Dodaj do ulubionych

spała w łóżeczku

17.09.12, 14:05
Witam wszystkich gorąco!!
Jak w tytule moja mała córeczka /15mies./ zawsze spała sama w łóżeczku - czasem budziła się w nocy to przychodziłam dałam smoczek i od razu zasypiała i tak było do soboty - coś jej się odwidziało i jak zapłacze i ja przychodzę żeby dać jej jak zawsze smoczek to ona zaraz na ręce chce /pokołyszę ją trochę na rękach i odkładam do łóżeczka ale ona znów wstaje i chce na ręce/ jak ją wezmę do siebie do łóżka to natychmiast zasypia i jest wszystko ok - tylko że ja jestem rano nie wyspana i zmęczona /a muszę iść do pracy/ bo mała śpiąc przybiera wszelkie pozycje przemierzając całe łóżkosmile)
Nie wiem co się tak nagle stało - nie miała żadnych ostatnio przykrych przeżyć czy coś tego rodzaju - nie chcę żeby spała ze mną w łóżku bo później będzie znów ciężko nauczyć ją spania w swoim łóżku ale tez nie chcę być straszną matką i nie chcę żeby malutka czuła się odepchnięta czy osamotniona nie wiem co robić wciąż jestem nie wyspana . Może ktoś z Was miała podobnie i jakoś temu zaradził?? Będę wdzięczna za wszelkie odpowiedzismile
Obserwuj wątek
    • gemmi18 Re: spała w łóżeczku 17.09.12, 14:37
      Taki etap. Ja brałam do łóżka i spałam, z tym że mam mocny sen i nie przeszkadzało mi wiercenie i kopanie. A kiedyś po prostu przeczekałam kwękanie w łóżeczku, po kilkunastu minutach ustało i syn spał dalej. U nas jednak nie było elementu smoczka, bo wyeliminowałam go w 8. miesiącu.
      Każde dziecko jest inne, musisz więc metodą prób i błędów sprawdzić, co na nią podziała.
    • drzewachmuryziemia Re: spała w łóżeczku 17.09.12, 15:19
      Mój tez nagle zacząl przejawiac ochotę do spania ze mną jakos przed 2 rokiem zycia. Brałam go do naszego łozka, jesli akurat tego chciał i zasypiał obok mnie. Potem zawsze go odkładalam do łozeczka, czasami budził sie w nocy i znowu chciał do nas, to tez go brałam i potem znowu odkładalam, jak zasnął. Potem mu totalnie przeszło (po jakis 3 tygodniach)
    • pszczolka1020 Re: spała w łóżeczku 17.09.12, 15:35
      U nas było podobnie, ale ja z tych matek co nie karzą dziecku wracać do siebie jak nie chce , nie miałam ochoty na nocne awantury tytm bardziej że rano do pracy. Więc jak syn odmawiał zaśnięcia w łóżeczku to zasypiał u nas, przenosiłam do łóżeczka ,a jak przyszedł w nocy to pozwoliłam się położyć, na początku przychodził co noc, potem przestał szybko, teraz czasem mu się zdarzy, ale bardzo rzadko. Czasem jeszcze starszak przytupta żeby się przytulić jak mu się coś przyśni.
      Spróbuj ją może zanieść do łóżeczka jak już zaśnie, ale pozwól jej sie przytulić i zasnąć z Tobą, może tego potrzebuje, pozdrawiam,
      • rafka37 Re: spała w łóżeczku 17.09.12, 16:09
        Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Moja mała to smoczka w ogóle nie używała aż do 7miesiąca a później coś jej się odwidziało i do dziś bez niego ani ruszsmile
        Piszecie że jak zaśnie to z powrotem do łóżeczka zanieść - też nie przechodzi bo jak ją zanoszę to się zaraz budzismile itd. Mam nadzieję że po prostu jej to przejdzie /moja mam powiedziała mi dziś że ja jak byłam mała to robiłam to samo/ więc przejęła to w genach po mnie smile)
        • bbuziaczekk Re: spała w łóżeczku 17.09.12, 19:32
          Moja tez mniej wiecej w tym wieku miala identycznie. Tez bralam ja do lozka i zasypiala od razu a potem ja przenosilam. Chyba ze zasnelam twardo to spala z nami. Czasem to bylo codziennie a czasem raz w tygodniu.
          Teraz ma 22 m-ce i juz spi cala noc w lozeczku swoim a jak sie przebudzi i nie chce spac to biore ja do siebie do lozka ale on po chwili mowi ze chce isc do swojego lozeczka wiec ja odkladam i zasypia.
          U nas wina byly glownie ataki zebowe (nadal sa bo brakuje nam 8 zebow) lub cos jej sie snilo i sie przebudzila.
          • bbuziaczekk Re: spała w łóżeczku 17.09.12, 19:33
            Aha a ze starszym ponad 3,5 latkiem nie mialam czegos takiego. On nigdy ani razu nie spal z nami w lozku.
            • rafka37 Re: spała w łóżeczku 20.09.12, 12:42
              Tylko co mnie dziwi to to że kładę ją spać do łóżeczka i zasypia bez problemu a w nocy zawsze około 1 - 1.30 budzi się -zawsze w tych godzinachsmile , choć dziś w nocy 2.30 . Ech już sama nie wiem co o tym myśleć. Pozdrawiam.
              • alpepe Re: spała w łóżeczku 20.09.12, 13:34
                moje obie córki też w tych godzinach przychodziły, młodszej nadal się zdarza.
    • mikams75 Re: spała w łóżeczku 20.09.12, 14:01
      moje dziecko od malenkiego sypialo u nas, nie co noc, ale w miare jej potrzeb. Nigdy nie odzwyczajalam dziecka od nocnych wedrowek. Wychodzilam z zalozenia, ze jesli potrzebuje mojego ciepla, to nie bede jej zalowac, choc przyznaje, ze bywa to meczace.
      Ale i tak wolalam okres, kiedy miala juz wyjete szczebelki z lozeczka i jak chciala to przychodzila. Bez wrzaskow, bez podnoszenia mi cisnienia w srodku nocy, nie bylam nagle wyrywana ze snu wrzaskiem i sama moglam szybciej zasnac.. Po prostu przychodzila i zasypiala a jak zawsze sobie obiecywalam, ze ja odniose jak przysnie. zazwyczaj sama zasypialam szybciej niz corka wink Ale czasem udalo mi sie ja odniesc.

Zauwazylam, ze u nas nasililo sie to jak wrocilam do pracy. Wiec tym bardziej nie wyganialam noca. Z czasem przychodzila coraz rzadziej, ale miewala takie okresy ze np. przez 4 noce przychodzila pod rzad a pozniej tydzien czy dwa spala u siebie i tak w kolko.

Niewiele ci doradzilam wink
      Ja bym przeczekala. No chyba ze chcesz z tym bezwzglednie walczyc, ale wg mnie szkoda nerwow nocnych.
      • rafka37 Re: spała w łóżeczku 25.09.12, 12:54
        DZIŚ PRZESPAŁA CAŁĄ NOC W ŁÓŻECZKU!!smile)) Mam nadzieję że tak już zostaniesmile)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka