mancipi z drugiego bieguna 08.03.13, 16:24 polecam świeżynkę: House of cards - naprawdę mocy, świetny kevin speace a robin wright spokojnie odnalazłaby się na ematce a z tego co mi nie podpasowało: Breaking Bad- doszłam do połowy 2 sezony, M wciągnał całość. Mad Man-ukochany M, ja oglądałam pojedyńcze odcinki. Six feet under, Dexter (nawet zmeczyliśmy 2 sezony), House staje się strasznie powtarzalny, odpadliśmy w 4 sezonie Odpowiedz Link Zgłoś
nabakier Re: z drugiego bieguna 08.03.13, 16:31 Fakt, House zjeżdżał z seriami, ale i tak- świetny. widzę, że oglądasz Dom z kart- bardzo bardzo lubię Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: z drugiego bieguna 08.03.13, 16:44 House zjezdal, do momentu jak zaczal wyjezdzac w gore. 5-7 sezon to sa majstersztyki, a kreacja Housa jest wybitna, co tu duzo mowic. Strasznie mi brakowalo jak nagle w 8 sezonie przestal grac na pianinie, bo dla mnie to byla jedna z tych rzeczy ktora budowala jego charakter. Ogolnie 8 sezon mi sie nie podobal, choc byly pojedyncze przeblyski. W Dexterze tez najlepsze serie to 3-5, ale ten serial trzeba traktowac z przymruzeniem oka. Breaking Bad dziala na mnie depresyjnie, wiec przestalam ogladac w 2 sezonie. Call the Midwife BBC, ktore wspomniala Morgen tez mi sie b. podoba, ale jednak to, a House to nie ta liga How I met your mother - nie lubie pierwszych serii, uwazam je za nieudane. Teraz robia coraz lepsze (zmiana scenarzystow?). Borgias - bardzo sie napalilam, pierwszy odcinek mnie znudzil. Z tzw. guilty pleasures uwielbiam Revenge. Odpowiedz Link Zgłoś
mancipi Re: z drugiego bieguna 08.03.13, 23:24 nabakier napisała: > widzę, że oglądasz Dom z kart- bardzo bardzo lubię skończyłam, uważam że to jeden z najleprzych seriali ostatnich lat. żal że na drugą serię przyjdzie czekać cały rok. fakt, że wpuścili calość do internetu wspaniała, szkoda że i tak w pl nie da się legalnie obejrzeć a kevin speace jest boski, aczkolwiek jeszcze bardziej doceniam robin wright jako jego żonę Odpowiedz Link Zgłoś
nabakier Re: z drugiego bieguna 08.03.13, 23:33 Też oglądam z zafascynowaniem. Robin Wright -o, tak! Odpowiedz Link Zgłoś
nabakier Re: seriale, które nie zażarły 08.03.13, 16:28 Nie oglądam takich, które mi nie podejdą, porzucam bez nikakich, zatem mogę podać tylko te, które mnie satysfakcjonowały. Sa to: ( SFU- absolutny numer jeden- GENIALNY! Po nim House, potem Dexter, Wire. Obecnie za doskonały uważam House of Cardes. A poza tym: Dochodzenie (duńskie) i komediowe: Co ludzie powiedzą, Pan wołał, Milordzie? Odpowiedz Link Zgłoś
nabakier Re: seriale, które nie zażarły 08.03.13, 16:32 Ach, i i Chłopaczków, czyli Big Bang Theory lubię Odpowiedz Link Zgłoś
pelissa81 Re: seriale, które nie zażarły 08.03.13, 16:52 Czyli Friends 2 pomalu Ale mimo wprowadzenia typu pań i zmniejszających się wątków geekowskich to ciągle mój numer jeden w serialach komediowych. Zwłaszcza, że wyrosłam w środowisku takich naszych geeków informatyczno/kimsowo/fantastycznych i do dziś gramy np. w Magię i miecz (planszową) czy po raz kolejny oglądamy SW. Mój mąż jest takim trochę geekiem/informatykiem. Za to nie lubi komiksów, czego nie mogę przeżyć bo to połowa mojej biblioteczki. Co do serialu, ktorych fenomen mnie zadziwia (bardziej w USA niz u nas) to "Dwóch i pół" - leci na CC. Tak durnego serialu dawno nie widziałam a to podobno nr 1 w stanach! Odpowiedz Link Zgłoś
malchance901 Re: seriale, które nie zażarły 08.03.13, 16:48 Było tego trochę: House, The Wire, Dexter, the Borgias, późniejsze Mad Men (od momentu jak się Draper z blondynką rozstał), Suits też nie chwycił... Z drugiej strony obejrzany przez przypadek(szukałam innego duńskiego serialu) Forbrydelsen (sorry nie wiem jak to w Polsce nazwali), rozwalił mi plany na kilka tygodni, bo po pracy nie mogłam o niczym innym myśleć, uzależnienie pełną gębą. Mistrzostwo świata, bo w życiu tak nie miałam z żadnym serialem. Nawet amerykańce wykupili prawa i zrobili podróbkę, ale dosyć marnie im wyszła. Odpowiedz Link Zgłoś
tosterowa Re: seriale, które nie zażarły 08.03.13, 17:00 Żaden serial mnie nie chwycił, chyba nigdy. Miałam kilka podejść do różnych seriali, jednak to nie moje klimaty. Odpowiedz Link Zgłoś
aquarianna Re: seriale, które nie zażarły 08.03.13, 17:10 Żaden, nie lubię seriali, zwłaszcza wielosezonowych, Wyjątki to Desparate Housewives, Pretty Little Liars (badziew, ale jednak wciąga, poza tym oglądam, bo córka każe i nasze rodzime Ranczo. A kiedyś X-Files. Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: seriale, które nie zażarły 08.03.13, 17:12 Wymieniam dokladnie te same pozycje. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: seriale, które nie zażarły 08.03.13, 17:37 Gotowe na wszystko, sex w wielkim mieście, dexter, przyjaciele, Oj jest troche tego. O jeszcze -zagubieni. ----------------------- Myśl o tym co mówisz... Nie mów tego co myślisz... Odpowiedz Link Zgłoś
tin_t Re: seriale, które nie zażarły 08.03.13, 17:45 nie dość, że nie widziałam żadnego serialu z wyżej wymienionych (oprócz Californication), to nie zrozumiałam jeszcze w dodatku tytułu posta. chyba się starzeję. jedyny jaki oglądałam z chęcią to Ally McBeal, ale wtedy to miałam naście lat. Odpowiedz Link Zgłoś
pelissa81 Re: seriale, które nie zażarły 08.03.13, 18:14 To ja wtedy Doktor Quinn, majac 12+ latek Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: seriale, które nie zażarły 08.03.13, 21:15 Dexter - za późno zaczęłam oglądać, Jerycho - każdej postaci potrafiłam przypisać schematyczny typ postaci z katalogu, Heroes, 4400 (chociaż uwielbiam czołówkę). Seks w wielkim mieście. Wyspa Harpera. Są też takie, które wciągnęły mnie i najwyraźniej nikogo innego, bo ku mojemu żalowi kończyły się po pierwszym sezonie - "Pokój" czy jakoś tak, o tym, jak ludzie mają przedmioty o magicznych właściwościach pochodzące z jakiegoś tajemniczego pokoju i polscy "Ratownicy". Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Dexter 07.04.13, 01:09 > Dexter - za późno zaczęłam oglądać, A to straszny błąd. Dextera to ja w ogóle najpierw przeczytałam, później zaczęłam oglądać. Pierwszy sezon - OK, może być. Drugi sezon - nawet bardziej mi się podobał, tylko już pojawiło się pytanie dlaczego, kurcze, WSZYSCY w tym serialu zachowują się jak idioci? (No i zabili Doakesa, mimo niewątpliwego idiotyzmu jedynego fajnego gościa w tej żenule - no dobra, Lundy też miał przebłyski.) Trzeciego już nie zmogłam, bo galopująca głupota wszystkich bohaterów, ze szczególnym uwzględnieniem Dextera, mnie dobiła. Odpowiedz Link Zgłoś
kerri31 Re: seriale, które nie zażarły 08.03.13, 21:19 Wg mnie serialowe porażki to ; "Skazany na śmierć " " Na wspólnej " i wiele wiele innych, szkoda pisać Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: seriale, które nie zażarły 08.03.13, 21:24 Nie oglądałam "Przyjaciół", nie ruszał mnie Dexter ani 6 stóp. Sex w wielkim mieście oglądałam od przypadku, chociaż ten akurat bardziej lubię. Nie oglądałam Californication. A Mad Man, to nie wiem co to jest. Odpowiedz Link Zgłoś
georgia241 Re: seriale, które nie zażarły 08.03.13, 21:41 M jak Miłość, Klan, Złotopolscy i wszystkie tego typu, Dexter jest dla chorych na umyśle. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_sama Re: seriale, które nie zażarły 08.03.13, 23:39 Przyjaciele Dexter, gotowe na wszystko - oglądałam z przymusu, zawodowo breaking bad, heroes 108, broadwalk empire - jakoś nam bylo nie po drodze, zarzuciłam po 1. sezonie lub kilkunastu odcinkach big bang theory - jakoś mnie nie śmieszy, nie trawię sitcomów mad men - średnio vampire diaries - dramat, musiałam oglądać zawodowo Odpowiedz Link Zgłoś
eilian Re: seriale, które nie zażarły 08.03.13, 23:38 Mad Men - wkurzało mnie, że ciągle wszyscy palą Borgias - mam dość hipokryzji kościoła na co dzień Dexter - źle by mi się potem spało Spartakus - sztuczne to jakieś Breaking Bad - facet w gaciach na samym początku skutecznie mnie zniechęcił Walking dead - głupie strasznie Weeds - mąż nie chciał oglądać Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: seriale, które nie zażarły 09.03.13, 00:00 Dexterowi nawet nie dałam szans, nie wiem czy chociaż 5 minut oglądałam. Mad Mana i Six feet udner w ogóle nie kojarzę. Hausa za to uwielbiam - wcieknąłem się od pierwszego odcinka. W sumie łatwiej mi chyba wymienić seriale, które znam i lubię, niż te, które mimo swej popularności mnie nie wciągnęły i których tytułów najczęściej nie pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
na_pustyni Re: seriale, które nie zażarły 09.03.13, 12:51 House, Sex w wielkim miescie, Przyjaciele, Star Trek, Borgias, Walkind dead Odpowiedz Link Zgłoś
a.va Re: seriale, które nie zażarły 09.03.13, 16:02 House. Zrobiłam podejście do kilku odcinków, żadnego nie byłam w stanie obejrzeć do końca, tak mnie to nudziło. Odpowiedz Link Zgłoś
stuletnia_stokrotka Re: seriale, które nie zażarły 10.03.13, 07:19 od wielu lat nie oglądam seriali, większość wymienionych tu tytułów jest mi kompletnie nieznana ale robiłam podejście do Housa,Lost,Przyjaciół i Monka-nie rozumiem fenomenu,nie zainteresowały mnie i nie wciągnęły. CSI LV i NY oraz Kości oglądam z doskoku,jak mam wolne 45 minut. jedynym serialem,który oglądam od lat,w miarę regularnie i z ogromnym zainteresowaniem jest Ostry dyżur-uwielbiam,znam na wylot. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: seriale, które nie zażarły 10.03.13, 08:10 Ani 'Seks w wielkim mieście', ani 'Przyjaciele', ani 'Gotowe na wszystko', 'Ostry dyżur' i wiele innych popularnych - nic nie podeszło. 'House'a' lubię Odpowiedz Link Zgłoś
2013mama Re: seriale, które nie zażarły 10.03.13, 18:11 A ja bym nie potrafiła napisać, które mnie nie wciągnęły, bo nie znam ich tytułów. Dla mnie czarna magia te tytuły, które tu wymieniacie. CHyba szybciej bym wymieniła, które chciałam obejrzeć Żadnego z tych nie obejrzałam. Odpowiedz Link Zgłoś
ola Re: seriale, które nie zażarły 10.03.13, 18:37 tak. Jakieś 95 % wszystkich... Odpowiedz Link Zgłoś
prophetess.pl Re: seriale, które nie zażarły 10.03.13, 20:31 Breaking bad, Dexter - po 1 - 2 odcinku wysiadłam. Housa obejrzę jak się nawinie, natomiast uwielbiam Monka i Lie to me. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: seriale, które nie zażarły 07.04.13, 02:58 "Lost", "Gotowe na wszystko", "Ally Mc Beal" - jakoś tak średnio. Odpowiedz Link Zgłoś
podkocem Re: seriale, które nie zażarły 07.04.13, 12:48 Gotowe na wszystko, Dwaton Abbey (obejrzalam jeden odcinek), seks w wielkim miescie, californication, mad man, Borgias, 2 sezon gry o tron poszedl w odstawke Generalnie nie lubie gadanych i politycznych oraz psiapsiolkowych. Seriale sa fajne gdy sika krew Odpowiedz Link Zgłoś
daria_konwalia Re: seriale, które nie zażarły 07.04.13, 16:55 Wszystkie polskie a tym bardziej TVNowskie gnioty. Oraz Gotowe na wszystko, dr House, wszystkie o wampirach Odpowiedz Link Zgłoś
muakasze Re: seriale, które nie zażarły 09.07.13, 14:28 lost - słabiutko, house początkowo mnie wciągnął, ale nie mogłem się pozbyć wrażenia, że ciągle oglądam jedno i to samo. natomiast Dexter jest jedynym serialem, który oglądam mimo słabszych odcinków, a nawet całych serii słabszych. Tak, jestem fanem Dexa Odpowiedz Link Zgłoś