rosapulchra-0 12.05.12, 21:00 z migreną mogą mieć botoksowe zastrzyki, aby ich głowa przestała boleć. Wow! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hiacynta333 Re: Wyczytałam, że w UK osoby 12.05.12, 21:04 Pare lat temu pod okiem drgał mi policzek, też miałam zastrzyki z botoxu, co 6 mieś. W Polsce na NFZ. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_murzyna Re: Wyczytałam, że w UK osoby 12.05.12, 21:09 W takim razie za 5 lat przeprowadzam się do UK i choruję na migrenę Odpowiedz Link Zgłoś
circa.about Re: Wyczytałam, że w UK osoby 12.05.12, 21:40 Problem w tym, że są to zapewne zastrzyki w ściśle określone miejsca, niekoniecznie pokrywające się ze zmarszczkami Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_murzyna Re: Wyczytałam, że w UK osoby 12.05.12, 21:46 Zapewne jak się domyślam pewnie w czoło. No i gra i tańczy, czoło zrobione, resztę sobie sama sfinansuję Zawsze to jakiś zysk Odpowiedz Link Zgłoś
dzoaann Re: Wyczytałam, że w UK osoby 12.05.12, 22:30 zdaje mi sie, ze sa to zastrzyki w owlosiona skore glowy, kiedys ogladalam program i tam robili babce zastrzyki z tylu na karku, na lini wlosow. Na migrene wlasnie. Odpowiedz Link Zgłoś
delecta Re: Wyczytałam, że w UK osoby 13.05.12, 07:42 Mniej więcej 15 lat temu, gdy o botoksie chyba się nie mówiło, dostałam zastrzyk w skórę głowy, dokładnie w miejsce z tyłu głowy, gdzie kończy się szyja a zaczynają włosy. Uwierzcie, że po 3 tygodniach ciągłego bólu, wymiotów i brania pod uwagę najgorszych rozwiązań - stał się CUD - ból ustąpił w jednej chwili. Nie wiem, co to był za specyfik i pewnie się nie dowiem, bo profesor niedługo później skorzystał z propozycji pracy w USA. Przeczytałam chyba wszystko o migrenie, ale wiedza, to jedno, a że dalej głowa napier...., to drugie. Moja koleżanka ma gładziutkie czoło, z botoksem jest zaprzyjaźniona od kilku lat. A wiecie, gdzie ma zmarszczki? Nie w kącikach oczu, tylko ok. 1 cm dalej, w stronę tyłu głowy - robią jej się takie półkola, coś w rodzaju kręgów, jak się wrzuca kamień w wodę. No i rzeczywiście nie wie, co to ból głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: Wyczytałam, że w UK osoby 13.05.12, 13:55 Pewnie masz racje, migreny w wyniku zbytniego napiecia miesni sie zdarzaja. Choc wstepnym krokiem powinien byc jednak kontakt z fizjoterapeuta, ktory z jednej strony manualnie rozluzni miesnie, a z drugiej nauczy wlasciwych cwiczen. Odpowiedz Link Zgłoś
dzoaann Re: Wyczytałam, że w UK osoby 12.05.12, 22:29 www.ofeminin.pl/dolegliwosci-choroby/botoks-a-migrena-n65798.html Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka i na bank 13.05.12, 08:50 teraz zaczniesz mieć migreny ja bym od razu miała! i to jaaaakie Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: i na bank 13.05.12, 11:25 Shellerka, kochana, ja mam migreny. Cierpię na nie okrutnie. Biorę tryptany i blokery, a i tak są dni, że jestem bezradna wobec bólu Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: i na bank 13.05.12, 14:20 Na mnie tryptany nie działają, ergotamina i p/zapalne tak. Dużo bym dała żeby to cholerstwo mi w końcu przeszło, ale ten botox to ciut mnie przeraża Odpowiedz Link Zgłoś