Dodaj do ulubionych

renault laguna

08.08.10, 09:44
5 letnia, czy toyota corolla 7 letnia, co radzicie?
jak sie jezdzi laguna?
Obserwuj wątek
    • rosapulchra-0 Re: renault laguna 08.08.10, 09:54
      czy toyota corolla 7 letnia - ja bym tak wybrała
    • krejzimama Re: renault laguna 08.08.10, 10:01
      Poprzednia wersja laguny ma opinie bardzo awaryjnej.
      Myśle, że 7 letnia Corolla z pewnego źródła jest dużo lepszym wyborem.
    • malila Tojota Karola n/t 08.08.10, 10:13

• georgyporgy Re: renault laguna 08.08.10, 12:52
      Ja mam lagune 8-letnią. Nic jej nie dolega. Fakt, że mam diesla, który podobno
      był dużo mniej awaryjny. Opinia jest taka, że w lagunie siadała elektryka, ale
      zazwyczaj działo się to w pierwszych jej użytkowania więc w Twoim przypadku
      koszty napraw ponosił pierwszy właściciel wink Tak jak mówiłam, ja z Renaty
      jestem bardzo zadowolona. W dieslu pali bardzo mało, nic mi nie puka, nie stuka,
      nie trzeszczy. Nie rozkracza się na środku drogi a jest mocno eksploatowana. Ma
      duży bagażnik i dość niski, wygodny, próg załadunku. Jest bardzo dobrze
      wyposażona jeśli chodzi o bezpieczeństwo i bajery typu klima, głośniki itp. Ma
      też jak na swoje lata fajną sylwetkę i jest zwrotna i sprytna jak na landarę wink
      Ja moją uwielbiam. Ostatnio w nawałnicę w Warszawie spisała się też jako amfibia wink
      Myślę, że toyota to dobry samochód ale nigdy takowej nie miałam więc wypowiadam
      się tylko o Lagunie.
    • dorek3 Re: renault laguna 08.08.10, 13:18
      Mamy 7 letnią corollkę. Gdyby się wreszcie coś zaczęło z nią dziać to byłby powód do wymiany a tak lipa.
      Przez te 7 lat nie działo się kompletnie nic. Wymienialiśmy tylko to co się zużywa (głównie żarówki smile ) Nie zanosi się aby to jakoś radykalnie się zmieniło aczkolwiek myślę że nie bez znaczenia jest przebieg (na nas mały - 85 000)
      Ja mam czysto teoretyczny uraz to samochodów francuskich marek choć zwykle są ładniejsze. Jeżdżę rocznym clio i choć nic się nie psuje póki co to jakość wykonania pozostawia wiele do życzenia.
    • figrut Re: renault laguna 08.08.10, 15:07
      Zdecydowanie toyota. Żadnych francuzów jeśli mogłabym tak wybrać.
    • rupiowa Re: renault laguna 08.08.10, 15:23
      jakis czas temu sprzedalam 14-sto letnia lagune. Fakt - elektronika jej walila
      od poczatku ale poza tym tesc ktory nie potrafi jezdzic poobijal ja z kazdej
      mozliwej strony lacznie z dachem i pomijajac wielokrotne szpachlowanie silnikowo
      nic jej nie bylo. Generalnie ciezko ja zepsuc (nawet przy czolowce poza blacha
      silnik sie nie uszkodzil - nieduze walniecie). Jak sie depnelo w podloge to
      samochod odlatywal (nie pamietam jaki silnik ale benzyna napewno) no i wielkosc
      bagaznika - bajka!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka