Dodaj do ulubionych

Kaszki holle

06.09.12, 23:00
Dziewczyny,czy te kaszki są smaczne?Robi sie je na mleku,czy wodzie?Moja dwulatka jadła nestle wielozbożową,której nie mogę kupić nigdzie.Kaszy jaglanej,owsianki itp nie ruszy.Karmie jeszcze piersią,ale stałe posiłki oczywiście je.Chciałabym dawać jej te kaszki holle,są orkiszowe,razowe i wiele wiele innych-myślę,że zdrowsze od tych bobovit.Tylko nie wiem,czy mała przełknie dlatego was pytam o smak.dzięki z góry za opinie!
Obserwuj wątek
    • zuzinkas Re: Kaszki holle 06.09.12, 23:22
      gusty sa rozne wiec czy jest cos smaczne jest pojeciem wzglednym.. uzywalam kaszek holle i moim zdaniem sa smaczne..
      • martakeri98 Re: Kaszki holle 11.09.12, 14:24
        dla mnie też są oksmile
    • zuzinkas Re: Kaszki holle 06.09.12, 23:24
      a mozesz robic na czym chcesz.. na wodzie, mleku, wywarze warzywnym, mlekach roslinnych..
    • gaga-sie Re: Kaszki holle 06.09.12, 23:25
      Jak dla mnie dobre, my kupujemy je już od dłuższego czasu i nasz syn zajada z chęcią. Lubi właściwie wszystkie. Kaszki są z niedużą ilością cukru, są dostępne mleczne i bezmleczne.
      • zuzinkas Re: Kaszki holle 07.09.12, 06:43
        moje sa bez cukru bo tylko takie kupuje i zwracam na to bardzo uwage.. skad u ciebie cukier?
        • gaga-sie Re: Kaszki holle 07.09.12, 23:09
          Z opisu na opakowaniu: w 100 g- węglowodany 66 g w tym cukier 0,6. Śladowe ilości, ale jednak jest.
          • dagmara-k Re: Kaszki holle 08.09.12, 23:23
            a tam nie ma " w tym cukry"? cuky sa rozne,a cukier to cukier. w holle nie ma cukru..
          • zuzinkas Re: Kaszki holle 09.09.12, 00:10
            tu chodzi o cukry zawarte naturalnie we wszystkich wegowodanach a nie o bialy cukier dodawanu dodatkowo do poslodzenia.. w holle nie ma dodatku bialego cukru ani zadnego innego dosladzacza jakkolwiek by sie nazywal..
            • gaga-sie Re: Kaszki holle 09.09.12, 00:19
              Masz racjęsmile Nie zwracałam na to szczególnej uwagi, ale jest jak piszesz.
    • katriel Re: Kaszki holle 07.09.12, 00:34
      Mnie smakują. (W odróżnieniu od czeskiej nominy, też bez cukru, którą kiedyś
      kupiłam jako zamiennik i w ogóle mi nie smakowała).
      Starszy syn nie lubił jaglanej, z pozostałych najchętniej owsianą (kupowałam
      tylko bezmleczne i bezsmakowe, jako bazę do własnych kombinacji smakowych).
      Młodszy ma pól roku i na razie tylko ryżową dostał, wcina z zapałem.
      Robisz na czym chcesz; tak jak w innych firmach są kaszki mleczne, do robienia
      na wodzie, i bezmleczne, które można robić na mleku; ale przecież jak zrobisz
      bezmleczną kaszkę na wodzie, to też nic się nie stanie. Po prostu będzie bez
      mleka i już.

• eliszka25 Re: Kaszki holle 07.09.12, 07:55
        u nas sie bardzo sprawdzily. zajadal sie nimi zarowno mlodszy, jak i starszy. jakie sa w smaku, to nie wiem, bo osobiscie nie smakowalam wink, ale chlopakom pasowaly. sa rozne, mleczne i bezmleczne.
    • mikams75 Re: Kaszki holle 07.09.12, 09:22
      kazdy ma inny smak, wiec sie nie dowiesz na forum, musisz sprawdzic sama czy dziecku zasmakuje.
      Dla mnie wszystkie kaszki sa okropne a moje dziecko lubi chyba kazda, te holle tez jej bardzo smakuja.
    • karolina17w Re: Kaszki holle 07.09.12, 14:07
      Mój syn też jadał te nestle wielozbożowe. Jak nie mogłam dostać u mnie w mieście to kupiłam holle. Dla mnie - smak obrzydliwy, syn - wcina z chęcią mimo że ma już 3 lata.

Kupuje zazwyczaj ryżową, orkiszową (bezmleczne). Te z jabłkami czy innymi owocami mu nie smakują. Robię na mleku (kozim), moim zdaniem wartościowsze niż na wodzie.
      • agus7 Re: Kaszki holle 08.09.12, 10:04
        Wg mnie sa smaczne, Syn je lubil, ale dawalam mu jak byl niemowlakiem, kolo roku zaczelimy sie z nich stopniowo wycofywac na rzecz wszelakich platkow zbozowych w roznych (wlasnych) kombinacjach, np. owsiane, gryczane, ryzowe, jeczmienne, kasza kukurydziana, manna. Gotuje je na wodzie ok. 3 minut, czasem z dodatkiem suszonych owocow. Jesli Twoje dziecko woli papkowata konsystencje mozesz takie platki przed gotowaniem rozdrobnic w malakserze. "Dorosle" platki to duzo tansza a chyba i zdrowsza dla dziecka po roku opcja.
    • matka_karmiaca Re: Kaszki holle 08.09.12, 14:44
      Kleik jak kleik, moja przestała je jadać ok. 14-15 miesiąca na rzecz zwykłych płatków i kasz, ale fakt, że w kategorii "instant" są bardzo fajne.
      • dagmara-k Re: Kaszki holle 08.09.12, 23:27
        moja dopoki jadla jakiekolwiek kaszki to w 99% te. nie kupowalam poza jedna wielozbozowa nestle tych slodzonych. pare razy tez miala kaszki sun, o te:

www.tuekosklep.pl/pl/c/Dla-maluszkow/31
        tez niezle
    • 3fanta Re: Kaszki holle 09.09.12, 12:53
      Mojej małej smakuja ale jej wszystko smakuje.Je wszystko co się jej daje.Jeszcze niczym nie pogardzilasmile
    • ophelia78 Re: Kaszki holle 09.09.12, 13:30
      Mojemu synkowi nie smakowały, więc do porcji kaszki dodawałam zawsze pół małęgo słoiczka owoców, wtedy zjadał chętnie.
      Holle to świetne kaszki, za nim zero problemów z brzuszkiem i jak na kolację była kaszka, to rano zaraz po śniadaniu była kupa, z zegarkiem w ręku smile
    • gato.domestico Re: Kaszki holle 12.09.12, 13:12
      mój 2 latej je bez problemu od zawsze smile ale tez uwielbia np tran na ktorego zapach ja sie skrecam smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka