Dodaj do ulubionych

zbiorka kasy do zerowki

09.05.11, 18:54
dostałam wczoraj info, ze mały ma miec zbiorke kasy dla wychowawcow i wychowawczyn z przedszkola
w grupie jest 25 osob, kazda ma przyneisc 35zl

powiedzialam ze to troche Za duzoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo (jestem na bezplantm wychowawaczym..)
Obserwuj wątek
    • najma78 Re: zbiorka kasy do zerowki 09.05.11, 19:09
      A czemu wychowawca chce te pieniadze?
    • naomi19 Re: zbiorka kasy do zerowki 09.05.11, 21:21
      A jakie jest pytanie?
    • iwoniaw Re: zbiorka kasy do zerowki 09.05.11, 22:12
      A na co ma być te 35 zł?
    • czar_bajry Re: zbiorka kasy do zerowki 09.05.11, 23:37
      Jak moje dziecko kończyło przedszkole to składaliśmy się po 50 zł.
      Teraz w szkolnej zerówce co miesiąc zbieramy po 10 zł na fundusz klasowy.
      • edelstein Re: zbiorka kasy do zerowki 09.05.11, 23:43
        Uwazam, ze to suma akceptowalna.
    • barbaraonly Re: zbiorka kasy do zerowki 10.05.11, 03:04
      Ale na co to ma byc? Na prezent na zakonczenie roku? Jesli tak, to strasznie duzo.
      • zuzankas Re: zbiorka kasy do zerowki 10.05.11, 08:57
        Temat, który mnie mega wkurza. Ze trzy mamuśki stwierdzą, że trzeba się złożyć na prezent dla wychowawczyń, rzucą jakąś sumę. Reszta rodziców daje w milczeniu, myśląc sobie konkretnie, inni mówią to, co myślą.
        Nauczycielom płacą za ich pracę, po co jeszcze te składkowe podziękowania (niekoniecznie szczere ze strony wszystkich rodziców?).
        Jestem nauczycielem - nie znoszę dostawać prezentów - nie mam pojęcia jak się wówczas zachować.... bo wiem, że dany świecznik, świeczka, wazon (czy inna pierdoła niekoniecznie pasująca do moich upodobań) to nie tylko wyraz wdzięczności - ale również narzekań, że "za dużo", "po co" itd. No i potem jeszcze te gadania ludzi wokół - "nie dość, że im płacą za ich pracę, to jeszcze biedni uczniowie muszą im prezenty i kwiaty znosić".
        • gryzelda71 Re: zbiorka kasy do zerowki 10.05.11, 09:11
          Jak się wybiera radę rodziców ciszaaaaaaaaaaa nikt nie ma czasu,wszyscy nie wybrani zadowoleni i będą współpracować.
          Jak zbiera się kasę na kwiatki cicho sza,nikt nic nie powie,kasę wpłaci,a co się nagada przy tym....
          Jak pani kwiatki dostanie kręci nosem bo zapłatę dostaje...Jak nic nie dostanie tez kręcenie nosem,bo chociaż jednego symbolicznie ...ech co nie zrobisz zawsze źlesmile
          • zuzankas Re: zbiorka kasy do zerowki 10.05.11, 09:39
            Ja tu nie mówiłam o symbolicznym kwiatku czy nawet drobnym bukieciku, ale o prezentach, na które składa się choćby po 5 zł (wiem jak reagują rodzice na składki). A swoją drogą to rodzicom wchodzącym w skład rady rodziców to szczerze współczuję. Jak moje dziecko pójdzie do szkoły na pewno nie dam się w to wkręcić smile
    • fajnykotek Re: zbiorka kasy do zerowki 10.05.11, 09:22
      A myśmy wspólnie z innymi rodzicami ustalili w I klasie, że miesięcznie każdy wplaca 10 zł na klasowe i z tego mamy na ewentualne kwiatki i inne pierdółki. O dziwo wystarcza nawet na drobne upominki dla wszystkich dzieci z okazji Mikołaja. Syn jest obecnie w V klasie.
    • zuzanka79 Re: zbiorka kasy do zerowki 10.05.11, 09:24
      No cóż, dużo i nie dużo te 35 zł.
      Wszystko zależy od punktu widzenia.
      Ja wiem o co chodzi o te 25 x 35 zł. Wychodzi w sumie ok 800 zł. I kwota powala. A ilu pracowników chcecie obdarować? U nas na zakończenie zerówki rafaelo i kwiaty dostali wszyscy pracownicy przedszkola łącznie z kucharkami i panem woźnym.
      Ale jak te 35 zł podzielisz przez 10 miesięcy spędzonych przez dziecko w przedszkolu wychodzi zaledwie 3,50 więc jak na miesięczny dowód wdzięczności to tyle co kot napłakał.
    • rybalon1 Re: zbiorka kasy do zerowki 10.05.11, 09:38
      jeśli ma to być tylko dla jednej Pani to uważam , ze to bardzo dużo , jednak jeśli np. dla 5 to też nie jest to mało wcale no chyba , ze chcecie obdarować 15 osób to wtedy jest O.K.
      Myślę że w tej sytuacji mozesz spokojnie powiedzieć , ze dasz np. 15-20 zł bo nie masz nadmiaru kasy smile nikomu krzywda sie nie stanie .
      • przedszkolak_tomek Re: zbiorka kasy do zerowki 10.05.11, 19:38
        dla 3 osób....

gdyby bylo 'co laska", ale tu jest nacisk, nie ma gadania..
        Zaproponowalam, zeby kazdy dal tyle ile chce, to odezwaly sie "panie", ze 35 zl to jest coś za co mozna cos kupic...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka