Dodaj do ulubionych

dziwny kaszel

19.09.14, 09:00
Od jakiegoś czasu córka ( 4l.) ma napad suchego kaszlu w nocy, po prostu regularnie w nocy kaszle przez ok. 5 minut, może 10 , potem mija. Ale ją to męczy. W dzień cisza, no może zakaszle ze dwa razy czasem, ale ogólnie ok. Zaglądałam do gardła i nie jest czerwone. Temperatury nie ma. Zastanawiam się co to może być. Za tydzień ma mieć testy alergiczne i nie wiem co mogę jej podac żeby nie miało wpływu ( wiem że nie mogę clemastinu ect..
).A może powinnam jednak pokazać ją lekarzowi?
Obserwuj wątek
    • tabakierka2 Re: dziwny kaszel 19.09.14, 09:29
      u nas to samo.
      Suchy wieczorno - nocny przeszedł w mokry.
      Myślę, że warto pójść do pediatry, żeby dziecko osłuchał.
      Ja jestem przewrażliwiona, bo tak właśnie u syna objawiało się zapalenie płuc.
      • anusia_magda Re: dziwny kaszel 19.09.14, 09:47
        o niee, to się dzisiaj umówię na wizytę...
        • fizmedka Re: dziwny kaszel 20.09.14, 21:47
          Suchy nocny kaszel moze byc objawem astmy. Zwlaszcza jak wystepuje napadowo wybudza dziecko i wystepuje regularnie o tej samej porze. Poszlabym z dzieckiem do lekarza i poprosila o skierowanie do pulmonologa.
          Ale moze tez byc objawem pasozytow...
    • hela_mela Re: dziwny kaszel 21.09.14, 18:12
      mogą to być pasożyty. Pasożyty i alergie często idą w parze.
    • aboojawiem Re: dziwny kaszel 02.01.15, 20:34
      Podbijam wątek bo chciałabym się dowiedzieć co było przyczyną tego kaszlu.
      Mój 3letni syn od kilku dni ma właśnie takie napady suchego kaszlu w nocy. Na początku myślałam że może jakaś infekcja się kroi, ale w dzień nie kaszle, nie ma kataru ani temperatury.
      I tak się zastanawiam czy to nie aby jakieś pasożyty. Jakie jeszcze mogą być objawy pasożytów?
      Z tego co zauważyłam to jakoś ostatnio brak mu apetytu, ale czasami tak już bywało że raz jadł lepiej raz gorzej.
      Już sama nie wiem.
      • baba-baba Re: dziwny kaszel 02.01.15, 20:56
        U nas były te same objawy przez 3 tyg.Byliśmy w międzyczasie 3 razy u lekarza,zapisywali cos na kaszel,inhalacje.Zero efektu.W końcu coś tam harczało w dolnej partii oskrzeli i dostał niestety antybiotyk.No ale pomogło.
    • mamka_adrianka Re: dziwny kaszel 03.01.15, 14:02
      u nas spowodowane było to przerośnięciem migdałów oraz obecnością trzeciego migdałka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka