Dodaj do ulubionych

elektroniczna niania

28.11.05, 11:37
czyli mysle na co by tu wydac pieniadzewink
Macie, uzywacie, polecacie?
W zwiazku z przeprowadzka Mlodziez bedzie miala swoj apartament i juz sie
martwie czy go uslysze...co prawda mieszkanie nie jest duze ale jak sie
pozamyka drzwi to nie bedzie slychac stekania Mlodego.Mysle nie tylko o nocy
ale tez o drzemkach w dzien.Teraz jest tak ze jak Matek spi, to jest w
mieszkaniu cisza a juz na pewno w naszym pokoju.
Na nowych wlosciach jak juz bedzie spal w swoim pokoju, to nie chcialabym
wszystkiego wylaczac i siedziec przy uchylonych drzwiach nasluchujac czy mu
wypadl smoczek czy nie.
No i po tym wywodzie, zapytuja ja Was- co sadzicie na temat niani? jezeli TAK,
to jaka, co jest wazne, na co zwrocic uwage?Oczywiscie wolalabym taka za 50zl
niz za 200wink
Obserwuj wątek
    • xemm1 Re: elektroniczna niania 28.11.05, 11:44
      Mmala mi się wydaje, ze biorąc pod uwagę wiek Matusia, to raczej niepotrzebny
      wydatek.
      Po pierwsze:
      1. Matek to już dorosły facet, pion trzyma, więc lada moment będzie chodził, i
      niedługo trzeba będzie pomyśleć o wyciągnięciu szczebelków z łóżeczka i zaczną
      się nocne wedrówki ludów...
      2. nasze dzieci na tym etapie rozwoju mają już donośny głos i w sposób jasny i
      GŁOŚNY dają znać że coś jest nie halo... to nie jest to ciche niemowlęce
      kwileniewink
      3. obecnie domy są tak bardzo akustyczne, ze wszystko słychać, ja tam słyszę
      płacz dziecka za dwoma ścianami i jeszcze za łazienką wink)
      4. myślę, ze takie rozwiązanie jak najbardziej do mieszkania/domu dwu i więcej
      poziomowego...
      to na razie tyle wink
      • mmala6 Re: elektroniczna niania 28.11.05, 11:49
        hmmm....mowisz?
        tylko ja sie obawiam, ze zanim go uslysze to on bedzie sie juz ostro darl czyli
        sie rozbudzi.Bo jak np w nocy mu wyleci smoczek, to najpierw tak steka spokojnie
        a dopiero potem sie wydziera.Nie jestem pewna czy uslysze to stekania z drugiego
        pokoju, ja czasem go w tym samym pokoju nie slysze (jak spie od strony
        sciany)....no i nie wiem...
        A co do tego chodzenia, to bym nie mowila hop, w przypadku Matka to szybkie
        wyciaganie szczebelek pewnie jeszcze troche potrwa.
        Ale, racja, zastanowie sie...
        • schaapje Re: elektroniczna niania 28.11.05, 13:11
          ja w zasadzie tez mysle, ze to zbedny wydatek, tzn ja bym sie nad nim
          zastanawiala pod katem 'nie' (argumenty te same co powyzej)

a jeszcze mi przyszlo do glowy, ze moze wlasnie to jest dobry moment dla
          Matusia, zeby sie nauczyc spac bez smoczka? troche placzu bedzie na poczatku,
          ale moze sie uda? Glizdeczka tak sie nauczyla spac na plecach. w ktoryms
          momencie zaczela sie przez sen obracac na plecy, a jak sie obrocla, to wrzask.
          i tak sie bawilsmy w 'kotleta' - ona na plecy, ja ja na brzuch, ona na plecy,
          ja ja na brzuch i tak do rana sad. az w koncu sie poddalam i przenioslam do
          innego pokoju. troche bolu bylo, ale w koncu przywykla... w koncu ludzie
          sypiaja na plecach (i bez smoczkow)...

no ale ja matka wyrodna jesttem smile))
    • viviene12 ej no co Ty, Mmala 28.11.05, 14:13
      chcesz Matusiowy takie "niemowlece" wyposazenie na roczek sprawic. Ja mam tez
      mieszkanie i dobrze, ze nie kupilam, bo i tak sie budze na kazde westchniecie a
      Mysza stekanie slysze pod prysznicem jak chodzi wentylator z zamknietymi drzwiami!
      • mmala6 Re: ej no co Ty, Mmala 28.11.05, 16:06
        no dobra, nie kupie....
        zobaczymy, jak sie nie bede budzic, to najwyzej kupiewink
        A moze faktycznie Owca ma racje????moze to jest dobry moment? choc z drugiej
        strony stresikiem bedzie dla niego sama przeprowadzka i to ze nie spi z nami a
        jeszcze zabierac Pana Monia...nieee....obiecalam ze jak skoncze roczek i tego
        sie trzymam.A tu coraz blizej...w zasadzie to DWA miesiace!!
        • schaapje Re: ej no co Ty, Mmala 28.11.05, 17:23
          ale kto tu mowi o zabieraniu Monia????
          wsadz do pyska i utul czule - jak zwykle. a reszta juz nalezy do Matka. albo
          nauczy sie spac z wypadnietym (upadlym) smokiem, albo nauczy sie go znajdywac i
          wsadzac na miejsce smile.

Mmala - matek to juz kawal chlopa przeciez - daj mu szanse rozsmakowac sie w
          samodzielnosci... tej pierwszej, niemowlecej smile

a tak w ogole, to doskonale Cie rozumiem - gdyby nie to, ze wrocilam do pracy i
          w nocy musze spac, to pewnie nadal, zamiast spac, stalabym nad lozeczkem i
          obracala Glizde. czy jest cos wazniejszego od spokojnego snu naszych dzieci???
        • agagaby Re: ej no co Ty, Mmala 28.11.05, 17:30

• barbi1 Re: ej no co Ty, Mmala 28.11.05, 17:37
            Też mnie to zaskoczyło.
            Niania dla takiego byka?
            • pampeliszka Re: ej no co Ty, Mmala 28.11.05, 17:39
              szkoda kasy, kup sobie lepiej czekolade i cos dla mlodego w TYM sklepie
              • mmala6 Re: ej no co Ty, Mmala 28.11.05, 18:50
                no dobra, dobra, zapytac nie mozna, bo skocza na Ciebie, ze "byk", ze "bez
                sensu" i w ogole.Jak na Niemowlaku normalnie!wink)Kto powiedzial, ze niania tylko
                dla malutkich niemowlat, a jakbym miala dom trzypietrowy, Matek sypialnie na
                dole a jak na strychu??to co??tongue_out
                Zobacze jak bedziewinkjuz, spokoj!
                Jezeli chodzi o noc, to nie wiem jak wyglada akcja z Panem Moniem, byc moze
                gdyby go sam nie ondajdywal, to by sie budzil 15 razy a nie 3? nie wiem, bo spiesmile
                • wiolkak Re: ej no co Ty, Mmala 28.11.05, 18:54
                  ja mam 2 piętra i mówię ci że słychać!
                  kup sobie kilka czekolad z szybką i te szybki mu połóż pod prześcieradło, jak
                  tylko drgnie to usłyszysz!smile)
                  • mmala6 Re: ej no co Ty, Mmala 28.11.05, 18:57
                    dobra dobra
    • kubona Re: elektroniczna niania 28.11.05, 19:14
      ja bym nie wydawała pieniędzy na zbędne rzeczy -przeciez i tak sporo wydaliście
      i jeszcze wydacie na to mieszkanie. proponuje raczej na początek wziąc MAtka do
      swojej sypialni, bo tyle zmian to zbyt duzy stres. a w tym czasie powoli
      przyzwyczajać go do tego że jak smok wypada to mama nie biegnie go wkładac
      tylko może przytula? to się nie sprawdza? albo obróci na drugi boczek? albo
      może poczekaj dwa mesiące i dopiero potem odstaw monia i potem przeprowadź do
      jego pokoju? jak juz troche tam pomieszkasz to się zorientujesz jak w
      umeblowanym mieszkaniu roznosi się dźwięk i płacz Waszej perełki. może nie mam
      racji ale nie zafundowałabym dziecku tylu zmian na raz zwłaszcza że czeka go
      rehabilitacja. - po tym może zacząc np gorzej spać. przecież jesłi będzie z
      wami w pkoju jeszcze przez jakiś czas to się nic nie stanie?

zrobisz jak uważasz - to tylko moje pomysły.
      • mmala6 Re: elektroniczna niania 28.11.05, 19:20
        ja nie zamierzam zabierac mu Pana Moniasmile)To byl pomysl Owieczki!
        Kubonka, niestety na brak Monia nie ma innej rady jak natychmiastowe podanie
        ...MoniawinkZadne tam przytulanie, obracanie, podanie pieluszki.
        Poki co nie mam glowy, sily i ochoty na zabawy w oduczanie go od "gumy" wiec
        niech sobie ciamka.
        Obiecalam, ze jak skonczy roczek to sie za to wezmiemywink

Moze oczywiscie spac z nami i taka jest wstepna wersja jakby bylo cos nie
        tak.Sprobujemy na poczatek dac go do jego pokoiku i zobaczymy co sie bedzie
        dzialowink
        Jeszcze pare dni...
        • kubona Re: elektroniczna niania 28.11.05, 19:25
          moje dziecko czasem zasypia bez monia, a generalnie jak zasypia z bazyliszkiem
          w dziobie to jak mocno zasypia to po prostu on mu wypada, ale moj chłop dzielny
          jest i nie zwraca na to uwagi. jak sie budzi - znaczy placze to nie ma rady
          idzie spać do nas lub po prostu wstaje i sie bawi.

tez bym chciała się wyprowadzic do swojego domu.....

ale generalnie zobaczycie jak to będzie jak juz prześpicie pierwsza noc w swoim
          nowym domu. będzie co ma być, do wszystkiego się mozna przyzwyczaić

tylko Mmala szybko neta zakładaj bo święta bez Ciebie to jakos nudne będą....
        • schaapje jasne jasne - teraz to wszystko 28.11.05, 20:40
          na Bogu ducha winna owce zwalic....
          och ciezkie zycie jagnieciny..... smile)) chyba sie odzywac przestane... be beee...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka