iin-ess Re: co myślicie patrząc na brzydką dziewczynę/kob 15.11.12, 10:37 platki_sniadaniowe napisała: > choćby się człowiek nie wiem jak starał czasem trafia się nam stac obok w kole > jce lub byc obsługiwanym przez k ogoś brzydkiego/ zaniedbanego. Naprawdę poczynasz na co dzień takie starania? Odpowiedz Link Zgłoś
karola1008 Re: co myślicie patrząc na brzydką dziewczynę/kob 15.11.12, 10:45 Czym innym brzydota, czym innym zaniedbanie. Jak się nudzę w miejscach publicznych i nie mam nic do czytania, albo nie wypada czytać (np. na konferencji ), to się zabawiam w przebieranie i przerabnianie ludzi. Np. tej dziewczynie dałabym spodnie z wysokim stanem i lekko rozszerzane ku dołowi, zamiast rurek biodrówek uwydatniających typowo słowiańskie tzw. niskie zawieszenie, temu facetowi obcięłabym włosy bo ma cienkie strąki, któe nie dodają mu urody za to zasłaniają interesujacy męski podbródek, tej kobiecie zlikwidowałabym tę barankową trwałą, bo wygląda w niej staro jak Troja, taj dziewczynie starłabym wieczorpwy makijaż i zaleciła półroczny odpoczynek od solarium itp., itd. Tak naprawdę większość z nas jest przeciętna, naprawdę brzydką kobietę znam jedną jedyną, choć jak się dobrze zastanowię, to też mogłaby coś zrobić dla siebie zmieniając styl ubierania z "syberyjskiego drwala" na "środkowoeuropejską kobietę" , obcinając i farbując włosy, stosując szczątkowy makijaż - ograniczony choćby do nałożenia tuszu na rzęsy. Ale jak tam se chce. Odpowiedz Link Zgłoś
marychna31 Re: co myślicie patrząc na brzydką dziewczynę/kob 15.11.12, 10:59 No to dla odmiany wypowie się ta ani piękna ani szczególnie zadbana (pomijając kwestie higieny). Nic nie myślę, kiedy widzę takie osoby. Natomiast kiedy widzę szczególnie piękne czy szczególnie udanie zadbane, to sobie z przyjemnością zerkam ale tez nic szczególnego nie myślę. Odpowiedz Link Zgłoś
anulka.p Re: co myślicie patrząc na brzydką dziewczynę/kob 15.11.12, 11:58 marychna31 napisała: > No to dla odmiany wypowie się ta ani piękna Marychna proszę Cię, weź nie ściemniaj Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: co myślicie patrząc na brzydką dziewczynę/kob 15.11.12, 11:04 > Ostatnio obsługiwała mnie Pani z fryzurą sztywną od lakieru do włosów i dużą il > ością łupieżu, do tego sztuczne, mega wymalowane rzęsy i pryszcze na gębie jak > u nastolatki > Jedyne co myslalam to to , ze czemu nikt jej nic nie powie > ( z rodziny chociaz) i co na to jej mąż. O gustach się podobno nie dyskutuje. Czasami w sklepie widzę babki ze sztywnym hełmie z włosów na głowie: jakaś trwała plus hektolitry lakieru, do tego ostry makijaż, ostre perfumy. Dla mnie taka stylizacja wiele PRLem i straszną tandetą, ale tym paniom pewnie się wydaje, że dobrze wyglądają. To tak jakby miała dyskutować z fanką Dody o białych kozakach. Co do męża to pewnie wygląda jeszcze gorzej niż ona i byłby hipokrytą gdyby zaczął negatywnie komentować jej wygląd. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: co myślicie patrząc na brzydką dziewczynę/kob 15.11.12, 11:08 Nic nie myślę. Nie obchodzi mnie to, jak wyglądają inni. Może dlatego, że sama jestem szpetna. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: co myślicie patrząc na brzydką dziewczynę/kob 15.11.12, 11:08 To nie do mnie, ale mogę się mimo wszystko udzielić w wątku? Odpowiedz Link Zgłoś
aniorek Re: co myślicie patrząc na brzydką dziewczynę/kob 16.11.12, 15:12 gazeta_mi_placi napisała: > To nie do mnie, ale mogę się mimo wszystko udzielić w wątku? no fakt, ty jestes brzydkim facetem. Odpowiedz Link Zgłoś
fajnykotek Re: co myślicie patrząc na brzydką dziewczynę/kob 15.11.12, 11:13 O brzydocie jako takiej rzadko coś myślę. Ale bardzo często zastanawiam się dlaczego dziewczyny tak chętnie podkreślają strojem swoje mankamenty . Mam w pracy koleżankę, która jest korpulentna. Ona się nosi wyłącznie w obcisłych sukienkach/długich swetrach o długości mini. No i te stroje idealnie podkreślają wszystkie wałki na plecach, brak talii i grube nogi tej pani ( a jeszcze lubuje się w bardzo jaskrawych np: czerwonych rajstopach). I często sobie myślę, że gdyby się trochę inaczej ubrała, to byłaby z niej całkiem fajna babeczka, bo ma ładną buzię i włosy. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: co myślicie patrząc na brzydką dziewczynę/kob 15.11.12, 12:11 Czasem patrząc na brzydkie dziewczyny (nie te zaniedbane czy niegustownie ubrane, ale ewidentnie brzydkie) myślę sobie, że łatwiej im będzie akceptować starzenie się. Bo nigdy ładne nie były, ani męskiego podziwu nie wzbudzały, to wielkiej różnicy im nie zrobi te parę zmarszczek czy obwis tej czy owej części ciała. A jak ktoś się przyzwyczai przez całe życie do powszechnego podziwu i uznania dla swojej urody i atrakcyjności, to kiedy w pewnym wieku zaczyna się stawać "niewidzialny" - to oznaki starości są bardziej przygnębiające i dołujące i trudniej je zaakceptować. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: co myślicie patrząc na brzydką dziewczynę/kob 15.11.12, 12:42 Bzdura, zawsze lepiej jest na stare lata wspominać dobre czasy niż nie mieć wspominać nic fajnego Akceptacja starości wynika z psychiki człowieka, a nie z tego czy był ładny czy brzydki. Generalnie każdy (i ładny i brzydki) wolałby być młodszy i wyglądać na mniej. Ale w ten sposób pocieszają się pasztety na forum dla brzydkich. Odpisałam im że to tak jakby lepiej urodzić się chorym bo na stare lata łatwiej przyjmą fakt jeszcze dodatkowych chorób związanych ze starzeniem się niż urodzić się zdrowym Zablokowali mnie Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: co myślicie patrząc na brzydką dziewczynę/kob 15.11.12, 12:53 gazeta_mi_placi napisała: > to tak jakby lepiej urodzić się chorym bo na stare lata łatwiej > przyjmą fakt jeszcze dodatkowych chorób związanych ze starzeniem się niż urodz > ić się zdrowym No i coś w tym jest, z tym że nie w sensie że to jest lepiej (bo wiadomo że lepiej być pięknym i zdrowym), ale że łatwiej. Dalej uważam, że brzydkiemu całe życie łatwiej znieść starzenie, a choremu od urodzenia - chorowanie, podobnie jak biednemu - biedę. Z przyzywczajenia po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
zlotarybka_1 Re: co myślicie patrząc na brzydką dziewczynę/kob 15.11.12, 12:34 nie jestem specjalnie urodziwa, ale przy pewnym wysiłku (który z wiekiem robi się coraz większy) jestem w stanie wyglądać dobrze. Nie żal mi kobiet, które źle wyglądają bo są zaniedbane (czyli tak jak ja w niedzielę rano), ale szczerze współczuję tym, których "uroda" nie daje żadnej furtki. Nieważne co by ze sobą zrobiły wyglądają brzydko, przez co mają często w życiu trudniej. Niby nie szata zdobi człowieka, ale wielu ludzi ocenia innych po pierwszym wrażeniu i to jest problem. Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: co myślicie patrząc na brzydką dziewczynę/kob 15.11.12, 12:43 lubie ladnych ludzi, nie mam problemu zeby sie do tego przyznac mam takie dwa przyklady w pracy jedna brzydka, po prostu brzydka i nawet jesli sie wystroi i zrobi fryzure to nic nie zmienia no po prostu ma tak brzydka twarz i do tego jest niemila, nieusmiechnieta, nietowarzyska ze dla mnie nic nie zmieni super kiecka czy ladny kolor na wlosach (wprawdzie trzyma sie ledwie 2 tyg) po prostu mnie odrzuca druga to obiektywnie ladna kobieta, z potencjalem, ktora jednak jest zaniedbana, siwa, ubrana w niemodne, babciowate ciuchy ale i tak przewyzsza tamta o glowe w ogolnym odbiorze Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: co myślicie patrząc na brzydką dziewczynę/kob 15.11.12, 13:08 Na brzydotę mało zwracam uwagę, bardziej na ogólną "sympatyczność" osoby. Czasem ładna dziewczyna ma w twarzy coś takiego, że mnie odrzuca, a czasem brzydula ma miły uśmiech. Brudne włosy, paznokcie mnie odrzucają, zwłaszcza w spożywczym Osobiście mnie bawią ofiary mody, które oszpecają się na własne życzenie, myśląc przy tym, że wyglądają super - niskie grubiutkie w rurkach, potykające się w butach z czubami, wykrzywiające nogi w obcasach, na których nie potrafią chodzić, czy paradujące w pięknym słońcu w kaloszach - bo to Hunter Odpowiedz Link Zgłoś
ona3010 Re: co myślicie patrząc na brzydką dziewczynę/kob 15.11.12, 14:27 Mnie jest szkoda takich ludzi, są czasem nieudane egzemplarze po prostu, jak sie nie ubiorą i co zrobią to mierny efekt. Odpowiedz Link Zgłoś
niutaki Re: co myślicie patrząc na brzydką dziewczynę/kob 15.11.12, 15:08 jak brzydka to nic nie mysle, bo sama jestem paskudna, a jak zaniedbana typu tluste wlosy, brudne paznokcie to nie pacze Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Re: co myślicie patrząc na brzydką dziewczynę/kob 14.12.12, 18:37 Kobieta nazywając siebie brzydką często kłamie i kokietuje. Odpowiedz Link Zgłoś
maggorlo Re: co myślicie patrząc na brzydką dziewczynę/kob 15.11.12, 15:57 Boże, jak dobrze że to nie ja Odpowiedz Link Zgłoś
ledzeppelin3 Re: co myślicie patrząc na brzydką dziewczynę/kob 15.11.12, 16:03 Jak miałam 15 lat to zajmowałam sie wygladem nieznanych mi ludzi. Potem mi przeszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
laquinta Re: co myślicie patrząc na brzydką dziewczynę/kob 15.11.12, 16:07 Mysle, ze gdyby ludzie nie byli glupi i podli, ta osoba moglaby zyc calkiem szczesliwie. Lecz nic z tego, byle pinda bedzie sie gapic, "myslec" i oceniac. Odpowiedz Link Zgłoś
miniofilka Re: co myślicie patrząc na brzydką dziewczynę/kob 15.11.12, 18:20 Na mnie ludzie dziwnie się patrzą, bo mam porażenie nerwu twarzowego i twarz wygląda bardzo niekorzystnie, zaden makijaż czy operacja mi nic nie pomoże, ale najgorzej to wygląda jak mówię. Sadzę, że wielu ludzi mi współczuje, ale tez wielu ludzi czuje obrzydzenie, myśląc, że jestem upośledzona umysłowo. Sa tez tacy, którzy własnie jakoś dobrze mnie odbieraja - kiedys usłyszałam, że mój wygląd wzbudza zaufanie -nie wiem czemu Odpowiedz Link Zgłoś
laquinta Re: co myślicie patrząc na brzydką dziewczynę/kob 15.11.12, 18:55 miniofilka napisała: Sadzę, że wielu ludzi mi współczuje, Na moje wspolczucie nie mozesz liczyc. Gdybys byla np. ofiara kataklizmu albo gwaltu, to owszem. > tez wie lu ludzi czuje obrzydzenie, myśląc, że jestem upośledzona umysłowo. Czuja obrzydzenie, bo sami sa umyslowo uposledzeni . Sa tez tacy > , którzy własnie jakoś dobrze mnie odbieraja - kiedys usłyszałam, że mój wyglą > d wzbudza zaufanie -nie wiem czemu Jesli jestes fajna, uczciwa osoba, to porazenie nerwu twarzowego nie moze tego zaslonic. Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-roman Pytanie do autorki 15.11.12, 20:46 Przyznam, że zaintrygował mnie początek Twojego postu. Cytatchoćby się człowiek nie wiem jak starał czasem trafia się nam stac obok w kolejce lub byc obsługiwanym przez kogoś brzydkiego/ zaniedbanego. Jakie myśli biegają Wam wtedy po głowie? Czy możesz opisać swoje starania w walce o unikanie kontaktu z brzydkimi lub zaniedbanymi? Co robisz, kiedy na drodze spotykasz kogoś z wielkim nosem albo pryszczami? Co jeśli taka osoba pojawia się w Twoim otoczeniu? Czy możesz podać ciekawe sposoby na ich unikanie? PS: Jakie myśli biegają Ci po głowie, kiedy widzisz kogoś bez ręki, nogi albo niepełnosprawnego np. z zespołem Downa? Co robisz, jeśli np. spotkasz kogoś takiego na basenie? Odpowiedz Link Zgłoś
suazi1 Re: co myślicie patrząc na brzydką dziewczynę/kob 16.11.12, 10:51 To w takim razie nie do mnie to pytanie . Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: co myślicie patrząc na brzydką dziewczynę/kob 26.11.12, 22:14 Szczerze mówiąc na ulicy przyglądam się ładnym albo fajnie ubranym ludziom. Szczególnie zwracam uwagę na ładne i zadbane włosy u dziewczyn i fajny makijaż. Nie wysilam się aby znaleźć "największego paszteta dzisiejszego dnia" Ale po prostu w oczy rzuca mi się kilka rzeczy: - wąsy u kobieta - sama co 2-3 tygodnie jestem u kosmetyczki więc wiem, że nawet mając z tym problem można go eliminować - pierwsza myśl "ale sum" - posklejane rzęsy - pierwsza myśl "fuj...." - zalakierowany łupież - pierwsza myśl "bleh......" - odznaczające się wałeczki lub fałdy tłuszczu - pierwsza myśl "jak można było ubrać ubranie w którym tak widać sadło" (sama po urodzeniu drugiego dziecka na brzuchu mam oponkę i wiem, że ubraniem można to skutecznie zamaskować) Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: co myślicie patrząc na brzydką dziewczynę/kob 26.11.12, 22:42 Nie myślę Ale juz tak wysilając umysl blondynki to jestem zaskoczona, ze "tak" mozna-gdy widze kogos skrajnie zaniedbanego, ale rozne są sytuacje w zyciu, więc nie oceniam... olaromanska.blox.pl/html www.dlaleszka.cba.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś