Dodaj do ulubionych

Zapomniał...

25.02.11, 22:42
Jestem sama z dzieckiem w domu od prawie 2 tygodni,m na wyjeździe z pracy.
Dziś mam urodziny,nie dostałam życzeń od niego ani sms,rozmawialiśmy i też nic.
Zapomniał.
Waszym facetom też się tak zdarza?
Obserwuj wątek
    • czar_bajry Re: Zapomniał... 25.02.11, 22:45
      rozwiedź się z nimbig_grin
      naszym facetom to się nie zdarza tu same ideały sątongue_out
      • onewoman Re: Zapomniał... 25.02.11, 22:47
        Tak myślałamsmile
        Ale zaryzykowałam i napisałamwink
        • czar_bajry Re: Zapomniał... 25.02.11, 22:50
          W każdym razie wszystkiego najlepszego i nie martw sięsmile
          • verdana Re: Zapomniał... 25.02.11, 22:53
            Znacznie gorzej.
            Wczoraj o 14 zadzwoniła moja matka w panice "Hej, nie zapomnieliście aby, ze Wasz syn ma dzisiej imieniny?".
            Yyyy. Zapomnieliśmy - i my i syn. U nas obchodzi się wprawdzie urodziny, no ale na imieniny dzieci cos jednak dostaja, jest ciasto, lepszy obiad itd.
            A zapomnieliśmy oczywiście z powodu wyjazdu.
            • aneta-skarpeta Re: Zapomniał... 25.02.11, 23:30
              moi rodzice notorycznie zapominają o urodzinachsmile

najlepsze bylo gdy zadzwonila tydzien po imieninach, ze przerasza ale zapomniała- ale czego zapomnialas, o co chodzi- no jak to tydzien temu mialam imieniny- aaaa faktycznie zapomnielismy

urodzin mojego syna nikt nie przeoczy bo biedach juz przezywa 3 m-ce wczesniejsmile
            • shellerka Re: Zapomniał... 26.02.11, 13:17
              hehe u mnie tylko moja babcia i mama pamięta o imieninach naszych dzieci. ja sama nie mam zielonego pojęcia kiedy wypadają, ani imieniny męża. o moich pamiętam, z racji tego, że wypadają w jedno takie święto, które sprawi, że kiedys w imieniny bedę dostawać jeden prezent na dwie okazje tongue_out
              • quark_xpress Re: Zapomniał... 26.02.11, 19:46
                Shellerka, masz na imie Inez? smile
        • insomnia0 Re: Zapomniał... 25.02.11, 22:51
          jest taka teoria, ze mąż zapomina o żony urozinach/imieninach tylko RAZ!!
          ... bo jak dostanie opier...ol to już zapamięta do końca zycia...
          Może spróbuj tej radywink

No i wszystkiego najlepszego!!!!

https://suwaczki.maluchy.pl/li-37215.png
          • onewoman Re: Zapomniał... 25.02.11, 23:03
            No ale opier... że zapomniał o urodzinach?
            Nie to nie dla mnie.Pewnie przykro by mu było.
            Ciekawa jestem kiedy zajarzysmile
            • imasumak A dlaczego wystawiasz go na taką próbę? 26.02.11, 00:04
              Nie czekaj aż zajarzy, tylko sama mu przypomnij, chociażby teraz, w smsie na dobranoc smile
              Kobiety to potrafią sobie piętrzyć problemy, nieustannie mnie to dziwi, chociaż sama jestem jedną z nich wink
              • sueellen Re: A dlaczego wystawiasz go na taką próbę? 26.02.11, 01:16
                Taaak, ja bym pewnie wyslała "dziekuje za życzenia, też Cie kocham"...
                • imasumak Re: A dlaczego wystawiasz go na taką próbę? 26.02.11, 01:46
                  Oczywiście, nawet focha strzelić - wszystko, tylko nie czekać aż pan sobie przypomni wink
              • gryzelda71 Re: A dlaczego wystawiasz go na taką próbę? 26.02.11, 12:58
                Pani powinna przypomnieć,kupić sobie prezent i dyskretnie mężowi podłożyć... bo biedaczyna nie ogarnia....
                Ci sami panowie,co nie pamiętają o urodzinach i rocznicach doskonale wiedza kiedy i z kim maja służbowo się spotkać,co więcej,potrafią te daty zapisać i często kilka na tydzień,a tej jednej dotyczącej żony już nie.
    • sadosia75 Re: Zapomniał... 25.02.11, 22:51
      Zonom naszych mezow tak sie zdarza. na szczescie zony maja ustawione przypomnienie w telefonie smile
      • czar_bajry Re: Zapomniał... 25.02.11, 22:58
        Mój mąż ma dziś imieniny, jest na szkoleniu a ja oczywiście zapomniałamsmile
        całe szczęście że z powodu popsucia karty sim używam jego dawnego numeru i operator przysłał życzenia, to ja szybciutko telefon do męża i proszę jaka żona ze mnie cudna- nie zapominam o święcie mojego małżonkabig_grin
      • gardenia_nowak Re: Zapomniał... 26.02.11, 10:37
        Mnie ratuje facebook jeszcze wink
    • beataj1 Re: Zapomniał... 25.02.11, 23:01
      Hm, Ja sobie zdaje sprawę ze mój nie pamięta dat. Tak ma i nie mam z tym większego problemu. Ja poza naszymi wewnętrznymi datami (rocznica i jego urodziny i imieniny) tez nie pamiętam dat. O urodzinach i imieninach własnej matki i brata przypominam sobie zwykle 2 tygodnie po (o ile w ogóle) ojca dat chyba nigdy nie znałam a jeżeli to nie pamiętam.

Ponieważ wiem że on nie pamięta zwykle przypominam na tydzień przed. I mówię co chce na prezent albo pytam sie o budżet jaki mam na kupienie sobie prezentu - następnie po zakupie okazuje chłopu paragon i odbieram kasę. I wszyscy szczęśliwi.
      Ale ja preferuje proste rozwiązania i nie lubię sie bawić w podchody w połączeniu z fochami, więc moje rady mogą sie nie spodobać tutaj.
      • onewoman Re: Zapomniał... 25.02.11, 23:09
        Nie będzie fochów,trochę go usprawiedliwiam bo jest na wyjeździe i wiem,że ma dużo pracy.
        Kiedyś zapomniał o imieninach i wtedy trochę był foch,nie mogłam zrozumieć,bo ja pamiętam daty imienin i urodzin wielu osób z rodziny.
        Teraz wiem,że nie każdy tak ma ...chociaż z drugiej strony to urodziny żony.
        No nie wiem,strzelać tego focha?smile
        • beataj1 Re: Zapomniał... 25.02.11, 23:18
          Jeżeli mogę coś doradzić nie znając was ja proponuje rozegrać to na żarty. Przy następnej waszej rozmowie ze śmiechem powiedzieć że życzeń Ci nie złożył bo pewnie planuje to zrobić w jakiś specjalny wyuzdany i zapadający w pamięci sposób jak się zobaczycie osobiście. Jak chłop mądry to zrozumie aluzje i postara się by tak naprawdę było jak się zobaczycie. A za rok po prostu przypomnieć na kilka dni wcześniej. Ale jak wtedy po twoim przypomnieniu zapomni mimo to, to niech konsekwencje będą straszne smile
          • aneta-skarpeta Re: Zapomniał... 25.02.11, 23:47
            dokladniesmile

nie ma co walic mega focha, trzeba to rozegrac zartobliwie, ale zeby zapamietałsmile

ja mam kryzys 30latkiwink to bym powiedziala

uff cale szczescie, ze wczoraj nikt nie zauwazyl, ze skonczyłam 31 lattongue_out
        • czar_bajry Re: Zapomniał... 26.02.11, 00:45
          Dobry foch nie jest zły i jeszcze nikomu nie zaszkodziłtongue_out
          strzelaćbig_grin
    • mathiola nie... 25.02.11, 23:10
      ... mi się zdarza.......
    • fajka7 Re: Zapomniał... 25.02.11, 23:25
      "Waszym facetom też się tak zdarza?"

To naprawdę może zdarzyć się każdemu.
    • aneta-skarpeta Re: Zapomniał... 25.02.11, 23:28
      zeby mi przykro nie było to tydzien przed trąbie, ze sa moje urodziny, jeszcze przypominam 2 dni przed- tak niby przypadkiem

dzieki temu ja jestem zadowolona, ze pamietał, on ze pamietał i stanął na wysokosci zadania i wszyscy zadowoleni

zawsze czeka na mnie jakas "niespodzianka"
      • onewoman Re: Zapomniał... 25.02.11, 23:34
        Ale to wkurzające,że trzeba przypominać.
        Jak mają takie problemy to tak jak już ktoś tu napisał niech sobie ustawiają przypomnienia w komórce czy coś.
        • aneta-skarpeta Re: Zapomniał... 25.02.11, 23:44

ja nie mowie

pamietasz ze za tydzien mam urodziny?
          tylko wiadomo ze mysle sobie ze zblizają sie, ze kolejny rok i wtedy mowie- o kurde za tydzien bede miala juz 31 lat..ehhh

wink

moj mąż jest zapominalski w tych kwestiach i szkoda mi nerwow i psucia atmosfery, zeby w zaciszu czekac na jego wpadke, bo pewie by sie pomylił i wyskoczył z kwiatkami miesiac pozniej

mi to nie przeszkadza, a on ma poczucie ze nie dał plamy, a co najwazniejsze urodziny mam udane. a o to chodzismile

ja mam urodziny 9 marca. jak spytam meza w pazdzierniku kiedy mam urodziny to powie ze 8 kwietniasmile, dostaje ( zartobliwie) scierą przez glowe- 9 kwietnia? 8 marca? 10? no misiu kurde wiem, ze jakos tak

mnie to smieszy, choc sama wiem kto kiedy i o ktorej

ale dziwie sie dziewczynom, ktorym zalezy zeby miec fajne urodziny- no kto by nie chcial, wiedza ze facet zapominalski to siedzą cicho, czekają i potem lament, ze zapomniał- jakby to byla jaks niespodzianka

poza tym moze sie czlowiekowi zapomniec. pamietam 3 dni wczesniej, ale w danym dniu zapomnial kupic kwiatka, bo mial zalatany dzien- zdarza sie
          • chloe30 Re: Zapomniał... 25.02.11, 23:50
            aneta-skarpeta napisała:

>
            > j
            > poza tym moze sie czlowiekowi zapomniec. pamietam 3 dni wczesniej, ale w danym
            > dniu zapomnial kupic kwiatka, bo mial zalatany dzien- zdarza sie

ja kiedyś cały dzień mysłam:kurde, są Agaty urodziny, żebym tylko nie zapomniała zadzownić
            i tak cały dzień myślałam, ale zadzwonić chciałam na spokojnie wieczorem
            o 2 w nocy obudziłam się z myślą NIE ZADZWONIŁAM
            już było za późno..
            >
            • aneta-skarpeta Re: Zapomniał... 26.02.11, 00:00
              to ja mam tak notorycznie z dniem babci, mamy

caly dzien mysle- zadzwonie jak wroce z pracy, na spokojnie

i w nocy przypomnieniebig_grin
    • chloe30 Re: Zapomniał... 25.02.11, 23:41
      pomimo, że oboje jesteśmy przywiązani do dat (od 6 lat co miesiąc obchodzimy miesięcznicę pierwszego pocałunku, a od trzech datę ślubu) to o moje urodziny NA WSZELKI WYPADEK dbam i trąbię tydzień przed smile nie wierze żeby zapomniał, ale prezent warto podpowiedzieć smile
      • allija Re: Zapomniał... 26.02.11, 00:00
        > ...od 6 lat co miesiąc obchodzimy mi
        > esięcznicę pierwszego pocałunku...

Rany... a to nie podchodzi już pod jakąs fobię?
        Powiem szczerze, ze ja to nawet chciałabym aby nie pamiętano o moich imieninach, że o urodzinach nie wspomnę. A juz na pewno w pracy. W końcu to powinien być przyjemny dzień dla solenizanta, jubilata itd, a nie kolejny obowiązek w postaci przygotowywania ekstra wyżerki czy napitku.
        No, może przesadzam. Ale jakoś szczególnie nie uwielbiam. To pamiętanie o datach w stylu "och, musze zadzwonic do X, Y, bo dziś ma imieniny". Zwracam uwagę na "muszę", które z reguły przychodzi na myśl przy takich okazjach.
        Dużo bardziej ucieszyłoby mnie jesli dostałabym od kogoś kwiaty, słodycze, prezent, bez okazji, spontanicznie i z serca. Wiedziałabym, że ktos chciał a nie musiał to zrobić i to akurat w tym konkretnym dniu.
        • chloe30 Re: Zapomniał... 26.02.11, 00:16
          allija napisała:

> > ...od 6 lat co miesiąc obchodzimy mi
          > > esięcznicę pierwszego pocałunku...
          >
          > Rany... a to nie podchodzi już pod jakąs fobię?

nie wiem, może smile
          czasem ogranicza się to do życzeń "Szczęśliwego trzynastego" (bo to 13tgo ten WIELKI POCAŁUNEK się odbył), czasem obchodzone jest z fajerwerkami i super prezentami - w zależności od chęći, czasu, wszystkiego smile
        • chloe30 Re: Zapomniał... 26.02.11, 00:26
          A jeszcze co do urodzin: uważam, że to MÓJ najwspanialszy dzień w roku smile tego dnia zaszczyciłam świat swoją obefcnością i co roku świętuję zapamiętale smile
          w tym roku już 37 raz, ale ja całkowicie nie mam z tym problemu
          a jeśłi chodzi o wyżerkę - mam ochotę to gotuję, nie mam - zamawiam catering
      • imasumak Re: Zapomniał... 26.02.11, 00:10
        Chloe, a my od nastu lat, 16tego każdego miesiąca obchodzimy miesięcznicę pierwszego spotkania big_grin
        • chloe30 Re: Zapomniał... 26.02.11, 00:17
          imasumak napisała:

> Chloe, a my od nastu lat, 16tego każdego miesiąca obchodzimy miesięcznicę pierw
          > szego spotkania big_grin

ja to abssssolutnie rozumiem big_grin big_grin
          • nanuk24 Re: Zapomniał... 26.02.11, 04:23
            Niezle jestescie. Ja osobiscie nie pamietam daty swojego slubu, a wy tu o pierwszych pocalunkach piszecie, no szokwink
        • nanuk24 Re: Zapomniał... 26.02.11, 04:16
          I co robicie w ta miesiecznice?(czy_lepiej_nie_pytac?wink)
    • truscaveczka Re: Zapomniał... 25.02.11, 23:50
      Mój mąż nie wie, kiedy mam urodziny, a o swoich pamięta, bo je cały świat świętuje - ma w Nowy Rok. Ja nie wiem, kiedy jest nasza rocznica ślubu.
      I tak szczerze to mam to w nosie, czuję się dopieszczona na co dzień wystarczająco wink
      • przeciwcialo Re: Zapomniał... 26.02.11, 08:19
        O to, to smile
    • gacusia1 Re: Zapomniał... 26.02.11, 02:17
      Moj zapomnial o rocznicy slubu. Ja o jego imieninach(ale sam sie wygadal). O urodzinach raczej nie zapomne,bo dzieli nas zaledwie 12 dni wink (plus 4 lata).
    • kozica111 Re: Zapomniał... 26.02.11, 07:24
      Nie.
      • lukrecja34 Re: Zapomniał... 26.02.11, 07:35
        tak szczerze to nie,nie zapomina.pamięta również o urodzinach dzieci i rocznicy ślubu
    • przeciwcialo Re: Zapomniał... 26.02.11, 08:17
      Ja tam wole aby pamietam o mnie na codzień a nie raz w roku. Urodziny obchodzimy tylko w stosunku do dzieci.
    • thorgalla Re: Zapomniał... 26.02.11, 08:22
      > Dziś mam urodziny
      Wszystkiego naj! Ja dzień po Tobie.
      Małżonek pamięta,że to wypada 3 dni po urodzinach jego siostry.
      Zresztą co roku kilka dni przed zaczynam marudzić,że stara jestem wink
      Dzisiaj jest poza domem i jeszcze nie dzwonił.
      • onewoman Re: Zapomniał... 26.02.11, 12:38
        No to również wszystkiego najlepszegosmile
    • shellerka Re: Zapomniał... 26.02.11, 13:19
      mój pamięta, ale jakby zapomniał to bym pewnie nawet nie zauważyła, bo sama nie pamiętam. muszę mieć info o jego urodzinach w telefonie ustawione z miesięcznym wyprzedzeniem wink
    • marychna31 nigdy... bo mu nie daję na to szansy:) 26.02.11, 14:38
      I trąbie tydzień wcześniej: "za tydzień mam urodziny, może zostaniesz z Miśkiem a ja sobie z skocze z tej okazji do kina?", albo pytam" na urodziny jutrzejsze to upiec sernik czy murzynka, jak myślisz"? itp. itd. Gdybym nie trąbiła to pewnie by zapomniał (choć pewności nie mam). Jest tak fantastycznym mężem, ojcem, zięciem, synem i bratem, że niepotrzebnie po prostu nie utrudniam mu życia pułapkami typu "czy aby zapamięta" i fochami "ZAPOMNIAŁ!".
    • triss_merigold6 Re: Zapomniał... 26.02.11, 14:47
      Na wszelki wypadek nie sprawdzam czy się zdarza tylko parę dni wcześniej informuję i przypominam.wink
    • anorektycznazdzira Re: Zapomniał... 27.02.11, 12:15
      Kiedyś tak, teraz nie tongue_out
      • krapheika Re: Zapomniał... 27.02.11, 13:08
        Zapomniec, nigdy nie zapomnial, ale raz mu sie cos pokickalo i dostalam zyczenia i prezenty 2dni wczesniej, nie zrobilo to na mnie wrazenia, bo akurat tego dnia mam imieninysmile a imienin sie tu nie obchodzi.
    • killarney5 Re: Zapomniał... 27.02.11, 13:40
      Nie zapomina nigdy. Choć za pierwszym razem musiałam mu tłumaczyć, co to imieniny smile (w jego kraju są nieznane).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka