Dodaj do ulubionych

O co chodzi z tymi dresami?

22.05.12, 16:44
...wszędzie sie czyta ,że mama zadbana nie chodzi w dresach itd.To ja nie rozumiem z dzieckiem do parku w czym chodzicie?

Ja traktuję dresy na równi z inna garderobą,oczywiście mówię o porzadnych markowych idealnie dopasowanych do typy figury dresach.Ceny nowych kolekcji są powalające,nie oszukujmy się sad

Więc skąd ta niechęć,przecież wiele kobiet o ladnym tyłeczku wyglada bardzo seksi w orginalnych super dresach,ogólnie w ubraniu sportowym!Ja uwielbiam za wygodę ,piękne kolory i za to ,że według mnie podreslają kobiecość...
Obserwuj wątek
    • gryzelda71 Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 16:52
      Skoro na drechy wydajesz fortunę i twój tyłeczek wygląda w nich seksi skąd masz takie dylematy?
      • kkalipso Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 16:59
        gryzelda71 napisała:

> Skoro na drechy wydajesz fortunę i twój tyłeczek wygląda w nich seksi skąd masz
        > takie dylematy?

Coś ty taka zdenerwowana?Ogólnie mówiłam,mowi ci to coś?
        • gryzelda71 Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 17:14
          Nie mówi.
          Może zamiast na drechy wydaj na inne fajne ciuchy.Też tyłeczek będzie seksi(co za okreslenie hahaha)
          Dres to dres.Strój do ćwiczeń.
    • anna-na o stosowność 22.05.12, 16:56
      Różne rodzaje stroju sa przeznaczone na rózne okazje. Wyjście "na miasto" w dresie jest tak samo niestosowne, jak wyjście tam w diamentowej kolii i futrze. Dres jest ubiorem sportowym, z takim właśnie zastosowaniem, czyli jest zarezerwowany dla siłowni, joggingu, fitness-clubu. Problemem nie jest, czy Twój tyłeczek jest "seksi" czy "nieseksi" w dresowych spodniach, tylko to że nie masz wyczucia dotyczącego dress-code'u.
      Uprzedzając pytanie "W czym mam wyjść z dzieckiem na spacer?!" - między dwudziestocentymetrowymi szpilami i kolią, a dresem jest jakiś milion opcji. Wychodząc w dresie do parku, możesz róznie dobrze wyjść we frotowym szlafroku.
      • lafiorka2 dress-code 22.05.12, 16:59
        na placu zabawa?! bo je..nębig_grin big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin
        • anna-na Re: dress-code 22.05.12, 17:06
          Po pierwsze, wyrażenie dress-code oznacza literalnie "wzór ubioru", czyli natrafniej - wymienioną przeze mnie "stosowność". Mówię więc o dress-codzie sensu largo, a nie o dress-codzie sensu stricto zaczerpniętym z korporacyjnej nowomowy (bo domyslam się, że tylko to znaczenie jest Ci znane?). Każda sytuacja społeczna ma jakiś dress-code.
          I nie rozumiem drugiej części Twojej wypowiedzi. Potrzebujesz dłuższych korepetycji z polskiego? Komunikatywność się w życiu przydaje.
        • nabakier Re: dress-code 22.05.12, 17:07
          Dobre, nie? Na drążki z dzieckiem albo do piachu dres jest ZUY! A dlaczego? Bo TAK!
          • czarnaalineczka Re: dress-code 22.05.12, 17:20
            do piachu ?
            zwariowalas?!!
            dziecko by mialo nowiutkie sliczniutkie supermodne stosowne do spaceru ubranko pobrudzic ???
            a poza tym wiesz ile tam bakterii ???
            • nabakier Re: dress-code 22.05.12, 17:28
              kurde, znowu nie potrafiłam się znaleźć big_grin
          • przeciwcialo Re: dress-code 22.05.12, 17:20
            A widzisz , ja na ematce dowiedziałam sie że jak dziecko w dresie pójdzie do przedszkola czy szkoły to znaczy że rodzice to patologia chodząca. Strój sportowy pt. dres dziecko może założyć li i jedynie na odpłatne zorganizowane zajecia sportowe.
        • aneta-skarpeta Re: dress-code 22.05.12, 17:10
          na plac zabaw dress code przewiduje zarowno leginsy + tunika, jak i dres- dowolnie skonfigurowany

jesli jakies mamie niewygodnie w jeansach czy sportowej spodnicy, bądź bojówkach etc, a na leginsy ma niezbyt nogiwink to fajny dres jest idealny- do tego dres moze najrozniej wyglądac
        • anorektycznazdzira Re: dress-code 22.05.12, 22:50
          muszę przyznać, że ja też zaraz jebnę big_grinbig_grinbig_grin
      • kkalipso Re: o stosowność 22.05.12, 17:12
        anna-na napisała:

Dres jest ubiorem sportowym, z takim właśnie zastosowaniem, czyli jest zarezerwow
        > any dla siłowni, joggingu, fitness-clubu.

No wlaśnie ,w sumie od kilku lat nowe trendy pokazują "nowe oblicze dresu"w ktory się lata nawet do szpilek ,a w dresie chodzi się od praktycznie wszedzie(oprocz pracy).Zasada jest jedna musi być drogi i porządny,bazarowe sie nie liczą.Dziwne nikt nie lubi dresów....

koktajl.fakt.pl/Modne-spodnie-2012-dresy,artykuly,155336,1.html A w czymś takim do parku z dzieckiem ,też nie wypada a na miasto?
        • arkanna Re: o stosowność 22.05.12, 17:31
          cale szczescie. Jak slysze ze dres to tylko na fitnes to chce mi sie smiac.
      • przeciwcialo Re: o stosowność 22.05.12, 17:15
        Szpileczki i elegancka mini zdecydowanie lepsza na aktywne bieganie za kilkulatkiem niz dres wink
        Ludzie, w głowach wam sie przewraca, spacer z dzieckiem to czesto bieg przez płotki, milion przysiadów itp. To jak najbardziej odpowiedni strój.
      • kikimora78 Re: o stosowność 22.05.12, 17:16
        A jak ide do parku biegac to mam frotowy szlafrok zalozyc?
      • gryzelda71 Re: o stosowność 22.05.12, 17:16
        Wychodząc
        > w dresie do parku, możesz róznie dobrze wyjść we frotowym szlafroku.

Ojej ............
      • nanuk24 Re: o stosowność 22.05.12, 17:24
        Ale strzelilas glupote.
        Park jest miejscem rekreacji. W parku sie biega, cwiczy, jezdzi na rowerze i rolkach i gra w pilke.
      • totorotot Re: o stosowność 22.05.12, 18:34
        Legginsy i bluza z kapturem to dres czy nie dres? Moim zdaniem to strój najwygodniejszy np. do piaskownicy albo ganiania bachora wokół malpiego gaju.
        Dresu jako takiego nie posiadam, ale podbieram czasem mężowi smile
    • gazeta_mi_placi Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 17:01
      Ja lubię dres.
      Dres fajny jest.
    • nabakier Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 17:05
      Tez nie wiem, o co lotto. W domu chodzę WYŁĄCZNIE w portkach dresowych. Mój dom moją twierdzą, znaczy..ciałem...a ciału musi być wygodnie. Zresztą, ciało to dusza, hehehe. Z niewygodnego dusza by zwiała.

Obecnie noszę Diverse i Big Starra- z wyprzedaży oczywiście smile
      • gryzelda71 Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 17:23
        A czy sa idealnie dopasowane do figury?wink
        A tyłeczek w nich seksi ?
        • nabakier Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 17:25
          No BA! wink
    • sadosia75 Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 17:16
      oczywiście mówię o porzadnych markowych idealnie dopasowanych do typy figury dresach.

A no ba... nikt nie podejrzewał, że mowa tu o byle jakich, źle dobranych i co najgorsze o nołnejmach ! tylko i wyłacznie porzadne, markowe idealnie dopasowane do figury! tylko i wyłącznie!
      • seniorita_24 Re: O co chodzi z tymi dresami? 23.05.12, 13:50
        A a takie? Na ematce???
    • nanuk24 Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 17:18
      a ja mam niemarkowe idealnie dopasowane do mojego tylkatongue_out
      Da sie? Da sie!
      • kkalipso Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 17:28
        ...pewnie,że sie da ,lecz komfort drastycznie spada,podejrzewamsmileNo chyba,że przynajmniej bawełniane są...zawsze coś!
        • sadosia75 Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 17:30
          Drastycznie spada? Ale na tyle drastycznie, żeby policję zawiadamiać o tej drastyczności? czy wystarczy straż miejska? a może osiedlowa ochrona piorun wystarczy?
        • nanuk24 Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 17:31
          moje sa z oczojebnego ortalionu, w kwiatki
          • czarnaalineczka Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 17:42
            a ja mam kaloszki w stokrotki i dumnie w nich z psem spaceruje tongue_out
            • nanuk24 Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 17:47
              a od kiedy masz psa.?Zawsze kota mialas.

A ja dumnie nosze gumofilce po dziadku
              • czarnaalineczka Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 17:52
                od ponad 3 lat
                czyli na ematce od zawsze
                nawet zdjecie mojej psicy gdzies tu wkleilam
                • nanuk24 Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 17:54
                  Powaznie?
                  A kota masz?
                  • nanuk24 Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 17:55
                    Ps zawsze mi sie wydawalo, ze duzo wiem o formkach(ilosc dzieci, mezow, orgazmow) a tu taki klopstongue_out
            • nabakier Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 18:19
              Ja mam kaloszki z "futerkiem" (owcza wełna) i też na spacery z psem zimną pora stosuję.
              Chyba jednak jesteś mną (albo ja Tobą) tongue_out
      • dziennik-niecodziennik Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 20:07
        no sama widzisz jak bardzo sie nie znasz.
        niemarkowe dresy nie mają prawa byc dopasowane. nawet jak sa dopasowane to nie są. i juz.
        wink
        • nanuk24 Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 20:21
          Tak prawde mowiac to nie mam duzego lustrawink Wiec, pomykam sobie z duma w moim dresiku, a calkiem mozliwe, ze mnie gdzies na demotach obsmiewujabig_grin
    • joann_80 Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 17:25
      dres to nie ubiór, to cecha charakteru tongue_out
      Ja dresów nie noszę, bo nie znoszę. Na placu zabaw nie potrzebuję podkreślać tyłka a jeśli już potrzebuję ( poza placem zabaw oczywiście) to wolę legginsy albo dopasowane jeansy. Dla mnie dres wiąże się nierozerwalnie z plastikowymi pustymi lalami z borsukiem na łbie albo z wymiętą matka Polką z bluzką poplamioną mlekiem. I naprawdę w ogóle nie ma znaczenia ile dres kosztował big_grin
      • nabakier Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 17:27
        joann_80 napisała:

> dres to nie ubiór, to cecha charakteru tongue_out

A jaki? No POOOOWIEDZ tongue_out
        • nabakier Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 17:33
          znaczy: jakA...(ta cecha)
        • joann_80 Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 17:43
          kiedyś powiedział mi to chłopak mojej koleżanki, taki "typowy dresik" , który nie dość ,że ma dres na każdy dzień tygodnia to na dodatek nosi czapeczkę z daszkiem skierowanym ku górze, buja się na boki z rozstawionymi szeroko rękami. Taki cwaniaczek z miodem w uszach . Pamiętam ,że rozwalił mnie tym tekstem i sobie go dobrze zapamiętałam wink
          A serio mówiąc to można zaobserwować takie osobniki w każdym większym czy mniejszym mieście, przeważnie poruszają się w grupach a ich dziewczyny są bardzo charakterystyczne: spalone "słońcem solarium", w dresie - markowym i dopasowanym rzecz jasna tongue_out , dużo złotej biżuterii i borsuk na głowie lub jak kto woli skunks. Przeważnie dość głośni w obyciu, bezczelni i kłopotliwi w miejscu zamieszkania czy nawet aktualnego przebywania wink
          • volta2 Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 18:10
            a ja się tu zdecydowanie nie zgodzę z opisem dziewczyny dresiarza.
            te są owszem spalone solarką, ale nie po to się tam rujnują, by to dresem zakrywać,
            raczej noga do stringów na wierzchu i pępek też
            cycki? toż se chłopaki muszą mieć gdzie zajrzeć...

dres - może być przywdziany na niepogodę, zimno, ale od wiosny do jesienie stringi na wierzchu rulez.
            • joann_80 Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 18:17
              a co powiesz na to? big_grin

http://i50.tinypic.com/2lsidf6.jpg

• nabakier Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 18:23
                hyhy hy hy
                pedziałabym, że każdemu się kojarzy wedle pewnych kryteriów...

Zdecydowanie wolę Stańczyka-drechola smile
                • joann_80 Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 18:37
                  Stańczyk jest boski . Niemniej "dresiara" kojarzy mi się właśnie tak różoffo i słitasnie big_grin
                  • aneta-skarpeta Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 20:14
                    ja, jak mysle " dres dla baby: to widze cos takiego
                    https://img.alibaba.com/wsphoto/v0/506602502/2011-New-Arrival-Women-s-Sportswear-Suit-HoodIes-SK366.jpg

ale to tak samo jak z sandałami męskimi
                    jedni widzą to
                    https://www.bigchina.eu/uploaded/f/f73dee1c84fb13faf822eb62d0ba812d.jpg

a inni to
                    https://www.eccoshoesoutletsale.com/images/ecco-shoes-usa/Mens-Ecco-Sandals/2012_Exquisite_Ecco_Men_Sandals-Brown.jpg

a jeszcze inni nie zobaczą między nimi absolutnie żadnej roznicysuspicious
                    • kkalipso Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 20:59
                      aneta-skarpeta napisała:

> ja, jak mysle " dres dla baby: to widze cos takiego
                      > https://img.alibaba.com/wsphoto/v0/506602502/2011-New-Arrival-Women-s-Sport
 > swear-Suit-HoodIes-SK366.jpg

Super,właśnie tak często wyglądam po pracy,jakbym siebie widziała,kolor włosów,fryzurka na codzień,luzikkkk...
                    • nabakier Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 21:40
                      Aneta 10/10 smile
                  • virtual_moth Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 21:29
                    Fajny przykład z sandałami męskimi, obawiam sie jednak, ze wiekszosc i tak nie załapietongue_out Przeca i to sandały, i to. Brazowe. Z dziurami.

Dres dla mnie to przede wszystkim komplecik: spodnie od dresu + bluza w tym samych kolorze, fasonie itd. Imho ten zestaw tylko na siłownie. Jedni tego nie rozumieja, ja nie rozumiem, jak mozna nie wychwytywac takich niuansówwink Na plac zabaw nie pasuje komplecik. Za to jakies inne spodnie bawełniane, z jajem lub zwyczajne + wesoła bluza z dziwnym napisem to juz co inego. Ktos, kto niuansów nie chwyta bedzie miał to gdzies, i dobrze. A ten, kto niuasne chwyta, ma przerąbanewink
                    • nabakier Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 21:42
                      I to też 10/10
                      W życiu nie miałam "kompletu"- zawsze portki plus inna góra.
                    • nanuk24 Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 21:45
                      An kto ci podpowiedzial, ze to o komplety chodzi?

Mowa jest o spodniach w glownym poscie?
                      • kkalipso Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 22:06
                        Właśnie- lubię mieszać i dbam o to co mam pod spodem.....zawsze fajną koszulkę!
                      • virtual_moth Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 22:12
                        Moze sie mylę, ale po opisie od razu mi stanał przed oczami welurowy "elegancki" dopasowany, w cholere drogi dresik, "ładnie opinający pupę"

https://e.lansik.pl/la249/d8fd9a63001837154697c05d

ale pewnie sie mylęwink
                        • nanuk24 Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 22:31

> Moze sie mylę, ale po opisie

Ale chyba nie po moim, bo ja pisalam o oczojebnym ortalionie w kwiatytongue_out
                        • kkalipso Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 22:58
                          miałaś rację!
              • volta2 Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 19:02
                takich osobniczek moje oko jeszcze nie widziało, widać parę lat emigracji robi swojesmile

zawsze wydawało mi się, że dziewczyną dresiarza jest blachara. czyli panienka z wyglądu przypominająca naszą królową, co to do sądu pobiegła w tej sprawie, więc z imia nie wymieniam.

ale widać moda nieco przekroczyła moją wyobraźnię, będę się baczniej rozglądać w pl w czasie wakacji.
                a ty widziałaś takie cudo na żywo? serio?
              • seniorita_24 Re: O co chodzi z tymi dresami? 23.05.12, 13:51
                Dawaj linka do Allegro, jeszcze takiego nie mam.
      • kkalipso Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 17:54
        joann_80 napisała:

dres to nie ubiór, to cecha charakteru

...jak to,bo już całkiem zglupiałam, sukienka to też nie ubiór a cecha charakteru?
        • joann_80 Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 18:09
          a znasz pojęcie "sukieniary"? Bo chyba pojęcie "dresiarz" każdy zna tongue_out
          • claudel6 Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 19:50
            o, ja jestem sukieniara smile dla mnie najwygodniejszy strój to sukienka, nie dres.
        • totorotot Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 19:05
          smile))
    • marghe_72 Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 17:26
      Mnie tam w sumie ryba jak kto chodzi ubrany.
      Ale w dresie to mogę po domu latać. Na siłowni nie.. bo tam nie bywam big_grin
      Do piaskownicy wink wolę jeansy, bojówki itp
    • sueellen Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 18:05
      bo dresy to strój sportowy i takie ma zastosowanie. Owszem, można łamać konwenanse, proponuję abys poszła do pracy w sukni balowej, do parku w dresach a na fitness w garsonce. Na pewno się wyróżnisz z tlumu.
      • kkalipso Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 18:42
        sueellen napisała:

> bo dresy to strój sportowy i takie ma zastosowanie. Owszem, można łamać konwena
        > nse, proponuję abys poszła do pracy w sukni balowej, do parku w dresach a na fi
        > tness w garsonce. Na pewno się wyróżnisz z tlumu.

Zacznę o tego,że mialam cię za bardziej nowoczesną kobietę ,ale coż pozory mylą!Gdyby nie łamane konwenanse to jeszcze kobiety kostki by nie pokazywały i nie wiedziały jak wygodne są spodnie.Dres -jak obecnie trendy pokazują stał się modą dzienna a nie tylko strojem sportowym,nie mówimy tu a żadnym ortalionie bo w tym rozumiem,że raczej się biega!Specjalnie podkreśliłam cenę ponieważ chodzi mi tylko tylko i wyłącznie o najmodniejsze i najdroższe dresy takie w jakich chodzą gwiazdy i reszta badziewnia z bazaru nie wchodzi w grę!

To znaczy,że na placu zabaw wyróżniam się z tlumu bo jestem w dresach(!)powiem ci ,owszem wyróżniam się ,ale wiesz dlaczego bo bardzo ladnie wyglądam w tych dresach..i spotykam się z mamami ktore znają się trochę na modzie itd.I wiesz co przeważnie piję kawę ze starbucks ,pewnie też żle bo wszyscy piją herbate.......
        • nanuk24 Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 18:50
          gwiada w dresiewink
          backseatcuddler.com/2009/04/04/eva-longoria-parker-looks-spabulous-in-blue/
          • kkalipso Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 20:11
            ..podoba mi się,właśnie w takich przeważnie chodzę ,ale wolę inny materiał!
            • nanuk24 Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 20:25
              Tez nosze w takim stylu dresy.
              I jak slysze baba w dresach, to widze wlasnie Longorie i Gwen Stefani i za nic nie moge sie u niech flejostwa doszukac.
              • virtual_moth Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 21:32
                A mnie sie własnie takie dresy kojarza z fitnesem i siłownia. Takie dopasowane kompleciki tongue_out
                • nanuk24 Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 21:40
                  komplecik jest wtedy, kiedy go zalozysz lub kupisz, ale chyba to nie jest obowiazek?
                • nanuk24 Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 21:42
                  A tak w ogole, to kto madry w bluzie cwiczy? Mtyslalam, ze bluze sie zdejmuje do cwiczen, by za goraco nie bylo.
          • nabakier Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 21:44
            o nie sad (i nie chodzi o samą Evę, ale o dresik)
            • kkalipso Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 22:03
              ...no ale chyba obyty człowiek rozumie,że w takim dresie się nie ćwiczy,są bardziej dostosowane ubrania do gimnastyki(uwaga też drogie),specjalne biustonosze,spodenki wchłaniające pot,koszulki itd.nie wsadzajmy sportowego stroju do jednego worasmile
        • joann_80 Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 18:52
          .Dres -jak obecnie trendy pokazują stał się mod
          > ą dzienna a nie tylko strojem sportowym,

big_grin
          no proszę Cię. Gdzie to jest napisane,że dresy są "trendi"?
    • sueellen Dres kulturalny 22.05.12, 18:13
      https://pu.i.wp.pl/k,MjU4NzA3NDgsNDUzMDUxOTA=,f,296589_dres3_big.jpg
      • lepsza.polowa Re: Dres kulturalny 22.05.12, 18:17
        big_grin
      • nabakier Re: Dres kulturalny 22.05.12, 18:20
        big_grinbig_grin
      • joann_80 Re: Dres kulturalny 22.05.12, 18:21
        big_grin big_grin big_grin big_grin
    • volta2 Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 18:17
      nie we wszysktich miasteczkach(jeszcze parę lat temu) były wypaśnie place zabaw, na których dziecko miało co robić a matka miała kogo pilnować.

stąd dresów na spacer z dzieckiem się nie zakładało, bo jedyny szlak spacerowy to był do centrum i z powrotem. główną ulicą mieściny. no i na dodatek wszyscy cię widzą i obgadują(w myśl zasady jak cię widzą tak cię piszą)

u nas były fajne place zabaw dwa, i tam te matki które miały mega ruchliwe dzieci, lub chciały z dziećmi współuczestniczyć w zabawie - były ubrane w portki, te bardziej eleganckie faktycznie w bojówki czy dżinsy. reszta w dresowych spodniach,

bywały też matki które na placach zabaw przejmowały dzieci od nianiek prosto po pracy więc i ubrane w czółenka/spódniczki do kolan - no, ale one za łopaki nie chwytały. oczywiście parę mam zaobserowałam wyjątkowo zafiksowancyh ubraniowo ale jakoś nigdy mi z nimi po drodze nie było.
    • hawa.etc Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 18:40
      Ja tam od dresów wolę szarawary, choć nie podkreślają seksi tyłeczka big_grin
      Dresy wymagają pewnego wyczucia, ale uważam, że da się je zestawić tak, by wyglądały dobrze w codziennej stylizacji. Co nie oznacza, że mam takie ambicje. Planuję kupić sobie [url=http://abcfitness.home.pl/oscthumb.php?src=Y7OhpZepp3l5tpmvlXietJc.&w=360&h=480&fltr[]=wmt|e-Shop%20Abcfitness.EU|28|B|000000|babelsans.ttf|40|15|90&f=jpg&q=95&hash=600f042c3eed8c779387cbb6bde89416]takie[/url] i - jezujezujezu - nosić je w weekendy na spacery z balerinami i kolorowymi dodatkami. Nawet na ulicy! I w markecie! I w bibliotece! Idę szukać nowych koleżanek z borsukiem na głowie.
      • hawa.etc Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 18:43
        Coś mi z linkiem nie wyszło. Ale jakie by nie były, nic mi pewnie nie pomoże wink
    • franczii Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 18:44
      Dodam ze dzieciom tez dresow nie mozna zakladac tylko do zajec sportowych zorganizowanych nie zaden tam rower czy rolki czy pilka w parku. Dres zwieksza prawdopodobienstwo ze dziecko wyrosnie na osiedlowego menela lejacego po bramach i chlejacego piwo pod klatka.
      • franczii Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 18:51
        Ostatnio zas bylam w zagrodzie edukacyjnej na urodzinach i jedna mama kulala po grzadkach i truchtala za swoim dzieciatkiem usilujacym zlapac za przyrodzenie starego kozla miedzy kupami kozimi i pawimi w zabotach i lakierowanych peeptolach na platformie.
      • nanuk24 Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 18:52
        przede wszystkim, zamiast rolek, nalezy kupic dziecku szachy.
        • ceide.fields mam pytanie 22.05.12, 19:09
          A co jesli ma dres niedopasowany idealnie do figury? Lubię luźne. Versace i inny Reebok też niekoniecznie.

Czy to fopa apropos dress code'u?
          • nanuk24 Re: mam pytanie 22.05.12, 19:18
            Pytanie, czy sa takie niedopasowane do figury? Bo na moje oko0, to jezeli dres nie jest zamaly/za duzy to sie sam dopasowuje, ale moge sie nie znacwink
          • franczii Re: mam pytanie 22.05.12, 19:20
            Ale musisz doprecyzowac co to znaczy luzny. Luzny tez moze byc w twoim rozmiarze i wtedy fajnie sie na sylwetce uklada a moze byc luzny bo jest o 3 rozmiary za duzy i wtedy nadmiar materialu jest w niewlasciwych miejscach.
          • kkalipso Re: mam pytanie 22.05.12, 19:22
            o właśnie to jest TO takie lużne ,też lubię,bardzo!
    • kkalipso Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 19:25
      joann_80

... a że tak spytam ,założyciel facebooka często chodzi w bluzie z kapturem Gap , ten milioner to też dresiarz i biedak plujący?
    • ida_listopadowa Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 19:25
      W terminologi zza oceanu dres to "guido tuxedo". Jak zostać guido (dla panów) lub guidette (dla pań) dowiecie się tu:
      How to be a guido
      polecam zwłaszcza obrazki smile

A tak w ogóle dres wydaje się być strojem idealnym na zabawy z dzieckiem w plenerze. Dres w wykonaniu guidette to już inna sprawa. Polska guidette wygląda tak:
      https://bi.gazeta.pl/im/6/11771/z11771376O.jpg
      (Iwona Węgrowska, plotek.pl)
      • pochodnia_nerona Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 21:04
        Padłam z guido i guidette big_grin
      • nabakier Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 21:46
        big_grin dzięki big_grin
        (ojesu)
    • edelstein Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 19:50
      Nosze dres,jak ide pobiegac to zakladam go juz przed odprowadzeniem dziecka do przedszkola,a potem biegam,w parku i na polach.Czasem w dresie skocze do pobliskiego marketu czy banku.Co gorsza czasem zamiast dresu mam typowe spodnie do biegania plus top i tak bywam na placu zabaw czy na stadionie gdzie gram z dzieciem w pilke.Nie uwazam dzinsow za najwygodniejszych do aktywnosci fizycznej wiekszej niz przejscie z punktu a do punktu b.Facet biega w parku w dresach,mam dresiarzabig_grin polaczenia obcisly dres,ze cyce sie wylewaja,pol brzucha widac a na nadgarstku tysiac bransolet nie trawie.
    • platki_sniadaniowe dres do domu do sprzątania 22.05.12, 21:51

jak najbardziej, nawet wygodny
      ale zeby tak w nim na codzien zasuwać to nigdy w życiu w tym nie wyjdę( ewentualnie jakies rolki czy rower)

dres plus adidasy to dla mnie bezguście jeżeli chodzi o codzienny strój
      • kkalipso Re: dres do domu do sprzątania 22.05.12, 22:23
        platki_sniadaniowe napisała:

>
        > jak najbardziej, nawet wygodny
        > ale zeby tak w nim na codzien zasuwać to nigdy w życiu w tym nie wyjdę( ewentua
        > lnie jakies rolki czy rower)
        >
        > dres plus adidasy to dla mnie bezguście jeżeli chodzi o codzienny strój

Bezguście to ja widzę na codzień ,tipsy przy niemowlakach,fryzury z lat 70 i tak mogę wymieniać,solarium bez limitu i tanie niedopasowane ciuchy ,mogłabym wymieniać ale wolę nie obrażać....Bezguściem nie możesz nazywać stylu ubierania- bo co ma piernik do wiatraka,jeśli ktoś ma gust to nawet w nocnej piżamie modnie wygląda...bo wie,co jest modne i co się nosi!!!
        • platki_sniadaniowe Re: dres do domu do sprzątania 22.05.12, 22:31
          Bezguściem nie możesz nazywać stylu ubierania- b
          > o co ma piernik do wiatraka,jeśli ktoś ma gust to nawet w nocnej piżamie modnie
          > wygląda...bo wie,co jest modne i co się nosi!!!

kiepski styl ubierania to dla mnie brak gustu
          tak , nawet jak ktos wyjdzie wyjdzie na miasto w super modnej nocnej piżamie to tez dla mnie będzie bezguściem
          • kkalipso Re: dres do domu do sprzątania 22.05.12, 22:52
            ...ty ale kto ma ochotę wychodzić w piżamie na miasto?gadasz trochę bez sensu!
            • aneta-skarpeta Re: dres do domu do sprzątania 23.05.12, 13:11
              nie masz pojecia o modzie!
              piżama wkroczyła dawno na salony!
              https://2.bp.blogspot.com/-SghdjvvKjx8/TuVH9ZXpVuI/AAAAAAAAlJc/LccUHqiQnLk/s400/23.+citizen+couture+shala+monroque.jpg

https://www.fakt.pl/m/Repozytorium.Obiekt.aspx/-580/-500/faktonline/634720894243006627.jpg

https://koktajl.fakt.pl/m/Repozytorium.Obiekt.aspx/-580/-500/faktonline/634691345100212137.jpg
    • virtual_moth Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 22:03
      Niech kazdy nosi co chce, na zdrowiewink

Ja jestem z frakcji "nie dresom na plac zabaw" tongue_out, ale nie bede wodzic zbulwersowanym wzrokiem za jakas mamą, która o to nie dba. Jej broszka. Cierpi tylko moje poczucie estetyki, mała strata.

W temacie dresów - nie cierpię, gdy ktos smieje sie z "trzech pasków" adidasa. W niektórych kregach uchodza one za najgorszy rodzaj dresiarstwa, imho całkowcie błędnie. Oldschoolowe bluzy i buty adidasa to jest imho kwintesencja smaku, zjadam kazdego faceta na sniadanie, ktory to zakłada, chocby najwiekszy brzydal
      https://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQdJzbtMzLrAVqvo9rzsIH-NpvuucRX_kfeezU5tIjRxjR_5YAMj7V-bnUh
      Sama osobiscie nabyłam przez allegro stara bluze z lat 70-tych za 50 zł, autentyk, czerwona z białymi paskami, z klasycznego materiału niezbyt oddychajacegowink Szkoda, ze na mnie za duza. Na ebayu tez uwolniłam mojego świra, oczywiscie model nieprzypadkowy
      https://www.adidasgazelles.co.uk/wp-content/uploads/2010/05/adidasgazelles1.jpg

kazdy ma jakiegos bzikatongue_out Jak widac na punkcie dresów tez mozna.
      • nanuk24 Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 22:09
        to w koncu chodzisz w dresach czy nie?
        nie chodzisz, a kupujesz?
        • virtual_moth Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 22:21
          Chodze tylko czasami w butach tych powyzej, ale traktujac je jako buty nie "dresowe", tylko np do dzinsów, koszuli i marynarki. W dresach niestety nie chodze, bo do fajnych dresów "miejskich" trzeba imho miec odpowiednia figure, inaczedj zalatuje za bardzo nonszalancją. Moja oldskulowa bluza pasuje w zasadzie tylko na koncerty, jako strój estradowy wrecz, ewentualnie na wuluzowanego dosc młodego faceta jako stroj miejski (nie weekendowy) Ja kupiłam ze wzgledów kolekcjonerskich, lub dac w prezencie przyszłemu facetowi, nie bedzie miał wyjscia, tylko chodzic w tymwink
          Tak wiem, trzeba miec swira, zeby rozrózniac typy dresów, nie wymagam zrozumienia, ani tez nie potepiam tych, ktorzy roznic nie wychwytujatongue_out
          • kkalipso Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 22:29
            ....powiem szczerze,że jesteś jedną z niewielu którą uważam za znającą się na modziesmileI jesteś szczera!!!

Lubię to!
            • bi_scotti Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 23:07
              Przeczytalam caly watek (lacznie ze smakowitym przepisem na Guido & Guidette life style wink ) i zaczynam miec poczucie zycia na innej planecie ...

Ja tak chodze do sklepu, na spacer, do najblizszego coffee shop, do biblioteki, do sklepu na rogu, do sasiada, po gwozdzie albo chleb z piekarni w sasiedztwie ...

https://static.charlesriverapparel.com/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/5856-114-m-alt1-womens-spirit-sweatpants-lg.jpg

I nie ja jedna!!! I to jest zwyczajne, normalne, nikt nie zwraca uwagi, life goes on ... Moze dlatego, ze nie mam sexy tyleczka w opietyych sweatpants marki Lululemon? Hmmm ... big_grin
              • kkalipso Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 23:19
                ...nie nie widzisz większość żle mnie odebrała (chociaż nie narzekam na tyłeczek),wszystkie od razu uznały,że ja z tyłkiem na wirzchu chodzę,a mnie chodziło bardziej o nowe trendy o nowe spojrzenie na wygodne ubranie codzienne,które opanowało cały świat,stąd te kolosalne ceny dresów,ubioru sportowego.Dlaczego w polsce nadal traktowne jakoś tak z niesmakiem....bo nie stać na takie czy co?
          • nanuk24 Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 22:55
            Rozrozniam i rozumiem kupno sztuk kolekcjonerskich, jak najbardziej.

Uwazam za to, ze trzeba miec raz, ze chopla, a dwa, traktowac siebie zbyt powaznie, by dresy traktowac jak cos uwlaczajacego, wstydliwego i co tam jeszcze. A to najzwyklejsze/niezwykletongue_out portki, w ktorych wyszlo sie z psem w czasie deszczu/sniegu/burzy/gradobicia, zbiera sie po nim kupy, jezdzi na rowerze, gra w klasy czy wyskakuje do sklepu po kapuste kiszona i papier toaletowy. takie oburzenie wytwoluja, jakby ktos na slub ksiazniczki w nich poszedl. Rozluznijcie posladki, na litosc.
    • rosapulchra-0 Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 22:43
      Chyba z rok temu była awantura o trampki:
      forum.gazeta.pl/forum/w,567,124621510,124621510,a_ktora_chodzi_w_trampkach_.html
      Miłej lektury big_grinbig_grinbig_grin
    • anorektycznazdzira Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 22:48
      Wysportowana sylwetka w dobrym dresie wygląda bosko, tylko niektóre ematki myślą, że trzeba kibel szorować w szpilkach, bo jak nie, to hańba ci.
    • margerytka69 Re: O co chodzi z tymi dresami? 22.05.12, 23:25
      Z dzieckiem do parku w sukienkach chodzę. są kobiece, wygodne i tez -jak to napisalas - zgrabnie podkreslaja tyleczek i są sexi.
      • mea.may Re: O co chodzi z tymi dresami? 23.05.12, 06:37
        Dorabianie ideologii do kawałka garderoby. Często chodzę w dresach, zdarza mi się, o zgrozo, odebrać dziecko z przedszkola w tym ubiorze i mam w odwłoku co myślą sobie inni ludzie.Tak mi wygodnie i basta. I nie czuję się przez to mniej wartościowa czy inteligentna, mówienie,że "dres to nie ubiór, to cecha charakteru" jest bez sensu, to samo można powiedzieć o szpilkach, garsonkach, push- upach itp. Ocenianie człowieka tylko i wyłącznie na podstawie ubioru jest bardzo często mylące. Nawet jeżeli założy ów dres do opery.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka