bzibulinka 26.04.11, 09:20 dziewczyny jaki twarożek podajecie swoim dzieciom? Tłusty, póltłusty czy chudy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
budzik11 Re: twarożek 26.04.11, 09:43 Dzieci powinny jeść pełnotłusty nabiał. Po pierwsze - potrzebują tłuszczu zwierzęcego do prawidłowego rozwoju układu nerwowego, po drugie - witaminy A, D, E i K rozpuszczają się w tłuszczach więc w mleku odtłuszczonym ich nie ma lub jest ich odpowiednio mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
koralina5 Re: twarożek 28.04.11, 07:05 Ja podaję różnie, ale najczęściej twarożek półtłusty i koniecznie z grubo krojonymi warzywami. Mój synek lubi rzodkiewkę więc staram się mieć ją w zapasie, chociaż niektóre kupne twarożki np hochland zawierają już warzywa i są zrobione zupełnie jak domowe, nawet ze śmietanką to zawsze mam jakiś smak w lodówce. Odpowiedz Link Zgłoś
mozyna Re: twarożek 28.04.11, 16:32 Po drugich urodzinach mozna wprowadzic poltlusty. Podobnie z mlekiem. Moj nie tknie twarogu, dopoki nie zmiksuje go na gladka mase z dodatkiem jogurtu. Odpowiedz Link Zgłoś
bimbumbam Re: twarożek 28.04.11, 23:19 Cześć, ja mam właśnie rocznego synka i daje mu tłusty twarożek lub czasami Bielucha lub Danio - żeby mógł sam jeść łyżeczką :] A daje mu tłuste ponieważ należy do dzieci raczej szczupłych więc nie zważam na kalorie... ;] Pozdrowionka bzibulinka napisała: > dziewczyny jaki twarożek podajecie swoim dzieciom? Tłusty, póltłusty czy chudy? > Odpowiedz Link Zgłoś
kinman Re: twarożek 17.05.11, 14:56 Dzieci potrzebują dużo minerałów i witamin żeby były później mądre i zdrowe, więc jeśli chodzi o dzieci to trzeba szczególnie pilnować tematu odpowiednich posiłków. Odpowiedz Link Zgłoś