Dodaj do ulubionych

Bejbi Blues

01.01.13, 23:48
Przyznawać się która pójdzie obejrzeć a która nie lubi oglądać filmów o sobie.
Obserwuj wątek
    • angazetka Re: Bejbi Blues 02.01.13, 00:14
      Ja nie lubię oglądać plakatowych filmów, więc się nie wybieram. Zwiastun mi wystarczył.
    • ira_07 Re: Bejbi Blues 02.01.13, 14:37
      Nie spodziewam się szału, domyślam się, że problem będzie przerysowany, ale się wybieram. Ale jak ktoś się nie wybiera, to zaraz oznacza to, że film o nim? Litości... A kto pójdzie na Hobbita, a kto nie lubi filmów o sobie big_grin?
      • angazetka Re: Bejbi Blues 02.01.13, 14:48
        > A kto pójdzie na Hobbita, a kto nie lubi filmów o sobie big_grin?

Poszłam na Hobbita, bo to film o mnie wink
        • kawka74 Re: Bejbi Blues 02.01.13, 14:51
          Masz włochate stopy? Fajnie smile
          Widziałam film pt. 'Kurczak ze śliwkami' - przyznać się, która jest główną bohaterką? :p
          • angazetka Re: Bejbi Blues 02.01.13, 14:54
            > Masz włochate stopy? Fajnie smile

Akurat tego mi brakuje wink Ale nawet urodziny mam wtedy, co Bilbo i Frodo.
            A "Kurczaka ze śliwkami" też widziałam.
            • kawka74 Re: Bejbi Blues 02.01.13, 14:57
              Widziałam jeszcze parę ciekawych tytułów "7 psychopatów" na przykład - tylko do tego to się chyba nikt nie przyzna. Albo 'Renifer Niko' ;p
              Chyba znalazłam sobie zabawę na popołudnie - dopasowywanie tytułów filmów do forumek smile
              • angazetka Re: Bejbi Blues 02.01.13, 14:59
                Podziel się potem wynikami zabawy big_grin
              • shellerka Re: Bejbi Blues 02.01.13, 15:03
                zamawiam legalną blondynkę wink
                • kawka74 Re: Bejbi Blues 02.01.13, 15:06
                  OK - to kto weźmie tych '7 psychopatów'? Albo "Piłę"? smile
                  • totorotot Re: Bejbi Blues 02.01.13, 15:58
                    ja mogę wziąć carrie smile
                    Choć to strasznie stare
                    • lolinka2 Re: Bejbi Blues 07.01.13, 21:53
                      ale będziesz matką, córką, czy tą "przyjaciółeczką" córki?
                  • alienka20 Re: Bejbi Blues 02.01.13, 16:36
                    "Siedem grzechów głównych" to o mnie tongue_out.
                  • triss_merigold6 Re: Bejbi Blues 07.01.13, 22:00
                    Biorę "Killing them softly" albo "Lawless", na obu byliśmy ostatnio. Znużony profesjonalizm Brada Pitta i fraza It's embarrasing mnie urzekły.
          • robitussin Re: Bejbi Blues 02.01.13, 17:15
            > Widziałam film pt. 'Kurczak ze śliwkami' - przyznać się, która jest główną boha
            > terką? :p

Skoro widziałaś, to znaczy, że to film o Tobie, więc skąd to gópie pytanie wink
    • demonii.larua Re: Bejbi Blues 02.01.13, 17:12
      Ale że co? Sugerujesz, że ematki w większości rozmnożyły się mając lat naście, bo to film o nastoletnim rodzicielstwie. Czy może, że nawet mając lat 30 i rodząc pierwsze dziecko myślały że to będzie taki lajcik, a tu dramat panie - dziecko ryczy, ma kolki i inne atrakcje?
      • wioskowy_glupek Re: Bejbi Blues 07.01.13, 20:23
        Siedzę właśnie na tym w kinie, straszny shit nie żebym się tego nie spodziewała ale jednak...
        Ani to śmieszne ani z tezą niby komedia a końcówka strasznie dołująca takie kompletnie bez sensu
        • angazetka Re: Bejbi Blues 07.01.13, 20:51
          > Siedzę właśnie na tym w kinie,

O LOL, tego tu jeszcze nie było smile
          Recenzja, która zrobiła mi dziś dzień:zpopk.blox.pl/2013/01/Och-Bejbe-Bejbe-Bejbi-Blues-czyli-Ja-pie...-co.html#axzz2HJxBLyts
          A sukces frekwencyjny i tak jest, prawie 130 000 widzów w pierwszy weekend... Zgroza.
          • a.va Re: Bejbi Blues 07.01.13, 21:19
            Boska recenzja big_grin
          • triss_merigold6 Re: Bejbi Blues 07.01.13, 21:49
            Dzięki, popłakałam się ze śmiechu.smile
            Domyślałam się, że to będzie złe, ale nie sądziłam, że aż tak złe.
          • hellulah Re: Bejbi Blues 07.01.13, 22:06
            "No, you aren't!" - dobre, dobre, najlepsze!
        • memphis90 Re: Bejbi Blues 07.01.13, 21:28
          A jak to się kończy? Bo wszyscy narzekają, a nikt spojlera nie rzuci. Filmu oglądać nie zamierzam, ale aż mnie zaciekawiło- śliski kocyk jest, czy co?
          • czar_bajry Re: Bejbi Blues 07.01.13, 21:30
            Ja obejrzę z bardzo przyziemnych powodów- mąż i córka gralitongue_out
          • a.va Re: Bejbi Blues 07.01.13, 21:31
            Masz w recenzji powyżej, na samym końcu.
            • angazetka Re: Bejbi Blues 07.01.13, 21:36
              I śliski kocyk to przy tym pikuś... Nie wiem, co scenarzystka i reżyserka w jednej osobie brała, doprawdy.
            • memphis90 Re: Bejbi Blues 07.01.13, 21:43
              Właśnie przeczytałam... OJP! Tym bardziej nie chcę tego oglądać. Jakie to szczęście, że jestem już lemingiem, a nie gimbusem!
              • wioskowy_glupek Re: Bejbi Blues 07.01.13, 23:05
                Epicka recenzja nic dodać nic ująć smile
    • iw1978 Re: Bejbi Blues 07.01.13, 23:02
      Widziałam wczoraj w "Kocham kino" rozmowę Torbickiej z Katarzyną Rosłaniec. Bełkot ciężki do strawienia, pseudofilozoficzne i pseudopsychologiczne "mądrości" wypowiadane w języku świadczącym, że rozwój intelektualny i emocjonalny pani "fucking artist" zatrzymał się na podobnym etapie, jak rozwój jej bohaterów. Po tej rozmowie wiem, że na żaden film tej pani nie pójdę. Ktoś, kto wypowiada się w taki sposób, nie ma nic do zaoferowania. A banały o tym, że film powstał, aby ludziom uświadomić, że nie mogą być egoistami, bo to prowadzi do tragedii, kompletnie mnie dobiły. Najgorsze, że media z uporem lansują tę panią i jej świeże spojrzenie, instytucje publiczne wspierają jej produkcje i tylko nieliczni mają odwagę powiedzieć, że król jest nagi.
      • anulka.p Re: Bejbi Blues 07.01.13, 23:32
        A szkoda, bo mógł powstać prawdziwy "Bejbi Blues", o prawdziwym problemie w Polsce (i nie tylko) o mlodych matkach, jakie się widuje na ulicach, które mają dzieci w wieku 16 lat, nie dlatego, że tak sobie wymyśliły, ale z głupiej wpadki, nie z chłopcem z dobrego domu, ale z dresem poznanym na imprezie. I jak to potem wygląda, przydałby się do tego reżyser z przenikliwym spojrzeniem i wyczuciem społecznym.
      • pamelia Re: Bejbi Blues 08.01.13, 00:06
        Też widziałam jakiś fragment wywiadu z tą panią i mam podobne odczucia. Nie potrafiła inteligentnie i poprawną polszczyzną się wypowiedzieć, właściwie to sama nie wiedziała co chce powiedzieć oprócz pseudofilozoficznych sloganów. Przyznaję, byłam bardzo zaskoczona że to właśnie jest TA reżyserka o której tyle słychac ostatnio.
        • a-ronka byłam, widziałam i.......... 08.01.13, 09:32
          osoby w moim wieku czylitongue_out stateczne,z mężem, pracą i odchowanymi dziećmi widziały w tym shit w formie sex-->dziecko-->kasa-->narkotyki-->zabawa = rodzice MUSZĄ pomóc
          Gó...ara miała focha , bo ?

osoby młode czyli STUDĘCI kużwa!!! ( boshe jaka to hołota i to ma robić na moją emeryturę ?) rżała pół filmu bo :
          fajna dupa
          ładne buty
          fajne ciuchy
          ale lans
          ale srans
          puenta na koniec TO WINA RODZICÓW BO NIE DAWALI KASY ?

Pomijam że film źle zrobiony, jakoś nie dopracowany, mało "posklejany" ale wyczułam,że autorce chodziło o pokazanie problemu dziecko ma dziecko.
          Jestem lekko zniesmaczona gó...arzerią, dla nich amfa to normalka a sex na zapleczu to radość .To mnie lekko zmraża- to piszę ja matka wielkiego chłopa co lata po lesie z harcerzami, ma fajne koleżanki a narkotyki zna z obrazków czyli można .
          • przystanek_tramwajowy Re: byłam, widziałam i.......... 08.01.13, 09:59
            a-ronka napisała:

to piszę ja matka wielkiego chłopa co lat
            > a po lesie z harcerzami, ma fajne koleżanki a narkotyki zna z obrazków czyli mo
            > żna .

Jak to się robi? To znaczy, jak się wychowuje takiego faceta? Pisz szybko! Jak podasz receptę, to mam jeszcze szansę, bo mój ma dopiero 8 lat.
            • heca7 Re: Nie widziałam ale... 08.01.13, 10:31
              z opisu sądzę, że kuriozalne zakończenie nie ma sensu. Dziecko na tyle duże nie da się zamknąć w schowku! A nawet jakby go zamknąć to darłoby się wystarczająco głośno żeby ktoś usłyszał.
              Widziałam tylko zapowiedzi kiedy byłam w kinie. Ale zgadzam się z recenzją zwierza. Nie widuję takich panienek na mieście ciągnących przedpotopowy wózek , w opadających gaciach i na rolkach smile Jak będzie leciał w tv to zerknę jednym okiem najwyżej. Do kina iść nie zamierzam.
            • a-ronka Re: byłam, widziałam i.......... 08.01.13, 15:47
              miłością,przystanku, miłościątongue_out
    • edelstein Re: Bejbi Blues 08.01.13, 10:26
      Film o mnie?
      Majac 17to nawet przez mysl mi nie przeszlo posiadac dziecko.
      Baby bluesa nie mialam,ale ja mialam aniola nie niemowlaka,przesypial noce,praktycznie sie nie darl,gdy kolezanki meczyly sie z kolkami i wygladaly jak z krzyza zdjete ja zajmowalam sie soba,chudnieciem,make upem itd.dziec zasypial kolo 22 budzil sie miedzy 5a 6,chlop dawal mu butle,po czym pol spiacego przynosil do mnie,po czym on szedl do pracy,a my spalismy do 9.Sniadanko,lezenie na kanapie,spacer,spotkania ze znajomymi,w bardzo krotkim czasie mialam dosc wykonczonych matek i przeszlam znow na wersje z bezdzietnymi.Jak dziec mial z dwa miesiace poszlam na impreze,mialam czas na fryzjera i kosmetyczke.Gdybym miala pewnosc,ze drugie tez takie bedzie pewnie bym sie skusila na ponowna ciazesmile
      • heca7 Re: Bejbi Blues 08.01.13, 10:34
        A właśnie. Pamiętam , że w jakimś wątku ujawniło się parę matek, które bardzo wcześnie urodziły. Może wypowiedziałyby się? Czy widzą w tym filmie jakiekolwiek podobieństwo i realizm postaci?
    • pade Re: Bejbi Blues 08.01.13, 11:07
      "zwierz nie przypomina sobie by kiedykolwiek widział jakąkolwiek matkę prowadzącą wózek jadąc na rolkach po centrum Warszawy"

ja widziałam jadącego na rolkach ojca z wózkiem
      fakt, wzbudzał śmiech
      ale wśród małolatówuncertain

co w takiej jeździe jest dziwnego? przeciez są odpowiednie wózki do biegania czy właśnie jeździe na rolkach..
      filmu nie oglądałam i nie zamierzam oglądać
      • triss_merigold6 Re: Bejbi Blues 08.01.13, 11:12
        Chodniki. Chodniki, krawężniki i schody są skutecznie zaporowe. Przemieszczanie się z wózkiem po ścisłym centrum z korzystaniem z przejść podziemnych to jakiś hard core, nigdy nawet nie próbowałam, wystarczy mi samo oglądanie barier architektonicznych.
        • ratyzbona Re: Bejbi Blues 08.01.13, 12:52
          @a-ronka - byłam na seansie z młodymi ludźmi -rżeli ale nie dlatego, że lans czy naga dziewczyna tylko dlatego, że film jest żenujący. Mój 17 letni brat czyli rówieśnik bohaterów był absolutnie zażenowany przedstawianiem ludzi w jego wieku. Problem w tym, że takie produkcje pogłębiają wizję ćpającej amfę gównażerii a większość dzieciaków w tym wieku martwi się co zrobi jak nie zda matury.
          • ilonka001988 Re: Bejbi Blues 08.01.13, 16:18
            Fajnie że ktos na to zwrócił uwagę. Ja też w wieku 17 lat gryzłam palce przed sprawdzianami, starałam się zebrać w garść i przygotowywać do matury, wybrać sensowne studia.
            Owszem chłopcy byli, imprezy też, nawet z alko... ale zawsze po wyskokach były wyrzuty sumienia, że zawalę przyszłość, zawiodę rodziców i takie tam.

Moje koleżanki i KOLEDZY (!!)byli podobni, mam siostrę młodszą i ona ma tak samo, jak jej rówieśnicy. Kilka koleżanek z wózkami były najlepszą edukacją seksualną i przestrogą.

Po prostu takie przedstawienie jest bardziej krzykliwe. I tyle.
            • heca7 Re: Bejbi Blues 08.01.13, 16:25
              Ha! to mi przypomniało historię z mojego liceum ( 22 lata temuwink ). Byliśmy w 3 klasie kiedy to parze z 4 klasy urodziło się dziecko. Najlepsze było to, że tatuś mieszkał z rodzicami przy szkole, w mieszkaniu służbowym bo jego mama pracowała w tym liceum. Dziewczyna z dzieckiem wprowadziła się do nich. I tak oto siedząc na lekcjach mogliśmy w zależności od sali oglądać za oknem powiewające pieluszki na wietrze lub dziewczynę chodzącą na spacer dookoła budynku z wózkiem big_grin Maturę z tego co wiem napisała ale oczywiście teściowie i rodzina wydatnie przy dziecku pomagali.
              To był dopiero środek antykoncepcyjny!
              • tanebo Re: Bejbi Blues 08.01.13, 16:52
                Oj tam. Znajoma ma bardzo tolerancyjnych rodziców. Co o mało nie doprowadziło ją do śmierci. Ale to tylko dlatego że postawili jej miednicę przy jej łóżku gdy zabalowała kiedyś do późna i wlazła w nią po ciemku. A jak wlazła to złapała się za regał który prawie na nią spadł. Miednica była po to żeby nie musiał chodzić do łazienki na kacu. Wymiotować oczywiście. Ale wyrosła na porządną kobietę bo o wszystkim musiała sama myśleć.
    • anmoko Re: Bejbi Blues 08.01.13, 16:52
      Obsmialam sie straszliwie przy recencji zwierza! smile Filmu jeszcze nie widzialam, ale obejrze-zwlaszcza po przeczytaniu opinii. Dla mnie kino nie musi odzwierciedlac rzeczywistosci, a klimaty surrealistyczne lubie. Zobaczymy jak bedzie z tym filmemsmile
    • zyzyryx Re: Bejbi Blues 09.01.13, 02:29
      W "making of" mowili, ze to dziecko ma 6 miesiecy, a nie rok, wiec nie bylo jeszcze az tak mobilne, zeby nie dac sie zamknac w szafce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka