zosienta Re: wyznanie 31.10.09, 19:48 Kacper przytula się do siostry: - Kocham Cię jak pirat złoto! Odpowiedz Link Zgłoś
zosienta Re: Po robociemu 31.10.09, 19:52 Bawi się robotami i mówi - Przyszłem do Ciebie Ja, jak zwykle poprawiam:- Przyszedłem. - Ale to było po robociemu. Po robociemu mówi się przyszłem! ---- Nie mam alergii na cudze szczęście! Odpowiedz Link Zgłoś
zosienta Re: jest winny 31.10.09, 19:53 Tata uderzył się w głowę wysiadając z samochodu. - To Twoja wina. Mam rację? ---- Nie mam alergii na cudze szczęście! Odpowiedz Link Zgłoś
zosienta Kłopot z iphonem 03.11.09, 22:05 Opowiadam bratu, że stłókł mi się telefon i nie mogłam kupic nowego iphona ani w punkcie Orange, bo tylko z nowym abonamentem, ani w istore. - Mamusiu, mam pomysł. Napisz list do Mikołaja! Odpowiedz Link Zgłoś
zosienta Autokar 03.11.09, 22:15 W samochodzie w drodze do przedszkola - O poparz ten wielki autokar jedzie chyba w tym samym kierunku, może to nim pojedziecie na wycieczkę? - A w tym wielkim autokarze to ja będę jechał sam? Po powrocie: - A jak było w autokarze? - Tak, jak w samolocie tylko było po dwa siedzenia. - Odpowiedz Link Zgłoś
justmaga Re: Autokar 21.12.09, 13:04 Zosienta..Kacper jest boski usmialam sie bardzo inteligentna z niego bestyjka a negocjacja z tata mnie rozbroila ) Odpowiedz Link Zgłoś
zosienta Re: dziewczynka ;-} 02.01.10, 23:46 Miesięc temu, kiedy Julka ma już ponad pół roku i dodam, że nie przewijam jej w innym pokoju Mówię do Kacperka: - Idziemy na urodzinki i będzie tam mały chłopczyk o imeniu Julek - czyli Julian, to taka męska wersja imienia Julia. Kacper na to, tonem pozbawionym jakichkolwiek wątpliwości: - Mamusiu, a może my się pomyliliśmy? I zypełnie retorycznie: - No bo skąd wiemy, że Julka jest dziewczynką?! ---- Nie mam alergii na cudze szczęście! Odpowiedz Link Zgłoś
zosienta Re: drobnoustroje 02.01.10, 23:54 - A czy wiesz co to są drobnoustroje? - nieee - To takie małe organizmy nie widoczne gołym okiem, wirusy, bakterie - Aha, i atomy. ---- Nie mam alergii na cudze szczęście! Odpowiedz Link Zgłoś
zosienta Re: Jasełka 02.01.10, 23:58 Kacper dostał rolę Jasia z bajki "O Jasiu i Małgosi", bo to bajkowe jasełka i do żłubeczka przychodzą postacie z bajek. Osobiście szyje, a właściwię strzępię synkowi łachmany i rozmawiamy o sierotkach. - Ja to wolałbym byc Małgosią, ona przynajmiej będzie miała ładną sukienkę i fartuszek. - Nie chcę byc Jasiem! - Dlaczego? - Bo nie chcę żebys Ty była macochą! ---- Nie mam alergii na cudze szczęście! Odpowiedz Link Zgłoś
zosienta Re: "Ból głowy" 19.02.10, 11:52 Mnie dziś rozbawił mój synek, choc okoliczności raczej nie wesołe. Od dwóch dni ja mam paskudną grypę, jestem oczywiście mocno począgająca - nosem! Ale najgorszy byl straszny ból zatok. Bez wsparcia chemicznego się nie dało. A dziś Kacperek obudził się z cieknącym noskiem i trzyma się za głowę, więc pytam: - Boli Cię głowa? - Nie. Tylko czoło - tak od środka. ---- Nie mam alergii na cudze szczęście! Odpowiedz Link Zgłoś
zosienta Re: jak roznę z dumy 19.02.10, 11:54 Mój syn w czasie ferii uczył się jeździc na nartach i na koniec zdał test i dostał medal. Mówię mu jaka jestem dumna, i że rosnę z dumy. - to ja się nie będę już starał, bo urośniesz większa od tatusia. ---- Nie mam alergii na cudze szczęście! Odpowiedz Link Zgłoś
zosienta Re: "Łojec" 07.06.10, 12:41 Mój synek właśnie zobaczył rysunek bociana z zawiniątkiem i pyta "jak bociany robią dzieci?" Nie dosłyszałam dokładnie i mówię "niosą je w dziobie" -No, wiem, jak niosą, ale jak one je ROBIĄ????? Odpowiedz Link Zgłoś
zosienta Re: ... mów mi ciociu 07.06.10, 12:45 Mój synek zwrócił się do mojej przyjaciółki Ciociu, na co jej synek (3latek) zapytał dlaczego mówi do jego mamy 'ciociu'. Ona mu wyjaśniła, że tak jest miło i może też do mnie mówić 'ciociu', na Mój Synek: - Masz ładną Ciocię! p.s. no, musiałam się pochwalić takim komplementem od syna! Odpowiedz Link Zgłoś
zosienta Re: nie-moje dziecko zapytało mnie 07.06.10, 12:50 W sobotę byliśmy u zanjomych z prawie 5-letnim Kacprem i naszą roczną już Julką. A 3-letni synek znajomych zapytał: - Kiedy Juleczka będzie chłopczykiem? Odpowiedz Link Zgłoś
zosienta Re: Przedszkolny Dzień Mamy i Taty 07.06.10, 14:17 W przedszkolu przy Pani Kacperek zaprasza mnie (i tatę) na uroczystość. Potem siedzi zamyślony w samochodzie, więc pytam o czym myśli: - Bo tam będzie brzydkie słowo - Brzydkie słowo? Jakie? - MATKA ---- Nie mam alergii na cudze szczęście! Odpowiedz Link Zgłoś
zosienta Re: bohater dla siostry 07.06.10, 14:20 Wyszłam na moment z łazienki, po pidżamkę. Wracam i widzę, że Kacper wpycha pianę w oczy Julce. - Dlaczego to zrobiłeś? - Bo ja chciałem ją uratować, żebyś była ze mnie dumna. Odpowiedz Link Zgłoś
zosienta Re: sałatka z pieprzem.. 11.06.10, 14:49 Przypomniałam sobie, bo właśnie robię sałatkę na piknik rodzinny do przedszkola. Kacper miał wtedy chyba 3,5 i robiliśmy sałatkę razem. Mój mały kucharz przyprawia: - a teraz sola, trochę czarnego pieprzu, papryka i pieprz .... (po namyśle) pieprz Porsche. Odpowiedz Link Zgłoś
zosienta Re: argument dla Mikołaja 11.06.10, 14:52 Kacper bardzo zdenerwowany przed rozmową z PRAWDZIWYM Mikołajem, słucha jak Św. Mikołaj chwali innego chłopca, że już sam zasypia, na Kacper szeptem do Babci: - Babciu, ja powiem, że też potrafię sam, ale z rodzicami jest przyjemniej. Odpowiedz Link Zgłoś
zosienta Re: "Łojec" 11.06.10, 14:59 Może nie śmieszne, ale wnioski, jak na 5-latka, dziwne na pewno: Tuż po tym jak się dałam po wizycie u lekarza namówic na gazetkę z (tandetną) zabawką: - Jak bym miał tylko trzy zabawki, to Ty byłabyś bardzo bogata, a ja miałbym TYLKO same ulubione zabawki! Odpowiedz Link Zgłoś
zosienta szczerośc pięciolatka 16.06.10, 22:18 - Jesteś bardzo chuda tylko masz dużo tłuszczu. Odpowiedz Link Zgłoś
zosienta Re: przedmioty szkolne 18.08.10, 21:11 Dla zabicia czasu czytamy sobie jakieś pisemko dla dzieci. No i proszę dla dzieci też są testy psychologiczne. Pytanie: Jaki lubisz przedmiot? a. matematykę, b. muzykę c. plastykę? Kacper, do szkoły jeszcze nie chodzi, więc pyta: - A co jest plastyka? - rysowanie, wycinanie, malowanie .... - Aha! A szkoda, że nie ma "oglądanie telewizji" ---- Trzeba żyć najpiękniej, Żyje się tylko raz. Trzeba żyć w zachwycie: Marzyć , kochać i śnić Odpowiedz Link Zgłoś
zosienta Re: o strajkach 25.08.10, 12:04 Tłumaczyłam Kacperkowi (właściwie dzieciom, ale 15mieięczna Jula na razie nie wyraziła co o tym myśli) dlaczego nie pojedziemy do Grecji, a powodem są strajki (drugim zdrowie Juli i nie tylko). No i tłumaczę; co to jest i dlaczego ludzie strajkują. Nie chciałam mówić o ofiarach śmiertelnych, zamieszkach na ulicach, więc wspomniałam jak kontrolerzy ruchu lotniczego w Hiszpanii sparalizowali ruch turystyczny, protestując przeciwko ograniczeniom, które sprowadzą ich bardzo wysokie obecnie zarobki do poziomu ich kolegów po fachu z innych krajów. Ale mówiłam też, że kiedyś opowiem mu strajkach Solidarności, które były ważne i wiele zmieniły w naszym kraju. A to zupełnie inne strajki. A on na to: - A ja znam jeszcze inny strajk - Jaki? - Jak się kulą zbije wszystkie kręgle! ---- Trzeba żyć najpiękniej, Żyje się tylko raz. Trzeba żyć w zachwycie: Marzyć , kochać i śnić Odpowiedz Link Zgłoś
zosienta Re: Franek-człowiek i inne Franki 25.08.10, 12:26 Kacper ma ulubioną przytulankę krokodyla Franka i kiedyś rozmawialiśmy o synku sąsiadów, który też tak ma na imię i Kacper powiedział o nim "Franek-człowiek", a za chwilę powiedział, że zna jeszcze bardzo, bardzo dużo Franków. Jakich? - no tych pieniążków z banku na dom. No, tak słuchał co się mówiło o kursie CHF. ---- Trzeba żyć najpiękniej, Żyje się tylko raz. Trzeba żyć w zachwycie: Marzyć , kochać i śnić Odpowiedz Link Zgłoś