Dodaj do ulubionych

A mnie odholowali auto

23.04.12, 12:26
K...jego mac!!!
Szmaciarze zamknęli ulicę na dobę,powiesili maleńki znaczek i tyle....Obłowili się niesamowicie w tę jedną noc.
SM potrzebna nie wiem do czego....?!
Obserwuj wątek
    • lola211 Re: A mnie odholowali auto 23.04.12, 12:30
      Jakos budzet trzeba łatac.
      Ja sie tak kiedys z SM kłocilam, jak nam nagle ni z tego ni z owego ustawili zakaz postoju.Nagle sznur aut mial sie wyniesc nie wiadomo gdzie.Codziennie wkladali mandat za wycieraczke.Nikt nie zaplacil.Najlatwiej dac zakaz bez jakiegokolwiek pomyslu, co kierowca ma zrobic w tej sytuacji.
      • graue_zone Re: A mnie odholowali auto 23.04.12, 12:35
        A jak zmienią organizację ruchu i zrobią z dwukierunkowej jedno, to też pojedziesz pod prąd i będziesz się kłóciła z policje, że tu zawsze było inaczej?
        • fifiriffi Re: A mnie odholowali auto 23.04.12, 12:40
          wal się....znaku nie było widac i tyle. Sama se jedź pod prąd i spadaj mi tu ...
          • graue_zone Re: A mnie odholowali auto 23.04.12, 12:44
            Nie emocjonuj się. To po pierwsze. Po drugie nie pisałam do Ciebie, tylko do Loli. Co do znaku - bywa, że nie widać, czasem mam wrażenie, że specjalnie tak stawiają. Ale jeśli widać i wszyscy ignorują, "bo zawsze było inaczej"?
            • fifiriffi Re: A mnie odholowali auto 23.04.12, 12:50
              A to sorkismile ale mam ku.....ę nieziemską....
              Jestem o 5 stówek lżejsza i cięża o 1 pnkt karny.Ale najbardziej boli mnie,że z pracy wychodziłam o 8 rano,a sholowali mi auto o 7.40.
      • anyx27 Re: A mnie odholowali auto 23.04.12, 12:53
        lola211 napisała:
        > Codziennie wklad
        > ali mandat za wycieraczke.

Ściemniasz. Za wycieraczke to mogli co najwyżej wezwanie włożyć, nie mandat (bo niby na jakie dane?).
        • arwena_11 Re: A mnie odholowali auto 23.04.12, 14:37
          Znalazłam coś takiego na forum prawnym. Tylko te źródło trzeba znaleźć. Bo jeżeli ci zabrali bezprawnie ( nie spełniałas żadnych przesłanek z wymienionych punktów ) to walcz

forumprawne.org/prawo-wykroczen/308475-kara-za-nie-odholowanie-samochodu.html
          "Kiedy straż miejska lub policja ma prawo zlecić odholowanie auta:

1. Gdy pojazd jest zaparkowany w miejscu oznaczonym tabliczką informującą o możliwości odholowania, nawet jeśli pozostawione w tym miejscu auto nie zagraża bezpieczeństwu.
          2. Gdy samochód jest zaparkowany w niedozwolonym miejscu, utrudnia ruch lub stwarza zagrożenie bezpieczeństwa, nawet gdy nie ma tabliczki z symbolem holownika.
          3. Gdy pojazd parkuje na miejscu przeznaczonym dla niepełnosprawnych bez karty parkingowej.
          4. Gdy stan samochodu powoduje zagrożenie dla bezpieczeństwa, środowiska lub uszkadza drogę.
          5. Gdy właściciel pojazdu nie dysponuje potwierdzeniem opłacenia składki OC, a auto jest zarejestrowane w kraju niebędącym państwem UE, EFTA lub Konfederacją Szwajcarską.
          6. Gdy samochód przekracza dopuszczalne wymiary, masę lub nacisk osi.
          7. Gdy samochód prowadziła osoba nietrzeźwa i nie można go zabezpieczyć w inny sposób.

Kiedy nie mają prawa odholować auta:

1. Gdy pojazd jest zaparkowany w niedozwolonym miejscu, ale nie blokuje ruchu, nie powoduje zagrożenia bezpieczeństwa i nie ma tabliczki z symbolem holownika. W takich okolicznościach auto może zostać unieruchomione blokadą lub właściciel pojazdu otrzymuje tylko wezwanie na komisariat albo do straży miejskiej.
          2. Gdy samochód prowadził nietrzeźwy kierowca, który ma trzeźwego zmiennik"
          • fifiriffi Re: A mnie odholowali auto 23.04.12, 17:00
            Dzięki...Tez poszukałam.Powiedziałam im to...ale oni i tak swoje.Ostatecznie powiedziałam,że są do niczego nie potrzebni i nawet gdybym miała rację to mi jej nie uznają,a zależy im tylko na dowaleniu człowiekowi i tyle.Żadnego ludzkiego podejścia.Ogólnie jechałam i nieziemskotongue_out
            Boli mnie bardzo te 500zł,tym bardziej,że myślałam w pracy,żeby wyskoczyc i przestawic samochód bliżej pracy.
            • fogito Re: A mnie odholowali auto 23.04.12, 17:15
              No cóż. Następnym razem się zastanowisz zanim gdzieś wjedziesz i zaparkujesz.
              U mnie po domem jest obecnie zakaz wjazdu dla samochodów osobowych z powodu budowy metra i pomimo, że stoi znak wielki jak wół to i tak debile wjeżdżają i się dziwią, że policja stoi i wlepia mandaty. Poza tym jest całkowity zakaz postoju i zatrzymywania i znak ostrzegający o odholowaniu. A i tak codziennie parkuje na ulicy sznur samochodów. Moje dziecko ma niezłe przedstawienie jak podjeżdża samochód holowniczy. A podjeżdża codziennie smile Mnie tam takich ludzi nie żal, bo udają głupa z premedytacją.
    • yenna_m Re: A mnie odholowali auto 23.04.12, 17:20
      współczuję

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka