Dodaj do ulubionych

Jaki rower dla 2 latka? Lak Magic czy Laufrad?

07.03.11, 14:25
Który rower będzie lepszy?
Obserwuj wątek
    • slonko1335 Re: Jaki rower dla 2 latka? Lak Magic czy Laufrad 07.03.11, 14:30
      obasmile
      • agnieszka77_11 Re: Jaki rower dla 2 latka? Lak Magic czy Laufrad 07.03.11, 14:33
        Na oba mnie nie stać sad a pewnie będą to rowery tylko na jeden sezon.
        • slonko1335 Re: Jaki rower dla 2 latka? Lak Magic czy Laufrad 07.03.11, 14:38
          Mój ma 2,5 roku. Na obu jeździł w zeszłym i na pewno będzie jeszcze obu w tym używać, w przyszłym pewnie już tylko laufrada a potem zwykły rowerek. Córka także na magicu dwa sezony jeździła i trzy na laufradzie.
          Jakbym musiała się na jeden z tych zdecydować to wybrałabym laufrada. My mamy magica i tańszego laufrada który spisuje się świetnie.
    • agnieszka77_11 Re: Jaki rower dla 2 latka? Lak Magic czy Laufrad 07.03.11, 14:41
      No właśnie, dwa różne rowery. Jeden biegowy, drugi do pedałowania. Tylko co lepsze dla 2 latka? Czy 2 latek poradzi sobie z takim laufradem czy lepiej kupić mu go za rok, gdy skończy 3 lata?
      • camel_3d Re: Jaki rower dla 2 latka? Lak Magic czy Laufrad 07.03.11, 15:25
        poradzi sobei z laufradem... ja bym si enie pitolil w taki na pedaly na razie.l.2latek nie nauczy si ena nim utrzymywania rownowagi... a na laufradzie tak... olej ten trojkolowiec i kup laufrada...tylko takiego, zeby dziecko dosiegalo nogami ziemi..musi stawiac stopy na placko kiedy siedzi.
      • rulsanka Re: Jaki rower dla 2 latka? Lak Magic czy Laufrad 08.03.11, 01:07
        Mój syn ma oba i jest super. Laufrad jest na dłuższe spacery, bo wtedy mogę z nim biec. Jak syn nie chce jechać to mogę nieść, bo jest lekki. A na magicu syn pomyka na razie w domu, jest super zwrotny, jeździ do tyłu, co pozwala mu zawracać. Uczy pedałowania. Magic jest ciężki i noszenie odpada.
        • rulsanka Re: Jaki rower dla 2 latka? Lak Magic czy Laufrad 08.03.11, 01:09
          A jeszcze dodam, że magic ma opcję pchania przez rodzica, ale mój syn ją zbojkotował i zawsze skręcał w doły, krzaki itp. Myślałam, że on nie umie kierować, ale na laufradzie skręca tam gdzie chce (i też wybiera "ambitny" teren) i w domu na magicu też skręca precyzyjnie. Gdybym miała wybierać jeden pojazd, wybrałabym laufrada.
    • lemurka3 Re: Jaki rower dla 2 latka? Lak Magic czy Laufrad 07.03.11, 14:42
      zdecydowanie laufrad
      Nasz wówczas 2,5 latek opanował laufrada w... 10 minut. Laufrad nie ma dużych oporów toczeni więc dziecko swietnie samo sobie radzi nawet przy podjazdach pod krawężnik, świetnie wpływa na zmysł równowagi który idzie w parze z mową, tak wiec dziecko rozwija sie również w tym zakresie, od razu przesiadzie sie na 2 koła. Wszystko to potwierdzam, tak było u naszego synka, jako 3,5 latek śmigał na dwóch kołach roweru niz niejeden 6-latek. To chyba była najlepszy zakup dla naszego Antka.
      -----
      https://tickers.baby-gaga.com/t/squsquadb20100413_-8_Bernard+ma.png
      https://tickers.baby-gaga.com/t/lamlamard20070304_-8_Antoś+ma.png
      • lemurka3 Re: Jaki rower dla 2 latka? Lak Magic czy Laufrad 07.03.11, 14:44
        dodam, ze koniecznie musisz dopasowac laufrada do wzrostu, zapewne musisz kupić najmniejszy - polecam firme Puky
    • agnieszka77_11 Re: Jaki rower dla 2 latka? Lak Magic czy Laufrad 07.03.11, 14:45
      A co myślicie o takim rozwiązaniu? Na 2 latka Lak Magic, a na 3 Laufrad?
      • slonko1335 Re: Jaki rower dla 2 latka? Lak Magic czy Laufrad 07.03.11, 14:52
        Wiesz nie da się przewidzieć czy Twoje dziecko w ogóle będzie zainteresowane pedałowaniem i może się okazać, że magic będzie sobie stał. Prawdopodobieństwo, że dwulatek będzie jeździł na laufradzie jest dużo większe.
        Ja tam radzę kupić używanego magica i używanego laufrada jak nie ma kasy na oba nowe.
      • camel_3d Re: Jaki rower dla 2 latka? Lak Magic czy Laufrad 07.03.11, 15:48
        > A co myślicie o takim rozwiązaniu? Na 2 latka Lak Magic, a na 3 Laufrad?

mysle, ze jest bez sensu..bo 3 latek lub 3.5 juz moze na 2 kolkach z pedalami i bez bocznych jezdzic.
        • lemurka3 Re: Jaki rower dla 2 latka? Lak Magic czy Laufrad 07.03.11, 18:51
          dokładnie, magica wcale nie kupuj
    • leneczkaz Re: Jaki rower dla 2 latka? Lak Magic czy Laufrad 07.03.11, 14:59
      Ja kupiłam Magica jakoś tydz. temu i mój młody (2 lata 5 m-cy) szaleje. Laufrada dostanie za m-c bo wydaje mi się trudniejszy w opanowaniu niż Magic.
      • camel_3d Re: Jaki rower dla 2 latka? Lak Magic czy Laufrad 07.03.11, 15:49
        > Ja kupiłam Magica jakoś tydz. temu i mój młody (2 lata 5 m-cy) szaleje. Laufrad
        > a dostanie za m-c bo wydaje mi się trudniejszy w opanowaniu niż Magic.

no to moj ma tyle samo (2 l i 4 m-ce) i spokojnie jezdzi na laufradzie..sama widzialas..tydzien mu zajelo nauczenie sie.
        • leneczkaz Re: Jaki rower dla 2 latka? Lak Magic czy Laufrad 07.03.11, 17:14
          Mój pewnie też by się nauczył ale nie chciałam mu dawać wszystkiego na raz.. A tak to co m-c impreza wink (planuję jeszcze zakup mini micro).
    • camel_3d Laufrad 07.03.11, 15:23
      zdecydowanie...
    • aleksandra1357 Re: Jaki rower dla 2 latka? Lak Magic czy Laufrad 07.03.11, 16:12
      Mam oba te rowerki i zdecydowanie polecam laufrada. Na Magicu dziecko trochę jeździ, wiadomo, pedałuje itd., ale to nie jest to, nie jest na nim taki szybki, gibki i samodzielny jak na laufradzie. Mimo dużego wysiłku na magicu jedzie powoli, nie wjedzie pod górkę, a na laufradzie wszędzie i po każdej nawierzchni i duuużo większa frajda i więcej ruchu.
      Laufrad dla 3-latka to za późno moim zdaniem.
      Jeśli cena jest problemem, to kup używanego magica.
      I ja w ogóle nie jestem zachwycona tym magikiem: ciężki, dziecko jakoś się garbi - nie polecam, choć to, że pedały pod siodełkiem, to jest fajne, wiadomo.
    • nandii Re: Jaki rower dla 2 latka? Lak Magic czy Laufrad 08.03.11, 11:01
      taki rowerek jest na liście prezentów na 2 lata dla mojego buntownik. Do tego pewnie trzeba dokupić kask i ochraniacze , jakie ?
    • karolina17w Re: Jaki rower dla 2 latka? Lak Magic czy Laufrad 08.03.11, 21:47
      Ja również planuję kupić dla syna rower na 2 latka, to będzie akurat w lipcu, a zanim to nastąpi myślałam o kupnie trójkołowego rowerka, ale do odpychania się - opłaca się?
      • rooms Re: Jaki rower dla 2 latka? Lak Magic czy Laufrad 09.03.11, 09:19
        nie opłaca sięsmile lepiej wcześniej kupić laufrada
    • stypkaa Pytanko do posiadaczy laufrada 09.03.11, 09:45
      My laufrada nie mieliśmy, ale patrząc na dzieci które na tym jeźdzą zastanawiałam się zawsze co robi dziecko, które się zmęczy? Oczywiście chodzi mi o np. dłuższy spacer, gdzie nie ma możliwości wrócić się do domu?
      Bo na lak magicu może po prostu przestać pedałować i chwilkę posiedzieć, aby nogi odpczęły.
      My mieliśmy lak magic dla obu synków. Młodszy 4latek nadal na nim jeździ, bo jeszcze boi się na dwukołowym. Starszy, widocznie bardziej sprawny ruchowo, nauczył się właśnie jako 4latek jeździć na dwóch kołach.
      My jesteśmy zadowoleni z lak magica, ale może dlatego, że nie mieliśmy laufrada wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka