Dodaj do ulubionych

aspirator katarek

23.12.11, 16:30
Witam! Mam pytanie techniczne do użytkowników katarka. Które części wyparzacie? U mnie dobrze zdejmuje się tylko ta końcówka bezpośrednio do noska, te pozostałe części są mocno związane z rurką wężykiem i nie wiem czy można je oddzielić, nie chciałabym zepsuć tego ustrojstwa. Jak radzicie sobie z higieną tegoż aspiratora ? wink
Obserwuj wątek
    • od.czasu.do.czasu Re: aspirator katarek 23.12.11, 18:30
      Ponieważ ja odciągam tony wydzieliny kilka razy dziennie to czyszczę codziennie.
      Wyjmowaną rurkę szczoteczką- więc proste smile
      Drugą część zatykam kciukiem otwór (z tej strony z której wyjęłam końcówkę a drugą stroną nalewam wodę ciepłą- jak zatykam palcem to się napełnia- nalewam wody do 3/4 i pooooootrząsam smile i pooooootrząsam smile a jak czasem nie chce zejść to nalewam domestosu i płuczę wodą - wygląda jak nówka smile a domestos w żaden sposób nie ma kontaktu z nosem dziecka (wypróbowałam na sobie). Ponieważ nie stać mnie na zakup ssaka dla dziecka to katarek dosłownie uratował mojej córce życie smile
    • memphis90 Re: aspirator katarek 23.12.11, 20:36
      Ja nie wyparzam- myję. W moim oddziela się końcówka do nosa i ten zbiorniczek od samej rury.
      • justa_m1 Re: aspirator katarek 23.12.11, 22:46
        Ja myję obie koncówki oprócz rurki. Faktycznie ta szeroka środkowa część scisle przylega do wążyka- rurki, ale jak pewnego dnia katar mi tam podszedł i nie dało się w żaden delikatny sposób wyczyśćić nawet szczoteczką, bo zszedł przez tą malutką dziurę do samego środka, to mąż zdjął z rurki i poprostu umyłam. i jak mi katar tak włazi w ten środkową część to teraz oddzielam od rurki i myje. Bałam sie że zepsuje bo mocno przylega do gumowej rurki ta czesc ale z uzyciem delikatnej sily da sie zdjąc. i działa nadal ok.
        • habibi_sun Re: aspirator katarek 25.12.11, 19:37
          na co dzien myje wlewajac do srodka płynu do naczyń... raz na jakis czas maz myje w takim utzadzeniu z ultradzwiekami - jest jak nowy
          • marla79 Re: aspirator katarek 25.12.11, 21:34
            myje naturalnie po kazdym odciągnieciu kataru - gąbeczkę i końcówkę ktora wsadza sie do nosa.
            co kilka dni myje porzadnie calosc - rozkladam na czesci pierwsze,
            a rurke czyszcze wykalaczka do szałykow, na ktora nawijam cieniutko watki
            • od.czasu.do.czasu Re: aspirator katarek 25.12.11, 21:47
              Chyba masz na myśli Fridę a nie Karatek- w katarku nie ma gąbeczki.
    • alfa36 Czy to prawda? 12.02.12, 20:16
      Czy prawdą jest, ze katarek ściąga wydzielinę, aż z gardla? Mamy problem z wydzieliną sciekającą po tylnej scianie gardla. Nos moj mlodzieniec wypłukuje sinus rince, ale ten katar wciąż scieka po gardle. Czy aspirator katarek pomógłby?
    • mummy83 Re: aspirator katarek 12.02.12, 22:00
      wynalazca katarku powinien dostac Nobla,to urzadzenie jest genialne,gdyby nie ono to moja ocrka by sie duzila ze swoimi czestymi katarami.ja nie ukrywam ze mam problem czasem zeby domyc go,musze sprobowac z tym domestosem.u nas jak sa wielkie gluty to musze myc tez...rure... od odkurzacza!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka