Dodaj do ulubionych

Rumieniec jak malowany

IP: *.* 10.03.03, 15:28
Zimą (może to jest ważne?) mojemu 22 miesięcznikowi zaczęły pojawiać się na policzkach rumieńca. Jak z kreskówek. Okrągłe, czerwone. W najbliższym sąsiedztwie tychże rumieńców widać takie malutkie, jakby może popękane naczynka. Nie mam zielonego pojęcia od czego to? Czyżby uczulenie? Nie ma na ciele żadnego "chropowatego" miejsca.Może reakcja na spacerowe zimno? Albo domowe suchości powietrza?Czy Wasze dzieci miały coś takiego? PozdrawiaMilly - bez rumieńców
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Rumieniec jak malowany IP: *.* 10.03.03, 18:35
      Moj synek tez ma takie policzki, zwlaszcza po spacerze. Lekarka powiedziala, ze niestety moze to byc sygnal alergii (rowniez nie mamy zadnych innych objawow, ale poniewaz obije z mezem jestesmy alergikami, specjalnie mnie to nie zdziwilo). Mam zamiar zrobic testy alergiczne z krwi (choc w tym wieku nie sa zbyt wymierne) i czekac, bi na razie wiele zrobic nie mozna; ewentualnie eksperymentowac z jedzeniem. Powodzenia
    • Gość: misiu1 Re: Rumieniec jak malowany IP: *.* 10.03.03, 18:42
      Witam.Arek mial takie rumience i okazalo sie, ze to skaza mleczna. Mial 2 mce. Teraz tez czasami "czerwienieje, kiedy cos go uczuli.IzaS
      • Gość: guest Re: Rumieniec jak malowany IP: *.* 10.03.03, 18:58
        U mojego alergika ostatnio tak wsyzło po soku pomarańczowym.danka
    • Gość: knabi Re: Rumieniec jak malowany IP: *.* 10.03.03, 20:37
      Moje dziewczynki też mają takie rumieńce zimą, starsza (5,5)też, a nie jest alergikiem (mlodsza tak, ale wyrasta). Jeśli nie wprowadziłaś niczego nowego, to może np być tylko reakcja zimne i wysuszone powietrze. Ja staram się smarować buźki kilka razy w ciągu dnia i czekam, aż przejdzie :) Testy alergiczne, także te z krwi są zawodne (były ujemne przy wyraźnych objawach u 21-miesięcznej wtedy Zosi), więc nie polecam. Pozdrawiam ANN
      • Gość: guest Re: Rumieniec jak malowany IP: *.* 10.03.03, 22:15
        Czy zaobserwowałaś kiedy robią się rumieńce?Jeśli po spacerze-to od zimna.Moje dziecko też ma wyjątkowe rumieńce-jak malowane.Świadczy to o solidnym dotlenieniu i o tym,że ma "płytko" naczynia krwionośne.Chyba.:)Utrzymują się przez mniej więcej 1h od powrotu z dworu.Co do alergii nie wypowiadam się,bo nie wiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka