Dodaj do ulubionych

indywidualne urlopy

02.02.11, 13:13
Czy Wasi mężowie/partnerzy jeżdzą sami na urlop ?
Ukad jest taki: on sam na narty na weekend, a potem tydzień wspólnie z rodziną. Dzieci w związku małe, więc na narty raczej nie pojadą, a podrzucić ich do dziadków też się nie da.
Jeżeli jeżdzą, to potem macie potem jakąś "atrakcję" dla siebie bez udziału partnera ?
Obserwuj wątek
    • sadosia75 Re: indywidualne urlopy 02.02.11, 13:17
      Moj maz uwielbia wode i narty. Wiec on czasem na weekend znika na narty, latem poplywac i powedkowac, zima na lod itp.
      A przy moim urlopie tez mam okazje wyrwac sie z domu samotnie.
      Bardzo to sobie cenie bo wiem, ze ja na jego wedkowaniu czy nartach znudzilabym sie na amen. A z kolei on przy moim chodzeniu po muzeum albo siedzeniu i czytaniu ksiazek tez by sie nudzil jak mops.
      • poppy_pi Re: indywidualne urlopy 02.02.11, 13:23
        W sezonie jeździ na weekendowe połowy ryb. Czasem jadę z nim, lubię poczytac książkę na łonie natury smile Dłuższe wyjazdy zawsze razem.
        • sadosia75 Re: indywidualne urlopy 02.02.11, 13:30
          Moj maz sie buntuje! w temacie polowu smile Bo na polow to plynie rybak, a wedkarz to jedzie wedkowac.
          Mnie to ogolnie nie przeszkadza, ze na polow. Ale moj maz sie uparl i kazal mi napisac, ze on sie sprzeciwia smile wedkarze nie jezdza na polow smile wg niego big_grin
    • anias29 Re: indywidualne urlopy 02.02.11, 13:35
      > Jeżeli jeżdzą, to potem macie potem jakąś "atrakcję" dla siebie bez udziału par
      > tnera ?

Urlopy to za dużo powiedziane, ale w ciągu 5 lat mąż dwukrotnie wybrał się z bratem na 3/4 dni w góry. Ja w tym samym okresie "zaliczyłam" weekend w Paryżu z mamą i 4 dni w Londynie z koleżankami;P

• verdana Re: indywidualne urlopy 02.02.11, 13:38
        Tak, mąż wyjeżdżał sam, mnie też się zdarzało.
    • lacitadelle Re: indywidualne urlopy 02.02.11, 13:44
      Nie, mamy bardzo podobne upodobania jeżeli chodzi o sposób spędzania wolnego czasu.

Samotnie jeździmy tylko w delegacje.
    • franczii Re: indywidualne urlopy 02.02.11, 13:49
      Nie, nie jezdzi sam. Mojemu udaje sie wyciagnac z jakies 5 tygodni urlopu w roku, nie ma opcji, zeby sam je spedzil, jezdzimy zawsze razem. Od nas sobie moze odpoczac, kiedy ja z dziecmi wyjezdzamtongue_out
    • alba27 Re: indywidualne urlopy 02.02.11, 13:57
      Nie jeżdzimy osobno na urlopy, po prostu chyba żadne z nas nie odczuwa takiej potrzeby. Nie jeździmy też bez dzieci, chyba, że jest to jakaś impreza firmowa z osobami towarzyszącymi i trwa 1-2 dni. Zamiast z przyjaciółką wolę pojechać z mężem.
    • tully.makker Re: indywidualne urlopy 02.02.11, 14:11
      Pracujemy duzo i malo czasu spedzamy ze soba i z dziecmi, w zwiazku z tym weekendy (jesli nie idziemy do pracy) i wakacje tylko razem z cala rodzina.
    • pitahaya1 Re: indywidualne urlopy 02.02.11, 14:18
      Osobno nie wyjeżdżamy. Za to sami, we dwójkę, już taksmile W zeszłym roku byliśmy sami prawie miesiącsmile

Dzieci tez już same wyjeżdżają.
      • iuscogens Re: indywidualne urlopy 02.02.11, 16:01
        Nie. Na razie żadne z nas nie czuje takiej potrzeby, uwielbiamy razem wyjeżdżac, może za parę lat nam przejdzie smile
    • mia_siochi Re: indywidualne urlopy 02.02.11, 16:10
      Wyganiam go samego a on nie chce ;/
      Raz go w bieszczady wygoniłam ze znajomymi, prawie się obraził. A ja nie lubię takiej "szkoły przetrwania", a chętnie nieraz pobyłabym sama...
      • ledzeppelin3 Re: indywidualne urlopy 02.02.11, 18:29
        Zawsze razem
        Cholernie lubię z nim być, gadać, jeść, pić, bzykać, pływać, jeździć samochodem, nartami i paralotnią
    • gagunia Re: indywidualne urlopy 02.02.11, 19:31
      Urlopy, wakacje i długie weekendy spędzamy we troje: my + syn. Na koncerty, festiwale i imprezy jeździmy we dwoje. Lubimy wolny czas spędzać ze sobą i w podobny sposób.
      • tacomabelle Re: indywidualne urlopy 02.02.11, 22:37
        Nie. Zdarzają się 2-3-dniowe samodzielne wyjazdy, ale nie wyobrażamy sobie spędzania urlopów oddzielnie.
        • lukrecja34 Re: indywidualne urlopy 03.02.11, 07:35
          nie-lubimy razem spędzać czas i nie wyobrażam sobie samotnego urlopu..
    • 18_lipcowa1 Re: indywidualne urlopy 03.02.11, 07:59
      Indywidualny urlop w moim małżenstwie oznaczałby że jest coś między nami nie tak.
    • mara_jade73 Re: indywidualne urlopy 03.02.11, 08:01
      Zawsze razem, bo lubimy. Mój syn był w górach jak miał 9 miesięcy więc to, że dzieci małe to nie powód żeby nie wyjechać.
    • lilly_about Re: indywidualne urlopy 03.02.11, 08:39
      Wyjeżdżamy razem.
    • piegowata9 Re: indywidualne urlopy 03.02.11, 08:42
      Dłuższe urlopy zawsze razem.
      Dodatkowo mąż zabiera pierworodną na spływy kajakowe, ale te - zgodnie z założeniem - to imprezy wyłącznie dla ojców z dziećmi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka