Dodaj do ulubionych

Monitoring, niania elektroniczna. CZY WARTO?

31.01.06, 11:01
Cześć,
przy ALeksandrze nie miałam takiej niani ale teraz sie zastanawiam czy warto
to kupić:
allegro.pl/show_item.php?item=83753583
allegro.pl/show_item.php?item=83166194
allegro.pl/show_item.php?item=83235049
i wiele innych...

moze uzywałyscie czegos w tym stylu? przydatne?
Obserwuj wątek
    • wenus.z.willendorfu Re: Monitoring, niania elektroniczna. CZY WARTO? 31.01.06, 11:04
      ja nie miałam nic takiego, ale mieszkamy w małym mieszkaniu i wszędzie wszystko
      słychać, więc nie było takiej potrzeby
      • mmala6 Re: Monitoring, niania elektroniczna. CZY WARTO? 31.01.06, 11:10
        ja chcialam kupic to mnie baby wysmialy.Tylko ze ja chcialam kupic przy
        przeprowadzce jak Matek mial 10m-cywink ale jak byl malutki to nie bylo potrzeby
        bo spal z nami w jednym pokoju.
    • z1mka Re: Monitoring, niania elektroniczna. CZY WARTO? 31.01.06, 12:29
      Ja mam nianię. Mieszkamy w domu piętrowym, więc jak mała śpi na górze i wypluje
      smoka i zacznie żwajczeć to jeszcze zdążę pobiec, wsadzić smoka i jest spokój -
      dzięki niani, bo usłyszę zawczasu żwajczenie, zanim przerodzi się w
      nieokiełznany ryk.
      Jak dla mnie to urządzonko jest fanfastyczne.
      • z1mka Re: Monitoring, niania elektroniczna. CZY WARTO? 31.01.06, 12:31
        a zapomniałam dodać, że w nocy i tak śpimy razem, a niani używam za dnia, kiedy
        na przykład na dole oglądam tv, piore, sprzątam, gotuje... haftuje, zajmuję się
        ogólnie kurzęctwem domowymwink))
        • z1mka Jeszcze raz 31.01.06, 12:33
          mam dokładnie taką jak ta trzecia philips, zwykła, bez żadnych monitorów
          oddechu, monitory są przydatne jak dziecko ma jakieś problemy z oddechem.
          Jeśli masz duży dom, to nie ma jak niania!!!Polecam
          • mmala6 z1mka 31.01.06, 12:36
            juz wystraczy!ile bedziesz pisac o tej niani? juz wszyscy wiedza,ze masz dom i
            ze haftujesz i ze zostawiasz dziecko SAMO na strychu oddajac sie przyjemnosciom
            domowym.Doprawdy nie ma sie czym chwalic!wink
            • z1mka Re: z1mka 31.01.06, 12:40
              O Jezuuu chciałam pomóc, nie??!! wink)))
              Ale jak nie to nie <foch>
              • mmala6 Re: z1mka 31.01.06, 12:45
                wystraczylo napisac "mam, polecam" a nie o haftowaniu, gotowaniu, sprzataniu.To
                jest nie na temat.
                Imputujesz,ze my mamy_bez_elektronicznej_niani nie sprzatamy i nie gotujemy?? i
                nie HAFTUJEMY??otoz wszystkie tu zgromadzone haftuja.O! i wyplataja koszyki oraz
                gobeliny.o!
                I bez fochow!wink
          • alexsc Re: Jeszcze raz 31.01.06, 14:09
            dziękismile pomyslę... zobaczę. Chata nie jest wielka ale przydać się to cos
            mozewink)
            ja do igły i nitki nie mam cierpliowsciwink)
    • kura17 Re: Monitoring, niania elektroniczna. CZY WARTO? 31.01.06, 13:10
      ja zgodnie z dyrektywami MMalej pisze:
      mam, polecam
      i dodam, ze my mamy taka najzwyklejsza no-name, kupilismy na niemieckim e-bay za
      8 euro (z przesylka smile. w sklepach trzeba by bylo dac jakies 30-40 euro. i jest
      super.
      jesli sie zdecydujesz, zwroc uwage na:
      - czy dziala tez na zasilacz, tak jest lepiej, niz tylko na bakterie
      - czy ma co najmniej 2 kanaly - cokolwiem w okolicy moze "zagluszac" i wtedy
      trzeba kanal zmiecic. u nas sie czasem wlacza dziecko z sasiedztwa...
      - czy ma regulacje glosnosci - to wazne, bo jak bedzie mialo za duza czulosc, to
      kazdy glosniejszy oddech dziecka zacznie nadawac i wtedy mozna zwariowac... a
      przy regulacji po prostu zmienisz na mniejsza czulosc

• ajk10 Re: Monitoring, niania elektroniczna. CZY WARTO? 31.01.06, 16:08
      mam nianię, bez kamery i monitora oddechu, życia sobie bez niej nie wyobrażam. Mieszkanie mamy średniej wielkości, ale przy zamkniętych drzwiach do pokoju dziecka trudno byłoby go usłyszeć, chyba że ryczałby już na cały regulator. Poza tym jest niezastąpiona przy wszelkich wyjazdach - na wakacjach można sobie np. posiedzieć wieczorem na świeżym powietrzu gdy dziecko śpi w pokoju bez lęku, że się obudzi a my tego nie usłyszymy.
      • kubona Re: Monitoring, niania elektroniczna. CZY WARTO? 31.01.06, 17:34
        dla mnie niania to bezsensowne wydawanie pieniędzy - słychać mojego Kubusia
        nawet piętro niżej i to od razu jak się obudzi....
        • sylwiawm Re: Monitoring, niania elektroniczna. CZY WARTO? 31.01.06, 18:43
          My mamy nianię z projektorem Fisher Price. Jestem bardzo zadowolona. Jak Wiki
          się tylko przebudziła, kiedy wypadł jej smoczek to zdążyłam dolecieć zanim
          całkiem się rozbudziła i dalej spała. Spokojnie mogę się kąpać, bo słyszę czy
          śpi. Jestem spokojniejsza z tym urządzeniam i polecam.
          • alexsc Sylwiam- jaki to FP? 01.02.06, 09:48
            mozesz mi podac jakiegos linka?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka