było sprawne i on je wywalił w powietrze to gratulacje. Niestety tak nie było bo w BMW zawieszenie jest aluminiowe i na naszych drogach nowe trzeba remontować po 50tys. km. Jeżdżą prawie dwutonowe stucle po naszych drogach, które osiągają po 250km/h niestety. Ps. wiek ma swoje prawa. Ja też jak chodziłem do technikum do Gołotczyzny to też tam prułem ponad 200km/h:). Na tej drodze wyścigi to norma. Ja na szczęście mam zawsze nowe i sprawne:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt Re: BMW do kasacji - to dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 16:54 Bo to właśnie fachowcy byli .widziałem jakie trudności mieli z wyprzedzaniem malucha na krubinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rydzyk [...] IP: *.cnow.pl 10.04.09, 21:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 21:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cerem Wulgaryzmy 10.04.09, 22:07 Nawet w najbardziej szlachetnych celach i w celu wychowywania proszę nie używać wulgaryzmów (mimo, że rozdzielone kropką) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kali Re: BMW do kasacji - to dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.09, 14:32 Racja! oni nie pierwszy raz jeździli taka prędkością i to są skutki głupoty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Wypadek w Bieńkach IP: *.cust.tele2.pl 14.04.09, 19:13 Jeśli ktoś nie zna kierowcy to niech nie pisze głupot na jego temat. Ja znam go bardzo dobrze i to prawda że lubi szybko jeździć, ale czy to ON wyjechał na droge nie patrząc czy ktoś nie jedzie??? NIE!!!!!!!!!!! Ta kobieta też nie jest bez winy, a kierowca BMW zrobił wszystko co mógł żeby nie zabić tej kobiety, bo gdyby nie uciekł do rowu to została by z niej tylko mokra plama. A jeśli chodzi o wpis na temat stanu technicznego tego BMW to napewno autor wpisu stwierdzającego że auto miało łyse opony i niesprawne zawieszenie chciałby mieć auto w takim stanie technicznym jak to BMW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Wypadek w Bieńkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.09, 19:32 Tej jego wspaniałej BMW od 2002r lat nie produkują. ale mi życzysz. jeżdżenia starymi tryplami. powtarzam, bo jeździłem bmką. Trzeba być fachowcem aby wylecieć z drogi sprawną bmką. Gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felek Re: Wypadek w Bieńkach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.09, 20:11 Jadąc tak sprawną BMW z prędkością jaka obowiązuje na terenie zabudowanym to zatrzymał by pojazd na jezdni ,a nie kilkadziesiąt metrów w polu ,nie licząc śladów hamowania na jezdni jakie zostawił ten pojazd . Widziałem te ślady bo jechałem przez tą miejscowość w kilka naście minut po zdarzeniu.Kierowca to nie zrobił nic , a do rowu wjechał tylko bo stracił panowanie nad pojazdem. Powinien się modlić, że za rowem nie rosło drzewko . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wypadek w Bieńkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.09, 18:34 kierowca wjechał do rowu,bo nie chciała tej baby na rowerze zabić.! z resztą BMW było w b.dobrym stanie. jak nie znacie człowieka,który kierował i nie widzieliście samochodu przed wypadkiem,to się nie wypowiadajcie,bo mi się na wymioty zbiera od komentarzy niektórych "specjalistów". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt Re: Wypadek w Bieńkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.09, 21:32 Ograniczenie prędkości w terenie zabudowanym nie jest ustanowione po to żeby utrudnić życie , ale po to aby to życie uratować . Teren zabudowany jest to obszar w którym jest duże prawdopodobieństwo że właśnie jak w tym przypadku wyjedzie babka na rowerze , wybiegnie dzieciak za piłką itp. Kierowca powinien zdawać sobie z tego sprawę i być na to przygotowany . Sztuka prowadzenia pojazdu nie polega na szybkości ale między innymi a może nawet szczególnie na przewidywaniu. A w tym przypadku, przy tej prędkości o żadnej wyobrazni nie może być mowy. Zauważmy że to była sobota godzina nie poranna ani nie nocna ale prawie południe ,z tego też DOBRY kierowca powinien zdawać sobie sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mobi Re: Wypadek w Bieńkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 09:02 Kolego emeryt, masz 100% racji, jest tylko jeden problem. Otóż młodzież od wieków uważa, że starsi są tylko po to, żeby im marudzić, zrzędzić, przynudzać , a przecież oni - młodzi są tacy sprawni, sprytni, cwani, i dopiero w sytuacjach ekstremalnych wychodzi na jaw jak są tak naprawdę słabi, niedoświadczeni, nieodpowiedzialni. Niestety, jak świat światem młodzież najszybciej uczy się na własnych błędach. Szkoda tylko, że w wielu przypadkach koszty tej nauki są straszliwie wysokie i często ponoszą je zupełnie niewinni, przypadkowi ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staruszek Re: Wypadek w Bieńkach IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.09, 21:21 Co, Kubica miał wypadek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wypadek w Bieńkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.09, 16:08 dowiedziałem się, że sprawcy wypadku założyli sprawę w sądzie o odszkodowanie od rowerzystki. Odpowiedz Link Zgłoś
krokodyl272 Re: Wypadek w Bieńkach 11.06.09, 19:06 Czy to oznacza, że sprawcy nie byli jednak sprawcami? Albo nie czują się sprawcami? A może nigdy za sprawców uznani nie zostali? No więc jak to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wypadek w Bieńkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 11:55 sprawcy nie poczuwają się do winy bo twierdzą że jechali 80 na godz i że to oni zostali pokrzywdzeni, a i nie ma śladów hamowania (zagineły???). oto nasza sprawiedliwość polska!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Wypadek w Bieńkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 12:53 Kiedyś było takie przekonanie i chyba jest do dzisiaj w tym dużo prawdy. To jak zostaniesz w urzędzie obsłużony zależy od tego jakim samochodem do niego podjedziesz. Gdzie tu rowerowi do BMW? Odpowiedz Link Zgłoś
krokodyl272 Re: Wypadek w Bieńkach 15.06.09, 20:48 A nie było to przypadkiem na terenie zabudowanym? Bo jeśli tak, to chyba ich prędkość przekroczona w takim wypadku o 30 km/h (była wtedy chyba godzina 10:00) miałaby zasadniczy wpływ na rozwój tego zdarzenia drogowego, do którego przy prędkości 50 km/h mogło wcale nie dojść. Ale to tylko moje dywagacje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wypadek w Bieńkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.09, 14:46 Szanowny "ja". Jeśli to był teren zabudowany i kolesie jechali z prędkością chociażby 80 km/h to Twoja obrony kierowcy tego samochodu jest jedną wielką piramidalną głupotą. Obyś jak najszybciej sobie to uświadomił jeśli nie daj Boże też czasem prowadzisz samochód dla swojego i innych dobra. Czytając niektóre tu komentarze dywagujące a to o sprawności BMW a to o oponach itd. zastanawiam się w jakim ja zyję kraju? Czy kodeks drogowy to bajki dla dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś