Dodaj do ulubionych

opel tigra :)

05.08.11, 22:08
czy ktoras z was jezdzi lub jezdzila tym autkiem ? Zastanawiam sie nad kupnem tego auta , ale nie wiem czy jest wygodne , chodzi mi o dziecko z tylu. Czy tam jest wystarczajaco duzo miejsca ?
Obserwuj wątek
    • madame_zuzu Re: opel tigra :) 05.08.11, 22:48
      tigra nie bedzie wygdnym autem do wozenia dziecka. Z reszta przejdz sie do salonu i zobacz ile tam z tylu jest miejsca big_grin
      • sylki Re: opel tigra :) 05.08.11, 22:57
        Mój syn mówi zdecydowanie NIE haha
        Tigra z tyłu jest niska, on nie znosił tego auta, na szczęście jeździł nim od przypadku do przypadku.
    • semida Re: opel tigra :) 05.08.11, 23:00
      Moja siostra ma tigrę i dość często wozi nią moją córkę z tyłu(5lat)
      Corcia na foteliku zadowolona....ja juz mniejwink
      Ogolnie auto dla dzieci super.
      • hexella Re: opel tigra :) 09.08.11, 09:59
        semida napisała:

> Ogolnie auto dla dzieci super.

Tak, pod warunkiem, że dziecko ma 18 lat, świeżo zdane prawo jazdy i lansuje się pod własnym ogólniakiemsmile
    • rosapulchra-0 Re: opel tigra :) 05.08.11, 23:01
      Tigra do wożenia dziecka? shock
    • gonia28b Re: opel tigra :) 05.08.11, 23:07
      tigra? jak to opel - pewnie niezawodny będzie smile
      a ja właśnie jutro jadę po mitsubishi pajero pinin big_grin
    • wrednadziewucha Re: opel tigra :) 06.08.11, 01:04
      Zdecydowane NIE. Po pierwsze, z wyglądu ten samochód to porażka. Nie będzie wygodny do wożenia dziecka, mikry bagażniczek, no i nie jest produkowany od 2000r (chyba ze tigra twin top-nieco mniejsza porażka).

Ja tam bym Ci radziła rozejrzeć się za renault clio-taki babkowy miejski samochodzik, bardzo ok, bagażnik zadziwiająco spory jak na taki wóz. pozytywnie rozczarowywujący. Albo fieścina-też wydaje mi się dobry, ekonomiczny samochód dla matki z dzieckiem
      • abdullah_abdullah Re: opel tigra :) 06.08.11, 01:41
        eee tam, jak kobita mieszka na jakiejs zapadlej wsi to tigra jest w sam raz do zaszpanowania, bo rzeczywiscie w normalnych okolicznosciach obciach. wygladem pretenduje do czegos na ksztalt sportowego a silnik prawie jak maluch.
    • kfiatuszkowa Re: opel tigra :) 06.08.11, 08:03
      smile Tam nie ma prawie WCALE miejsca smile Zależy też, czy chcesz tigrę z tych starszych, czy najnowszych, bo z nowszych, to nawet-nawet jest ta twin top. No i musisz sobie odpowiedzieć, czy będzie Ci wygodnie dziecko do 3-drzwiowego samochodu wkładać. Kup sobie scenica ;P
      • miarka71 Re: opel tigra :) 06.08.11, 08:17
        miałam , fajne autko tylko troszkę małe i paliwa dużo wypalasmile
        • miarka71 Re: opel tigra :) 06.08.11, 08:20
          dziecka z tyłu nie woziłam bo bałam się że w chwili wypadku nie dam rady jego wyciągnąć, ale ja mam fobię na tym punkcie
    • rallygirl11 Re: opel tigra :) 09.08.11, 09:51
      Odradzam. Auto paliwożerne, z tyłu bardzo ciasne a bagażnik to raczej schowek. W dodatku jakość blachy woła o pomstę do nieba...
      No i ta stylistyka... niby o gustach się nie dyskutuje, ale jak dla mnie straszny obciach.
      • opium74 Re: opel tigra :) 09.08.11, 09:54
        na forum fotelikowym był chyba watek o tigrze - z tego co pamiętam eksperci z forum zalecili zmiane samochodu bo żaden rozsądny fotelik prawidłowo zamontować tam się nie dał....
    • niya Re: opel tigra :) 09.08.11, 10:00
      o mamo temat dla mnie big_grin

pożyczyłam mojemu bratu mój samochód i dostałam w spadku na 4 dni jego opla tigrę ( on jest kawalerem) i co się oklęłam na to auto to moje big_grin
      Ja potrzebuje przestrzeni i prostego siedzenia. W oplu sie leży prowadząc, a jak chce się wyprostować to dotykam łbem podsufitki. Przejechałam tym autem 40 km i odstawiłam pod dom, dziś do pracy jade autem męża big_grin.
      Moje dziecko lubi jeździć z moim bratem bo auto ma super szybę tylną ( niebo widać) ale w kwestii bezpieczeństwa.... auto z tyłu jest ciasne, bagaznika nie ma a wiedząc ile spala..... nigdy bym się nie zdecydowała. Mój osobisty brat jadąc do Zakopanego pozyczył mojego citroena c3 właśnie po to aby go koszty paliwa nie zjadły, miał gdzie bagaże schować, jego dziewczyna się nie spaliła ze wstydu jadąc tym big_grin

Ah, zapomniałam napisac jakie wrażenie autko zrobiło na młodzieży mieszkającej niedaleko mnie cytuję "wykur.....sta bryka)

W każdym razie ja, kobieta 30 letnia, dzieciata, mężata wstydziłam się tym czymś jechac big_grin
      • el_jot Re: opel tigra :) 09.08.11, 10:05
        niya napisała:

>> Ah, zapomniałam napisac jakie wrażenie autko zrobiło na młodzieży mieszkającej
        > niedaleko mnie cytuję "wykur.....sta bryka)
        >
        > W każdym razie ja, kobieta 30 letnia, dzieciata, mężata wstydziłam się tym czym
        > ś jechac big_grin

Eee, mój 20-letni pasierb i jem podobni twierdzą, że Tigra to wiocha.
        • serei Re: opel tigra :) 09.08.11, 10:07
          > Eee, mój 20-letni pasierb i jem podobni twierdzą, że Tigra to wiocha.

to się zgadza, mieszkam na wsi big_grin
          • serei Re: opel tigra :) 09.08.11, 10:09
            a opel tigra to najgorsza wiocha na ziemi hehe, tak samo jak wszystkie bmw smile
            • serei Re: opel tigra :) 09.08.11, 10:11
              nie mogę się dziś wysłowić, wszelkie 20 letnie bmw smile

ja sama uciułałam na skodę, grat bo grat ale przywoity smile no i niedawno prawko zrobiłam więc auto do rozwalenia
              • rallygirl11 Re: opel tigra :) 09.08.11, 10:17
                taaaa... i do tego obowiązkowe brewki, ciemne szyby i wieeelki cybuch z tyłu. Wieś się smieje i tańczy big_grin
                • serei Re: opel tigra :) 09.08.11, 10:20
                  > taaaa... i do tego obowiązkowe brewki, ciemne szyby i wieeelki cybuch z tyłu. W
                  > ieś się smieje i tańczy big_grin

big_grin no a tleniony plastik obok?
                  • rallygirl11 Re: opel tigra :) 09.08.11, 10:24
                    to podstawa! Bez plastika jak bez spojlera.. pod remizą nie ma co się pokazywać.
          • el_jot Re: opel tigra :) 09.08.11, 10:14
            serei napisała:

> > Eee, mój 20-letni pasierb i jem podobni twierdzą, że Tigra to wiocha.
            >
            >
            > to się zgadza, mieszkam na wsi big_grin
            Ja teżbig_grin Ale tu chodzi raczej o mentalność, a nie o miejsce zamieszkaniabig_grin
        • niya Re: opel tigra :) 09.08.11, 10:16
          > Eee, mój 20-letni pasierb i jem podobni twierdzą, że Tigra to wiocha.

mieszkam na obrzeżach miasta gdzie królują skutery wśród nastolatków więc taka tigra dla 14-15 latków to nie lada atrakcja smile, zwłaszcza że ten model ma przyciemniane szyby, jakoś podrasowaną rurę wydechową ogólnie wypisz wymaluj autko dresiarza smile. Mój brat tez coś pomrukuje że czas na przyzwoitsze auto, zresztą sam fakt, iz nie wybrał się tym czymś w daleką trasę świadczy o jego dojrzałości ( tigrę kupił zaraz jak prawko zrobił).

A ja osobiście zgadzam się z Twoim pasierbem dlatego wstydzę się tym jeździć
      • premeda Re: opel tigra :) 09.08.11, 10:06
        A ja nie rozumiem jak można się samochodu wstydzić? Normalnie jakbym swoją bratową słyszała. Nie wsiadła do starego dostawczaka, bo wstyd ale jak wszystkie meble ten stary dostawczak pod dom przywiózł to było dobrze. Jak już taka honorowa była to mogła se kanapę na plecy zarzucić i przytaszczyć na własnych nogach. No mało mnie nie trafi jak ktoś mówi, że się głupiego przedmiotu wstydzi, niektórzy to mają naćkane we łbach.
        • premeda Re: opel tigra :) 09.08.11, 10:08
          Tak nie lubię swojej bratowej wink Na moje usprawiedliwienie dodam, że ona mi nielubienie okazała pierwsza.
        • bell82 Re: opel tigra :) 09.08.11, 10:19
          ja mysle ze nie ze ktos sie wstydzi, tylko pewne auta sa przypisane pewnym stereotypom..tak jak zdezelowane bmw stereotypowo jest przypisane do pakera w dresie i ze zotym łancuchem, tak tigra kojarzy sie z blond tleniona skwarka z 5 cm rózowymi tipsami..(chociaz jak widze to auto to w wiekszosci faktyczni etakei panie w nim siedza) Osobiscie dla mnie auto to auto, wazne zeby jezdzilo, chociaz dla małego dziecka chyba cos wygodniejszego by sie przydało..tigra jest mała i niska
        • rosapulchra-0 Re: opel tigra :) 09.08.11, 12:04
          Premeda, absolutnie masz rację! http://emots.yetihehe.com/3/peace.gif
          • mamakasienki1 Re: opel tigra :) 09.08.11, 12:22
            co kto lubi. Brat męża swojej żonie kupił bo chciała i dziecko wozi i żyją.
            Ja wolę nasze volvo v40, dla mnie wygodne i pojemne w miarę.Jak zmienimy to na nowszy model.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka