Dodaj do ulubionych

Diphergan w podrózy

19.04.12, 11:54
Witamsmile
Za tydzien wybieramy sie w podróż z córeczką na majowy weekend do rodziny. Mamy 4 godziny jazdy samochodem. Córka podczas podrózy bardzo wymiotuje. Przed wyjazdem z domu podawałam jej lokomotiv i inne specyfiki apteczne, zaklejałam też jej plasterkiem pepuszek i nic nie pomaga.
Zastanawiam się cy przed podróżą moge jej dac Difhergan? Przepisał nam go lekarz podczas jelitówki przeciw wymiotom i sie zastanawiam, czy moge to dać, czy jest zbyt to silny lek?
Obserwuj wątek
    • 1nova2 Re: Diphergan w podrózy 19.04.12, 13:43
      Mozesz dac,moj synek dostaje diphergan na chorobe lokomocyjna 5ml ok pol godziny przed podroza, 3 lata, 18 kg, dostaje taka dawke od 15 kg Przypominam tylko ze diphergan jest wazny tylko 2,5 miesiaca od otwarcia butelki
    • meganpoe Re: Diphergan w podrózy 19.04.12, 14:46
      Podawałam mojej córce przed 7-godzinną podróżą, Pierwsze 2h spała a potem spokojnie bez dolegliwości dojechała do celu. Żadnych skutków ubocznych nie zaobserwowałam. Tak jak u ciebie żadne inne śrdki nie były skuteczne.
      • nasenna Re: Diphergan w podrózy 19.04.12, 17:02
        Dwukrotnie podawałam córce, pomaga. Tylko jednak jest to mocny lek, nie można go stosować lekką ręką.
    • marlenka_p Re: Diphergan w podrózy 19.04.12, 20:06
      Nam diphergan lekarz zapisał właśnie na chorobę lokomocyjną. I to było jedyne lekarstwo, które jej pomagało. Gdy była już starsza zaczęliśmy podawać aviomarin, bo diphergan to podobno świństwo.
      Na Twoim miejscu poradziłabym się lekarza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka