laruara 10.03.12, 23:33 Jak Bridget Jones.Sorki, ale ona była GRUBA ???????????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iceland.3 Re: Chcę być gruba !!! 10.03.12, 23:48 Ja jestem średniej budowy, a chcę być chuda żeby mieć w zapasie jakby mi sie przytyło a uwielbiam jeść(jeszcze kuchnia moje teściowej mniam, mniam). Jones miała kobiece kształy. Lekka nadwaga, ale nie otyłość. Odpowiedz Link Zgłoś
iceland.3 Re: Chcę być gruba !!! 10.03.12, 23:52 Brdget i jej kształty to kształty mojej mamy w wieku 40plus więc mogę być taka sama chociaz tata to szczypiorek. Nie oszukujmy nadwagę to ona ma. Odpowiedz Link Zgłoś
piekielna-diablica Re: Chcę być gruba !!! 10.03.12, 23:57 przyjeżdżaj - jeśli zdołasz zedrzeć ze mnie tłuszcz to ja jestem chętna na odtłuszczanie Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Chcę być gruba !!! 10.03.12, 23:59 Tak, Zellweger czyli Bridget filmowa jest gruba. Dodatkowo Zellweger jest brzydka (zarówno w wersji chudej, jak i grubej), więc zaburza mi to odbiór filmu. Bridget z książki nie jest gruba, tylko ma obsesję, ze jest gruba. Nie jest również tak koszmarnie głupia, jak jej filmowy odpowiednik. Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Chcę być gruba !!! 11.03.12, 00:31 tak tak tak. ten film to porazka. Bridget ksiązkowa ma 55 kg. Zelweeger waży tam z 65. Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: Chcę być gruba !!! 11.03.12, 00:33 55 waży po pobycie w więzieniu. Normalnie waży ponad 60 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Chcę być gruba !!! 11.03.12, 01:38 W "Dzienniku" waży na ogół ok. 57-58 kg. 60 kg przekracza chyba raz (60,5), przy 54 kg znajomi stwierdzają, że źle wygląda. W "Pogoni" oscyluje w granicach 58-59, po pobycie w więzieniu ma 52 kg. I w filmie zupełnie bez sensu pokazali ją jako tłustawą, ona tylko uważała, że jest za gruba (tudzież ma inne defekty). No i zrobili głupszą, niż była. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Chcę być gruba !!! 11.03.12, 09:24 Filmowa Bridget wazy jakies 68kg i moim zdaniem jest gruba,w dodatku aktorka ma bardzo pulchna twarz co to wrazenie grubosci poteguje.Film mi sie nie podobal wlasnie dlatego. Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: Chcę być gruba !!! 11.03.12, 10:03 ALe chyba to by7o zamierzone - pokazać bohaterkę taką, jaka ona sama się widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Chcę być gruba !!! 11.03.12, 10:30 A nie mozna bylo pokazywac pani o rozmiarze 38/40 kupujaca majtochy jak dla slonia.Zapewniam cie,ze majac rozmiar 38/40. wszystko byloby akurat u tej aktorki widac,a tak widze przed oczami nalana twarz i cialo swinki pigi i jakos ciezko mi uwierzyc w jego apetycznosc. Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: Chcę być gruba !!! 11.03.12, 10:41 No to już dyskusja nie ze mną . Ktoś w końcu kazał się aktorce utuczyć do tych rozmiarów na potrzeby filmu, na co dzień jest przecież szczupłą osobą. Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: Chcę być gruba !!! 11.03.12, 12:01 Moim zdaniem nie tyle gruba co niezgrabna. Moga byc kobiety o tej wadze i tym samym wzroscie ale proporcjonalnie zbudowane i calkiem niezle beda wygladac. Renee po prostu niezgrabnie przytyla. Uwazam, ze mogli wziac aktorke o mocniejszej budowie ciala do tej roli a nie kazac przytyc drobnej szcuplutkiej kobiecie. Bridget sobie wyobrazalam bardziej jak Kate Winslet jesli chodzi o figure. Mocna budowa ale zgrabna i proporcjonalna. Odpowiedz Link Zgłoś
nabakier Re: Chcę być gruba !!! 11.03.12, 14:17 ja też tak widzę książkową Bridget-mocniejsza budowa, ale nie tłusta Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: Chcę być gruba !!! 11.03.12, 00:42 aandzia43 napisała: Dodatkowo Zellweger jest brzydka Ale to jest Twój subiektywny odbiór. Według mnie nie jest brzydka, ma dość charakterystyczny typ urody i z pewnością może się podobać. Nie jest również tak koszmarnie głupia, jak jej filmowy odpowiednik. No co Ty . Jest naiwna, zabawna, czasem nawet groteskowa, ale nie głupia. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Chcę być gruba !!! 11.03.12, 14:10 aandzia43 napisała: > Br > idget z książki nie jest gruba, tylko ma obsesję, ze jest gruba. Nie jest równi > eż tak koszmarnie głupia, jak jej filmowy odpowiednik. Dokladnie, mialam taki sam odbior. Ksiazka i film to dwie rozne kobitki Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Chcę być gruba !!! 11.03.12, 00:23 Kobieta ważąca 63 kg jest wg Was gruba?? Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: Chcę być gruba !!! 11.03.12, 00:48 Ona raczej ma trochę więcej wzrostu . Ale przypomniało mi się, jak ktoś niedawno twierdził na forum, że osoba ważąca 80 kg jest otyła bez względu na wzrost Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Chcę być gruba !!! 11.03.12, 01:02 To na pewno gazeciarz. On też twierdzi, że osoby po trzydziestce to już starsze panie Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Chcę być gruba !!! 11.03.12, 14:18 Az tak dalekie od prawdy to stwierdzenie nie jest, ile trzebaby miec wzrostu, zeby 80kg wagi wciaz miescilo sie w normie? Lub ewentualnie jakie te normy musialyby byc...? Uscislilabym jedynie ze nie otylosc, ale nadwaga, i ze nie bierzemy pod uwage osobnikow o ponadprzecietnych rozmiarach, czyli 250cm wzrostu. Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: Chcę być gruba !!! 11.03.12, 15:29 jak_matrioszka napisała: Az tak dalekie od prawdy to stwierdzenie nie jest, ile trzebaby miec wzrostu, zeby 80kg wagi wciaz miescilo sie w normie? Lub ewentualnie jakie te normy musia lyby byc...? Według kalkulatora BMI wystarczy mieć 181 cm wzrostu, żeby waga 80 kg mieściła się w normie. Dla mężczyzny jest całkiem przeciętny wzrost. Dla kobiety nie, ale i wyższe bywają. Ja mam koleżankę, która ma wzrost prawie 190 i waży 82 kg. Jest szczupła. Uscislilabym jedynie ze nie otylosc, ale nadwaga, i ze nie bierzemy pod uwage osobnikow o ponadprzecietnych rozmiarach, czyli 250cm wzrostu. Autorka tej myśli powiedziała wyraźnie - 80 kg to jest otyłość, bez względu na wzrost. Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Żeby nie być gołosłowną: 11.03.12, 15:35 I tak! Nie podoba mi się otyłość, która wg moich standardów zaczyna się od 80kg bez wzgl na wzrost. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Chcę być gruba !!! 11.03.12, 09:07 Właśnie się zastanowiłam jakbym na swoje 160 cm wzrostu dołożyła 13 kilo...tak owszem byłabym gruba... Odpowiedz Link Zgłoś
syk2 Re: Chcę być gruba !!! 11.03.12, 00:26 Dla mnie zdecydowanie nie jest gruba ale jak wydać to bardzo subiektywne. Odpowiedz Link Zgłoś
paartycja Re: Chcę być gruba !!! 11.03.12, 05:17 dla mnie jest po prostu normalna.. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Chcę być gruba !!! 11.03.12, 09:40 Dla mnie też normalna, nic grubego w niej nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Chcę być gruba !!! 11.03.12, 10:39 > Dla mnie zdecydowanie nie jest gruba ale jak wydać to bardzo subiektywne. wg mnie też nie. Moim zdaniem BMI ma prawidłowe, mieści się raczej w górnej granicy normy, a górna granica normy to jakby nie patrzeć nadal norma. Dla mnie ciekawe jest to, że kobiety wobec siebie są bardziej krytyczne. Kobieta, która mieści się po środku granicy często jest już uznawana za lekko przy kości, natomiast górna granica to już otyłość. Co ciekawe wobec facetów nikt nie jest taki krytyczny, facet przy górnej granicy normy jest wciąż uznawany za szczupłego mężczyznę. No przykładowo facet, który ma 180 cm wzrostu i waży 81 kg ma już nadwagę, a raczej nikt o takim kolesiu nie powie, że jest grubasem, a kobieta, która powiedzmy mierzy 166 cm a wagę ma 68 kg uznawana jest za spaślaka, a to górna granica normy właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
nabakier Re: Chcę być gruba !!! 11.03.12, 14:19 Bo faceci maja inny (mniejszy) procent tłuszczu w wadze. To i wyglądają mniej tłusto. Proste. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Chcę być gruba !!! 11.03.12, 15:09 ja jestem w górnej granicy normy i wg mnie nie wyglądam wcale tłusto, a moja waga mi odpowiada i nie zamierzam się odchudzać. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Chcę być gruba !!! 11.03.12, 15:25 Czyli jak tyją to mięśnie im sie rozrastają? Odpowiedz Link Zgłoś
sarling Re: Chcę być gruba !!! 11.03.12, 09:55 Rene wygląda po prostu lepiej w wersji Brdget, jest apetyczna i fajna. W filmach nosi złe ciuchy i kiepsko się czesze (o makijażu nie wspomnę). Mojemu mężowi też bardziej się podoba grubsza. Mnie też wolał grubszą (taką pociążową). Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Chcę być gruba !!! 11.03.12, 09:58 Filmowa była gruba, w książce tylko miała obsesję, że jest gruba. Odpowiedz Link Zgłoś
hawa.etc Re: Chcę być gruba !!! 11.03.12, 10:20 W książce miała zaburzony obraz swojego ciała. W filmie była gruba. Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Chcę być gruba !!! 11.03.12, 10:34 Niemal kazda kobieta ma zaburzony obraz wlasnego ciała Odpowiedz Link Zgłoś
nabakier Re: Chcę być gruba !!! 11.03.12, 10:41 Tak, była gruba i wstrętna. Książkowa jest średnio-mocnej budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: Chcę być gruba !!! 11.03.12, 10:42 W filmie zupelnie inaczej wygladala niz sobie ja po przeczytaniu ksiazki wyobrazalam. W pierwszej czesci wygladala dosc dobrze. W dodatku Zellweger bardzo brzydko przytyla zwlaszcza w tej drugiej czesci, tak nieproporcjonalnie wszystko jej poszlo w gore a biodra, tylek i nogi zostaly szczuplejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Chcę być gruba !!! 11.03.12, 14:08 franczii napisała: > W dodatku Zellweger bardzo brzydko przytyla zwlaszcza w tej drugiej czesci, ta > k nieproporcjonalnie wszystko jej poszlo w gore a biodra, tylek i nogi zostaly > szczuplejsze. To jest typowa figura z Wysp - dziewczyny juz dawno zapomnialy, jak wyglada talia, ale nogi jeszcze daja rade Polkom chyba najpierw idzie w biodra i uda, tutaj w brzuch i ramiona. I w biust! Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Chcę być gruba !!! 11.03.12, 14:28 Wiem, ale widac zadbali o autentyzm Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Chcę być gruba !!! 11.03.12, 14:29 A no właśnie, wczuła się w rolę Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Chcę być gruba !!! 11.03.12, 14:35 To tak siłą woli jednak można? Szacunek Ja jem w intencji, zeby zamiast w uda szlo w biust i nic Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Chcę być gruba !!! 11.03.12, 14:42 Moze tu inne powietrze czy cus Musialam sie przyzwyczajac do widoku takich panienek biegnacych na impreze w krotkiej kiecce: nogi fajne, a brzuch dziadka Stasia i falujacy biust 90% tluszczu. Kto wie, jakie geny ma Renee! Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Chcę być gruba !!! 11.03.12, 11:51 > Jak Bridget Jones.Sorki, ale ona była GRUBA ???????????? Według mnie nie była gruba, tylko apetycznie zaokrąglona jak normalna kobieta. Kiedyś jej figurę uważano by za doskonałą, ale w dzisiejszych czasach i wciskaniu nam "jedynie słusznej figury" wiele kobiet po takim praniu mózgu twierdzi, że jest gruba. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Chcę być gruba !!! 11.03.12, 11:57 Mi się ogólnie Renee podoba w takiej zaokrąglonej wersji, jej akurat to pasuje, wygląda no właśnie apetycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Chcę być gruba !!! 11.03.12, 14:14 Wygląda prosiaczkowato a nie apetycznie. Typ urody "świnka Piggy". Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Chcę być gruba !!! 11.03.12, 14:28 No pucki ma, nie da się zaprzeczyć, mi się podobał jej typ urody, szczególnie do pewnego momentu, później te policzki z połączeniu z wychudzoną sylwetką nie wyglądały za dobrze, niektórym pasuje bardzo szczupła sylwetka, jej akurat nie. Jak na nią patrzę to mi się z jakimiś słodkościami kojarzy Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Chcę być gruba !!! 11.03.12, 15:13 Jeśli w BJ wygląda jak Piggy, to po schudnięciu wygląda jak wiór. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Chcę być gruba !!! 11.03.12, 15:17 No właśnie, jej bardziej pasuje ta świnka Piggy, po schudnięciu wygląda jak wychudzona tyczka z wielkimi policzkami, ma taki kształt twarzy, że niezależnie co by zrobiła zawsze będzie miała pućki, mam wrażenie, że lekko zaokrąglona sylwetka bardziej jej pasuje, jakoś lepiej to całościowo wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Chcę być gruba !!! 11.03.12, 15:26 No, Rene ma takie rysy twarzy, że jej te kilka kilogramów tylko pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Chcę być gruba !!! 11.03.12, 15:45 Też tak myślę, choć nie jestem obiektywna, bo sama piękne i dorodne pućki posiadam, niezależnie od wagi. Większość liceum spędziłam na rozmyślaniu za co mnie tak Bóg pokarał, że mi taki a nie inny kształt twarzy dał Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: Chcę być gruba !!! 11.03.12, 11:57 Filmowa Bridget ubierakla sie fatalnie. Te krotkie spodniczki i kuse sweterki calkowicie jej zaburzaly proporcje i podkreslaly, ze tyje jej sie w typie jablka. Nie tak sobie prawdziwa Bridget wyobrazalam. Odpowiedz Link Zgłoś
kura28 Re: Chcę być gruba !!! 11.03.12, 13:44 Czytając książkę wyobrażałam sobie Bridget jako kobietę raczej szczupłą (57kg), ale opętaną obsesją liczenia kalorii. Bridget w książce jest bystra, ironiczna, ma duży dystans do sienie i fajne poczucie humoru. W filmie to jakaś karykatura - niezdarna, głupawa no i ze znaczną nadwagą. W ogóle nie budziła mojej sympatii, w pełni rozumiałam Davida, że znalazł sobie fajniejszą dziewczynę ;-P. BTW Rene normalnie waży właśnie 57 kg, do tej roli (niepotrzebnie moim zdaniem) kazano jej przytyć kilkanaście kilogramów. Czyli można przyjąć, że w filmie ważyła ok. 70. Odpowiedz Link Zgłoś
nabakier Re: Chcę być gruba !!! 11.03.12, 14:26 Z tego, co pamiętam, to książkowa Bridget ma 168 cm wzrostu, a wagę 58-60 kg. Rene też chyba tyle ma, a jednak utuczyli ją do 70 kg (pamiętam z jakichś wywiadów). Po co, na co- nie pojmuję. Przecież dla tego wzrostu waga 60 kg to już lekka pulchność i chyba o to książkowej Bridget chodziło. Ja, przy moim 165 jak wchodzę na 55-56 to też się zaokrąglam tu i ówdzie, i zbijam te 2-3 kg. A filmowa jest gruba, a nie- lekko pulchna. Odpowiedz Link Zgłoś
zebra12 Re: Chcę być gruba !!! 11.03.12, 15:50 >Przecież dla tego wzrostu waga 60 kg to już lek > ka pulchność No bez jaj. Przy 168 cm 60 kg to szczuplutka osoba. Ja mam 164 cm i przez całe moje dorosłe życie ważyłam około 62-65 kg. Nie chce być mniej choćby nie wiem co. A w 8 klasie ważyła 58 kg. No wiem, pewnie uznasz, że byłam i jestem tłuściochem. Nie, ja nigdy nie byłam jakoś wychudzona. Mam 3 córki: jedna ma taką budowę jak ja, a druga jest z tych wysuszonych i waży 37 kg przy wzroście 160 cm. Jedzą tak samo, chudsza więcej słodyczy, bo nie widzi w tym problemu. Starsza ogranicza, a i tak ma budowę jak ja i nic nie zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
nabakier Re: Chcę być gruba !!! 11.03.12, 15:56 Widocznie masz tzw. mocna budowę. Ja przy 65 kg chyba bym miała walki tłuszczu jak nie przymierzając filmowa Bridget albo i gorzej. 58 to ja ważyłam przed porodem, to sobie wyobraź... Chodzi mi o to, że Rene moim zdanie jest drobna, a ją utuczyli za dużo, jak na efekt, który jest opisany w książce..taka Zeta jest mocniejsza, ma grubsze uda itd, a nie wygląda tłusto. O taką różnicę mi chodzi. Może Ty też z tych zetowych Ja jestem drobna. Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Chcę być gruba !!! 11.03.12, 16:15 przy takim wzroscie 60 kg to pulchnosc??? przeciez to normalna waga! niektorzy przez cale swoje zycie tyle waza i za pulchnych nie uchodza. bez przesady. a aktorka odgrywajaca role Bridget ma 163 cm i do tej roli musiala ok 10 kg przybrac na wadze. Odpowiedz Link Zgłoś
kura28 Re: Chcę być gruba !!! 11.03.12, 21:05 Wszystko zależy od budowy. Mam 172 cm wzrostu. Przy wadze 56-60 kg wyglądam ok, powyżej natychmiast robi mi się fałda na brzuchu. Kiedy przytyłam do 64 kg po rzuceniu palenia miałam brzuch jak w ciąży, absolutny brak wcięcia w pasie i tłustawe ramiona z początkami celulitu. Przy czym przedramiona i nogi nadal miałam jak patyczki. I naprawdę mając BMI w środku normy musiałam się trochę odchudzić bo wyglądałam fatalnie z wylewającą się oponą tłuszczu. Odpowiedz Link Zgłoś
nabakier Re: Chcę być gruba !!! 11.03.12, 21:15 Przy drobnej budowie jak najbardziej pulchność. Co robić. Odpowiedz Link Zgłoś
zdesperowanamama Re: Chcę być gruba !!! 12.03.12, 10:56 Wiecie - ja naprawdę chcę być gruba mam 168cm ważę 50kg. Skóra i kości! Tragedia! Jem co popadnie - średnio co drugi dzień idąc z Tośką (córcią) na spacer "zżeram" 2 cheesburgery i frytki. Piję kawę ze śmietanka, zjadam wszystko co tłuste i NIC!!! Odpowiedz Link Zgłoś