Dodaj do ulubionych

seriale, które nie zażarły

• mancipi z drugiego bieguna 08.03.13, 16:24
      polecam świeżynkę: House of cards - naprawdę mocy, świetny kevin speace a robin wright spokojnie odnalazłaby się na ematce wink

a z tego co mi nie podpasowało: Breaking Bad- doszłam do połowy 2 sezony, M wciągnał całość. Mad Man-ukochany M, ja oglądałam pojedyńcze odcinki. Six feet under, Dexter (nawet zmeczyliśmy 2 sezony), House staje się strasznie powtarzalny, odpadliśmy w 4 sezonie
      • nabakier Re: z drugiego bieguna 08.03.13, 16:31
        Fakt, House zjeżdżał z seriami, ale i tak- świetny.
        widzę, że oglądasz Dom z kart- bardzo bardzo lubię smile
        • d.o.s.i.a Re: z drugiego bieguna 08.03.13, 16:44
          House zjezdal, do momentu jak zaczal wyjezdzac w gore. 5-7 sezon to sa majstersztyki, a kreacja Housa jest wybitna, co tu duzo mowic. Strasznie mi brakowalo jak nagle w 8 sezonie przestal grac na pianinie, bo dla mnie to byla jedna z tych rzeczy ktora budowala jego charakter. Ogolnie 8 sezon mi sie nie podobal, choc byly pojedyncze przeblyski.

W Dexterze tez najlepsze serie to 3-5, ale ten serial trzeba traktowac z przymruzeniem oka.

Breaking Bad dziala na mnie depresyjnie, wiec przestalam ogladac w 2 sezonie.

Call the Midwife BBC, ktore wspomniala Morgen tez mi sie b. podoba, ale jednak to, a House to nie ta liga smile

How I met your mother - nie lubie pierwszych serii, uwazam je za nieudane. Teraz robia coraz lepsze (zmiana scenarzystow?).

Borgias - bardzo sie napalilam, pierwszy odcinek mnie znudzil.

Z tzw. guilty pleasures uwielbiam Revenge.
        • mancipi Re: z drugiego bieguna 08.03.13, 23:24
          nabakier napisała:
          > widzę, że oglądasz Dom z kart- bardzo bardzo lubię smile

skończyłam, uważam że to jeden z najleprzych seriali ostatnich lat. żal że na drugą serię przyjdzie czekać cały rok. fakt, że wpuścili calość do internetu wspaniała, szkoda że i tak w pl nie da się legalnie obejrzeć uncertain
          a kevin speace jest boski, aczkolwiek jeszcze bardziej doceniam robin wright jako jego żonę big_grin
          • nabakier Re: z drugiego bieguna 08.03.13, 23:33
            Też oglądam z zafascynowaniem. Robin Wright -o, tak! wink
    • nabakier Re: seriale, które nie zażarły 08.03.13, 16:28
      Nie oglądam takich, które mi nie podejdą, porzucam bez nikakich, zatem mogę podać tylko te, które mnie satysfakcjonowały.
      Sa to: ( SFU- absolutny numer jeden- GENIALNY! Po nim House, potem Dexter, Wire.
      Obecnie za doskonały uważam House of Cardes.
      A poza tym: Dochodzenie (duńskie) i komediowe: Co ludzie powiedzą, Pan wołał, Milordzie?
      • nabakier Re: seriale, które nie zażarły 08.03.13, 16:32
        Ach, i i Chłopaczków, czyli Big Bang Theory lubię
        • pelissa81 Re: seriale, które nie zażarły 08.03.13, 16:52
          Czyli Friends 2 pomaluwink Ale mimo wprowadzenia typu pań i zmniejszających się wątków geekowskich to ciągle mój numer jeden w serialach komediowych. Zwłaszcza, że wyrosłam w środowisku takich naszych geeków informatyczno/kimsowo/fantastycznych i do dziś gramy np. w Magię i miecz (planszową) czy po raz kolejny oglądamy SW. Mój mąż jest takim trochę geekiem/informatykiem. Za to nie lubi komiksów, czego nie mogę przeżyć bo to połowa mojej biblioteczki.

Co do serialu, ktorych fenomen mnie zadziwia (bardziej w USA niz u nas) to "Dwóch i pół" - leci na CC. Tak durnego serialu dawno nie widziałam a to podobno nr 1 w stanach!
    • malchance901 Re: seriale, które nie zażarły 08.03.13, 16:48
      Było tego trochę: House, The Wire, Dexter, the Borgias, późniejsze Mad Men (od momentu jak się Draper z blondynką rozstał), Suits też nie chwycił... Z drugiej strony obejrzany przez przypadek(szukałam innego duńskiego serialu) Forbrydelsen (sorry nie wiem jak to w Polsce nazwali), rozwalił mi plany na kilka tygodni, bo po pracy nie mogłam o niczym innym myśleć, uzależnienie pełną gębą. Mistrzostwo świata, bo w życiu tak nie miałam z żadnym serialem. Nawet amerykańce wykupili prawa i zrobili podróbkę, ale dosyć marnie im wyszła.
    • tosterowa Re: seriale, które nie zażarły 08.03.13, 17:00
      Żaden serial mnie nie chwycił, chyba nigdy. Miałam kilka podejść do różnych seriali, jednak to nie moje klimaty.
    • aquarianna Re: seriale, które nie zażarły 08.03.13, 17:10
      Żaden, nie lubię seriali, zwłaszcza wielosezonowych,
      Wyjątki to Desparate Housewives, Pretty Little Liars (badziew, ale jednak wciąga, poza tym oglądam, bo córka każe wink i nasze rodzime Ranczo. A kiedyś X-Files.
    • nanuk24 Re: seriale, które nie zażarły 08.03.13, 17:12
      Wymieniam dokladnie te same pozycje.
      • 3-mamuska Re: seriale, które nie zażarły 08.03.13, 17:37
        Gotowe na wszystko, sex w wielkim mieście, dexter, przyjaciele,
        Oj jest troche tego.
        O jeszcze -zagubieni.
        -----------------------
        Myśl o tym co mówisz...
        Nie mów tego co myślisz...
    • tin_t Re: seriale, które nie zażarły 08.03.13, 17:45
      nie dość, że nie widziałam żadnego serialu z wyżej wymienionych (oprócz Californication), to nie zrozumiałam jeszcze w dodatku tytułu posta.
      chyba się starzeję. wink jedyny jaki oglądałam z chęcią to Ally McBeal, ale wtedy to miałam naście lat.
      • pelissa81 Re: seriale, które nie zażarły 08.03.13, 18:14
        To ja wtedy Doktor Quinn, majac 12+ latek smile
    • asia_i_p Re: seriale, które nie zażarły 08.03.13, 21:15
      Dexter - za późno zaczęłam oglądać, Jerycho - każdej postaci potrafiłam przypisać schematyczny typ postaci z katalogu, Heroes, 4400 (chociaż uwielbiam czołówkę). Seks w wielkim mieście. Wyspa Harpera.

Są też takie, które wciągnęły mnie i najwyraźniej nikogo innego, bo ku mojemu żalowi kończyły się po pierwszym sezonie - "Pokój" czy jakoś tak, o tym, jak ludzie mają przedmioty o magicznych właściwościach pochodzące z jakiegoś tajemniczego pokoju i polscy "Ratownicy".
      • paszczakowna1 Dexter 07.04.13, 01:09
        > Dexter - za późno zaczęłam oglądać,

A to straszny błąd. Dextera to ja w ogóle najpierw przeczytałam, później zaczęłam oglądać. Pierwszy sezon - OK, może być. Drugi sezon - nawet bardziej mi się podobał, tylko już pojawiło się pytanie dlaczego, kurcze, WSZYSCY w tym serialu zachowują się jak idioci? (No i zabili Doakesa, mimo niewątpliwego idiotyzmu jedynego fajnego gościa w tej żenule - no dobra, Lundy też miał przebłyski.) Trzeciego już nie zmogłam, bo galopująca głupota wszystkich bohaterów, ze szczególnym uwzględnieniem Dextera, mnie dobiła.
    • kerri31 Re: seriale, które nie zażarły 08.03.13, 21:19
      Wg mnie serialowe porażki to ;

"Skazany na śmierć "
      " Na wspólnej "
      i wiele wiele innych, szkoda pisać

• anorektycznazdzira Re: seriale, które nie zażarły 08.03.13, 21:24
      Nie oglądałam "Przyjaciół", nie ruszał mnie Dexter ani 6 stóp.
      Sex w wielkim mieście oglądałam od przypadku, chociaż ten akurat bardziej lubię.
      Nie oglądałam Californication.
      A Mad Man, to nie wiem co to jest.
    • georgia241 Re: seriale, które nie zażarły 08.03.13, 21:41
      M jak Miłość, Klan, Złotopolscy i wszystkie tego typu, Dexter jest dla chorych na umyśle.
      • aga_sama Re: seriale, które nie zażarły 08.03.13, 23:39
        Przyjaciele
        Dexter, gotowe na wszystko - oglądałam z przymusu, zawodowo
        breaking bad, heroes 108, broadwalk empire - jakoś nam bylo nie po drodze, zarzuciłam po 1. sezonie lub kilkunastu odcinkach
        big bang theory - jakoś mnie nie śmieszy, nie trawię sitcomów
        mad men - średnio
        vampire diaries - dramat, musiałam oglądać zawodowo
    • eilian Re: seriale, które nie zażarły 08.03.13, 23:38
      Mad Men - wkurzało mnie, że ciągle wszyscy palą
      Borgias - mam dość hipokryzji kościoła na co dzień
      Dexter - źle by mi się potem spało
      Spartakus - sztuczne to jakieś
      Breaking Bad - facet w gaciach na samym początku skutecznie mnie zniechęcił
      Walking dead - głupie strasznie
      Weeds - mąż nie chciał oglądać
    • imasumak Re: seriale, które nie zażarły 09.03.13, 00:00
      Dexterowi nawet nie dałam szans, nie wiem czy chociaż 5 minut oglądałam.
      Mad Mana i Six feet udner w ogóle nie kojarzę. Hausa za to uwielbiam - wcieknąłem się od pierwszego odcinka.
      W sumie łatwiej mi chyba wymienić seriale, które znam i lubię, niż te, które mimo swej popularności mnie nie wciągnęły i których tytułów najczęściej nie pamiętam.
      • imasumak Re: seriale, które nie zażarły 09.03.13, 00:02
        wcieknąłem = wciągnęłam big_grin
    • marghe_72 Re: seriale, które nie zażarły 09.03.13, 01:39
      Sex w wielkim mieście
    • na_pustyni Re: seriale, które nie zażarły 09.03.13, 12:51
      House, Sex w wielkim miescie, Przyjaciele, Star Trek, Borgias, Walkind dead
    • a.va Re: seriale, które nie zażarły 09.03.13, 16:02
      House. Zrobiłam podejście do kilku odcinków, żadnego nie byłam w stanie obejrzeć do końca, tak mnie to nudziło.
    • stuletnia_stokrotka Re: seriale, które nie zażarły 10.03.13, 07:19
      od wielu lat nie oglądam seriali, większość wymienionych tu tytułów jest mi kompletnie nieznana
      ale robiłam podejście do Housa,Lost,Przyjaciół i Monka-nie rozumiem fenomenu,nie zainteresowały mnie i nie wciągnęły.
      CSI LV i NY oraz Kości oglądam z doskoku,jak mam wolne 45 minut.
      jedynym serialem,który oglądam od lat,w miarę regularnie i z ogromnym zainteresowaniem jest Ostry dyżur-uwielbiam,znam na wylot.
    • kawka74 Re: seriale, które nie zażarły 10.03.13, 08:10
      Ani 'Seks w wielkim mieście', ani 'Przyjaciele', ani 'Gotowe na wszystko', 'Ostry dyżur' i wiele innych popularnych - nic nie podeszło.
      'House'a' lubię smile
    • 2013mama Re: seriale, które nie zażarły 10.03.13, 18:11
      A ja bym nie potrafiła napisać, które mnie nie wciągnęły, bo nie znam ich tytułów. Dla mnie czarna magia te tytuły, które tu wymieniacie. CHyba szybciej bym wymieniła, które chciałam obejrzeć smile Żadnego z tych nie obejrzałam.
    • ola Re: seriale, które nie zażarły 10.03.13, 18:37
      tak.
      Jakieś 95 % wszystkich...
    • prophetess.pl Re: seriale, które nie zażarły 10.03.13, 20:31
      Breaking bad, Dexter - po 1 - 2 odcinku wysiadłam. Housa obejrzę jak się nawinie, natomiast uwielbiam Monka i Lie to me.
    • aandzia43 Re: seriale, które nie zażarły 07.04.13, 02:58
      "Lost", "Gotowe na wszystko", "Ally Mc Beal" - jakoś tak średnio.
    • podkocem Re: seriale, które nie zażarły 07.04.13, 12:48
      Gotowe na wszystko, Dwaton Abbey (obejrzalam jeden odcinek), seks w wielkim miescie, californication, mad man, Borgias, 2 sezon gry o tron poszedl w odstawke

Generalnie nie lubie gadanych i politycznych oraz psiapsiolkowych. Seriale sa fajne gdy sika krew tongue_out
    • daria_konwalia Re: seriale, które nie zażarły 07.04.13, 16:55
      Wszystkie polskie a tym bardziej TVNowskie gnioty. Oraz Gotowe na wszystko, dr House, wszystkie o wampirach
      • muakasze Re: seriale, które nie zażarły 09.07.13, 14:28
        lost - słabiutko, house początkowo mnie wciągnął, ale nie mogłem się pozbyć wrażenia, że ciągle oglądam jedno i to samo. natomiast Dexter jest jedynym serialem, który oglądam mimo słabszych odcinków, a nawet całych serii słabszych. Tak, jestem fanem Dexa wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka