auto.auto 26.06.11, 10:20 Co podarować koleżance jako prezent poślubny? Byłam zaproszona, ale w związku z rodzinną tragedią nie mogłam być ani na ślubie, ani na weselu. Myślałam o czymś do 150zł, ale nic nie przychodzi mi do głowy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grejfiutka Re: Podarek poślubny 26.06.11, 11:01 kup cos tylko dla niej np kosmetyki do kapieli z sephory zapakowane w wanienke Odpowiedz Link Zgłoś
grejfiutka Re: Podarek poślubny 26.06.11, 16:50 takie musujące kosteczki, czy serduszka/kulki z oliwką , pachnace, kosztują ok 2-3zł za szt mozna kupic tego trochę róznych kształtów i kolorów, do tego jakiś płyn z tekj serii, też pachnący, zapakować ładnie, do tego dołożyć jakieś fajne wino, w sumie 150-200zł i będzie fajny podarunek Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_murzyna Re: Podarek poślubny 26.06.11, 13:36 My dostaliśmy takie coś www.artdeco.sklep.pl/p842,owocarka-szklana-muszla-ozdobiona-srebrem-i-bursztynem.html. Co prawda nie używamy jej jako owocarki. Stoi jako ozdoba na komodzie, wrzucamy tam obrączki, kolczyki i inną biżuterię noszoną codziennie a zdejmowaną na noc np. Fajna sprawa, kosmetyki się zużyją, a tak to młodzi za każdym razem jak spojrzą na daną rzecz to im się przypomnisz Odpowiedz Link Zgłoś
gku25 Re: Podarek poślubny 26.06.11, 13:43 No nie wiem, mi ta owocarka jawi się jako koszmarek, nie chciałabym dostać czegoś takiego w prezencie. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_murzyna Re: Podarek poślubny 26.06.11, 13:49 Ale ja nie mówię, że ma to być akurat to. To jest przykładowy prezent, który nie zużyje się po jednej kąpieli. Zawsze można kupić coś innego prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
gku25 Re: Podarek poślubny 26.06.11, 14:32 Przecież sama napisałaś że dostaliście takie coś co według mnie jest sugestią, żeby autorka kupiła w podobnym guście pierdołę. A wyobraź sobie, że trafi sobie na taką osobę jak ja, która nie trawi takiego badziewia i co? To już lepiej kasę dać w kopercie, ta się zawsze przyda. Swoją drogą, jednym z prezentów, które dostaliśmy z okazji ślubu jest flaszka pewnego alkoholu. Dwa lata butelka w barku stoi i chyba wyląduje w śmietniku, bo kompletnie nam nie podchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Podarek poślubny 26.06.11, 17:06 hrabina_murzyna napisała: Stoi jako ozdoba na komodzie, Jako co??? Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_murzyna Re: Podarek poślubny 26.06.11, 17:22 Stoi sobie no, stoi, się kurzy i wrzucam tam pierścionki i kolczyki. I co cię tak dziwi? Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Podarek poślubny 27.06.11, 13:58 Slowo "ozdoba" opisujaca to cudo. Ja rozumiem, ze darowanemu koniu itd., sama dostaje przerozniaste prezenty, ale to cudo to raczej niczego nie zdobi... Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Podarek poślubny 26.06.11, 14:22 Owocarka jest okropna i popłakałabym się, gdyby ktoś mi to kupił, kosmetyki musujące plus wanienka to jeszcze gorszy pomysł, prezent ślubny to prezent dla małżeństwa a nie tylko dla panny młoej, a w ogóle kosmetyki z okazji ślubu... i to śmierdzące świństwo za 4zł to w ogóle porażka. Daj już te 150zł jak nie masz pomysłu, nie masz pomysłu bo zapewne nie znasz jej za dobrze, nie wiesz, jaki mają gust i czego potrzebują. Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: Podarek poślubny 26.06.11, 14:35 zamów im tabliczkę-wizytówke na drzwi z wygrawerowanymi imionami i juz wspolnym nazwiskiem (jesli mają wspolne) Odpowiedz Link Zgłoś
grejfiutka Re: Podarek poślubny 26.06.11, 16:52 o takiej drewnianej od górali mówisz? na drzwi do pokoju mają sobie przybić??? jak na drzwi do mieszkania to chyba od wewnątrz Odpowiedz Link Zgłoś
auto.auto Re: Podarek poślubny 26.06.11, 14:42 Znamy się już 10 lat, ale nie byłam w jej nowym mieszkaniu - przeprowadziła się z domu rodzinnego do męża, z tego co wiem, tam już wszystko jest. Myślałam nad jakąś misą na owoce, ładną cukiernicą oraz kuferkiem na biżuterie, ale nie wiem, jakie kolory ma w kuchni/sypialni. Chciałabym dać coś, co się jej przyda. Myślicie, że np. karta podarunkowa do Duglasa, Sephory za 150zł to dobry pomysł? Sama sobie coś kupi... Odpowiedz Link Zgłoś
clio_1 Re: Podarek poślubny 26.06.11, 15:16 To może kartę podarunkową do Rosenthala? Za 150 zł można kupić w Rosenthalu coś fajnego, niekoniecznie marki Rosenthal -może być Wachtmeister, Nachtmann - mnie się np. z Nachtmanna podoba seria Bossa Nova, jest prosta i niezbyt droga: www.sklep.rosenthal.pl/category/nachtmann Karta do Sephory/Douglasa to imo taki sobie pomysł, kupi dla siebie, zużyje, a dla małżonka nic nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Podarek poślubny 26.06.11, 16:03 De gustibus non est disputandum-niektórzy mogą sie z takiej miski ucieszyc lub z tych kulek do kapieli. Mnie akurat salaterka by nie pasowała do mieszkania,ale np moja mama byłaby zachwycona Dobrym pomyslem jest-wino-swojskie plus kieliszki z grawerem(data slubu i imiona)i to wszystko w drewnianej kasetce wypelnionej siankiem. Jak nie zajmujesz sie produkcja wina,kup takie do 70zl,za reszte kupisz skrzynkę i kieliszki z grawerem Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_murzyna Re: Podarek poślubny 27.06.11, 00:18 naomi19 napisała: > Owocarka jest okropna i popłakałabym się, gdyby ktoś mi to kupił, Naprawdę, aż tak by cię zrozpaczyła ta owocarka, że byś się popłakała. Moja jest malutka ok. 10 cm długości. Cóż bibelot jak bibelot, jakiś sentyment do niej pozostał to i sensu nie widzę, aby ja wyrzucić, a już płakać! Bez przesady. Wazon też dostałam w prezencie od bliskiej osoby, stoi do dziś. Bez przesady już z tą rozpaczą i finezją bibelotów z Ikei. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_murzyna Re: Podarek poślubny 26.06.11, 17:25 Daj im lepiej jakiś bon podarunkowy Z tego co widzę to gusta są różne i ja bym nie chciała dostać pierdołek do kąpieli, miski z Rosenthala, tabliczki na drzwi, grawerowanych kieliszków, inni by nie chcieli mojej muszelki. Daj bon i będzie z głowy, sami sobie coś wybiorą. Odpowiedz Link Zgłoś
jul-kaa Re: Podarek poślubny 27.06.11, 08:23 hrabina_murzyna napisała: > inni by nie chcieli mojej muszelki. Przepraszam, ale popłakałam się ze śmiechu Odpowiedz Link Zgłoś
joszka30 Re: Podarek poślubny 26.06.11, 19:41 Absolutnie żadnych pieniędzy! To bardziej upominek, cos o czym Młodzi pamiętaliby cieplo. Ja niedawno kupilam kolezance prezent- bylismy tylko na slubie, kupilam jej w herbaciarni 2 porcelanowe filiżanki (taki większy rozmiar) + 2 herbatki z jakimiś wymowynymi tytułami pt. czar miłości itd. wszytsko ładnie zapakowane. za całośc zapłacilam 52 zł. Te filiżanki wg mnie są -obiektywnie ladne przyjemnie w nich pije sie i kawę i herbate. Mam zresztą takie same w domu i lubię sobie wypic dobra kawkę w czyms ladnym a nie w zwykłym kubku. Pomysl na dobre winko wg mnie tez jest fajny + fajne kieliszki Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Podarek poślubny 26.06.11, 20:50 Pomysl na dobre winko wg mnie tez jest fajny + fajne kieliszki Za 150zł ma upić dobre wino plus kieliszki? śmiech na sali Jeśl nie pieniądze to bon podarunkowy, ale nie w kosmetycznym ani odzieżowym! Może być np w Duc, polecam bo firma solidna, a za 150zł się coś znajdzie. Tu są karty upominkowe: dukapolska.com/katalog-produktow,kategoria,zestawy-upominkowe?s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Podarek poślubny 26.06.11, 22:29 naomi19 napisała: > Pomysl na dobre winko wg mnie tez jest fajny + fajne kieliszki > Za 150zł ma upić dobre wino plus kieliszki? > śmiech na sali pewnie chcialas sie tu dowartościowa,o kurcze! nie udało się! sama jestes :smiech na sali wystarczy ze teraz spojrzysz w lustro a tak powaznie jak kupisz wino od osoby,która ma winiarnie to zapłacisz około 50-70zł za DOBRE wino.. uwierz na słowo,nie każdy robi zakupy w KEFIRKU > > > Jeśl nie pieniądze to bon podarunkowy, ale nie w kosmetycznym ani odzieżowym! Może być np w Duc, polecam bo firma solidna, a za 150zł się coś znajdzie. Tu są karty upominkowe: dukapolska.com/katalog-produktow,kategoria,zestawy-upominkowe?s=0 > Odpowiedz Link Zgłoś
clio_yaga Re: Podarek poślubny 26.06.11, 22:42 Moze taki plecak piknikowy Nie ma obawy, ze nie trafisz w gust czy pod kolor wyposażenia. Ja z podobnego korzystałam i bardzo bym chciała mieć swój i ciągle mi szkoda kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
wyssana.z.palca Re: Podarek poślubny 27.06.11, 09:53 Świetny! Szukam czegoś podobnego, możesz zdradzić skąd jest ten wklejony przez Ciebie?? Odpowiedz Link Zgłoś
clio_yaga Re: Podarek poślubny 27.06.11, 17:41 Zdjęcie z allegro. Ja korzystałam z chyba identycznego plecaka zakupionego we Francji, niestety nie był mój Widziałam też w TK Maxx, ale bez wyposażenia. Odpowiedz Link Zgłoś
bablara Re: Podarek poślubny 26.06.11, 22:56 Tez chce kupic taki przed slubny prezent. Ja sobie wymyslilam album do zdjec + fajna kartka z zyczeniami. Album ma byc taki w dawnym stylu , bialy , moze skorzany , jakos fajnie zdobiony , kartki maja byc przekładane cienkim pergaminem. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_sama Re: Podarek poślubny 27.06.11, 00:07 Kup im kupony do sklepu fotograficznego online, po ślubie i weselu mają mnóstwo zdjęć do wywołania. Album - tu już kwestia gustu. Ja wolę tradycyjne lub fotoksiążki, moja przyjaciółka tylko takie z plastikowymi kieszonkami. Albo bilety do kina. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Podarek poślubny 27.06.11, 10:38 Moim zdaniem to powinien być prezent dla obojga nie tylko dla koleżanki... Odpowiedz Link Zgłoś