Gość: Przemek IP: *.elblag.dialog.net.pl 16.12.07, 20:04 chciałbym poruszyć wątęk nie dokończonych inwestycji budowlanych w Elblągu. Czy ktoś może wie co dzieje się z budową na starym mieście na przeciwko hotelu Vivaldi ???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dece Re: Rozpoczęte budowy IP: *.elb.vectranet.pl 17.12.07, 10:16 rownież nie wiadomo co dalej z budynkiem na ulicy Przymurze/Wieżowa, ciagnie sie to juz dobrych kilka lat :/ Odpowiedz Link Zgłoś
generallo Re: Rozpoczęte budowy 17.12.07, 13:55 Największa niedokończona inwestycja, straszy pomiędzy kinem Syrena a ul. 3 maja :( Na tym terenie rosną tylko dzikie haszcze, i z roku na rok są coraz większe :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Rozpoczęte budowy IP: *.elblag.dialog.net.pl 17.12.07, 16:00 Fajnie gdyby powstała taka galeria jak ta projekt już gotowy :)www.ah.elblag.com.pl/ Ale najgorsze nie dokończone inwestycje to widać na starym mieście Odpowiedz Link Zgłoś
ferdek.schichau Re: Rozpoczęte budowy 17.12.07, 19:07 Teren w okolicach kina syreny posiada prywatny inwestor, ktory najprawdopodobniej ustawil zaporowa cene za grunt. Gdyby nie to juz dawno stalaby tam galeria handlowa. Tak na marginesie to w/w projekt jest dzielem domoroslego i zarozumialego projektanta (nie wiem czy ktos pamieta jego wypowiedzi tutaj na forum). Poza tym pomija wazna kwestie dojazdu i miejsc parkingowych. Moim zdaniem to szklany dom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as O terenie przy kinie bylo całkiem niedawno IP: *.elb.vectranet.pl 17.12.07, 20:08 Róznież na tym forum. Pisano, ze powstanie tam obiekt handlowo- mieszkalny z parkingiem, ktory bedzie mial podziemny wjazd od Grota Roweckiego. A samo kino zniknie w nastepnym roku, bo rozpocznie sie tam budowa budynku mieszkalnego z dwoam lokalami usługowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
generallo Re: O terenie przy kinie bylo całkiem niedawno 18.12.07, 12:43 Dobre słowo pisano, bo nic się tam nie dzieje, poza rosnącymi haszczami :( I tam mamy witać nowy rok :( Co za zły wybór miejsca :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie genitalio Re: O terenie przy kinie bylo całkiem niedawno IP: *.elb.vectranet.pl 22.12.07, 10:17 a czy ktos napisał genitalio ze sie tam cos dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody_arch Re: Rozpoczęte budowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.07, 20:25 Dawno tu nie zaglądałem,i czytam że jestem zarozumiały.Nie wiem skąd takie wnioski.Ale każdy ma prawo do swojego zdania. Co do rozwiązań przyjętych przy galerii koło dawnego kina Syrena to dojazd do niej miał być od strony sądu i pod placem planowano parking podziemny połączony dwoma przejściami pod trakcją tramwajową przy samym budynku. Tak się składa że pod samym placem nie ma niemalże żadnych sieci, także wykonanie takiego parkingu nie byłoby problemem. Miejsca postojowe były zbilansowane z obiektem.Zgodnie z obowiązującym planem miejscowym będzie wykonany łacznik pomiędzy ulicą Nitschmanna i Grota Roweckiego, co jest niezbędne do prawidłowego funkcjonowania tego terenu.Dzisiaj jest tam źle z komunikacją a po zakończeniu Apolitycznego Rogu bedzie fatalnie, także myśle ze ten łacznik powstanie bardzo szybko. Z niego właśnie miał być zjazd pod plac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Rozpoczęte budowy IP: *.elblag.dialog.net.pl 18.12.07, 09:44 A czy ta koncepcja która została zaprojektowana jest możliwa czy to tylko szkice że tak mogło by być ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody_arch Re: Rozpoczęte budowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.07, 15:23 Prezentowana koncepcja może być realizowana.Jak zawsze przy tak dużych inwestycjach jest dużo kontrowersji i problemów.Póki co obowiązuje ustawa o wielkopowierzchniowych obiektach handlowych uchwalona w czerwcu br,wg której takim obiketem jest każdy lokal usługowy powyżej 400m2,PIS z Samoobroną nam to załatwili.Ustawa jest niezgodna z konstytucją i prawem unijnym i miejmy nadziej że nowy rzad ją uchyli lub przynajmniej zmieni.Zablokowała ona równiez rozbudowę Zielonych Tarasów.Trzeba pamiętać że przygotowania do realizacji chociażby gdańskiego Manhattanu trwały kilka ładnych lat.W lokalizacji w Elblągu jedną z podstawowych spraw jest rozwiązanie komunikacji tego rejonu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Rozpoczęte budowy IP: *.elblag.dialog.net.pl 23.12.07, 16:08 To Zielone Tarasy mialy byc rozbudowywane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pR0SiAczek Re: Rozpoczęte budowy IP: *.gorzow.mm.pl 22.12.07, 00:35 nowy projekt zabudowy przypomina realizacje z innych miast polski (i nie tylko), ale naprawde pasuje do charaktru miasta. ja trzymam kciuki za obozna i totalna przebudowe tej okolicy. Ogolnie za jakis kopniak oddolny w kierunku przeobrazenia miasta chocby wizualnie na miare XXI w. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Rozpoczęte budowy IP: *.elb.vectranet.pl 17.12.07, 21:09 To mial byc hotel,czterogwiazdkowy,z basenem,nowy Viwaldi,ale nic z tego nie wyszlo.Walentynowicz zabawia sie w dewelopera i od nowego roku rozpoczyna budowę mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Rozpoczęte budowy IP: *.elblag.dialog.net.pl 18.12.07, 09:47 A jest pewnosć że ten budynek powstanie ?? czy tylko tak sądzisz że będzie dokończony. Bo w tym roku nic tam się nie działo. I to mnie wkurza gada się na Mytych ale on chociaż jak zacznie to dokończy i bardzo szybko robi przykład tego nowego rogu (co powstaje biurowiec) A inni to tylko zacząć potrafią i potem szpeci to nasze miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as do przemka? IP: *.elb.vectranet.pl 18.12.07, 15:36 Jaki biurowiec? Budynek z dwoma poziomami lokali, a wyzej mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Rozpoczęte budowy IP: *.elb.vectranet.pl 18.12.07, 15:34 tylko to co jest po prawej stronie to ja nie wiem co to jest, pierwsze trz kamienice od lewej sa ok. Odpowiedz Link Zgłoś