Dodaj do ulubionych

Smoleński rzyg

• siasiunia1 Re: Smoleński rzyg 19.01.11, 20:10
      tiaaa....... byle dotrwac do 11 kwietnia .... bo 10 to się będzie działo..
    • azomim Re: Smoleński rzyg 19.01.11, 20:26
      Mam.
      Przestałam gazetę kupować, a jak mam, to czytam tylko od 7-8 strony (tam zwykle już po... wink).
      • sarling Re: Smoleński rzyg 19.01.11, 21:57
        Przynajmniej nie trzeba mówić o powodzianach, o zrujnowanej gospodarce, o podwyżkach, o tym co się dzieje w szpitalach... tongue_out
        • papalaya Re: Smoleński rzyg 19.01.11, 22:34
          dokładnie, Jaro jednoczy wszystkie emamy w powszechym wstręcie, a na to że Donek koncertowo daje popis nieudacznicwa w we wszystkim czego się tknie, emamo nie starcza rozumku do ogarnięcia
          • iwles Re: Smoleński rzyg 20.01.11, 09:06

ciebie widzę też zjednoczył.
    • angazetka Re: Smoleński rzyg 19.01.11, 21:29
      Dołączam do chóru mających dość. Choć, nie powiem, interesuje mnie to, co się w temacie dzieje, ale staram się czytać tylko to, co istotne - żadnego oglądania debat, słuchania Kemp itd.
      I bardzo, bardzo mocno staram się, by ten cały okołosmoleński cyrk nie zatarł tego, co czułam 10 kwietnia. Oddzielam te dwie sprawy - katastrofę i nasze polskie piekiełko.
      • lukrecja34 Re: Smoleński rzyg 19.01.11, 21:52
        bardzo starannie omijam ten temat we mediach-ale dziś zupełnie przypadkiem włączyłam tv jak na mównicę wszedł Tusk.A ponieważ bardzo go lubię i cenię to posłuchałam.I to co powiedział doskonale zilustrowałoby parę kurew-w żołnierskich słowach opie...ł pisowskie towarzystwo i dostał gromkie brawa.
        podobało mi się smile
      • krapheika Re: Smoleński rzyg 19.01.11, 21:54
        Interesowalam sie 10kwietnia i w momencie decyzji o Wawelu.Potem przyznaje sie olalam sprawe, w czym pomaga wybitnie niemiecka telewizja i prasa, nie zajmuja sie tym.Trafilam raz w wiadomosciach na 2minutowy reportaz dlaczego tupolew sie rozbil w zwiazku z raportem MAKu.A tak cisza w eterzesmilepowodz w Australii interesuje wszystkich duzo bardziejbig_grin
        • czar_bajry Re: Smoleński rzyg 19.01.11, 22:20
          normalnie nerwicy się nabawięsmile
          • loganmylove Re: Smoleński rzyg 19.01.11, 22:30
            Przestałam oglądać wszelkie wiadomości i biorę na przeczekanie-polecam stronkę smolensk-czyja-to-wina.tumblr.com/
    • a.va Re: Smoleński rzyg 19.01.11, 23:03
      Też już tym rzygam, od dawna, praktycznie pewnie od 15 kwietnia, bo już wtedy mi się przejadły te niekończące się relacje. Przełączam na inny kanał, w necie omijam, nie czytam, nie słucham, mam dość.

Dodatkowo wkurza mnie, że tyle czasu nasze władze na to tracą, zamiast zająć się swoją robotą, czyli np. dopracowaniem ustaw, które sejm przegłosowuje (ostatnio głosowane są masakrycznie niedopracowane, gdyby "zwykli ludzie" tak pracowali, polecieliby z roboty ze świstem!) albo planami reform, które są potrzebne. To nie, Smoleńsk i Smoleńsk, jakby umarli byli ważniejsi od losu nas wszystkich - żywych, którzy w tym kraju zostali i których przyszłością ktoś powinien się wreszcie zająć.
    • solaris31 Re: Smoleński rzyg 19.01.11, 23:09
      tak, ja też mam już dość sad

z uwagą śledziłam nowe doniesienia, słuchałam komentarzy - ale jak całymi dniami mówi sie to samo i rozkłada wszystko na atomy - to mam juz dość.

tym bardziej, że pewnie i tak te wszystkie raporty do końca prawdy nie powiedzą, więc przestałam się tym zajmować. Polak zawsze będzie głupi po szkodzie.

zyczyłabym sobie, żeby sie ktoś wreszcie państwem zainteresował...
    • an_ni Re: Smoleński rzyg 19.01.11, 23:59
      PiS znowu wylazl z ta katastrofa jak psie gowna po zimie
    • iszula Re: Smoleński rzyg 20.01.11, 08:34
      Mnie też ogarnia odruch wymiotny jak słyszę o katastrofie.
      Kolejną katastrofą dla mnie jest to że mój partner, zagorzały PiS-owiec, cały czas wałkuje ten temat snując co chwile nowe teorie spiskowe.
      Dobrze że nie mieszkamy razem.
    • chicarica Re: Smoleński rzyg 20.01.11, 08:50
      Powiem w ten sposób: dyskusje o katastrofie nikomu życia nie przywrócą, ale mogą zaoszczędzić kolejnych śmierci. Wydaje mi się, że należy często i gęsto zapraszać ekspertów, którzy będą uświadamiali gawiedź w kwestii przyczyn katastrofy tak, żeby pan Zbigniew z Tczewa zrozumiał. W przeciwnym wypadku pan Zbigniew z Tczewa złapie się na godnościowe nadymanie się Jarka i tezę o złośliwych ruskich. Jeśli szybko nie zostaną wprowadzone zmiany w polskim wojsku, to takich wypadków jak CASA i Tupolew będzie więcej. Mowa o tym byla już po katastrofie samolotu CASA, ale wtedy wojskowi oficjele (m. in. gen. Błasik - los jednak jest złośliwy, co?) doprowadzili do zatuszowania winy pilotów, a ukarani zostali jacyś Bogu ducha winni ludzie z wieży. Klich chciał potem zdymisjonować Błasika, ale prezydent Kaczyński mu to zablokował, a Błasik otrzymał od prezydenta awans - kolejny przykład na złośliwość losu... Uważam, że należy o tym głośno mówić i nie pozwalać na stłumienie tej dyskusji przez tych, którym na rękę jest żeby nie wyrwano tego chwasta z korzeniami, a takie próby tłumienia dyskusji i sprowadzania jej na boczne tory się pojawiają i nie wierzę, że jest to przypadek. Temat jest ważny, ale wbrew pozorom nie chodzi w nim o źle pojęty honor oficerów polskiego wojska i przepychanki polsko-rosyjskie, a cały ten pseudopatriotyczny wzdęt godnościowy podsycany jest przez tych, których pozycji zagraża dociekanie prawdziwych przyczyn katastrofy. Zauważcie, że praktycznie nikt kto zna się choć trochę na lotnictwie, nie wspomina już nawet półgębkiem o zamachu - robią to tylko politycy. Dla lotników sprawa jest (dość) jasna - im starcza dokładne przyjrzenie się wykresowi z rejestratora lotu. To jest bardzo niewygodne dla betonowej wierchuszki wojskowej.
      • aniela_z_gazowni Re: Smoleński rzyg 20.01.11, 09:25
        > Powiem w ten sposób: dyskusje o katastrofie nikomu życia nie przywrócą, ale mog
        > ą zaoszczędzić kolejnych śmierci. Wydaje mi się, że należy często i gęsto zapra
        > szać ekspertów, którzy będą uświadamiali gawiedź w kwestii przyczyn katastrofy
        > tak, żeby pan Zbigniew z Tczewa zrozumiał.

słowa klucze, chicarica - często i gęsto zapraszać ekspertów
        niestety, bardziej medialne jest zapraszanie polityków w typie Kempy, Brudzińskiego, Niesiołowskiego itepe wiadomo, że chlapną coś, co można później powtarzać w nieskończoność w kolejnych serwisach informacyjnych
        i tak się kręci, oglądalność jest, bo ludzie lubią chyba sobie podnosić ciśnienie
        a taki ekspert powie coś, co jest nudne, za trudne, użyje słów których nie zrozumiemy, pomyśleć trza będzie i w ogóle na co mi taki wysiłek intelektualny
        tvn24 dąży coraz bardziej w kierunku tabloidów i biję się w piersi, że siłą przyzwyczajenia dalej traktuję ich jako główne źródło informacji zamiast dla porównania pooglądać polsat news czy tvp info

• chicarica Re: Smoleński rzyg 20.01.11, 15:19
          W takim razie chyba inną tv oglądamy, bo ja co włączę tvn 24, to widzę jakichś ekspertów lotniczych. Z którymi się zgadzam lub nie, ale przynajmniej wiedzą o czym mówią.
    • aga.pier Re: Smoleński rzyg 20.01.11, 09:03
      zależy mi na ustaleniu obiektywnych przyczyn katastrofy a że tv włączam na wieczorynkę i wiadomości to nie mam odruchów wymiotnych. Może spróbuj innych kanalów np tematycznych?
      • morgen_stern Re: Smoleński rzyg 20.01.11, 09:24
        Dziękuję za rewolucyjną radę tongue_out
        Ja naprawdę wiem, ile mam kanałów w tv i chętnie z tego przywileju korzystam, chodzi o programy informacyjne, które są Smoleńskiem załadowane na maksa. Może ktoś może żyć bez wiadomości z kraju i ze świata, ja nie smile może tymczasem przerzucę się na BBC Worldwide, albo coś...
        • memphis90 Re: Smoleński rzyg 21.01.11, 10:46
          Spróbuj TVN style- nie ma wcale Smoleńska. Tylko Kwaśniewska zapraszająca młodszą Kwaśniewską, szorowanie zapuszczonych kuchni albo tłumaczenie tumanom, że jak się nie ma kasy, to się nie kupuje góry ciuchów. Miodzio. Ale i tak lepsze niż dywagacje, czy ruskie trupolewa elekrtomagnesem "ściągły".
    • anusia29 Re: Smoleński rzyg 20.01.11, 11:13
      Ja mam dość, ale pracuję z wdową po jednym z tych, którzy zginęli, więc mam obowiązek być w kursie :I
    • mariolka55 Re: Smoleński rzyg 20.01.11, 11:55
      dobry tytuł
      mam od dawna juz
      nie moge juz patrzec,słuchac,czytac
      mam rzyg na PiS jak nigdy wczesniej i żal mi trochę Tuska.
      • mirmunn Re: Smoleński rzyg 20.01.11, 12:27
        ja nie oglądałam i nie oglądam, nawet kot przestał siedzieć na telewizorze, bidulek sad
        co do obrazu Hołd Smoleński - to czy ta skorupa w centrum z otworami nie przypomina wam hełmu szturmowca z Gwiezdnych Wojen?
        a scenariusz, zwłaszcza hitu kasowego, chętnie bym sama popełniłasmile
        ale pewnie za mała gaża by byłasmile

• leeloo2002 Re: Smoleński rzyg 20.01.11, 12:34
      Ja się dziwię że ktoś w ogóle ogląda TVN 24 smile
      Od 8 lat nie mam w domu tv, czuję się szczęśliwsza.
      Jak okazjonalnie włączam u mamy to mam wrażenie że żyje w innej rzeczywistości.
      szczególnie irytują mnei prowadzący faceci (Jarosław Kuzniar ?) takie na maxa metrosksualne nie wiadomo co. Mam wrażenie że lansuje się ten typ facetów
      • iuscogens Re: Smoleński rzyg 20.01.11, 12:48
        Kuźniara rzeczywiście nie da się oglądać, już w zamierzchłych czasach kiedy jeszcze oglądałam TVN24, wyjątkowo mnie irytował, ma taką dziwną manierę, że uważa, ze jego zdanie jest ważniejsze niż informacja, którą ma przekazać.
      • morgen_stern Re: Smoleński rzyg 20.01.11, 12:51
        No a akurat ja Kuźniara bardzo lubię smile
        Jego akurat to albo się nie cierpi albo uwielbia.
        • matsuda Re: Smoleńsk- nie, Santo subito- nie 20.01.11, 14:32
          a Wy byście chciały tylko Stefani Stefani i ewentualnie Ridż, albo Ryśku - no ileż można....
        • angazetka Re: Smoleński rzyg 20.01.11, 14:39
          Morgen, dlaczego my z reguły mamy tak samo? wink
          Też Kuźniara uwielbiam, acz rzadko mam przyjemność oglądać.
          • morgen_stern Re: Smoleński rzyg 20.01.11, 14:53
            Też ostatnio zauważyłam dziwną zbieżność myśli i poglądów wink
            • lukrecja34 Re: Smoleński rzyg 20.01.11, 16:01
              uwielbiam Kuźniara i wogóle mi jego stronniczość nie przeszkadza big_grin
    • w-i-k-i Re: Smoleński rzyg 21.01.11, 03:48
      Zgineli najwazniejsi politycy Naszego kraju, glowa panstwa, notable,... sprawa nadal owiana tajemnica, zakrawa o ,,drugi katyn", rzad powinien za bezczynnosc zostac postawiony przed trybunal stanu, tak prowadzone sledztwo, takie zaniedbania, uchybienia i bylejakosc w tak waznej sprawie to precedens na skale swiatowa - pytasz ile jeszcze? Moim zdaniem jak tylko mozna najdluzej, by odkryc prawde, ktora inteligentni juz dawno zobaczyli - bylismy i jestesmy swiatkami historycznych wydarzen, nie jestem tylko pewna czy Nasze dzieci doczekaja sie -oficjalnie - poznania prawdy ( tak jak bylo to z Katyniem), ale moje dziecko na pewno ja ode mnie uslyszy.
      Powiadasz zatem ,,smolnski rzyg" - zalosne, uwlaczajace, przykre, prostackie, chamskie i godne pogardy stwierdzenie. Polecam raczej poziom ,,tanca z gwiadami" i oczywiscie jak najbardziej stacje tvn, poziom wypowiedzi adekwatny do jej odbiorcy - i to jak najbardziej rzygiem nazwac mozna.
      • fabryka.lodow.napatyku Re: Smoleński rzyg 21.01.11, 05:05
        > Powiadasz zatem ,,smolnski rzyg" - zalosne, uwlaczajace, przykre, prostackie, c
        > hamskie i godne pogardy stwierdzenie. Polecam raczej poziom ,,tanca z gwiadami"
        > i oczywiscie jak najbardziej stacje tvn, poziom wypowiedzi adekwatny do jej od
        > biorcy - i to jak najbardziej rzygiem nazwac mozna.

zgadzam sie, zginela setka najwazniejszych osob w kraju, po kilku miesiacach od wydarzenia-morgen okresla cale to wydarzenie krotko-smolenskim rzygiem
        nie spodziewalam sie, wstyd
        • fabryka.lodow.napatyku Re: Smoleński rzyg 21.01.11, 05:09
          p.s.
          juz widze na ematce te wasze narzekactwo w rocznice, oj bedzie sie lalo tutaj
          • rosapulchra-0 Re: Smoleński rzyg 21.01.11, 05:34
            też jestem zniesmaczona uncertain
          • karibik Re: Smoleński rzyg 21.01.11, 10:05
            fabryka.lodow.napatyku napisał:

> p.s.
            > juz widze na ematce te wasze narzekactwo w rocznice, oj bedzie sie lalo tutaj

Rocznicę robią nam co miesiąc przed pałacem ... Rzyyyyyyyyg
        • angazetka Re: Smoleński rzyg 21.01.11, 09:01
          Nie, nie to wydarzenie. Tylko to wszystko, co się dzieje wokół tego teraz. To są dwie inne sprawy.
      • morgen_stern Re: Smoleński rzyg 21.01.11, 08:55
        Rozróżniasz samą katastrofę i śmierć ludzi od histerii medialnej i politycznych przepychanek 24 godz. na dobę? Może wtedy poziom oburzenia trochę ci spadnie.
        Mnie jest wstyd, że ktoś może być tak tępy i tych dwóch rzeczy nie umieć rozdzielić.
        • maghdalena33 Re: Smoleński rzyg 21.01.11, 09:31
          E tam wygodniej im chrzanić o Smoleńsku i durnemu narodowi odwrócić uwagę od podwyżki VAT, od próby obrobienia nas z emerytur od sporych podwyżek czy o grożącej nam następnej powodzi i kompletnie nieprzygotowanym na to miastom czy gminom.
          Smoleńsk na tyle podnosi ciśnienie przeciętnemu Kowalskiemu,że nie widzi co się dzieje koło niego.
          Im gorzej będzie się dziać w Polsce tym głośniej będzie się trąbić o Smoleńsku.
          • aniela_z_gazowni Re: Smoleński rzyg 21.01.11, 09:46
            zatem wytłumacz mi, bom głupia
            dlaczego opozycja nie zajmie się powyższymi tematami? działa w zmowie z PO na jej korzyść? jakoś nie słyszę o konferencjach PIS-u czy SLD w sprawie np. ochrony przeciwpowodziowej
            gdzie jest opozycja, gdy minister Klich mówi w tok fm, że obie kancelarie (premiera i prezydenta) nie dogadały się jeszcze w sprawie zakupu samolotów dla vipów? (cyt. "To kancelarie muszą określić jednoznacznie swoje potrzeby, a są między nimi różnice.", kutfa, 9 miesięcy już minęło, wiem że zakup samolotu to nie zakup roweru, ale ale ale)

• morgen_stern Re: Smoleński rzyg 21.01.11, 09:50
              Było już to powtarzane, nie dociera, że najwięcej na temat katastrofy wałkuje opozycja. Koncepcja "odwracania uwagi od machlojek rządu" trochę się w tym momencie wali, ale nic to, teoria spiskowa jest dobra tongue_out
              • araceli Re: Smoleński rzyg 21.01.11, 09:54
                morgen_stern napisała:
                > Było już to powtarzane, nie dociera, że najwięcej na temat katastrofy wałkuje o
                > pozycja. Koncepcja "odwracania uwagi od machlojek rządu" trochę się w tym momen
                > cie wali, ale nic to, teoria spiskowa jest dobra tongue_out

Po wyborach parę lat temu, kiedy nie doszło do koalicji PO-PIS i rozpoczęciu przez PIS kampanii rzucania błotem krążył taki dowcip:
                W Sejmie rozmawia dwóch posłów PIS:
                - Która jest godzina?
                - Nie wiem... ale to na pewno wina PO!

Jak widać, wina zawsze i wszędzie. Rząd nie wypowiada się o katastrofie - winny, rząd wypowiada się o katastrofie - winny big_grin
            • maghdalena33 Re: Smoleński rzyg 21.01.11, 09:55
              Nie wiem czemu, nie będę tworzyć teorii spiskowych ale chyba przyznasz sama, że to co się dzieje świetnie odwraca uwagę od rzeczy istotnych i dotykających bezpośrednio przeciętnego Kowalskiego.
              Może w katastrofie smoleńskiej PIS widzi szansę na zdobycie władzy a PO ta awantura jest na rękę bo odwraca uwagę od tego co się dzieje ?
              Ale to tylko takie moje teorie i domysły i nie mówię, że słuszne.
              • araceli Re: Smoleński rzyg 21.01.11, 10:04
                maghdalena33 napisała:
                > Może w katastrofie smoleńskiej PIS widzi szansę na zdobycie władzy a PO ta awan
                > tura jest na rękę bo odwraca uwagę od tego co się dzieje ?

PIS zawsze i wszędzie robi awanturę. Od lat. Poprzednie wybory PO wygrało głównie dzięki temu, że ludzie mieli tego serdecznie dość. Tak więc ja nie widzę zmiany kursu polityki ani jednej ani drugiej strony.
          • araceli Re: Smoleński rzyg 21.01.11, 09:50
            maghdalena33 napisała:
            > E tam wygodniej im chrzanić o Smoleńsku i durnemu narodowi odwrócić uwagę od po
            > dwyżki VAT, od próby obrobienia nas z emerytur od sporych podwyżek czy o grożąc
            > ej nam następnej powodzi i kompletnie nieprzygotowanym na to miastom czy gminom
            > Smoleńsk na tyle podnosi ciśnienie przeciętnemu Kowalskiemu,że nie widzi co się
            > dzieje koło niego.
            > Im gorzej będzie się dziać w Polsce tym głośniej będzie się trąbić o Smoleńsku

Tak na logikę - najgłośniej 'chrzani' o katastrofie PIS, prezes Kaczyński, posłanka Kempa, poseł Macierewicz i klika. Ale cokolwiek się dzieje i tak rząd winny wink
        • memphis90 Re: Smoleński rzyg 21.01.11, 10:50
          Dopóki rząd nie ogłosi, że katastrofa Smoleńska to w rzeczywistości spisek Tuska z Putinem, a cała sprawa była zamachem- to niektórzy nie będą usatysfakcjonowani.
      • memphis90 Re: Smoleński rzyg 21.01.11, 10:48
        sprawa
        > nadal owiana tajemnica, zakrawa o ,,drugi katyn"
        I właśnie dlatego mam ochotę na rzyg, rzyg, rzyg...
      • uczula Re: Smoleński rzyg 21.01.11, 12:43
        zbyt wielkie slowa
        wypadek. - wiem ze to nie przechodzi przez mysl, ale to byl wypadek samolotowy. W dodatku l ironio na wlasnie zyczenie.

porownywanie do Katynia jest tu nie na miejscu.

obraz dokladnie to oddaje. Niektorzy chca wykorzystac wypadek do swoich celow - i to jest juz wstretnie obludne.
        Nie mam tv, a internet przegladam bardzo wybiorczo.
        wszystko co sie dzieje wokol wypadku lotniczego w Smolensku mnie nie intersuje.

• memphis90 Re: Smoleński rzyg 21.01.11, 10:20
      Też mam dość. Czas wrócić do rzeczywistości i zająć się tymi, którzy jeszcze żyją!
    • sanna.i Re: Smoleński rzyg 21.01.11, 12:19
      Ja miałam podobnie z GW przed paradą równości. Po 15 artykułów dziennie było o tym, też rzygałam tym na kilometr.
    • lili-2008 Re: Smoleński rzyg 21.01.11, 13:53
      Ja już od ponad pół roku reaguję prawie-rzygiem, jak słyszę choćby słowo "Smoleńsk".
      TVN24 oglądam/słucham w dni powszednie rano, podczas szykowania się do pracy. Jakoś przywykłam do tego.
      Ale w samochodzie boję się radio włączyć. Chyba, że to Poranny WF, gdzie nabijają się z tego wszystkiego albo warszawskie Radio Kampus, które jest skierowane głównie do studentów i nie pitolą tam za bardzo o takich rzeczach.
      Bardzo bym chciała, żeby ta 'afera smoleńska' już się skończyła, bo czasem mam ochotę żyły sobie podciąć. Niestety obawiam się, że Kaczor nie da nam tak szybko o tym zapomnieć i sprawa będzie się ciągnąć latami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka