Dodaj do ulubionych

Ewa Bukowska

08.02.13, 09:42
Wpadłam niedawno wieczorem do mojej mamy, a ta oglądała "M jak miłość".
Siedzę, gadam, jednym okiem rzucam i co widzę. Dziwną, sztywną postać, która ledwo mówi napompowanymi ustami i zerka niepewnie. Pytam kto to. "No, ona w Psach grała, to jest żona tego doktora z Na dobre i na złe".
Po rozpaczliwej analizie mózgowej o kogo chodzi, wpadłam!
Nie "Psy" a mój ukochany "Kroll" i to sztywne zombie to tamta zjawiskowa kobieta, Ewa Bukowska.
O, rany... sad
Obserwuj wątek
    • annajustyna Re: Ewa Bukowska 08.02.13, 09:58
      Ona tam byla zjawiskowa? Z taka dziurka w brodze, ze Kirk Douglas by nie mial kompleksow? teraz zdecydowanie lepiej, tylko po co sobie usta napompowala sad.
      • zazuzina Re: Ewa Bukowska 08.02.13, 10:03
        jakbym miała takiego męża to wszystko bymsobie wypompowała, żeby się tylko za innymi nie oglądał..
        • annajustyna Re: Ewa Bukowska 08.02.13, 11:30
          To on taki pies na baby? Robi przyzwoite wrazenie...
    • angazetka Re: Ewa Bukowska 08.02.13, 10:14
      Nie znam kobity (za młoda chyba jestem), ale w MJM wygląda jak nieszczęście. Te koszmarne napompowane usta... A mąż taki piękny chłopak nadal smile
      • sarling Re: Ewa Bukowska 08.02.13, 14:03
        Jak to, taka kinomaniaczka i "Krolla" nie widziałaś?
        • angazetka Re: Ewa Bukowska 08.02.13, 14:24
          Jak wchodził do kin, miałam osiem lat tongue_out
          • sarling Re: Ewa Bukowska 08.02.13, 15:09
            Ojej, to cała klasyka kina niestety Ci umknęła, bo wtedy nie było Cię na świecie...
            • mysz1978 Re: Ewa Bukowska 08.02.13, 22:08
              niestety ostatnie odcinki "MjM" sa tak zenujaco denne ze po prostu z trudem to ogladam.
              Jak zobczylam w poniedzialek to babsko to myslalam ze trupem padne big_grin takiej sztywniary to tam jeszcze nie bylo uncertain brrr....
            • angazetka Re: Ewa Bukowska 08.02.13, 22:43
              KLASYKĘ kina to sobie (przynajmniej w jakiejś części) obejrzałam w innej postaci. "Kroll" się do niej nie zalicza.
      • nutka07 Re: Ewa Bukowska 08.02.13, 23:58
        Angazetka a jej maz nie przypomina Ci kogos? smile
    • lilly_about Re: Ewa Bukowska 08.02.13, 10:18
      Chętnie przytuliłabym jej męża smile
      • sarling Re: Ewa Bukowska 08.02.13, 10:28
        Kiedyś, dawno temu, rozpływałam się w towarzystwie na temat Marka Bukowskiego, że piękny, że usta i w ogóle. Ludzie podpytywali, gdzie grał, a że akurat była nowa seria "Domu", to mówię, że to ten, co ciężarówką chciał uciec. I oni tak dziwnie na mnie patrzą, że ciekawy mam gust, że każda zmora itd. Ignoranci, myślę sobie. A potem się okazało, że oni myśleli, że ten piękny to Zbigniew Buczkowski. Bleeeh.
        • aguila_negra Re: Ewa Bukowska 08.02.13, 10:41
          sarling napisała:

> Kiedyś, dawno temu, rozpływałam się w towarzystwie na temat Marka Bukowskiego,
          > że piękny, że usta i w ogóle. Ludzie podpytywali, gdzie grał,

Ja go najbardziej pamiętam z "Nad rzeką, której nie ma".
          Uwielbiam zresztą cały film smile

> A potem się okazało, że oni myśleli, że ten piękny to Zbigniew Buczkowski. Bleeeh.

OJP smile)))) Ale skojarzenia.
          • angazetka Re: Ewa Bukowska 08.02.13, 10:47
            Bo Buczkowski go wywoził tą ciężarówką wink
            • annajustyna Re: Ewa Bukowska 08.02.13, 11:31
              A co, pan Henio niby niepiekny, he?
          • mamand Re: Ewa Bukowska 08.02.13, 12:19
            aguila_negra napisała:

> Ja go najbardziej pamiętam z "Nad rzeką, której nie ma".
            > Uwielbiam zresztą cały film smile

właśnie miałam to napisać smile
            też bardzo lubię ten film
            • lila1974 Re: Ewa Bukowska 08.02.13, 12:38
              Oj tak, moja slabość do pana Bukowskiego też się zaczęła od tego filmu smile
              • sarling Re: Ewa Bukowska 08.02.13, 14:05
                A moja od Teatru Telewizji i "Dwóch panów z Verony". Z Królikowskim chyba grał, ale pamiętam jego. Głos, oczy i usta smile
                • spacey1 Re: Ewa Bukowska 10.02.13, 21:13
                  Mnie zauroczył całkowicie w sztuce Teatru TV "Miesiąc na wsi" wg Turgieniewa. Grał z Anną Korcz, romans młodego chłopaka ze starszą od niego mężatką. Wspaniały był tam. Ponadto oczywiście Nad rzeką, której nie ma, Kawalerskie życie na obczyźnie, Dom. Niezbyt częsty w polskim kinie przypadek mężczyzny i aktora z klasą.
                  • imasumak A duet z Bożeną Dykiel w 10.02.13, 21:19
                    "Kawalerskim życiu na obczyźnie"? Mistrzostwo świata smile
    • aandzia43 Re: Ewa Bukowska 08.02.13, 13:12
      Przepiękna była i byłaby nadal piękna, gdyby się tak nie napompowała.
      A swoją drogą za co "Kroll" jest twoim ukochanym. Ja pamiętam z tego filmu dobrze zrobioną akcję i jakieś koszmarne klimaty obyczajowo-emocjonalne. Jak to u Pasikowskiego: "wszystkie kobiety to ku..y poza moją matką". O ile sobie przypominam, to główny bohater, który potem biedaczek czuł się przez swoją kobietę porzucony i stąd całe to zamieszanie z ucieczką z wojska, wcześniej na.....lał ją tak, że łamał jej nos i lądowała na pogotowiu. Jakoś trudno mi się było utożsamić z jego miłością, nieszczęściem z powodu porzucenia i całym tym ambarasem, który akcję filmu stanowił. Chore klimaty, panowie z emocjonalnością na poziomie trzynastolatka, przemoc wobec kobiet. Bleee. Brzydki film, brzydki.
      • sarling Re: Ewa Bukowska 08.02.13, 14:02
        Bo ja jestem brzydka i chora suspicious
      • ewa_mama_jasia Re: Ewa Bukowska 10.02.13, 11:55
        Mnie się w Krollu podobała jedna rzecz: kapral Wiaderny w wykonaniu Pazury. Ale fakt, że pierwsze role Pazury szalenie mi się podobały (zaczęło się od Pogranicza w ogniu), więc ta też.
        • aandzia43 Re: Ewa Bukowska 10.02.13, 18:29
          Wiaderny dobry był. Pazura w ogóle dobry aktor jest według mnie.
    • 18lipcowa3 jej mąż to fajne ciacho 08.02.13, 14:33
      jeden z niewielu Polaków w szołbizie który mi się podoba
      taki Szyc ponoć przystojniak czy Adamczyk to mogą mu stopy myć
      • aguila_negra Re: jej mąż to fajne ciacho 08.02.13, 22:48
        > taki Szyc ponoć przystojniak

Szyc przystojniak?? W którym miejscu?
        • nutka07 Re: jej mąż to fajne ciacho 08.02.13, 23:59
          Przeciez napisala 'ponoc' smile
        • 18lipcowa3 Re: jej mąż to fajne ciacho 09.02.13, 14:24
          aguila_negra napisała:

> > taki Szyc ponoć przystojniak
          >
          > Szyc przystojniak?? W którym miejscu?
          >

słowo KLUCZ - ponoć
          • spacey1 Re: jej mąż to fajne ciacho 10.02.13, 21:16
            Szyc nie jest nawet "ponoć" przystojniakiem. Nigdy nie był kreowany na amanta, raczej aktora charakterystycznego. IMO ma w sobie sporo charyzmy, magnetyzmu, a to dużo więcej, niż bycie przystojniakiem.
          • aguila_negra Re: jej mąż to fajne ciacho 10.02.13, 21:19
            > słowo KLUCZ - ponoć

A co to zmienia? Skoro "ponoć" to znaczy, że wychodzisz z założenia, że "mówi się", że Szyc to przystojniak. Więc dziwi mnie to, bo nigdy nie słyszałam/nie czytałam, by o Szycu mówiono jak o amancie. Może za mało na Pudla zaglądam wink
            • spacey1 Re: jej mąż to fajne ciacho 10.02.13, 21:22
              o, dokładnie, się z tym zgadzam
            • imasumak Re: jej mąż to fajne ciacho 10.02.13, 21:27
              No proszę ja was. Ależ oczywiście, że mówi się o nim jako o amancie, co nie zmienia faktu że nie jest przystojniakiem. smile
              To jest tai amant z przymrużeniem oka, jak np w przedwojennej Polsce Eugeniusz Bodo smile.
    • sanrio Re: Ewa Bukowska 09.02.13, 20:32
      dla mnie ona w Krollu byla ohydna, nie lubię takiego typu urody. Za to jej "przeciwniczka" Agnieszka Różańska to był mój ideał wtedy.
    • estelka1 Re: Ewa Bukowska 10.02.13, 18:38
      Wygląda źle. Nie wiem po co jej to było, skoro była ładną kobietą

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka