Dodaj do ulubionych

Może to i głupie- znaki zodiaku;)

• methinks Re: Może to i głupie- znaki zodiaku;) 07.01.12, 10:20
      Zawsze mnie zaskakuje, jak wiele osob wierzy w takie bzdety. Oczywiscie, ze Wam sie znaki zgadzaja. Tak sa opisywane, ze sie musza zgadzac. To jest przeciez efekt Forera. W 1948 psycholog Bertram Forer rozdal swoim studentom analizy psychologiczne, ktore mialy byc przygotowane dla kazdego uczestnika indywidualnie. Studenci mieli nastepnie ocenic w skali 1-5 jak bardzo wg nich analiza zgadza sie z ich rzeczywista osobowoscia. Srednia dla wszystkich studentow wyniosla 4,26 - niezle, nie?
      Nie! Okazalo sie, ze Forer rozdal studentom taka sama kopie jednej tylko analizy, ktora stworzyl na podstawie kilku horoskopow. Jestescie ofiarami tego efektu po prostu.
      • kali_pso Re: Może to i głupie- znaki zodiaku;) 07.01.12, 10:25

Nie psuj zabawy, a kysz, kysz....
    • morgen_stern Re: Może to i głupie- znaki zodiaku;) 07.01.12, 11:02
      Waga, ale patrzę na to z mocnym przymrużeniem oka. Nie czuję wyjątkowej duchowej więzi z lolą czy lilką, które też są wagami tongue_out i kilka cech do mnie nie pasuje, np. dyplomacja, gdyż raczej jestem znana z gadania co ślina na język przyniesie. Albo elegancja. Ta jasne, ja i moje wytarte dżinsy. Łagodność. Ja i łagodność, ja jestem panie chodzącą kulą energii.
      Albo ten seks-horoskop: horoskop.wp.pl/cid,16,hid,240,sid,7,title,Waga-Sekshoroskop,znak.html
      większych bzdur dawno nie czytałam, jeśli facet będzie chciał mnie od siebie trwale odstraszyć, to niech się zachowuje, jak w podanym w linku przykładzie smile
    • morgen_stern Re: Może to i głupie- znaki zodiaku;) 07.01.12, 11:05
      NATOMIAST kiedyś trafiłam na horoskop Flammariona, z barwami i nieco innym podziałem dat i powiem wam, że tu już zgadza się bardzo, bardzo dużo i nie są to cechy, które łatwo przypisać do kogokolwiek innego.
      Znalazłam go na tym blogu, szukajcie po datach (i kolorach), ja jestem indygiem. Cholera, prawie wszystko jest trafione w dziesiątkę smile

w-krainie-pleciugi-ii.blogspot.com/
      • pade Re: Może to i głupie- znaki zodiaku;) 07.01.12, 11:22
        hehe, mnie nikt nie pobijesmile
        u mnie w domu 3 panny i mąż ryba
        niestety zamiłowanie do porządku mam tylko ja jednasad
      • czarnaalineczka Re: Może to i głupie- znaki zodiaku;) 07.01.12, 11:25
        bordo
        srednio sie zgadza
      • katia.seitz Re: Może to i głupie- znaki zodiaku;) 23.04.12, 21:24
        Biel śniegu.

Yyy nie, nic się nie zgadza. Mojego życia nie cechuje duża zmienność, nie jestem bierna i bezwolna, a przede wszystkim nie posiadam eterycznego wdzięku big_grin
        To już bardziej się pasują do mnie niektóre cechy Bliźniąt. I trochę elementów Psa (horoskop chiński). Pewnie jakby wynaleźć jakieś azteckie czy afrykańskie cuda, też coś by się zgadzało, a inne rzeczy nie tongue_out No, słowem - bzdurki totalne, które czasem akurat komuś podpasują.
      • asia_i_p Re: Może to i głupie- znaki zodiaku;) 23.04.12, 22:01
        Ochra. Trudno wyczuć, ile się zgadza, na pewno pasuje szczęście w życiu i życzliwość otoczenia.
    • sofia-9 Astrologia 07.01.12, 11:14
      głupie nie głupie.Astrologia ma ponad dwa tysiące lat. Wczoraj było święto 3 króli, a raczej trzech Magów.... Prawdziwy fachowy horoskop można postawić z daty i co ważne bardzo godziny urodzenia. A horoskopy gazetowe można czytać na zasadzie witaj skorpionie dzisiaj nawet żyrandol na ciebie nie poleci smileW każdym razie kosmogram może dać odpowiedz na duzo spraw pod warunkiem ze,jest dobrze zinterpretowany.
      Polceam artykuły w POlityce i Newsweek nt. najbliższego roku napisane są przez mądrych i bardzo znanych astologów.
      Matkom Polkom MOherowym i innym krzyżowcom dziękuję za komentarze.
      • methinks Re: Astrologia 07.01.12, 11:31
        Heh, przyganial kociol garnkowi. Wierzaca w horoskopy vs wierzace w religie.

Wiara w to, ze charakter czlowieka i jego przyszlosc jest zwiazana z dniem opuszczenia macicy oraz gwiazdozbiorami, ktore sa zupelnie umownymi tworami i tylko przypadkowo komus skojarzyly sie z jakimis zwierzetami, a ktorych gwiazdy wcale nie sa nawet ulozone w jednej plaszczyznie, maja rozna predkosc i za kilka milionow lat beda mialy zupelnie inne ulozenie wzgledem siebie nie jest w zaden sposob logiczniejsze od wiary w poczecie bez wspolzycia, powstanie Ziemi 6000 lat temu, zombie-cieślę i boga, ktory jest trzema osobami z ktorych zadna nie jest tozsama z pozostalymi, ale jednak jest.
        • sofia-9 każdy może wierzyć w co chce 07.01.12, 12:28
          niestety w naszym Państwie jest tak, że jak ktoś wierzy w coś innego niż KK to należy go spalić na stosie.
          Jakbyś coś czytała oprócz bajek dzieciom to dowiedziałbyś się o tym, że Astrologia jest nauką.

• methinks Re: każdy może wierzyć w co chce 07.01.12, 12:37
            Jestem facetem, to po pierwsze. Czytam sporo ksiazek, glownie popularnonaukowe - Feynman, Sagan, Gould, Goldacre, Darwin, Dawkins, Jared Diamond.

Zapewniam Cie, ze astrologia nie jest bardziej nauka niz teologia.
            • sofia-9 uhummm+KK 07.01.12, 12:46
              który wmawia ludziom, że legenda Bożego Narodzenia to same fakty.
              Uwielbiam BN ale należy zachować odrobinę rozsądku.
              i cieszę się, że czytasz mężczyzno... bo statystyki są zatrważające.
    • lilly_about Grudniowy strzelec 07.01.12, 11:41
      Albo coś jest trafione w 100% albo wcale
    • thorgalla Re: Może to i głupie- znaki zodiaku;) 07.01.12, 11:43
      Ryba jak większość w mojej najbliższej rodzinie.
      Powiedzmy,że u mnie tak pół na pół.

Za to wierzę w antyzwiązki między poszczególnymi znakami.Dla Ryb to bliźnięta.
      I u mnie to się zgadza.Moi rodzice to Ryba i Bliźniak i żyli długo to zdecydowanie nieszczęsliwie.
      Moja córka to Bliźnięta i już są oznaki,że jak urośnie to się będzie pierze sypało wink
      • guderianka thorgalla 07.01.12, 11:49
        Thorgallo-ii tam wink Mój pierwszy maż był spod znaku bliźniąt-i wióry lecialy, tudzież siniaki....Mój drugi Mąż też jest zodiakalnym bliźniakiem i jest do rany przyłóż, totalne przeciwieństwo, niczym balsam kojący na rany wink
        • edelstein skorpion 07.01.12, 12:55
          Co dziwne ludzie nie musza pytac,od razu widza jaki znak zodiaku mam,sprawdza sie wszystko co wyczytalam o tym znaku,od tego jakie mieszkania lubia,poprzez bizuterie,na seksie konczac.Moj syn ryba jest.
        • spicy_orange Re: thorgalla 08.01.12, 00:17
          a ja czytałam że para: ona ryba on strzelec, to najgorszy związek w całym zodiaku. U mnie się nie sprawdza póki co wink
    • kawka74 Re: Może to i głupie- znaki zodiaku;) 07.01.12, 12:47
      LEW: "Pani Lew
      Wygląda jak obłąkana, wyliniała hiena. Od dziecka chora z ambicji, spala się wymyślając sytuacje, w których mogłaby zabłysnąć. Przeważnie nieurodziwa, zajmuje się z braku propozycji wszelkimi możliwymi działalnościami. Tańczy towarzysko, pisze książki o pryszczach dla nastolatków. Szyje spadochrony, projektuje schrony atomowe i zastanawia się, jakim cudem mężczyźni mogą patrzeć na inne kobiety. Jedyne co ją może uradować, to jakaś brzydsza koleżanka. Przeważnie jest głęboko nieszczęśliwa. Wykorzystuje każdą okazję, żeby zaistnieć. Niezbyt efektowna i inteligentna, opowiada bez końca nudne historyjki o swoich planach. Nie ma żadnego sexappealu. Erotycznie oziębła, nie szanująca niczego i nikogo, czasami złowi jakiegoś zakompleksionego mężczyznę o 25 lat młodszego, któremu wmówi, że jak będzie grzeczny, zabierze go na lody na Florydę. Wyrazy współczucia. "
      • kali_pso Re: Może to i głupie- znaki zodiaku;) 07.01.12, 12:56

...jesteś naprawdę wrednawinkPPPPPP
        Uśmiałam się do łezsmile
        • kawka74 Re: Może to i głupie- znaki zodiaku;) 07.01.12, 12:58
          Pojedźmy po wszystkich smile
          www.ezoforum.pl/horoskopy/1838-horoskop-na-weso-o.html
          • kali_pso Re: Może to i głupie- znaki zodiaku;) 07.01.12, 13:08

hehehhe....poczytałam o facetach, z którymi miałam,...hmmm...bliższe kontakty...no wypisz wymaluj - wszystko zgadza sięwinkP
            A chłopu pokażę jak wróci z pracy...pośmiejemy sie razemsmile
      • deodyma Re: Może to i głupie- znaki zodiaku;) 07.01.12, 23:11
        juz zdecydowanie wole czytac horoskop na wesolo, bo mozna sie posmiacbig_grin
        tak samo, jak z imionamismile( tu sie z przyjaciolka poplakalysmy).
        • nanuk24 Re: Może to i głupie- znaki zodiaku;) 07.01.12, 23:31
          masz jakis link do imion na wesolo?
          • deodyma Re: Może to i głupie- znaki zodiaku;) 08.01.12, 00:04
            nanuk24 napisała:

> masz jakis link do imion na wesolo?

www.pzw2kutno.pl/
            i jeszcze ogolnie na stronie mozna szukac.
            najbardziej smialysmy sie z imion naszych mezow, kolegow/znajomychbig_grin
            poplakalysmy siebig_grin
            • nangaparbat3 Re: Może to i głupie- znaki zodiaku;) 08.01.12, 00:35
              Tu próbka:

Jego konkubiną staje się niekiedy alkoholiczka. Dokładnie w środku lata wyskakują jemu puste miejsca między włosami. Prawie zawsze przedstawia się jako szpieg. Starość spędza w zsypie na śmieci w samotności. Palant głośno pierdzi. Po inicjacji seksualnej najczęściej zapomina jak się nazywa. Nieszczęśnik tak ochrzczony to najczęściej złodziej. Z premedytacją próbuje burzyć młotkiem banki. Tomasz (Rak) bez wyraźnej przyczyny żebrze. Potrafi malować czarne słoiki.

To jest dowcip przebijający na drugą stronę.
            • premeda Re: Może to i głupie- znaki zodiaku;) 24.04.12, 08:11
              Tu powinno być ostrzeżenie, żeby nie pić i nie jesć przy czytaniu smile Ale mi się fajny zwiazek według nich trafił, ja jestem idiotką wysadzajacą agencje reklamowe, a mój chłop jest idiotą wysadzajacym po pijaku pensjonaty.
      • asia_i_p Re: Może to i głupie- znaki zodiaku;) 23.04.12, 22:03
        Fajne.
        Przypomniał mi się jakiś kabaret, który tak obsmarowywał każdy znak, a jako przedstawicieli podawał (też za każdym razem) Hitlera, Goebelsa i Pinocheta. Kojarzycie może?
    • milenka_net Re: Może to i głupie- znaki zodiaku;) 07.01.12, 12:52
      Jestem WAGĄ z wszystkimi jej zaletami i wadami.
      Mój najbardziej szalony i namietny związek oczywiście był z ... WAgą Waga z Wagą to poprostu trzęśnienie ziemi smile . Juz nawet nie chce myśleć co byłoby z mnamiętnym i zazdrosnym Skorpionem.
      Postanowiłam jednak utemperować swą emocjonalną naturę i za męża pojęłam wspaniałą, przewidywalną, pragmatyczną, uporządkowaną Pannę. Związek z powodzeniem trwa nascie latsmile
      przeciwieństwa się przyciągają ( nie dotyczy to RYB)
    • chcesztomasz Re: Może to i głupie- znaki zodiaku;) 07.01.12, 12:54
      bliźniak - niestety się zgadza - fałsz, dwie natury itp
      • iin-ess Re: Może to i głupie- znaki zodiaku;) 07.01.12, 12:58
        chcesztomasz napisała:

> bliźniak - niestety się zgadza - fałsz, dwie natury itp

Nie wiem gdzie o bliźniętach czytałaś, że takie bzdury piszesz.
        • chcesztomasz Re: Może to i głupie- znaki zodiaku;) 07.01.12, 13:04
          Bliźnięta to także osoby pełne sprzeczności i wahań, kapryśne, nadwrażliwe, nie znoszą krytyki. Lubią się wyróżniać sposobem ubierania i swoim zachowaniem, bardzo cenią niezależność, nie znoszą ograniczeń. Cechuje ich dwoistość natury. W miłości cechuje ich namiętność, pasja, ciekawość drugiej osoby, ale z drugiej strony, nie ma, co liczyć na ich wierność i oddanie. Bliźnięta są niestabilne uczuciowo, wolą życie w luźnych związkach, nie cierpią składania deklaracji.. Często denerwują partnera swoją huśtawką nastrojów, zmiennością, popadaniem w różne stany emocjonalne i ze skrajności w skrajność. Ludzie spod tego znaku są nieobliczalni, ciężko ich rozszyfrować i przewidzieć jak się zachowają w danej sytuacji. Skłonni do intryg i manipulowania. Bliźnięta są dosyć mściwe, lepiej nie wyrządzać im krzywd, gdyż długo chowają w sobie urazy i rzadko o nich zapominają. Brakuje im samokrytycyzmu, Bliźnięta uważają, że są najbystrzejsze, nieomylne i zawsze mają racje.
          • pepitka_cb Re: Może to i głupie- znaki zodiaku;) 20.06.13, 11:04
            Jakbym czytała o swoim synu (Bliźnięta), choć ma dopiero 6 lat:
            bardzo cenią niezależność, nie znoszą ograniczeń. Ludzie spod tego znaku są nie
            > obliczalni, ciężko ich rozszyfrować i przewidzieć jak się zachowają w danej syt
            > uacji. Brakuje im samokrytycyzmu, Bliźnięta uważają, że są najbystrzejsze, nieomyl
            > ne i zawsze mają racje.
    • lipsmacker Re: Może to i głupie- znaki zodiaku;) 07.01.12, 13:02
      Baran, pierwsza dekada.
      • karcia85 Re: Może to i głupie- znaki zodiaku;) 07.01.12, 23:35
        O, to tak jak ja.
        Tylko, że nic się nie zgadza z tym, co w horoskopie piszą. Raczej jest na odwrót.
    • jkk74 Re: Może to i głupie- znaki zodiaku;) 07.01.12, 16:21
      też Lew smile
      charakterystyka znaku zgodna ze mną na 95%...
      co więcej charakterystyka imienia też się zgadza...
      charakterystyka odnośnie znaku według horoskopu chińskiego też...
      charakterystyka karty tarota przypisanej do daty urodzenia tak samo...
      numerologia - to samo...

(ale ja czarownica jestem więc chyba nie dziwne że te pogańskie opisy tak pasują wink)
    • na_pustyni Re: Może to i głupie- znaki zodiaku;) 07.01.12, 17:17
      Skorpion, coś tam się zgadza. Najlepiej żyje mi się z Rakami smile
      • carmita80 Re: Może to i głupie- znaki zodiaku;) 07.01.12, 17:21
        Bzdury podobnie jak cala reszta magow, wrozek itp.
    • nabakier Re: Może to i głupie- znaki zodiaku;) 07.01.12, 18:36
      Mnie się sprawdza (a właściwie- podoba tongue_out)...chiński. Wąższszszszssss...
    • solejrolia Re: Może to i głupie- znaki zodiaku;) 07.01.12, 23:19
      jestem bliźniak- u mnie się sprawdzasmile
    • antyideal Re: Może to i głupie- znaki zodiaku;) 23.04.12, 21:43
      skorpion
      • antyideal Re: Może to i głupie- znaki zodiaku;) 23.04.12, 21:51
        Dodam, ze ksiazkowy
    • jowita771 Re: Może to i głupie- znaki zodiaku;) 23.04.12, 21:50
      Jestem zodiakalnym Rakiem, część się zgadza, reszta zupełnie nie.
      Dawniej zdarzało mi się czytać horoskopy w gazetach, ale nie bardzo poważnie do tego podchodziłam. Jak coś mi się nie podobało w moim horoskopie, to czytałam te obok i myślałam sobie, że w tym tygodniu będę Bliźniętami. Jak w tych obok nie było nic szałowego, to zdarzało mi się być i Koziorożcem.
    • asia_i_p Re: Może to i głupie- znaki zodiaku;) 23.04.12, 21:55
      Lew. W głębi duszy bardziej typowy, niż się na codzień wydaje.
    • asia.asz Re: Może to i głupie- znaki zodiaku;) 23.04.12, 21:59
      jestem panna, zgadza mi sie zamilowanie do porzadku, sumiennosc, pracowitosc, punktualnosc it itd
      az czasem do przesadywink
    • pszczolaasia Re: Może to i głupie- znaki zodiaku;) 24.04.12, 08:19
      baran- pasuje idealnie;
      maż- strzelec- typowysuspicious
      razem jest nad zajebisciesmile
      dzieci mam blizniaki- jest wesolosmile
      • blondteaser Re: Może to i głupie- znaki zodiaku;) 24.04.12, 09:38
        Moj wujek kiedys mawial, ze najgorzej jak panna jest spod byka, a kawaler spod panny hehe.
    • swiecaca Re: Może to i głupie- znaki zodiaku;) 20.06.13, 11:22
      Koziorożec, zgadza się w 100%. przerost ambicji, zawsze muszę być najlepsza, pamiętliwa do bólu (jak ktoś raz mi podpadnie to nie wybaczam nigdy), pięknieję z wiekiem wink
      • jagienka75 Re: Może to i głupie- znaki zodiaku;) 20.06.13, 12:30
        pa
        > miętliwa do bólu (jak ktoś raz mi podpadnie to nie wybaczam nigdy), pięknieję z
        > wiekiem wink

a to prawdasmile
        jednak co do pozostałych cech przypisanych koziorożcowi, nie zgodzę się a wręcz protestuję!
        koziorożec jawi się jako nudziarze/ponuracy a że jestem zodiakalną kozą i znam troszkę koziorożców, to są zajebiści ludzie, z którymi można konie kraść.
        no i uwielbiam się śmiać.
        • jagienka75 Re: Może to i głupie- znaki zodiaku;) 20.06.13, 12:31
          > koziorożec jawi się jako nudziarze/ponuracy

jawią się jako nudziarze/ponuracy.
          • swiecaca Re: Może to i głupie- znaki zodiaku;) 20.06.13, 12:38
            ja jestem nudziarzem i ponurakiem, przyjaciół mam niewielu, za to wiernych smile
            • jagienka75 Re: Może to i głupie- znaki zodiaku;) 20.06.13, 12:47
              no to ja Twoje przeciwieństwo.
              ja z tych wesołych i radosnych istot, cieszących się życiem, mająca sprawdzonych przyjaciół, szybko zjednująca sobie ludzi.
              coś tam się z cech charakterologicznych zgadza, ale jest tego bardzo niewiele.
    • mstrzalka Re: Może to i głupie- znaki zodiaku;) 20.06.13, 12:52
      Waga - czy się zgadza? No może odrobinę wink
      • agaja5b Re: Może to i głupie- znaki zodiaku;) 20.06.13, 19:07
        Znowu ktos stary wątek odgrzał, ale że lubię tę tematykę to chętnie podciągam. Jestem zodiakalnym skorpionem, mąż to ryby, więc niby pasujemy, ale... Lubimy się niby, nadajemy na podobnych falach ale ja czasem miewam dość tego typu osobowości i z reguły to ja wywołuję spięcia ale z jego powodu. Zawsze miałam duże powodzenie u płci przeciwnej, co ciekawsze większość facetów, których przyciągałam było spod znaku ryb właśnie. Podobno jestem złośliwa i niemiła dla otoczenia (wg męża), ale wg mnie jestem miła ale nie nadmiernie. Charakterologiczny rys się w sumie zgadza. Zawsze miałam ostre spięcia z baranami (min. moja mama ), nigdy nie trawiłam lwów.
    • grave_digger Re: Może to i głupie- znaki zodiaku;) 20.06.13, 19:16
      Jestem zodiakalną Wagą. Dużo się zgadza - jestem mistrzem dyplomacji, nie lubię się kłócić.
      Moja starsza córka to Wodnik, młodsza Byk, mąż też Byk, tak jak i pierwszy mąż, choć są zgoła różni. Po prostu pierwszym razem w złego Byka celowałam. wink

Bardzo lubię Wodniki, Byki, Skorpiony i Bliźnięta. No i Wagi wink Chociaż niektóre swą głupotą porażają tongue_out
    • dziennik-niecodziennik Re: Może to i głupie- znaki zodiaku;) 20.06.13, 19:30
      jestem kalsycznym Wodnikiem.
      za to moi rodzice jakby się znakami zamienili...
      • nolus Re: Może to i głupie- znaki zodiaku;) 23.06.13, 16:14
        Ja jestem typową zodiakalną rybą i posiadam niestety wiele negatywnych cech tego znaku-słabą psychikę,chorowitość przejawiającą się w objawach psychosomatycznych,niezdecydowanie... Do pozytywów zaliczam silnie rozwiniętą intuicję,emocjonalność.Nieprzypadkowo jest mi po drodze z innymi znakami wodnymi-skorpionem i rakiem.Nie znoszę dwulicowych bliźniąt,nie przepadam za dumnymi lwami pielęgnującymi swoje ego.Absolutnie nie wierzę w "los zapisany w gwiazdach",ale faktycznie osoby,którym przypisuje się konkretne cechy wg astrologicznej charakterystyki znaków zodiaku,bardzo często faktycznie tymi cechami charakteru się odznaczają.Znajduje to swoje potwierdzenie w rzeczywistości na tyle często, że nie sposób tego zignorować.
    • redheadfreaq Re: Może to i głupie- znaki zodiaku;) 23.06.13, 19:32
      Niestety, choć bardzo bym chciała nie wierzyć, to jestem Skorpionem z całym dobrodziejstwem inwentarza. Ludzie odgadują to bez pudła...
    • cma_welma Re: Może to i głupie- znaki zodiaku;) 25.06.13, 12:07
      Nie czytam horoskopów, nie wierzę we wróżby a te robione taśmowo to dopiero szit.Szczerze dziwie się, że ludziom się chce takie rzeczy analizować.Ale jak widać- jest zapotrzebowanie więc zgodnie z prawem rynku trzeba "tworzyć ten towar".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka