Dodaj do ulubionych

Rozruszniki - dobry mechanik

12.06.09, 09:55
Którego mechanika od naprawy rozruszników polecacie w naszym mieście?? Jest
kilka firm w Ciechanowie. Nie wiadomo jednak kogo wybrać?? Najważniejsze żeby
był solidny i żeby nie naciągał na zbędne koszty. Już raz trafiłem na takiego
majstra w naszym mieście co to nagadał się że dużo do wymiany, naciągnął na
kasę i g... zrobił!!! Poradźcie kogoś normalnego!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: Rozruszniki - dobry mechanik IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.09, 11:07
      Ja zawsze jezdze do plonska kolo parkingu policyjnego, to tylko 30 km a
      korzystam z ich uslug czesto dzieki ich solidnosci.
      Nie mialem jeszcze nigdy u nich reklamacji, nie wiem jak sie nazywa ta firma
      moge najwyzej tylko poweidziec jak tam dojechac
    • Gość: abc Re: Rozruszniki - dobry mechanik IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.09, 17:04
      tylko nie korzysaj z usług mechanika nazwiska nieznam tylko ma
      zakład ul. Bony on nawet roweru nie umie naprawic a co mowa
      rozrusznik tak jak ma na szyldzie napisane
      • Gość: ja Re: Rozruszniki - dobry mechanik IP: *.cust.tele2.pl 12.06.09, 17:27
        W Ciechanowie to chyba tak naprawdę nie ma porządnego elektryka samochodowego.
        Mam małą firmę a w niej 7 samochodów. Kiedyś korzystałem z usług firmy P.H.U.
        POJAZD na ul. Sępołowskiej, ale raczej słabo ten "fachowiec" zna się na swoim
        fachu, bo po naprawie rozruszników lub alternatorów często musiałem do niego
        jeździć na reklamację. Teraz korzystam z usług firmy mieszczącej się na ulicy
        pułtuskiej (vis a vis stacji paliw), ale też nie jestem zadowolony z usług tej
        firmy.
        • krokodyl272 Re: Rozruszniki - dobry mechanik 12.06.09, 18:44
          Mnie pan z Pułtuskiej (firma Irtex) chciał kiedyś naciągnąć na 350zł za wymianę
          łożyska w alternatorze. Pojechałem do niego, bo wydawało mi się, że słychać
          łożysko. Pan posłuchał i mówi, że może to zrobić za 350zł, bo trudny dostęp i
          trzeba rozebrać przodek. Przemyślałem sprawę i pojechałem do mojego zaufanego
          warsztatu, a tam mój mechanik, ku mojemu zdziwieniu założył normalny lekarski
          stetoskop (tyle, że z przedłużką z cienkiej rurki zamiast tej tradycyjnej
          części, którą zwykle przykłada się do pacjenta) i zaczął osłuchiwać. Okazało
          się, że alternator pracuje cichutko, a hałasuje pompa wtryskowa, której nie
          kazał dotykać, dom momentu, aż padnie całkowicie. I tak oto jeżdżę już dwa lata
          i przejechałem ponad 30 tys. zaoszczędziwszy 350zł, na które chciał mnie ten
          fachowiec skasować. A pompa dalej trochę szumi, ale działa cały czas bez zarzutu.
        • Gość: japończyk Re: Rozruszniki - dobry mechanik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.09, 10:00
          Posiadam japońskie auto.Naprawiałem rozrusznik naprzeciwko urzędu pracy.Szybko i
          dobrze naprawione z gwarancją.Cena niższa jak na allegro.polecam
      • Gość: gosc Re: Rozruszniki - dobry mechanik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.09, 19:13
        pan zenon roman.
        • Gość: ciechananowianin Re: Rozruszniki - dobry mechanik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.09, 17:12
          Bardzo dobrym fachowcem od rozruszników , alternatorów a
          szcezególnie klimatyzacji jest Pan Gałązka z ulicy Kolbego, obok
          kościoła fatimska. jest niedrogi i naprawdę nie oszukuje ,sam
          wykonuje naprawy regeneracje, zależy mu na robocie, daje gwarancje.
          Polecam.
          • Gość: Misiek Re: Rozruszniki - dobry mechanik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.09, 14:02
            ja miałem kiedyś problemy z alternatorem . Na płońskiej (na terenie
            targowiska) jest warsztat mechaniczny. Było blisko więc pojechałem
            do nich. Oni współpracuja z firmą IRTEX z Pułtuskiej. Założyli mi
            nowy alternator, sprawdzili rozrusznik i też mogę ich polecić.
            Niektórzy gadaja na nich, że słabo naprawiają ale ja tam nie mam do
            nich żadnego ale. Samochód działa więc nie ma co narzekać i psioczyć.
            • Gość: Janek Re: Rozruszniki - dobry mechanik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 09:24
              Polecam jak najbardziej firmę IRTEX. Jest to bardzo porządna i
              solidna firma wykonują swoją naprawę szybko i bardzo dobrze.
              Oczywiscie dostałem od nich gwarancje. Rozrusznik działa mi już 3
              lata i nie mam do nich żadnych zarzutów.
              • Gość: Tomi Re: Rozruszniki - dobry mechanik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 21:34
                Polecam pana o nazwisku Roman, gdzieś na Kargoszynie.
                Kilka lat temu jeden z tu wymienionych panów, po oględzinach
                stwierdził, że trzeba wymienić wirnik (czy jakoś tak) za 150 zł plus
                robocizna. Na szczęście był zajęty i kazał przyjechać za dwa dni,
                więc przypadkowo trafiłem do pana Romana, ten rozebrał, wyczyścił,
                przedmuchał sprężonym powietrzem, odmalował, jednym słowem
                zregenerował, do tego naprawił nadpróchniały przewód wysokiego
                napięcia i bez żadnych części (na może jakieś podkładki) za 80 zł
                wszelkie problemy znikły. Dodam, że wcześniej naprawiało to już
                dwóch mechaników, "złota rączka" i "fachowiec" przy zamku (który to
                jeszcze przygniótł mi rozrusznikiem jakiś przewód, że paliła się
                lampka od oleju i wmawiał, że tak musiało być wcześniej).
                • Gość: zadowolony Re: Rozruszniki - dobry mechanik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 10:19
                  Ja zawsze korzystam z usług naprzeciwko Urzędu Pracy w Ciechanowie.
                  Gość zna sie na robocie i cen nie bierze z kosmosu.
    • Gość: Michał Re: Rozruszniki - dobry mechanik IP: *.dynamic.chello.pl 01.09.14, 19:07
      Nie polecam zakładu Naprawa Alternatorów i Rozruszników, a raczej garażu przydomowego na ulicy Tadeusza Sygietyńskiego 10 w Ciechanowie, naprzeciw Urzędu Pracy.
      Pan zdiagnozował łożysko alternatora a okazało się, że to łożysko kompresora (w plecy 150zł, który jest pod alternatorem).
      Pomyłka "mechanika" który ma paręnaście lat doświadczenia i słuchawki stetoskopowe diagnostyczne czy próba naciągnięcia?

Śmiech na sali, co gorsza po wymianie łożyska, przestała działać klimatyzacja, rozszczelnił ją podczas naprawy. Koszt nabicia klimatyzacji 100zl i problem został.

W innym zakładzie usługa została od razu prawidłowo zdiagnozowana, zwykły mechanik wymienił łożysko kompresora.

Nie polecam tego zakładu i radze go omijać szerokim torem.
      Proszę się upominać o paragon bo ja nie dostałem, i patrzeć mu na ręce jak naprawia bo mówi ze 3h wymiana łożyska alternatora, a po godzinie wszystko gotowe.
      W Ciechanowie są bardziej profesjonalne warsztaty regeneracji i naprawy alternatorów i rozruszników.

• Gość: mechanik Re: Rozruszniki - dobry mechanik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.14, 15:49
        Ja raczej proponuję uważać na tego ,,gościa,, z nissana almery wiekowego już samochodu.
        Po pierwsze przyjechał do mnie do zakładu jednostanowiskowego z gotową diagnozą/bo wszystko wie lepiej/,a po co nie do serwisu,po drugie chciał TYLKO WYMIENIĆ ŁOŻYSKA ALTERNATORA
        i to zostało zrobione w przeciągu 2 godzin ,a nie jak on twierdzi,że w 1 godzinę.
        Samochód odebrał i wrócił za parę godzin i wmawia mi,że uszkodziłem klimatyzację-nie ruszałem jej.Dziwne ,gdyż tego dnia było chłodno,a on rzekomo cały czas jeździ z klimą.Tylko dlaczego jak do mnie przyjechał to klima nie chodziła.
        Następnie chciał mnie naciągnąć ,żebym ja zapłacił za nabicie klimatyzacji,gdyż ten co nabijał stwierdził ,że układ był szczelny tylko czynnika zabrakło-więc jak ja mogłem to rozszczelnić?
        Ponadto jeszcze miał wątpliwości ,czy ja w ogóle wymieniłem łożyska.
        Powiedział,że jak nie zapłacę to mnie opiszę w internecie -co zrobił.
        Wnioski nasuwają się same -naciągacz i tyle ,bo nawet nie podał swojego prawdziwego nazwiska na innym portalu.
        Kosztem innych chce sobie naprawić super brykę nissana almerę.
        To jest przestroga dla innych,aby takim ,,gościom,, nic nie robić.
        • Gość: Klient Re: Rozruszniki - dobry mechanik IP: *.olsztyn.mm.pl 02.09.14, 21:27
          Ja również jakiś czas temu korzystałem z zakladu naprzeciwko urzedu pracy, osoba bardzo arogancka i cena za usluge przesadzona. Odebralem auto i zostawilem w zakladzie IRTEX, profesjonalnie i szybko naprawiono alternator. Dostalem tez gwarancje.
          Wiec widze ze moja opinia na temat druciarza ma potwierdzenie w innych komentarzach na tym forum
          • Gość: mechanik Re: Rozruszniki - dobry mechanik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.14, 11:33
            Są ludzie a ludziska. Następna podstępna krytyka wyssana z palca.Nawiązuje do poprzedniej nieprawdziwej krytyki.
            Jak mógł korzystać nic nie naprawiając ,a później oddając do innego warsztatu-to gdzie sens a logika.
            Zgłosiłem sprawę do moderatora tego forum .Jak to nie pomoże w oczernianiu mojego zakładu zgłoszę do prokuratury.Podaję nieprawdę i obraża mnie nazywając druciarzem.
            Pisanie nieprawdy podlega karze

Działania takie nie są bezkarne, a oczerniając firmę w Internecie i pisząc o niej nieprawdę, niezależnie od tego, czy robimy to na zlecenie firmy, czy zdenerwowaliśmy się i chcemy wyrazić swoją niechęć do producenta, możemy zostać ukarani wyrokiem za pomówienie (inaczej zniesławienie).
            Proszę o tym pamiętać .
      • Gość: mechanik Re: Rozruszniki - dobry mechanik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.14, 08:15
        Owszem,każdy ma prawo do komentarza ,zarówno pozytywnego jak i negatywnego-ALE ZGODNIE Z PRAWDĄ.!
        Powtarzam jak ja mogłem rozszczelnić klimatyzację,gaz był tylko było go za mało.Po dobiciu wróciło do normy.
        Więc za co mam zwracać pieniądze?
        Oceńcie sami.
    • Gość: Gość Re: Rozruszniki - dobry mechanik IP: *.matcom.com.pl 03.09.14, 11:45
      Polecam Człowieka z miejscowości Huta - trasa na Glinojeck po prawej stronie jadąc w stronę Glinojecka.
      Firma nazywa się STARTER.
      Naprawiałem u Faceta rozrusznik - jestem bardzo zadowolony - bardzo solidnie i naprawdę tanio.
      Rozrusznik naprawiany był przy mnie - żadnej fuszerki i wymiany niepotrzebnych części na siłę.
      Parę kilometrów do Huty z Ciechanowa jest - ale opłaca się.
      Pozdrawiam
      • Gość: mechanik Re: Rozruszniki - dobry mechanik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.14, 12:19
        Na podstawie przepisów Kodeksu karnego (art. 212) dowiadujemy się, że sprawca przestępstwa podlega karze (kara grzywny, ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności), jeżeli pomawia firmę lub osobę za pośrednictwem środków masowego komunikowania się, do których należy między innymi Internet. Dlatego właśnie, wbrew temu, co czasem nam się wydaje, w Internecie nie jesteśmy zupełnie bezkarni. Za to, co wypisujemy na forach lub portalach społecznościowych możemy zostać pociągnięci do odpowiedzialności (o ile zostanie nam udowodnione, że napisaliśmy nieprawdę).
        • Gość: zainteresowany Re: Rozruszniki - dobry mechanik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.14, 15:18
          No i co ,po podaniu paragrafu o nieprawdę na forum temat zakończył się .?
          • Gość: Realista Re: Rozruszniki - dobry mechanik IP: 213.199.253.* 07.09.14, 20:58
            Do mechanika.
            Piszesz ,że ktoś oczernia w internecie twój zakład pracy i jednocześnie informujesz o kodeksie karnym ....... A co zrobisz wtedy,gdy ta osoba udowodni Ci swoją prawdę?????Znajdzie Ci kilku świadków,którzy to potwierdzą.Co wtedy?????Radziłbym się zastanowić.A może lepiej podnieść jakość usług.Być badziej uprzejmym i grzecznym dla klientów.???????
            • Gość:   Re: Rozruszniki - dobry mechanik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.14, 21:08
              Jakich świadków? we 2 tam byli. Nie broń oczerniacza chba żeś z jego paczki to ośmieszaj się dalej.
    • Gość: Klient Re: Rozruszniki - dobry mechanik IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.14, 19:19
      Proszę mnie nie straszyć, każdy ma prawo wyrażać swoją opinię o usłudze: pozytywnie lub negatywnie. Nie obrażam, tylko przytaczam suche fakty, które powinni wziąć pod rozwagę osoby, które szukają mechanika. Jeżeli Pan nie zgadza się z tym co piszę proszę zgłosić sprawę do sądu lub zgodzić się z tym co piszę - zamilknąć na wieki, zachować się honorowo i oddać pieniądze.
      Potwierdzam swoją poprzednią ocenę i NIE POLECAM garażu - naprawa Alternatorów i Rozruszników w Ciechanowie przy ulicy SYGIETYŃSKIEGO 10 /naprzeciwko POWIATOWEGO URZĘDU PRACY.
      • Gość: mechanik Re: Rozruszniki - dobry mechanik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.14, 13:06
        Owszem,każdy ma prawo dodać komentarz,pozytywny lub negatywny ale niech będzie PRAWDZIWY,
        a nie nie zgodny z prawdą aby się odegrać,gdyż ja nie dałem się naciągnąć na zwrot pieniędzy za rzekomo rozszczelnioną klimatyzację.Gaz w klimie był,tylko go było za mało-więc jak ja mogłem ją rozszczelnić?
        Proszę osądźcie sami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka