dorotatop 30.08.10, 09:17 jak w temacie chciałabym zrobić prezent chrześnikowi mojego M i wybrałam buty śliczne ale czy to odpowiedni prezent ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiak37 Re: buty na prezent ?? 30.08.10, 09:24 nie kupilabym butow na prezent bez przymierzenia ich dziecku.No chyba,ze kupisz,zostawisz paragon i w razie czego bedziesz mogla zwrocic. Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: buty na prezent ?? 30.08.10, 09:39 Jeżeli ma 1-12 m-cy to przejdzie. Jak jest kumaty to raczej słabo Mój jak wie, że dziadki lu inni goście przychodzą to jest tendencyjnie nastawiony na prezenty (sorrki, nie ja go tego nauczyłam). Chyba, że kupisz butki i jakiś malutki upominek dla dziecka. Dziecko ok. 2 lat jeszcze nie wyróżnia zabawek po 200zł i po 2 zł Mój np. zawsze prosi na prezent "siok i mjeko" Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: buty na prezent ?? 30.08.10, 13:17 Gdybym była dzieckiem- wolałabym zabawkę... Chyba, że dziecko jest jeszcze tak małe, że prezenty robi się bardziej rodzicom. Poza tym, jak pisały już dziewczyny, buty mogą być za małe/za duże/nie podobać się rodzicom. Odpowiedz Link Zgłoś
aadzia21 Re: buty na prezent ?? 30.08.10, 13:59 Ja bym się ucieszyła, buty są drogie, a idzie jesień. Tylko bez przymierzania to ryzykowne. Może idźcie razem do sklepu? Mój syn nie przywiązuje wagi do prezentów. Odpowiedz Link Zgłoś
linkap_wawa Re: buty na prezent ?? 30.08.10, 14:26 Nieodpowiedni... raz ze moga nie pasowac rozmiarowo, dwa ze po prostu dziecko moze miec wysokie podbicie i nawet jak na dlugosc dobre to nie wejda i tak. Lepiej kupic dziecku jakas fajna zabawke... Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: buty na prezent ?? 30.08.10, 17:31 Jak maja byc na ozdobe, to ok, ale jesli dziecko ma je nosic, to nie ma sensu kupowac butow bez mierzenia. rozmiarowki sie roznia, a dzieci maja wezsze i szersze nogi, rozna budowe stop, jak chcesz kupic dziecku buty, to zapros je do sklepu i razem wybierzcie odpowiednie. Buty na prezent kuplabym jednak tylko wowczas, gdybym wiedziala, ze rodzice kupuja najtansze dziadostwo i chcialabym sprawic dziecku porzadne buty, czy jakies wypasione, z ktorych naprawde by sie cieszyl, a rodzicow na nie nie stac. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: buty na prezent ?? 30.08.10, 18:26 nieodpowieni, chyba ze pojdziesz z mama i dzieckiem do sklepu wybrac i przymierzyc. Mama dziecka moze miec inne preferencje co do butow (jakosc, skora, firma itd.). Jakie buty chcesz kupic? w jakim wieku jest dziecko? napisz to ocenimy czy warto kupowac takie buty pomijajac fakt czy pasuja Odpowiedz Link Zgłoś
dorotatop Re: buty na prezent ?? 30.08.10, 18:52 allegro.onet.pl/t-s-skora-jesienne-trzewiki-oxygen-r-25-roz-kolor-i1201817316.html chciałabym kupić te tylko rozmiar 29 chłopak ma 4 lata mieszka w niemczech niestety rodzina raczej nie ma pieniążków na ekstra rzeczy ciągną dzień po dniu a wiem że na jesień i zimę ciuszki mają zabawki dostają od znajomych butów im brakuje więc tak sobie pomyślałam a teraz już sama nie wiem wy odradzacie i może macie rację Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: buty na prezent ?? 30.08.10, 19:54 Ale słuchaj. Ty jedziesz do nich w 'gości' i kupujesz prezent, czy jedziesz im .. pomóc materialnie? Jeżeli wiesz, że są potrzebujący i niezamożni to po prostu nie nazywaj tego prezentem a .. yyy pomocą. Kup wtedy kilka rzeczy- butki (wybrałaś baaardzo tanie), spodnie, kurtkę. A jeśli jedziesz jako dobra ciocia, to nie wnikasz w ich sytuację finansową tylko kupujesz super prezent dla dzieciaka (nie.. nie pluszaka) i masz radochę. Odpowiedz Link Zgłoś
ma-gusia Re: buty na prezent ?? 30.08.10, 19:54 ja dym się ucieszyła z bucików dla dziecka, jeżeli były by na nią dobre oczywiście, kup z zastrzeżeniem wymiany na mniejsze/większe i drobną zabawkę dla małego Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: buty na prezent ?? 30.08.10, 20:47 wydaje mi sie ze te buty sa za jasne na jesien dla 4-latka, malo praktyczne. Na zdjeciu wygladaja fajnie, w rzeczywistosci nie wiadomo jak z jakoscia, czy sa wygodne itd. Rozmiar tez moze byc rozny. Poza tym niestety ale tanie buty sa malo wytrzymale a taki dzieciak niszczy mocno. Ja bym odradzala. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: buty na prezent ?? 30.08.10, 21:15 Nie. Po pierwsze mogą nie pasować i nie chodzi tu o rozmiar tylko kształt np. Po drugie buty to raczej prezent dla rodziców niż dla dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś