Dodaj do ulubionych

do mam ewangeliczek - zaproszenie na konfirmację

21.03.12, 14:52
Jak wiecie drogie emamy jestem przyszłą ewangeliczką, przed konwersją.
Dostałam od znajomej z parafii zaproszenie na konfirmację swojej córki i w związku z tym mam pytanie do mam ewangeliczek.
Podpowiedzcie mi jaki prezent kupić dla tej dziewczynki i kiedy go wręczyć? Po nabożeństwie konfirmacyjnym czy w restauracji w trakcie imprezy?
A jak wygląda takie nabożeństwo konfirmacyjne - jeszcze nigdy nie miałam okazji w takiej uroczystości uczestniczyćsmile
Obserwuj wątek
    • ira_07 Re: do mam ewangeliczek - zaproszenie na konfirma 21.03.12, 17:57
      Ja nie mama co prawda ale"
      Prezent, to nie wiem - to córka znajomej, więc nic drogiego raczej. Albo prezent religijny - witrażyk z Różą Lutra, ładnie wydaną chrześcijańską książkę, albo świecki - kartę do Empiku, zegarek z wygrawerowaną datą konfirmacji...

Nabo wygląda normalnie - tylko z konfirmacją wink Młodzież ślubuje wierność Ewangelii i Kościołowi, ksiądz kładzie im ręce na głowach, przyjmują pierwszy raz Komunię. No i podzękowania dla rodziców, katechetów itd.

A wręczanie prezentu do chyba zalezy od konkretnej rodziny - ja dam w restauracji wink
      • toxicity1 Re: do mam ewangeliczek - zaproszenie na konfirma 22.03.12, 22:00
        ira_07 napisała:

> > Nabo wygląda normalnie - tylko z konfirmacją wink

Przepraszam, że się wcinam - co to jest nabo?
        • ira_07 Re: do mam ewangeliczek - zaproszenie na konfirma 23.03.12, 00:13
          Nabożeństwo wink
    • miniofilka Dzięki Ira;) 22.03.12, 15:32
      Dzięki Irawink
      Jestem mocno zaskoczona tym zaproszeniem na konfirmację do restauracji, bo nie jestem rodziną dla tej dziewczynki, a jej mama jest tylko dobrą znajomą dla mniesmile
      A czy są jakieś księgarnie/sklepy z dewocjonaliami specjalnie dla ewangelików tak jak np dla katolików Veritas czy księgarnia Św. Jacka?
      • ira_07 Re: Dzięki Ira;) 22.03.12, 21:27
        Są - Warto, jest przecież Augustana, możesz u nich czegoś poszukać na stronie.

Myślę, że w zwykłej katolickiej księgarni możesz coś znaleźć, takiego "ogólnochrześcijańskiego", myślę, ze może tam być nawet nasz Boenhoeffer wink

A czemu nie spytasz na Konfesyjnych?
        • miniofilka Re: Dzięki Ira;) 23.03.12, 07:20
          fakt Augustiana,nie pomyślałamwink
          Na Konfesyjnych jestem mniej anonimowa niż tu więc nie wiem, czy bym się nie ośmieszyła tym wątkiemsmile
          Ale dalej zastanawia mnie fakt, dlaczego zostałam zaproszona na tę uroczystość, skoro znam tę Panią od grudnia ubiegłego rokusmile
          • ira_07 Re: Dzięki Ira;) 23.03.12, 11:30
            Pewnie Cię polubiła i chciała pokazać jak konfirmacja wygląda "od środka" wink I nie ośmieszyłabyś się na KOnfesyjnych, na pewno nie wink
            • miniofilka Re: Dzięki Ira;) 23.03.12, 12:39
              ira_07 napisała:

> Pewnie Cię polubiła i chciała pokazać jak konfirmacja wygląda "od środka" wink I
              > nie ośmieszyłabyś się na KOnfesyjnych, na pewno nie wink

dzięki za słowa otuchysmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka