09.12.11, 21:21
nie wiem, pewnie jestem sto lat za murzynami, bo wszystkie ematki znają i korzystają
ja miałam dzisiaj pierwszy raz okazję i bardzo mi sie wynalazek podoba - głownie dlatego, że w sklepie w którym kupowałam ta opcja dostarczenia paczki była za darmo smile
paczkomat na stacji benzynowej (zauważyłam, że bardzo dużo ma taką lokalizację) więc nie miałam problemu z parkowaniem (jak pod pocztą zawsze bywa), na każdym etapie (nadanie, paczka w drodze, paczka czeka) byłam informowana mailem
potem bez kolejki odebrałam i już
polecam smile
weltbild na paczkomaty wysyła za darmo, przed swiętami może się komuś to przyda
pewnie, że kurier najwygodniejszy, ale 14zeta piechotą nie chodzi smile
Obserwuj wątek
    • lykaena Re: Paczkomat 09.12.11, 21:26
      Powiedz jak to działa?
      Jak bankomat?
      Hmmm
      Ostatnio widziałam właśnie na stacji, ale wieczór już był nikt nie korzystał akurat , poza tym zimno to się wgapiałam z okna tylko w to.
      Wygląda jak szafki bagażowe na dworcu.
      Dostajesz taką paczkę, powiadomienie smsem i co dalej ?
      Serio pytam, ja 200 lat za murzynami big_grin
      • chloe30 Re: Paczkomat 09.12.11, 21:30
        smsem dostałam kod, jak już paczka leżała i czekała
        i potem na ekranie dotykowym wbijasz najpierw numer komórki, potem ten kod i pyk - otwiera się przegródka smile bierzesz paczkę i po sprawie
        no ja jestem naprawdę zadowolona
        • heca7 Re: Paczkomat 09.12.11, 22:16
          Tylko trzeba mieszkać gdzieś blisko paczkomatuwink
          • chloe30 Re: Paczkomat 09.12.11, 22:33
            heca7 napisała:

> Tylko trzeba mieszkać gdzieś blisko paczkomatuwink

no właśnie ja wcześniej widziałam reklamę z Martyną jak odbiera paczkę i mówię do męża - tak, bo każdy mieszka w Warszawie albo Krakowie i ma paczkomat pod nosem smile
            ale jak już wlazłam na ich mapkę to sie okazuje że całkiem sporo ich jest - w mojej mieścince ani jednego, ale pracuję z Katowicach i wystarczyło zboczyć troche z trasy

moze się rozwiną i będzie na każdej stacji paliw big_grin
    • joxanna Re: Paczkomat 09.12.11, 22:34
      Ja już dostałam sms, że paczka nadanasmile. Sama jestem ciekawa jak to działa. Paczkomat można sobie wybrać, ale sporo ich jest, właśnie na stacjach benzynowych. Ja to lubię takie gadżetysmile, ale mnie też odpowiada wysyłanie do 'punktów odbioru' - mam niedaleko taki sklepik i dostaję po prostu awizo, że mam tam odebrać. Idę kiedy chcę, kolejki nie ma jak na poczcie, pani nie szuka godzinami poleconych. Też mi się podoba. A może nawet bardziej, bo jednak to nie maszyna.

Ale paczkomat też testujęsmile
      • chloe30 Re: Paczkomat 09.12.11, 23:03
        ja czasem nie wiem o której wyjdę z pracy, więc ten paczkomat czynny całą dobę bardziej mnie urządza
        kurcze zaraz mnie ktoś o marketing szeptany posądzi, a ja naprawde zadowolona z odkrycia jestem smile
        i z obsługi - fajne maile piszą kończąc np: "słoneczne pozdrowienia" smile taka głupotka a cieszy
        i dołączają piosenki - do maila że paczka czeka dołączyli to:
        www.youtube.com/watch?v=alfuSIahWHU
        jak ja tego dawno nie słyszałam!!!!!!!!!!
    • niebieski_lisek Re: Paczkomat 10.12.11, 18:28
      Tak, fajna sprawa. Ja ostatnio byłam w szoku jak kurier poczty polskiej zawitał do mnie o 20:30! Nie mogłam wyjść ze zdziwienia że o tej porze dostarczają przesyłki do domu - poziom usług pocztowych się poprawia.
      • zuzanna56 Re: Paczkomat 10.12.11, 18:30
        Korzystałam ostatnio z paczkomatu, fajna sprawa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka