Dodaj do ulubionych

Ceny ciuchów

13.03.11, 12:37
od lipca ma wejść nowy wat na ciuchy dziecięce ? czy poprostu bawełna drożeje. tak ?
kupujecie cześć na zapas ? choć kurtki zimowe na nastepny rok ? czy obecna sytuacja w japonii może podnieść cenę ? chyba polskich marek to nie dotyczy ? choć my chyba bawełny nie produkujemy ?, nie wiem ? euro już wskoczyło na 5 zl
Obserwuj wątek
    • lolinka2 Re: Ceny ciuchów 13.03.11, 12:45
      2-aleksandra1981 napisała:

> euro już wskoczyło na 5 zl

Aż weszłam na stronę NBP sprawdzić, bo z racji kredytu temat mnie mocno dotyczy.
      Nie, euro nie kosztuje 5 PLN, spekulantko.
      • 2-aleksandra1981 Re: Ceny ciuchów 13.03.11, 13:15
        nic nie spekuluje ! wypraszam sobie ! Taki był nagłówek na onecie
    • iwles Re: Ceny ciuchów 13.03.11, 12:53

na 5 zl to wskoczyła benzyna i cukier a nie euro.

• anulka.p Re: Ceny ciuchów 13.03.11, 15:06
        iwles napisała:

>
        > na 5 zl to wskoczyła benzyna i cukier

Kurcze w sklepie niedaleko domu odkryłam cukier za 6,80. Widzieliście gdzieś jeszcze w takiej cenie?? Czy pan właściciel po bandzie pojechał?
    • czarnaalineczka Re: Ceny ciuchów 13.03.11, 12:57
      kupuje na zapas po 10 kg na dziecko na rok:tongue_out
      wlasnie kiecki na studniowke szukam tongue_out
    • ihanelma Re: Ceny ciuchów 13.03.11, 13:10
      Gdzie to EUR po 5 PLN ? O całą złotówkę się machnęłaś, a to wbrew pozorom BARDZO duży błąd.
      • czarnaalineczka Re: Ceny ciuchów 13.03.11, 13:11
        eura cukier jeden pies tongue_out
        • lolinka2 Re: Ceny ciuchów 13.03.11, 13:36
          no właśnie NIE jeden, bo nie w cukrze, a w EUR płacę za mieszkanie.
          • ihanelma Re: Ceny ciuchów 13.03.11, 13:42
            Dobrze, ze nie w naturze... Też droga ona nam jest tongue_out
    • gardenia_nowak Re: Ceny ciuchów 13.03.11, 15:02
      Bawełna bawełną, ale w przypadku ubrań i butów dla dzieci chodzi o zmianę stawiki VAT z 7 na 23% i jest to związane z wyrokiem Trybunału Sprawiedliwości UE.
    • kol.3 Re: Ceny ciuchów 13.03.11, 15:58
      Bawełna drożeje na całym świecie z powodu chińskich spekulacji.
    • krapheika Re: Ceny ciuchów 13.03.11, 16:28
      Euro 5zeta, fajnie, by bylo, juz bym byla w PL na zakupachbig_grin nic nie kupuje na zapas, bo nie mieszkam w Pl, ale i tak wydaje mi sie to bez sensu, bo raczej ciezko przewidziec jaki rozmiar bedzie nosic dziecko za prawie rok.
    • franczii Re: Ceny ciuchów 13.03.11, 16:35
      ja zawsze kupuje na zapas korzystajac z sezonowych wyprzedazy. Moje dzieci ubrane sa zawsze w kolekcje sprzed rokubig_grin Nie dlatego ze mnie nie stac ale jak widze przeceniona o 70 % kurtke zimowa to az szkoda nie kupic. Jeszcze sie nie zdarzylo zebym nie trafila z rozmiarem.
      • agni71 Re: Ceny ciuchów 13.03.11, 19:59
        franczii napisała:

> ja zawsze kupuje na zapas korzystajac z sezonowych wyprzedazy. Moje dzieci ubra
        > ne sa zawsze w kolekcje sprzed rokubig_grin

U mnie podobnie. Mam juz kupione dla najstarszej na przyszłą zimę: kurtke puchową i kozaki, a teraz chcialabym upolowac kurtkę narciarską.
    • schere Re: Ceny ciuchów 13.03.11, 17:40
      Moje też w ubraniach z zeszłego sezonu. Z powodów ideologicznych. Jak mi się przeczołga po parku to nie szkoda (aż tak bardzo) kurtki za 35zl, a za 135zł to trochę szkoda.
      Niestety z butami jakoś nie trafiam, w wakacje noga mojego dziecka wyczynia cuda
    • miminko Re: Ceny ciuchów 13.03.11, 21:21
      jeszcze na glowe nie upadlam, zeby kupowac w sklepach ciuchy dziecku za normalne ceny. kupuje na wyprzedazach (rowniez w necie) do tego czasem fajne, w sensie prawie nowe z drugiej reki. wszystkie ciuchy dla dziecka kupuje wiec za 30% normalnych cen sklepowych. jesli nawet te z drugiej reki podrozeja bede po prostu kupowala mniej. dla siebie takze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka