Dodaj do ulubionych

Co kupujecie swojemu mężowi/partnerowi pod choinkę

30.11.12, 14:40
?

Czy wogóle kupujecie?wink Właśnie zastanawiam się nad tymsmile Jakoś pomysłów brak....
Obserwuj wątek
    • kobitkafeministka Re: Co kupujecie swojemu mężowi/partnerowi pod ch 30.11.12, 14:45
      butterfly_33 napisała:

> ?
      >
      > Czy wogóle kupujecie?wink Właśnie zastanawiam się nad tymsmile Jakoś pomysłów brak..
      > ..

Płyty winylowe.Jego pasja.
    • yenna_m Re: Co kupujecie swojemu mężowi/partnerowi pod ch 30.11.12, 14:51
      u nas umowa taka, że każdy sam sobie wybiera prezent
      wtedy jest 100-procentowa gwarancja zadowolenia obdarowanego
      • jola-kotka Re: Co kupujecie swojemu mężowi/partnerowi pod ch 30.11.12, 14:59
        Ok,ale w takim prezencie nie ma serca nie ma zaangazowania emocjonalnego,wlozonego w zakup i wybor prezentu dla ukochanej osoby.
        Nie ma magii ja bym na cos takiego nie poszla.
        A pomyslu na prezent jeszcze nie mam.
        • aneta-skarpeta Re: Co kupujecie swojemu mężowi/partnerowi pod ch 30.11.12, 15:44
          ja wolę nie miec magi, a miec trafiony prezentwink mój mąż, mimo najszczerszych chęci, sam nie moze mi nic kupic
          woli i ja tez wolę, jak da mu sie liste prezentów i on wie w czym wybierac

albo konkretne rzeczy, albo np kiedys mial mi kupic prostownice- kupił bardzooo dobrą i jestem bardzo zadowolona, ale sam by na to nie wpadł
        • yenna_m Re: Co kupujecie swojemu mężowi/partnerowi pod ch 30.11.12, 16:04
          dziękuję za magię
          po 19 latach małżeństwa możemy se darować taniec godowy
          zdecydowanie wolę (bo taki mamy układ od lat), żeby mąż mi kupił dokładnie TAKĄ biżuterię, jaka mi się podoba tongue_out

muszę dotknąć, przymierzyć, zobaczyć, czy to jest to
          a że zakup drogi, wolałabym, żeby był trafiony smile
          • yenna_m Re: Co kupujecie swojemu mężowi/partnerowi pod ch 30.11.12, 16:12
            takie cos bym chciala smile

https://wkruk.pl/data/gfx/icons/large/5/6/2317965.jpg
          • amber_policja Re: Co kupujecie swojemu mężowi/partnerowi pod ch 01.12.12, 01:07
            yenna_m napisała:

> muszę dotknąć, przymierzyć, zobaczyć, czy to jest to
            > a że zakup drogi, wolałabym, żeby był trafiony smile

Takie zakupy robię sobie sama i nie czekam na sztuczne okazje typu "choo-inka". A partner ma umieć mnie satysfakcjonująco zaskoczyć, to świadczy o jego być albo nie być.
            P.S. wiem, co mu kupię, ale nie powiem, zbyt indywidualny prezent smile
    • shellerka Re: Co kupujecie swojemu mężowi/partnerowi pod ch 30.11.12, 15:53
      nic, bo nie mam kasy.
      ostatnio go przyłapałam, to znaczy znalazłam swój prezent w szafie. a że przypadkiem wink wpadł mi w ręce paragon z perfumerii, to wiem co dostanę ja i wiem, co kupił sobie też niby na gwiazdkę już wink
      wściekł sięsmile))
      ale załamał się dopiero, jak zastał mnie wieczorem czytającą książkę, którą kupił mi w tajemnicy i miał wręczyć na mikołajki smile)) schował ją pod łóżkiem - najwyraźniej uważa, że tam nie zaglądam big_grin
      • voxave Re: Co kupujecie swojemu mężowi/partnerowi pod ch 30.11.12, 15:56
        Jak corocznie --kapcie,
        w zamian oczekuje,jak corocznie tanich rajstop.
    • wrednadziewucha Re: Co kupujecie swojemu mężowi/partnerowi pod ch 30.11.12, 16:03
      Mój dostanie bluzę Legii, bo sobie tak zażyczył. Ja dostanę książkę, taką:Tekst linka
      i zestaw Plamolive różany. Bo zawsze chciałam zestaw świąteczny tanich kosmetyków, a nigdy nie dostałam.
    • guderianka Re: Co kupujecie swojemu mężowi/partnerowi pod ch 30.11.12, 16:10
      czołg (w grze -WOT) wink
    • agni71 Re: Co kupujecie swojemu mężowi/partnerowi pod ch 30.11.12, 16:20
      książkę, która jednak nie będzie niespodzianka, bo pokazałam mu do akceptacji.

Oprócz tego moze w ramach niespodzianki dokupię jedną lub dwie inne ksiązki, lub płytę CD (ale w kwestii płyty musi mnie małżonek poinstruować smile

• ivana6 Re: Co kupujecie swojemu mężowi/partnerowi pod ch 30.11.12, 16:33
        Stare konie z nas, ale cieszymy się z prezentów pod choinką jak małe dzieci. Mąż dostanie obiektyw, kpl. płyt ''Fado De Lisboa'', 2 książki i bilet na Marizę. Pełna konspira. I nie zgadzam się z yenną, a mamy staż o kilka lat dłuższy. smile
    • grave_digger Re: Co kupujecie swojemu mężowi/partnerowi pod ch 30.11.12, 16:28
      marshall mini ms-2 i dwie płyty erica johnsona. i może jeszcze jakąś niespodziankę.
    • ewcia1980 Re: Co kupujecie swojemu mężowi/partnerowi pod ch 30.11.12, 16:46
      Wczoraj mąż powiedział, że jego mama i siostra zasugerowały żebyśmy sobie nie robili prezentów pod choinkę (tylko dzieciom) i co ja na to.
      Ja jestem jak najbardziej ZA i stwierdziłam, że sobie też nie róbmy.
      Bo tak naprawdę jeśli chcę trafiony prezent to muszę dokładnie pokazać co chcę więc i tak nie ma tu żadnej niespodzianki.
      A po drugie tak naprawdę to nie ma nic o czym marzę od dawna a na co szkoda mi kasy. Bo co tylko chcę to .... sobie kupuję na bieżąco.

• butterfly_33 Re: Co kupujecie swojemu mężowi/partnerowi pod ch 30.11.12, 17:14
        oj dziewczyny dla mnie to chyba lipa tak powiedzieć co się chce dostaćsmile to tak jakby się poszło do sklepu i samemu się kupiło, po co kogos prosicsmile idea prezentu polega na tym, ze ma to byc niespodziankasmile takie moje prywatne zdaniewink

ja jakbym swojego faceta zapytała się co chce dostac to na bank padła by odp -NIC wszystko mamsmile a ja uważam, ze bliskiej osobie prezent na gwiazdkę zrobić to fajna rzecz i tak prezent mu zrobięsmile tylko za cholercię nie wiem jeszcze cosmile
        • nanuk24 Re: Co kupujecie swojemu mężowi/partnerowi pod ch 30.11.12, 21:11
          > oj dziewczyny dla mnie to chyba lipa tak powiedzieć co się chce dostaćsmile to tak
          > jakby się poszło do sklepu i samemu się kupiło, po co kogos prosicsmile idea prez
          > entu polega na tym, ze ma to byc niespodziankasmile

Nie do konca tak jak piszesz. Jezeli lista jest dluuga - moja jest dluga, to dla mnie jest to wciaz niespodzianka, bo jednak nie wiem, co wybierze sposrod dwustu rzeczywink, a moj maz ma jeszcze w zwyczaju dorzucic cos od siebie.
          U mnie taka "lista prezentow" zrodzila sie dosc przypadkowo. Dawno temu w swoim komputezrze mialam zakladke z rzeczami, ktore w najblizszym czasie chce kupic, byly tam i ksiazki i CD, kosmetyki. I moj maz sie na ta zakladke natknal i postanowil ja wykorzystac w nadchodzace urodziny. I tak juz od kilku lat sobie zakladka wisi mimo kilkukrotnej zmiany komputeratongue_out Ja do niej nadal dorzucam zakupy, a maz ja obserwuje i wykorzystujewink
    • kosheen4 Re: Co kupujecie swojemu mężowi/partnerowi pod ch 30.11.12, 17:10
      od kiedy mąż podjął decyzję o bieganiu i przygotowywaniu się do maratonu, spektrum prezentów uległo rozszerzeniu o masę rozmaitych gadżetów biegowych smile
      • butterfly_33 Re: Co kupujecie swojemu mężowi/partnerowi pod ch 30.11.12, 18:40
        a co to za gadżety, mój też biegasmile
        • kosheen4 Re: Co kupujecie swojemu mężowi/partnerowi pod ch 30.11.12, 20:38
          butterfly_33 napisała:

> a co to za gadżety, mój też biegasmile

ogólnie akcesoria, w zależności od tego jak mi się portfel rozrośnie do świąt smile
          wstępnie rozważałam:
          rękawki do biegania
          pulsometr
          uzupełniający suplement diety
          koszulka/spodnie/rękawiczki do biegania
          maska na twarz do ochrony przed mrozem

fajną ściągawką okazała się dla mnie strona www.decathlon.pl/, wchodzisz w zakładkę sporty, tam znajdujesz bieganie, i masz listę tego co mają akurat w decathlonie. nawet jakbyś chciała robić zakupy gdzie indziej, to jest fajny i w miarę cztytelny pogląd na to, wśród czego można by wybierać smile
    • kosmitka06 Re: Co kupujecie swojemu mężowi/partnerowi pod ch 30.11.12, 17:15
      Mój kupił dla nas Xboxa a że to dość spory wydatek powiedzieliśmy sobie że już nic więcej sobie nie kupujemy wink Przypadkiem jednak znalazłam prezent dla siebie big_grin więc obiecanki cacanki i wyszło na to że jednak coś mu dam, myślałam o karnecie na strzelnicę ale jeszcze to przemyślę wink
    • 18lipcowa3 obdaruję go córką 30.11.12, 17:19
      myśle ze wystarczy, poważnie
      • marychna31 Re: obdaruję go córką 30.11.12, 21:13
        18lipcowa3 napisała:

> myśle ze wystarczy, poważnie
        Teraz to pewnie nie tylko na 15 minut będzie, w drodze do domu, do sąsiadów wpadał ale i na obiad z kolacją u nich zostanie sad
    • jamesonwhiskey Re: Co kupujecie swojemu mężowi/partnerowi pod ch 30.11.12, 17:41
      dziwne
      nie widze tu klasykow typu gacie skarpety i papucie
    • cherry.coke Re: Co kupujecie swojemu mężowi/partnerowi pod ch 30.11.12, 17:44
      My raczej jestesmy z podejscia "juz wszystko mamy", wiec z reguly prosimy sie nawzajem o jakies wyjazdysmile A pod choinke ida jakies drobiazgi.
    • alienka20 Re: Co kupujecie swojemu mężowi/partnerowi pod ch 30.11.12, 18:58
      Ja to chyba spłacę długi nie-męża w prezencie gwiazdkowym big_grin.
    • 1yna-taka Re: Co kupujecie swojemu mężowi/partnerowi pod ch 30.11.12, 19:02
      nic
      • schiraz Re: Co kupujecie swojemu mężowi/partnerowi pod ch 30.11.12, 19:26
        Kupuję oklepany standard czyli zegarek - akurat mu się zepsuł ten dotychczasowy. Wiem, że ten, który wybrałam jest totalnie inny od dotychczas używanego (8 lat) i jestem ciekawa reakcji. Poza tym kubek termiczny (bo używa codziennie a ma taką marną reklamówkę) oraz nowy model samochodu Burago (bo kolekcjonuje).
    • jak.z.nut Re: Co kupujecie swojemu mężowi/partnerowi pod ch 30.11.12, 19:43
      Mojemu zbiegają się wszystkie święta w grudniu, niestety. Dostanie skórzane sakwy na konia i duperelewink typu: koszulka ulubionego zespołu, wywołane i powiększone zdjęcia, płytę. On zawsze wie co mi kupić i jego prezenty są fajne, wobec czego czekam na każdą okoliczność z radością dzieckasmile
    • mama_fasolki Re: Co kupujecie swojemu mężowi/partnerowi pod ch 30.11.12, 20:59
      Mój dostanie na Mikołajki książkę podróżniczą "Rowerem do Afganistanu", a na gwiazdkę koszulę, filiżankę do espresso i przede wszystkim bilet na jedyny w Polsce koncert Slasha, który jest prezentem zupełnie przeze mnie nieprzewidzianym w prezentowym budżecie i prawdopodobnie zbankrutuję, ale co tam - jeśli można spełnić jedno z największych mężowskich marzeń...wink
      • mysz1978 Re: Co kupujecie swojemu mężowi/partnerowi pod ch 30.11.12, 21:06
        ja zwykle kupowalam niespodzianke - jakas koszula itp. Wydaje mi sie, ze cieszyl sie
    • hermenegilda_zenia Re: Co kupujecie swojemu mężowi/partnerowi pod ch 30.11.12, 22:06
      Przejażdżkę Lamborghini - 4 kółka na torze wyścigowym.
    • dzoaann Re: Co kupujecie swojemu mężowi/partnerowi pod ch 30.11.12, 22:36
      Piekny zestaw szklAnek do whiskey z karafka plus w hiskeysmile pewnie jakies kosmetyki plus sweter
      --
      https://images.okazje.info.pl/p/inne/4786/th100/pluszak-looney-tunes-diabel-tasmanski-24-cm.jpg
    • vocativa Re: Co kupujecie swojemu mężowi/partnerowi pod ch 30.11.12, 22:38
      Na gwiazdkę kupujemy sobie wspólny prezent, pewnie jakąś grę planszową, bo bardzo lubimy.Na Mikołaja kupiłam mu breloczek z maskotką Lorda Vadera i koszulkę z Yodą-ostatnio pasjami gra w "Gwiezdne Wojny" smile
      • bi_scotti Re: Co kupujecie swojemu mężowi/partnerowi pod ch 30.11.12, 22:56
        Od lat, zgodnie z zasada "byc, nie miec" kupujemy sobie bilety na cos (koncert, teatr etc.), wyjazd dokads (niekoniecznie zaraz dookola swiata wink moze byc weekend w wineries w Niagarze). Szczeliwie jazz'u i destynacji wyjazdowych chyba nigdy nie zabraknie i zawsze sa niespodzianka wink
        I tez sie nie zgadzam z Yenna - im jestesmy dluzej ze soba, im lepiej sie znamy tym fajniejsze niespodzianki i zaskoczenia jestesmy sobie w stanie zafundowac (stabilniejsza sytuacja finansowa tez w tym pomaga, nie da sie ukryc wink ). Na urodziny moge ewentualnie (!) zaakceptowac prezent ze wskazaniem ale w grudniu po poludniu to musi byc top secret i totalny szok! Nothing less smile
    • vicemiss-forum Re: Co kupujecie swojemu mężowi/partnerowi pod ch 01.12.12, 07:47
      Rozważam zakup tabletu.
    • kosheen4 Re: Co kupujecie swojemu mężowi/partnerowi pod ch 01.12.12, 10:14
      strefa2a napisała:

> polecamy rewelacyjne szczelne
      > kubki termiczne marki Contigo
      . Świetny pomysł na prezent. https://w
> ww.facebook.com/photo.php?fbid=565538743472178&set=a.181070978585625.51388.1090
> 93392450051&type=1&theater

WON SPAMERZE
    • marianna1970 Re: Co kupujecie swojemu mężowi/partnerowi pod ch 01.12.12, 10:20
      Nic nie kupuję ani on mi nie ulegam presji konsumpcjonizmu i latania po sklepach przed aby kupować nietrafione prezenty i inne badziewie które ląduje potem na śmietnisku lub na allegro. Święta na czym innym polegają na spotkaniu z rodziną z Bogiem
    • edelstein Re: Co kupujecie swojemu mężowi/partnerowi pod ch 01.12.12, 10:58
      Moj facet ma 3rodzaje rzeczy,ktore go zawsze ciesza.Wiec wybor ulatwiony.Co lepsze zamowilam to cos,a moj skarb w rozmowie wspomnial,ze widzial to i to,i jak nie mam jeszcze pomyslu,no kurka wodna,wyhaczylam wiec dodatek do prezentu glownego,bo fajna promocja.Co powiedzial mi chlop wczoraj?jak jeszcze nic nie masz to w p...jest promocja.W ten sposob niestety nie bedzie niespodzianki,chyba,ze wygram w lotto i zakupie mu jakies ferrari na szybkobig_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka