Dodaj do ulubionych

ile snu potrzebuje....?

12.08.05, 09:04
2,5 miesieczne dziecko.moj maly po ok godzinie aktywnosci juz ziewa to ja
odkladam go spac i wsumie tak przez caly dzien.czy tak powinno byc?czy on nie
powinien byc dluzej aktywny.czasem nie spi gora 2 godzinki ale potem jest juz
tak zmeczony ze trudno mu zasnac.czy wasze dzidzie tez tak maja????
Obserwuj wątek
    • eg31 Re: ile snu potrzebuje....? 12.08.05, 09:22
      Mój też był takim śpioszkiem a teraz (8 mc)śpi w ciągu dnia około 3 godzin
      (dwie drzemki) a około 18.00 często już jest zmęczony - wtedy zabieramy go na
      spacer żeby jeszcze trochę wytrzymał bo kąpiemy go 19.00 o 20 już zazwyczaj śpi
      w nocy budzi się na jedzonko z 2 razy a rano pobudka o 5.30 a jak dobrze
      pójdzie to 6.30 (ale cieszę się jak chociaż średnia z tego będzie czyli 6.00...)
      Teraz czasami marzę o tym żeby dłużej pospał w ciągu dnia ale z drugiej strony
      boję sie że wtedy bedzie brykał w nocy albo o świcie. Niech sobie śpi sen to
      zdrowie ale jeśli Cię to niepokoi to porozmawiaj z pediatrą smile
    • mmala6 Re: ile snu potrzebuje....? 12.08.05, 09:35
      mysle, ze to normalne, przeciez to malenstwo a takie malenstwa duzo spia.Mi sie
      wydaje ze Matek tez tyle spal, godzina aktywnosci to dlugo.
      Z czasem wydluzy sie aktywnosc a skorci spanie, jeszcze bedziesz marzyla, zeby
      wreszcie zasnalsmile))
    • schaapje Re: ile snu potrzebuje....? 12.08.05, 09:54
      u nas aktywnosc to ok 1,5 godz (wlaczajac karmienie), a snu raptem 40 min. ja
      uparcie twierdze, ze te 40min to dla niej za malo (widac to, jak sie budzi i
      placze z zamnknietymi jeszcze oczami, tak jakby jedna noga wciaz spala), ale
      nie mam sposobu na ponowne wyslanie jej w ramiona Orfeusza po takim
      przebudzeniu.
      moze kiedys ilosc drzemek sie zmniejszy, a sen wydluzy? mam nadzieje, bo pod
      wieczor jak tatus wraca z pracy Lidka jest malo fajna, a tacie jest smutno...
    • mamuska21 Re: ile snu potrzebuje....? 12.08.05, 10:30
      moj tak samo,tata wraca z pacy o 17 a maly marudny bo od 14 nie spal.i im
      wiecej nie spi tym gorzej marudzi i trudno go wyciszyc
      • eg31 Re: ile snu potrzebuje....? 12.08.05, 10:35
        No cóż popołudnie dla malucha to nie najlepszy czas ale dla pocieszenia powiem
        że im dziecko starsze tym lepiej bo mój 8 miesięczniak już jest dużo fajniejszy
        o tej porze niż kiedyś co mnie cieszy bo wcześniej było tak że wracalismy z
        meżem z pracy do naszej marudki teraz bardziej do rojberka smile
        • schaapje Re: ile snu potrzebuje....? 12.08.05, 10:38
          a co to jest 'rojberek'? smile
          • eg31 Re: ile snu potrzebuje....? 12.08.05, 10:50
            Definicja "rojberka" brzmi:"ma duże ciekawskie oczy, cały czas fika i bryka,
            śmieje się w głos jak się robi "a ku ku", po wszystko wyciąga łapki i ma minę
            pt. "ale bym coś spsocił"smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka