kamelia04.08.2007 Re: Luksusowe marki 24.02.13, 22:44 ani Rolexa, ani breitlinga, ani Hermesa, ani Vuittona. Książeczki z naklejkami co najwyżej dzieciom kupuje, no ale to na nikim wrażenia nie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
pibelle Re: Luksusowe marki 24.02.13, 23:49 Mam trochę takich rzeczy z zagranicznych wyprzedaży czyli obniżkach po 70%, choć zwykle to i tak nie wychodzi tanio. Właśnie nabyłam buty casadei przecenione o 75% - liczy się? Ale decyduję się na zakup wyłącznie jeśli coś mi się wyda ciekawe, oryginalne, a nie dlatego, że po prostu jest. Jakieś fajne wykończenie, niespotykany akcent, jakiś dodatek itd. No i nie może być nachalne logo. I faktycznie często te rzeczy są wyjatkowo porządne. Ale nie zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Luksusowe marki 24.02.13, 23:58 na luksusowe marki mnie nie stać - kupuję takich marek tylko perfumy i podkłady (sorry, ale tu widzę różnicę), ale gdyby było mnie stać, to nigdy przenigdy nie kupiłabym sobie żadnego klasyka. miałabym wydać furę kasy na to, co nosi miliony kobiet na świecie? jaki to sens? natomiast na pewno kupowałabym ubrania i buty z bieżących kolekcji, bo są projektanci, których kocham, których każda kolekcja jest dla mnie dziełem sztuki i żadna Zara do nich nigdy nie doskoczy. Odpowiedz Link Zgłoś
nabakier Re: Luksusowe marki 25.02.13, 07:28 Nie lubię tracić pieniędzy, nie lubiłam, nawet jak ich miałam sporo. Nie lubię i już. Rzeczy z wyższej półki kupują wyłącznie na wyprzedażach, a i to muszą być baaardzo korzystne wyprzedaże. Mam zupełnie inne kryteria "wyglądowe", niż marka. Poza tym, jestem tak straszna, że potrafię skreślić kogoś mocno "omarkowanego"za "omarkowanie" właśnie...(teraz czekam na psychoanalizę mojego przypadku ) Odpowiedz Link Zgłoś
azomim Re: Luksusowe marki 25.02.13, 10:11 Tylko perfumy mam zawsze z "górnej półki" Ale to prezenty są, więc chyba się nie liczy? Gdyby było mnie stać, z pewnością fortunę wydałabym na ekskluzywne buty i okrycia wierzchnie, typu płaszcz, kurtka skórzana itp. Reszta ciuchów zbyt szybko mi się nudzi, żeby inwestować w nie górę kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
alyeska Re: Luksusowe marki 25.02.13, 10:33 Mam duzo, kosmetyki, perfumy, dodatki, bizuteria, ubrania. Nie nosze tych z logo bijacym po oczach- moze jak zaczna mi placic za reklame to zaczne. Maz ma prawie wylacznie garnitury od E.Zegny. Kupuje co mi sie podoba nie dorabiam filozofii, widze roznice jakosciowa rowniez w rzeczach dla dzieci. Do bi-scotii mam pare torebek coacha- uwielbiam sa piekne, doskonale wykonczone, mieciutkie. Kupuje w wiekszosci na przecenie w outletach lub sklepach fabrycznych wiec nie wiem czy to sie liczy dla zalozycielki tegoz watku ... Odpowiedz Link Zgłoś