moleslaw 09.04.12, 12:54 nt. W "rodzince.pl" czy w "M jak miłość" która wersja jest wam bliższa? A którą częściej się obserwuje? Czy w ogóle jeszcze "matki polki" istnieją? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kali_pso Re: Matka polka - Kożuchowska 09.04.12, 13:01 Ja odnajduję więcej siebie w Natalii Boskiej- z cała tą jej histeryczną naturą i postawą- "i tak wszystko zrobię lepiej"- uwielbiam ją Ale nie określam jej mianem "Matki Polki"- raczej kobiety, która próbuje odnaleźc się w dzisiejszym świecie, jest rozdarta a mimo to bardzo dzielna, kobieca i kreatywna. Odpowiedz Link Zgłoś
moleslaw Re: Matka polka - Kożuchowska 09.04.12, 13:31 Wrzaski z pewnością jak u Boskich, drę się na okrągło. Reszta nawet nie jak u Hanki. Za to zastanawiam się którą wersję wolą faceci? Odpowiedz Link Zgłoś
ledzeppelin3 Re: Matka polka - Kożuchowska 09.04.12, 14:32 Przeciez Hanka Mostowiak nie żyje! Nędzna prowokacyjka. Odpowiedz Link Zgłoś
moleslaw Re: Matka polka - Kożuchowska 09.04.12, 15:17 W ogóle myślę o kobietach - matkach w serialach i albo Grażynka z Klanu się kłania albo dla odmiany własnie Boska. Fajnie to pokazali też w "Licencji na wychowanie" choć i tak jeszcze Fraszyńska dobrze wyglądała więc nie poszli całkiem stereotypowo. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna56 Re: Matka polka - Kożuchowska 10.04.12, 08:55 "Rodzinkę" lubię czasem pooglądać ale nie znoszę tego wrzasku matki, jak dla mnie za bardzo to przerysowane. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Matka polka - Kożuchowska 10.04.12, 10:42 Bo ona teraz występuje pod postacią Matki Polki Kartonowej, dosłownie i w przenośni ;p Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: Matka polka - Kożuchowska 10.04.12, 09:09 Nie golądałam "M jak miłość" ale kożuchowską w "rodzince" uwielbiam. Jak cały serial zresztą Jest rewelacyjny. Dopiero w tym serialu polubiłam Karolaka. Odpowiedz Link Zgłoś
broceliande Re: Matka polka - Kożuchowska 10.04.12, 10:05 Dokładnie jak ja, tez sie do Karolaka przekonałam. A Natalia jest taka ciepła i jest przy tym atrakcyjną kobietą Odpowiedz Link Zgłoś
mama_duzych_dzieci Re: Matka polka - Kożuchowska 10.04.12, 09:17 Rodzina koszmarna. Takich wrzasków jak tam to sobie nie wyobrażam. Najstarszy sobie pozwala pyskować szczególnie do rodzicielki, wszyscy naciągaja na kasę i robia w balona jak chcą i ile chcą. Nie potrafia się zachować przy stole.. Brak szacunku i dobrych manier. Nie oglądam bo nie da się tego ogladac. Która chciałaby miec takie relacje w domu? i tak zachowujace sie dzieci? Ich wszystkich tzreba na terpaię albo na melisę albo czyms zając. brrrrrrrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
broceliande Re: Matka polka - Kożuchowska 10.04.12, 10:01 Ciężko powiedzieć. Mam jednego syna, w wieku tego najmłodszego w "Rodzince". Chucham i dmucham, rzadko krzyczę, nie wiem, na ile pozwolę, jak będzie starszy. Na pewno kanapeczki bedę robić i wołać o pranie. Ona mnie raz zszokowała, jak sie rozdarła na swoja mamę z durnego powodu. "M jak miłość" nie oglądałam. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Matka polka - Kożuchowska 10.04.12, 10:10 > Ona mnie raz zszokowała, jak sie rozdarła na swoja mamę z durnego powodu. A mnie to wcale nie zszokowało. Mnie to rozśmieszyło, bo zobaczyłam siebie- nigdy na nikogo nie wydarłaś się z powodu pierdoły, która była swego rodzaju katalizatorem? Matka "pracowała" sobie cały wieczór na ten wybuch- podważanie decyzji rodziców itp..- ułożona ematka na pewno tolerowałaby to z zaciśniętymi ustami a później...obgadała na forum- tutaj przynajmniej atmosfera oczyściła się od razu..heheheh...teraz ten "skajpaj"..wszedł do naszego słownika na stałe..mąz mi go czasem przypomina jak się zaczynam nakręcać...heehh "Nihilizm to poza, a nie doktryna. Proszę spróbowac postawic świeczkę pod jądrami nihilisty, a przekona się pan, jak prędko zobaczy światło egzystencji" Andreas Corelli Odpowiedz Link Zgłoś
broceliande Re: Matka polka - Kożuchowska 10.04.12, 10:33 Nie jestem ułozoną ematką, może bym i wrzasnęła, ale jakoś raz, w sensie "Mamo, na litość boską!!!", ale ona krzyczała i krzyczała. Też często mówimy "skajpaj". Bardzo mi sie podoba, że ojciec ma pracę w domu (my też mamy pracę w domu), a nie "wychodzi do pracy". Zaszokowała mnie też scena, jak krzyczała "Chłopcy, brudy" i oni na nią pozarzucali ciuchy. Ale tak wiesz - zaszokowała, ale podobała. Ona trochę przegina z tym służeniem im. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Matka polka - Kożuchowska 10.04.12, 10:33 > Ona mnie raz zszokowała, jak sie rozdarła na swoja mamę z durnego powodu. Pamiętam ten odcinek - ja się nie dziwię, że się rozdarła, mamusia w pełni sobie na to zasłużyła. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Matka polka - Kożuchowska 10.04.12, 10:22 W "M" to po prostu wzorowa matka-Polka, dzieci (troje) zostawia teściom (mocno już wiekowym) i zajmuje się swoimi problemami różnorakimi, swoją pracą, nauką, przyjaciółmi itp. Super, tylko gdzie takich teściów znaleźć? W "Rodzince" taka bardziej współczesna, choć jakoś cały czas się zastanawiam, kiedy te dzieciaki lekcje odrabiają? Najstarszy coś tam w kompie szuka, fakt i najmłodszy czasem z jakimś pytaniem przyjdzie, ale większość czasu to młode na grach albo przed tv siedzą. A i coś wydaje mi się, że im się jakoś wieczory wydłużają, czas w miejscu staje. Wracając do Kożuchowskiej, jej wrzaski czasem bez sensu, o pierdoły, a w poważnych sytuacjach milczy. Odzywki dzieciaków (zwłaszcza średniego) według mnie często niedopuszczalne. Ależ krytyk ze mnie Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna56 Re: Matka polka - Kożuchowska 10.04.12, 10:29 M jak miłość nie oglądam. Co do rodzinki, to podglądam jak wychowują najstarszego bo mam 15 letniego syna, czasem fajne teksy mają Ale wrzasku za dużo. Nie mówię że nie drę się nigdy, to jest właśnie tak, że to się zbiera, tylko że u mnie może raz na 4 miesiące. Ja jestem z tych co się nie drą tylko obrażają Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Matka polka - Kożuchowska 10.04.12, 10:32 [Tylko na podstawie 'Rodzinki', 'M jak miłość' nie oglądam'] Jeśli matkopolizm miałby polegać na tym, że matka daje sobą pomiatać i mężowi, i synom, to nie, dziękuję. Mąż traktuje Natalię jak małą rozkapryszoną dziewczynkę, a synowie jak służącą. Było w tym serialu kilka fajnych scen i kilka fajnych odcinków, ale ogólne wrażenie - takie sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Matka polka - Kożuchowska 10.04.12, 10:40 jak dla mnie bliższa wersji Matki Polki jest Natalia Boska, służebnica swoich dzieci i pana męza, jednoczesnie pracujaca zawodowo, zapierdzielająca w domu, sprzatająca, gotująca, przygotowująca obiad na następny dzień (i to w kilku wersjach, bo przeciez moze chłopcy nie beda chcieli jesc tego samego!), proekologiczna i jezzcze mająca czas na siedzenie na kanapie. coś długą dobę mają. a gó...arze sami nie robią NIC, a cudzej pracy nie szanują. porażka wychowawcza. Odpowiedz Link Zgłoś
chcesztomasz Re: Matka polka - Kożuchowska 10.04.12, 11:50 Dokładnie. Myślę, ze fryzura, makijaż, styl ubierania, swobodniejsze zachowanie, samodzielnie mieszkanie z dala od RODZINY tej Natalii Boskiej stwarza pozory nowoczesnej kobiety ale to tylko pozory- przecież ona zapierdziela na etacie, w domu wszystko sama robi, usługuje swym dzieciom i mężowi, od czasu do czasu ma tego dość i się drze zapędzając leni do roboty a potem wszystko wraca do normy. Wszystko to przyjmuje z uśmiechem i śmiesznym tekstem bo to komedia niby jest. A Hania Mostowiak na pozór BYłA to matka polka służebnica, wzór: Ułożona fryzurka, strój zakonnicy, w który czasem wkradał się jakiś element oryginalności, chodząca poprawność językowa, służąca radą i wychowująca swe dzieci na obowiązkowe, chętne do pomocy stworzenia ALE PRACOWAŁA i uczyła się zostawiając dzieci pod opieką teściów, po czym jak gdyby nigdy nic wyprowadziła się zostawiając je na pastę losu ( ojca też gdzieś wywiało) Nie usługiwała mężowi i dzieciom na każdym kroku, nie przemęczała się obowiązkami domowymi. Gdyby zamienić je wizerunkowo nie byłoby wątpliwości kto robi z siebie kurę domową i męczennicę.. Odpowiedz Link Zgłoś
chcesztomasz Re: Matka polka - Kożuchowska 10.04.12, 11:37 Ja nie mam tak złego gustu w doborze mężczyzn jak te dwie w jednej osobie. Bez obrazy ale Karolak...takie otyłe dziecko. Dać mu wielkiego lizaka przez tv i zostawić. Odpowiedz Link Zgłoś
violon-czela Re: Matka polka - Kożuchowska 10.04.12, 12:25 Ja się nie utożsamiam z nimi. Dodałabym to tych dwóch jeszcze dwie. kobiety nowoczesnej, swobodnej, pracującej bądź nie, która daje i bierze a nie poświęca się bez sensu. No zaniedbaną kobietę, która nie ma czasu dla siebie bo wszystko robi nawet za dorosłe dzieci. Ona nawet po wodę z rzeki by poszła i prałaby pół dnia synkowi brudne ubrania bo jemu się nie chce włożyć do automatu Odpowiedz Link Zgłoś
violon-czela Re: Matka polka - Kożuchowska 10.04.12, 12:26 a chciałam dodać, ze ten drugi typ znam i w życiu nie spotkałam drugiej tak głupiej baby. Odpowiedz Link Zgłoś