Dodaj do ulubionych

jak się postarzyć???

01.11.10, 21:12
Jestem 23-lenią młodą mamą 3 - letniej córki a kurcze wyglądam na 16uncertain Przy okazji dzisiejszego święta moje ciśnienie niepokojąco wzrosło na uwagi jakiejś dalszej rodziny mojego M. typu "oooo a ile ty dziecko masz lat". No szlag mnie już trafia.... Zdaje sobie sprawę że młody wygląd to zaleta ale mam wrażenie że ludzie myślą że urodziłam Młodą mając 13 lat!!! i te chore uwagi... no nie mogę... Powiedzcie jak się postarzyć??? Jakieś odpowiednie ubrania, buty, okulary nie wiem....
Obserwuj wątek
    • malazabka.de Re: jak się postarzyć??? 01.11.10, 21:18
      idz do dobrej wizazystki niech ci cos poradzi
    • gavagai1 Re: jak się postarzyć??? 01.11.10, 21:18
      mam tak samo, tylko, że ja mam to w nosie i wszystkie teksty "jak ładnie z siostrzyczką spacerujesz" mnie po prostu bawią.
      Trochę dystansu proponujęsmile
      I nie postarzaj się, samo przyjdzie, kiedy trzeba.
      • marzanna_2015 Re: jak się postarzyć??? 01.11.10, 21:28
        Ty się ciesz, że tak wyglądasz! Dzieci moich koleżanek z klasy już po 12 lat mają a moje jeszcze w pieluchach!
    • imasumak Re: jak się postarzyć??? 01.11.10, 21:39
      Wyluzuj. Zestarzeć się zdążysz. Co Cię obchodzi, co ludzie myślą? Ci, którzy Cię znają, wiedzą ile masz lat, a resztę olej.
    • czar_bajry Re: jak się postarzyć??? 01.11.10, 21:40
      aż chce się zakrzyknąć za rodziną męża "oooo a ile ty dziecko masz lat"
    • an_ni Re: jak się postarzyć??? 01.11.10, 21:51
      szkoda ze nie zglosilas sie wczesniej to bym ci podpowiedziala i bylabys gotowa na ten DZIEN WYSTAWKI
      z obserwacji po wizycie na cmentarzu
      fryzura poldluga a la helm natapirowany nad czolem z balejazem platynowym
      ewentualnie krotka: kura z pasemkami, czyli takie wystrzepione, porozdzielane pasemka/kępki wlosow, kazdy w inna strone, sprawiajace wrazenie wiekszej ilosci wlosow na glowie a tak naprawde pokazujace lysinki pomiedzy kepkami
      okulary ze zlotymi ramkami
      obszerny plaszcz skorzany ze zdobieniami lub futro, moze byc sztuczne
      kozaki na cienkiej szpilce podbitej metalem zeby stukaly
      spodnica za kolana, z zakietem bez wciecia w talii w kolorze ziemi badz lila roz
      zbyt duzo za ciemnego do karnacji pudru na twarzy, lub niedokladnie rozprowadzone smugi brazujacego pudru
      ciemna, w odcieniach bezu szminka na ustach, ciemno bezowe perlowe cienie na oczach i kilo tuszu czarnego! na rzesach, podkreslone brwi oraz wielkie mazniecia rozu na policzkach za ciemnego do kreacji
      do tego przytyty, lysiejacy maz w brazowej skorze, dzinsach i polbutach od garnituru przybrudzonych ziemia z cmentarza
      ewnetualnie wystarczy sie zapuscic, roztyc, zapuscic odrosty, nie nakladac makijazu na szara twarz, chodzic w starych ciuchach matki
    • marzeka1 Re: jak się postarzyć??? 01.11.10, 21:51
      "Jakieś odpowiednie ubrania, buty, okulary nie wiem...."- ubrania- po babci, buty- ortopedyczne, a okulary0 szylkretowe a'la stara guwernantka. A na serio, to co cię obchodzi zdanie na temat wieku innych, skoro rodzina wie, że dziecięcia nie powiłaś jako gimnazjalistka?
      • pazdana Re: jak się postarzyć??? 01.11.10, 22:06
        Kurcze wiem za bardzo się przejmuje...Dzięki za odpowiedzismile Macie racje wariatka jestem:p
    • xxx-25 Re: jak się postarzyć??? 01.11.10, 22:15
      E tam czym się martwisz, ja mam 27, a wyglądam na 16 w dodatku z niemowlakiem pod pachą to dopiero. Ale mam to szczerze w nosie.
      A jak czytałam Twój post to mi się przypomniało, jak na chłopa pod markietem wink czekałam z brzuchem pod brodą, nagle widzę 2 starsze panie obcinające mnie wzrokiem i słyszę ich komentarz” o matko takie młode już sobie dzieci robią”. Ach cóż to za komplement, w końcu 26lat jak nic mi stuknęło, do dziś się ze mnie własny chłop naśmiewa.
    • imogen0 Re: jak się postarzyć??? 01.11.10, 22:54
      Ja na słowa,,A ile ty masz lat dziecko'' zatrzepotała bym rzęsami i odparła z niewinną minką:
      -,,Szesnaście''...
      • lullanka07 Re: jak się postarzyć??? 02.11.10, 07:42
        oj ja mam to samo
        31 lat dwoje dzieci 8 i 3 lata a ludzie daja mi gora 22 smile
        kiedys denerwowalam sie bardzo teraz zaczely bawic mnie okragle oczy ludzi kiedy mowie jak"duze" mam dzieci smile)

wiecej dystansu choc wiem ze to trudne
    • deodyma Re: jak się postarzyć??? 02.11.10, 07:47
      no faktycznie masz problem...
      lepiej miec 23 i wygladac na mniej, niz na 10 lat wiecej, nie sadzisz?
      • kocianna Re: jak się postarzyć??? 02.11.10, 08:01
        Hehe, przychodzę kiedyś, w słusznym wieku lat 28, z dwuletnią córką, kupić wódki do lokalnego sklepu. A pani do mnie: "dowodzik poproszę". No zatchło mnie, zwłaszcza, że dowodziku nie miałam. Miałam legitymację służbową, ale pani się upierała, że nie ma na niej daty urodzenia smile

Flaszkę nabyłam w sklepie nieco dalej, ale dobry humor miałam chyba jeszcze z tydzień.
    • morekac Re: jak się postarzyć??? 02.11.10, 08:50
      Zdaj się na upływ czasu wink
    • fajnykotek Re: jak się postarzyć??? 02.11.10, 09:25
      Pożyczę Ci mojego 11 latka wink. Jestem od Ciebie sporo starsza, też wyglądam mlodziej, a ostatnio śmieszą mnie bardzo miny starszych pańć jak idę z moimi dziećmi. Syn jest duży jak na swój wiek - więc wygląda na starszego, a Mała jest drobniutka i malutka i już widzę jak te pańcie patrzą na mnie i liczą, liczą olaboga ileż to ja lat mialam, jak syna urodziłam big_grin. Te spojrzenia, jak dla mnie bezcenne wink.
    • lilly_about Re: jak się postarzyć??? 02.11.10, 09:32
      Za parę lat docenisz, że młody wygląd jest twoim atutem.
    • ihanelma Re: jak się postarzyć??? 02.11.10, 09:35
      Nic na to specjalnie nie poradzisz, a właściwość organizmu - bardzo przydatna. No - możesz się próbować dodatkowo nie odmładzać (a robi to bardzo luzacki strój, kucyk np).
      Okularami i poważną fryzurą i strojem z szafy starej ciotki możesz osiągnąć efekt ... szesnastolatki idącej na egzamin tongue_out Nic na siłę.
    • aniorek Re: jak się postarzyć??? 02.11.10, 10:08
      I jak to tradycyjnie przy okazji takich watkow bywa, zaczyna sie licytacja, ktora ematka wyglada mlodziej, LOL. Czekam na zgloszenie zrozpaczonej 10-latki z wygladu, ktorej nikt nie traktuje serio.
      • kabarethrabi Re: jak się postarzyć??? 02.11.10, 10:53
        aniorek napisała:

> I jak to tradycyjnie przy okazji takich watkow bywa, zaczyna sie licytacja, kto
        > ra ematka wyglada mlodziej, LOL.

Zgadza się...
        • sonic84 Re: jak się postarzyć??? 02.11.10, 15:26
          Może jesteś po prostu niska i zaniedbana?Z tym pierwszym nic się nie da zrobić ale odpowiednia fryzura,makijaż i strój powinny sprawę załatwić,jeżeli tak ci na tym zalezy.
    • anorektycznazdzira Re: jak się postarzyć??? 02.11.10, 20:11
      Weź wyluzuj.
      Albo z totalnie infantylnych problemow przerzuć się na dojrzalsze przemyślenia, powinno pomóc.
      • andaba Re: jak się postarzyć??? 02.11.10, 20:13
        Wiesz, jak cię takie rzeczy martwią, to znaczy że jesteś smarkacz także mentalnie, nie tylko z wyglądu.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka