grazynarosa "Spalona Zywcem" 03.07.04, 11:27 "Spalona Zywcem"-wlasnie zaczelam czytac,to jest podobne do"Kwiat pustyni" dla mnie super!!!!!! Grazka Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Anioły i Demony 03.07.04, 22:44 Polecam : "Anioły i Demony" Dana Browna, super, wciągająca, intrygująca! Wkrotce zamierzam także przeczytac "Kod Leonardo Da Vinci" tego samego autora, podobno jeszcze bardziej porywająca. Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
ima61 Re: coOSTATNIOczytałyścieNAPRAWDEgodnegoPOLECENIA 04.07.04, 23:48 "Pachnidło" Suskinda- polecam, zaskakująca Mariola Odpowiedz Link Zgłoś
luxonna Re: coOSTATNIOczytałyścieNAPRAWDEgodnegoPOLECENIA 06.07.04, 00:04 Dziewczyny żadna nie czyta Danielle Steel? Dla mnie to najlepszy relaks! I Beatrice Small jeszcze - głównie romanse ale historyczne, osadzone np w 14 wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
dagu75 Re: coOSTATNIOczytałyścieNAPRAWDEgodnegoPOLECENIA 07.07.04, 21:31 A ja bardzo polecam dwie książki Majgull Axelsson - Kwietniowa czarownica i Daleko od Niflheimu. Nie wiem, która lepsza. I jeszcze " tamten poranek" Katarzyny Korpolewskiej. I Ono Doroty Terakowskiej.Zresztą dobre są wszystkie jej książki. A dla lubiących Fantasy - książki Pilipiuka, Jacka Komudy, Cykl "Achaja" Ziemkiewicza ( mogłam pomylić nazwisko, może Ziemiański, nie pamiętam). Daga Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: coOSTATNIOczytałyścieNAPRAWDEgodnegoPOLECENIA 07.07.04, 22:20 achaja Ziemianskiego oczywiscie. poluje na to wlasnie w bibliotece.... tkacza iluzji polecam jesli gdzies nie padl... nie pamietam autorki... Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: coOSTATNIOczytałyścieNAPRAWDEgodnegoPOLECENIA 12.08.04, 21:20 wieczna-gosia napisała: > achaja Ziemianskiego oczywiscie. > poluje na to wlasnie w bibliotece.... > > tkacza iluzji polecam jesli gdzies nie padl... nie pamietam autorki... Białołecka, gosiu. Polecam wszystkie 3 tomy z serii. Tez lubisz fantastyke??? Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu i ja mam to wszystko przeczytać? :) 12.08.04, 21:58 właśnie niedawno skończyłam "statek z papieru" a teraz czytam "zimną góre" - ciekawa jestem jak wyszedł film... a czy czytane przez was ksiązki są wypozyczane czy kupowane? bo ja uwielbiam kupowac ksiązki - tylko ze sa takie drogie buuuuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: coOSTATNIOczytałyścieNAPRAWDEgodnegoPOLECENIA 07.07.04, 22:19 Ziemkiewicz "cala kupa wielkich braci" Taka political science fiction, ale zgrabniutkie opowiadanka z ostra satyra na polska rzeczywistosc. radio Alleluja ksiadz muchomorek ) Miedzwin Te klimaty ) Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Kod Leonarda Da Vinci-bardzo wciągająca 13.07.04, 11:53 Wlasnie czekam na pożyczenie jej od przyjaciółki. A "Anioły i Demony" czytałas ? Tego samego autora. Super. Odpowiedz Link Zgłoś
latajacamysz Re: Kod Leonarda Da Vinci-bardzo wciągająca 13.07.04, 17:13 Jeszcze nie, ale już się przymierzam do kupna! "Kod..." miał być do szpitala, ale juz go skończyłam... a na porodówkę jeszcze się nie wybieram Odpowiedz Link Zgłoś
martael Jacek Dukaj - "Inne pieśni" 16.07.04, 12:01 Cześć, Jak wyżej - DUKAJ i jego chyba najlepsza jak dotąd książka. Jedna z lepszych jakie czytałam. "Achaja" Ziemiańskiego - może być - chociaż sprawia ogólne wrażenie napisanej naprędce (w sumie rozmach pisarz ma że ho ho, dwa tomiszcza machnął ot tak...) i język pozostawia, hm, trochę do życzenia i pewien niesmak: ciągle tylko d**y i d**eczki... Z bardzo dobrych książek: "Sto lat samotności" Marqueza i "Hanemann" Stefana Chwina i oczywiście (uwaga): "Próchno" Wacława Berenta - takie zboczenie zawodowe Pozdrawiam, Marta, mama Gucia (8.09.2003) Odpowiedz Link Zgłoś
nefil Re: Jacek Dukaj - "Inne pieśni" 02.09.04, 23:57 martael napisała: > Cześć, > Jak wyżej - DUKAJ i jego chyba najlepsza jak dotąd książka. Jedna z lepszych > jakie czytałam. > "Achaja" Ziemiańskiego - może być - chociaż sprawia ogólne wrażenie napisanej > naprędce (w sumie rozmach pisarz ma że ho ho, dwa tomiszcza machnął ot tak...) > i > język pozostawia, hm, trochę do życzenia i pewien niesmak: ciągle tylko d**y i > d**eczki... > Z bardzo dobrych książek: "Sto lat samotności" Marqueza i "Hanemann" Stefana > Chwina i oczywiście (uwaga): "Próchno" Wacława Berenta - takie zboczenie > zawodowe > Pozdrawiam, > Marta, mama Gucia (8.09.2003) Jesli mozesz, napisz cos wiecej o ksiazce Dukaja.... Odpowiedz Link Zgłoś
ryba2 Re: Kod Leonarda Da Vinci-bardzo wciągająca 16.07.04, 14:29 Warto preczytac w kolejnosci powstania: Anioly i demony a potem Kod Leonarda... (przynajmniej moim zdaniem). Ja najpierw przeczytalam Kod... a potem Anioly... i troche zaluje, bo starcilam odrobine napiecia i niepewnosci (choc obie pozycje sa fantastyczne!) Rzecz w tym ze w Kodzie Leonarda Brown nawiazuje do wydarzen z Aniolow... Odpowiedz Link Zgłoś
impala29 [...] 18.07.04, 18:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia dziewczynki uwaga na adres impala!!! 19.07.04, 02:28 dziewczyna zbiera wasze kontakty na priva. generalnie uwazajcie na takie hasla. i przejrzyjcie ja sobie wyszukiwarka- napisala kilkanascie postow i W KAZDYM JEDNYM pojawia sie prosba o adresy!!! No chyba ze jestescie wie;bicielkami spamu Odpowiedz Link Zgłoś
lemona1 ja lubię Grishama, np Testament - prawnicze trille 19.07.04, 16:55 ry, bardzo fajnie się czyta. Pozdrawiam, lemona1 Odpowiedz Link Zgłoś
blum5 Re: coOSTATNIOczytałyścieNAPRAWDEgodnegoPOLECENIA 19.07.04, 17:49 11 minut -Paulo Coelho Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: coOSTATNIOczytałyścieNAPRAWDEgodnegoPOLECENIA 20.07.04, 09:56 achaja absolutna rewelacja Odpowiedz Link Zgłoś
vievioora Re: coOSTATNIOczytałyścieNAPRAWDEgodnegoPOLECENIA 22.07.04, 15:51 "Kuzynki" Pilipiuk (nie pamiętam imienia) i kontynuacja "Księżniczka" poza tym ponownie przeczytałam "Egipcjanina Sinuhe" Mika Waltari i ostatniego Harrego Pottera. polecam Odpowiedz Link Zgłoś
dnicole Re: coOSTATNIOczytałyścieNAPRAWDEgodnegoPOLECENIA 22.07.04, 17:05 Własnie kilka dni temu znajoma poleciła mi książke Dana Browna "Kod Leonarda da Vinci".Jest swietna światowy bestseller na tą chwile.Podobno we Francji panuje teraz na nią szał.Polecam. Kosztuje około 30 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: coOSTATNIOczytałyścieNAPRAWDEgodnegoPOLECENIA 23.07.04, 10:31 Dnicole, pisałyśmy już o tej książce. Ja wkrótce bę ją zaczynała. Przeczytałam już Browna "Anioły i Demony", to wcześniejsza jego książka, chyba lepiej zacząć od niej. Teraz kończę Jonathana Kellermana "Album Morderstw" i także polecam! Pozdrawiam Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
edzia73 Re: coOSTATNIOczytałyścieNAPRAWDEgodnegoPOLECENIA 23.07.04, 20:23 Permamentnie i gorąco polecam Agathę Christie Odpowiedz Link Zgłoś
m_lena4 Re: coOSTATNIOczytałyścieNAPRAWDEgodnegoPOLECENIA 25.07.04, 00:22 Ja polecam wszystkim Fannie Flagg " Smażone,zielone pomidory","Daisy Fay i cudotwórca" oraz " Witaj na świecie,maleńka" Wszystkie są wspaniałe ! Odpowiedz Link Zgłoś
agawa79 Re: Nóżki całuję Helenie4... 23.07.04, 20:32 ... za "Złodziejkę" Sarah Waters. Kupiłam ją pod wpływem wzmianki na tym wątku i pochłonęłam w ubiegły weekend. Połknęłam zachłannie. Uwielbiam takie soczyste intrygi Odpowiedz Link Zgłoś
helena4 Re: Nóżki całuję Helenie4... 23.07.04, 22:16 Ha, ha ... dawno mnie nikt po nich nie całował "Złodziejka" naprawdę dobra. A ja teraz przychylam się do opinii dziewczyn, które chwaliły "Achaję" oraz "Kod Leonarda ..." i "Anioły i demony" Brown'a - świetna akcja. Tak na marginesie - kto wie kiedy będzie trzeci tom "Achaji" ? Odpowiedz Link Zgłoś
edzia73 Re: Jeffrey Archer, Harlan Coben 25.07.04, 12:43 Polecam Jeffrey'a Archera "Co do grosza", "Kane i Abel", "Złodziejski honor", "Jedenaste przykazanie", lub Harlan Coben "Nie mów nikomu" Odpowiedz Link Zgłoś
izasniecinska Re: coOSTATNIOczytałyścieNAPRAWDEgodnegoPOLECENIA 26.07.04, 13:05 Nora Lind "Superbaba" - warto Odpowiedz Link Zgłoś
blesia Re: coOSTATNIOczytałyścieNAPRAWDEgodnegoPOLECENIA 26.07.04, 16:51 Miasteczko Midford J. Karon i wszystkie ksiazki tej autorki, Archera tez polecam I Anie i wszystkie Musierowicz i Achaje i dla relaksu absolutnego Przesilenie zimowe R.Plicher Odpowiedz Link Zgłoś
edzia73 Re: co czytałyście -G G Marquez i Laura Esquivel! 27.07.04, 19:05 No właśnie on i jego "Sto lat samotności" lub "Miłość w czasch zarazy" lub w podobnych klimatach "Przepiórki w płatkach róży" Laury Esquivel- był też film nakręcony na podstawie tej książki - perełki Odpowiedz Link Zgłoś
polly6 Re: coOSTATNIOczytałyścieNAPRAWDEgodnegoPOLECENIA 28.07.04, 09:20 Eric-Emmanuel Schmitt "Oskar i Pani Róża" Odpowiedz Link Zgłoś
ania.freszel Re: coOSTATNIOczytałyścieNAPRAWDEgodnegoPOLECENIA 29.07.04, 10:10 Dopiero co skonczylam "Rozowe tabletki na uspokojenie" Krystyny Jandy. To zbior jej niektórych felietonow jakie pisala dla URODY w latach 1996 - 2002. Moze nie jest to pozycja super i NAPRAWDE GODNA POLECENIA, ale czyta sie przyjemnie i szybko. Idealna do poduchy po ciezkim dniu Aneczka Odpowiedz Link Zgłoś
kicia_edziecko Re: coOSTATNIOczytałyścieNAPRAWDEgodnegoPOLECENIA 30.07.04, 10:39 Fredric Beigebeder - "29,99". Podobnie jak Samotność w sieci porażająco współczesna, inne zdecydowanie klimaty, jednak polecam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: coOSTATNIOczytałyścieNAPRAWDEgodnegoPOLECENIA 09.08.04, 17:03 Ja czytam najnowszą Musierowicz "Język Trolli" i berdzo mi się podoba, zwłaszcza że jest tam Jagienka)) Odpowiedz Link Zgłoś
tjoanna ŻYCIE PI 09.08.04, 22:56 Yanna Martela - rewelacja!! Jestem strasznie zdziwiona, że nikt jej tu jeszcze nie polecił. Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Alex Kava 10.08.04, 12:56 Alex Kava - "Dotyk zła", polecam Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: coOSTATNIOczytałyścieNAPRAWDEgodnegoPOLECENIA 10.08.04, 17:42 dziendobrydziendobry Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Wszystkim Mamom coś do pośmiania się... 09.08.04, 23:58 "Pampersy, kamera i on" -Diana Appleyard (z serii "My dwudziestolatki, trzydziestolatki"). Nie jest to najnowsza książka (gdzieś tak sprzed 2-3 lat), ale kiedy ją czytałam w pierwszych miesiącach po porodzie - to nie dość, że widziałam - wypisz wymaluj - siebie i swoją rodzinkę, to jeszcze wyśmiałam się do łez. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Wszystkim Mamom coś do pośmiania się... 10.08.04, 12:54 Iwles, mi tez bardzo się podobała ta książka Odpowiedz Link Zgłoś
aga_rn Re: coOSTATNIOczytałyścieNAPRAWDEgodnegoPOLECENIA 12.08.04, 23:00 Ja dorzuce moje trzy faworyty: Wally Lamb "To wiem na pewno" i "Niepamietnik Dolores Price" Andre Dubus III "Dom z piasku i mgly" (nie wiem jednak czy zostala przetlumaczona i wydana w Polsce). Poza tym John Irving - to juz od lat jeden z moich ulubionych autorow. Odpowiedz Link Zgłoś
lemona1 Re: coOSTATNIOczytałyścieNAPRAWDEgodnegoPOLECENIA 15.08.04, 23:41 Polecałyście Anioły i Demony Browna - faktycznie rewelacyjna książka taki triller naukowy, bardzo "gęsty w treść", zaskakujący i poszerzający horyzonty, kończę i lecę jutro po kolejną Browna Pozrawiam, lemona1 Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re:Shirley Jackson 22.08.04, 02:39 Kobitka napisala przede wszstkim cos dla sfrustrowanych matek czyli dwie czesci o swojej zwariowanej rodzince z 4 dzieci. jedna na bank nazywa sie "poskramianie demonow" a druga "zycia wsrod dzikusow" Ja mam to na podoredziuna codzien i nieodmiennie wyje ze smiechu chociaz ksiazki znam na pamięć Ale moze ktos dzisiaj w nocy ( a raczej wczoraj wieczoem) ogladal horror naiedzony z zeta jones i liamem nelsonem? to tez wg jej ksiazli. Koebieta napisala trzy ksiazki na krzyz ale takie fantastyczne horrory z dreszczykiem ze hej takie rzeklabym... niepokojace. King ja bardzo cenil Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: koontz 22.08.04, 02:40 ja wiem ze to horrorysta ale ja go uwielbim- moze ktos jeszcze? Wlasnie zasiadam do "Twarzy" Odpowiedz Link Zgłoś
lady_safira czytam......... 22.08.04, 08:54 Fechmistrz, Ostatnia bitw templariusza, biografia Królowej Jordani mamniewiele czasu na czytanie ale czytam Odpowiedz Link Zgłoś
paulajal Super wątek 22.08.04, 22:45 Super ten wątek! Co prawda niektóre z polecanych pozycji wcale mi się nie podobały, ale inne jak najbardziej, więc sama jutro polecę do biblioteki (raczej książek nie kupuję, bo czytam ich sporo, a to sie zrobiła droga rozrywka i szczerze mówiąc niezwykle rzadko czytam coś więcej niż raz, więc wolę wypożyczyć). Moje najnowsze typy naprawdę wciągających książek to: 1. E. Segal, przeczytałam wszystkie jego książki, ale tak naprawdę godne polecenia są: "Absolwenci" i "Doktorzy", nie mogłam się oderwać 2. M. Gretkowska "Polka" i "Europejka" czytane w tej kolejności 3. J. Fowls "Kochanica Francuza" 4. mi sie teraz w ciąży przyjemnie też czytało takie lekkie książeczki T. Parsona "mężczyzna i chłopiec" i coś drugiego w tym stylu, bez brawury, taka lekka lektura na 2 wieczory Pozdr Paula i Sebastian 33/34tc Odpowiedz Link Zgłoś