Dodaj do ulubionych

Prawdziwi polacy

19.03.12, 17:43
i katolicy to zrobili.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,11370878,Faszysci_zdewastowali_kirkut_w_Wysokiem_Mazowieckiem.html?lokale=lublin
Całe szczęście, że jestem nieprawdziwą polką i ateistką.
Obserwuj wątek
    • freakwave Re: Prawdziwi polacy 19.03.12, 17:56
      coz faszysci to czesto neopoganie, ale trzeba miec mozg aby o tym wiedziec smile
      ty za to co widac z sygnaturki jestes wiadomej proweniencji, stad zapewne zatrudnienie w serwisie gazeta smile
    • empirical Re: Prawdziwi polacy 19.03.12, 17:59
      Zlituj sie kobieto O_o Jestes chyba najbardziej monotematyczna ematka na tym forum uncertain
      • rosapulchra-0 Re: Prawdziwi polacy 19.03.12, 18:35
        W dodatku robi bardzo czarny PR zarówno ateistom, jak swojej ukochanej partii PO.
        --
        Moja babcia jest zagorzałą katoliczką. I ja po babci też jestem za gorzałą.
        anielska.blog.pl/
    • miniofilka Re: Prawdziwi polacy 19.03.12, 18:36
      A skąd wiesz, że to byli katolicy czy inni chrześcijanie?smile
      ranyyyyyy, znów wątek religijny <ziew>
      • freakwave Re: Prawdziwi polacy 19.03.12, 19:05
        ze statystyki wie smile
        statystycznie rowniez najwieksze prawdopodobienstwo ze aktu wandalizmu dokonali wyborcy PO skoro w ostatnich wyborach opowiedziala sie za ta partia wiekszosc naszego spoleczenstwa big_grin
        problem ze statystyka jest taki ze kiedy idzie na spacer czlowiek z psem to statystycznie kazdy ma trzy nogi ;D
        • konwalka Re: Prawdziwi polacy 19.03.12, 19:13
          > problem ze statystyka jest taki ze kiedy idzie na spacer czlowiek z psem to sta
          > tystycznie kazdy ma trzy nogi ;D

abo, jak powiedział mi jeden znajomy starosta powiatu, gdy jest jeden osiemdziesiecioletni dziadek i jeden dwuletni wnuczek, to statystycznie jest dwóch czterdziestojednoletnich facetów, a ru... nie ma komu
    • krejzimama Re: Prawdziwi polacy 19.03.12, 19:17
      Może jak ktoś zbeszcześci groby waszych bliskich to dotrze do was bestialstwo jakiego dopuścili się ponoć "polacy".
      • dziennik-niecodziennik Re: Prawdziwi polacy 19.03.12, 19:47
        zlituj się.
        nieważne czy Polacy, wazne że neonaziści. tu tkwi sedno sprawy.
        ja jestem Polką i w życiu bym tego nie zrobiła, podobnie jak wielu moich znajomych. uznaj że to wyrównuje element narodowościowy i skup się na poglądowym. i nie wyłącznie na aspekcie religijnym, a na całokształcie.

ale wiem ze tego nei zrobisz bo to sie nie zgadza z Twoimi tezami.

tak czy siak, jestes juz nudna.
    • bezpocztyonline Głupota nie ma narodowości. Ani religii 19.03.12, 19:22
      krejzimama napisał:

> Prawdziwi polacy i katolicy to zrobili.

Głupota nie ma narodowości. Ani religii

www.tvn24.pl/12691,1737093,0,1,zdewastowali-groby-polaka-i-brytyjskich-zolnierzy,wiadomosc.html
    • malka37 Re: Prawdziwi polacy 20.03.12, 08:52
      To obrzydliwie, że dewastacja przez nieznanych sprawców jest pretekstem do ataku na katolików poprzez stawianie znaku równości między nimi i neonazistami.
      • kropkacom Re: Prawdziwi polacy 20.03.12, 09:18
        Może obrzydliwe, ale jakoś tak się składa, że to są zazwyczaj w Polsce gorliwi katolicy. Nie? Za mało się od nich odcinacie i za często do nich sięgacie.
        • iwles Re: Prawdziwi polacy 20.03.12, 09:23

w '68. władze katolickie raczej nie były.
          Wnioski wysnuwasz błędne.
          • kropkacom Re: Prawdziwi polacy 20.03.12, 09:26
            Ja pisze o tym co jest teraz, tak? O tym dokładnie:

"Swastyki, runy SS i napis "Tu jest Polska nie Izrael" pojawiły się w nocy z niedzieli na poniedziałek (19 marca 2012 r.) na żydowskim cmentarzu w Wysokiem Mazowieckiem."
            • kropkacom Re: Prawdziwi polacy 20.03.12, 09:27
              I nie zwalajmy tego na jakiś bliżej nieokreślonych dewastatorów.
              • iwles Re: Prawdziwi polacy 20.03.12, 10:04

och, och, ty już znasz ich nazwiska?
                I wiesz kim są? jaką partię reprezentują? na kogo głosowali?

i co z tego, że tu i teraz, a nie 60 lat temu ? Wtedy to też byli "prawdziwi Polacy" a z religią mieli niewiele wspólnego. Teraz może być identycznie i łączenie tego z wiarą, kościołem, czy jakąs konkretną partą jest bezsensowne.
                Równie dobrze może to być szczeniacki wybryk małolatów, którym zależalo, by zdewastować cokolwiek.
        • malka37 Re: Prawdziwi polacy 20.03.12, 09:28
          kropkacom napisała:

> Może obrzydliwe, ale jakoś tak się składa, że to są zazwyczaj w Polsce gorliwi
          > katolicy. Nie?

Nie

> Za mało się od nich odcinacie i za często do nich sięgacie.

My tzn kto?
          Sugerujesz, że stoję za jakimiś zamachami, aktami antysemityzmu? To Ty zaczepiasz poprzez pomówienia
        • sarling Re: Prawdziwi polacy 20.03.12, 09:37
          Kropka, ja mogę nie zgadzać się z Tobą w niektórych kwestiach, ale błagam, myśl trochę szerzej niż płytkie stereotypy, jesteś za inteligentna na to. Nie widzisz, że tak jak wśród antysemitów wytłumaczeniem nawet brzydkiej pogody jest "żyd", tak po drugiej stronie działa to identycznie, że jakby co to "polski katolik". "Zyd" i "katolk" ma to samo znaczenie. STEREOTYP - z założenia ciasny i prymitywny.
    • jowita771 Re: Prawdziwi polacy 20.03.12, 09:00
      Bycie antysemitą to jeden z większych obciachów, jaki mogę sobie wyobrazić.
    • mindtriper Re: Prawdziwi polacy 20.03.12, 09:11

Taaa. Ja wiem, że mierzysz innych swoją miarą, ale jednak ludzie nie są takimi idiotami.
      Serio sądzisz, że jak tu zapodasz taką prymitywną wrzutkę, to ktoś się przejmie?
      Liczysz na drugą "kryształową noc" w wersji antykatolickiej?
    • woman_in_love e tam, za to w Izraelu niszczą palestyńskie osady 20.03.12, 10:11
      na potęgę, niszczą im infrastrukturę i nie pozwalają żyć. To gorsze niż rozwalenie jakichś kilku kamieni.
      • kolpik124 Re: e tam, za to w Izraelu niszczą palestyńskie o 20.03.12, 11:08
        W ostatniej Polityce był ciekawy artykuł o ortodoksach w Izraelu. Krejzi nim rzuci kamieniem w "prawdziwych Polaków" powinna przyjrzeć się obyczajom swoich ziomków big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka