Dodaj do ulubionych

Edukacja seksualna dorosłych :)

11.03.13, 09:51
Pamiętam taki uroczy wątek tu lub na małym dziecku, gdzie panie opowiadały o tym, czego o dzieciach i podstawowej fizjologii nie wiedzieli ich faceci. Bywało zabawnie, ale chwilami wiało grozą, chyba nawet lipcowa tam dołożyła swoje trzy grosze smile

Byłam niedawno u gina i zeszło właśnie na te tematy, facet sam przyznał, że oczywiście i u kobiet zdarzają się ignorantki (szczególnie w starszym pokoleniu), ale faceci często biją rekordy. Ostatnio jakiś znajomy (dorosły facet) zapytał go, czy to prawda, że mocz wydostaje się tą samą dziurką co sperma... Słyszałam też o gigancie, który myślał, że wystające wargi sromowe mniejsze to oznaka, że kobieta jest "rozepchana" i wypadają jej narządy... SERIO.
Proponowałabym warsztaty edukacji seksualnej dla dorosłych, nie sądzicie, że by się przydało?
Obserwuj wątek
    • wuika Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 09:52
      Myślisz, że ile osób zgłosiłoby się dobrowolnie, przyznając jednocześnie, że bywają ciemni, jak tabaka w rogu?
      • morgen_stern Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 09:54
        Doprowadzano by siłą z zakładów pracy, jak w dawnych, dobrych czasach tongue_out
    • heca7 Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 09:57
      Ale ty się dziwisz? Zobacz co dzieci myślały o seksie w PRL-u wink
      www.youtube.com/watch?v=rHaBkZjg3f8
    • lilly_about Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 10:05
      Nie tylko facetów trzeba edukowac. Kilka lat temu podczas babskiego wieczoru, kiedy po większym spozyciu temat zszedł na sprawy intymne jedna laska, matka juz wówczas powiedziała coś w tym stylu: wy to wiecie co tam facetom się ściaga i marszczy bo wy dotykacie ich narządy, a ja co? Na obrazku mam obejrzeć? Pamiętam, że szybko wytrzeźwiałam.
      • morgen_stern Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 10:07
        Chyba nie rozumiem, o co chodziło big_grin
        • lilly_about Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 10:11
          Ja myślę, że ona do dzisiaj nie rozumie o czym wtedy rozmawiałyśmy, Swoja drogą jak bardzo trzeba mieć w sypialni "zamknięte oczy", żeby niektórych rzeczy nie ogarniać. Pomijam już lekcje biologii i filmy w tv ha ha
          • morgen_stern Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 10:16
            Nie pamiętam, gdzie czytałam zwierzenia pediatry, który opowiadał, że kiedyś młoda matka przyleciała do niego przerażona, bo jej synek na na jąderkach "szew" i ona nie wie, skąd się wziął. Lekarz kazał jej męża obejrzeć...
            • grave_digger Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 10:25
              big_grin
      • ksionzka Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 13:45
        W sumie to też nie łapię o co chodzi - zbyt ogólnikowo napisane.
        Mam jednak nieodparte wrażenie że w ten zawiły sposób owa młoda matka chciała wam przekazać że ona nie dotyka i nie patrzy bo ona chcąc czy nie chcąc doświadcza seksu po ciemku lub/i opiera się to na:
        - w trakcie buzi, jedną ręką zdejmij gacie,
        - włóż
        - wyciąg,
        - powtórz
        - podczas buzi, buzi, było fajnie ubierz gacie. "...wy dotykacie ich narządy, a ja co? Na obrazku mam obejrzeć?"

Co do filmów i obrazków to nie to samo tongue_out i to wam właśnie powiedziała:
        "
        • ksionzka Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 13:50
          W sumie to też nie łapię o co chodzi - zbyt ogólnikowo napisane. Mam jednak nieodparte wrażenie że w ten zawiły sposób owa młoda matka chciała wam przekazać że ona nie dotyka i nie patrzy bo ona chcąc czy nie chcąc doświadcza seksu po ciemku lub/i opiera się to na:
          - w trakcie buzi, jedną ręką zdejmij gacie,
          - włóż
          - wyciąg,
          - powtórz
          - podczas buzi, buzi, było fajnie ubierz gacie.

Co do filmów i obrazków to nie to samo tongue_out i to wam właśnie powiedziała: "...wy dotykacie ich narządy, aja co? Na obrazku mam obejrzeć?"

Pochrzaniłam cytat.
    • guderianka Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 11:50
      Oj tak, zarówno w kwestii seksuologii jak i anatomii. Tak by np. matka dwójki dzieci wiedziała, że karmienie przez 2 lata piersią nie oznacza, że dziecko odżywia się tylko mlekiem z piersi wink
      • ciociacesia ostatnio byłam u ginokolog 11.03.13, 12:35
        ktora tez zdawała sie tego nie wiedziec. 'no a co z przedszkolem - tez mama za dzieckiem lata?'
    • martishia7 Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 12:35
      Zaciekawiłaś mnie tym wątkiem o fizjologii dzieci big_grin Pamiętasz cokolwiek z tytułu? Może masz namiar?
      • morgen_stern Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 13:31
        Niestety, nie mam pojęcia jak go znaleźć! Był chyba jednak na Ciąży i porodzie, ale sama już nie wiem... na pewno ładnych parę lat temu. Może lipcowa pamięta? Na bank się tam z pannami wykłócała smile
    • nenia1 Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 12:44
      Ja tam nie wiem, czy trzeba wszystko wiedzieć co jak się nazywa.
      Ważne, żeby w łóżku było ludziom dobrze.

A mam takie wrażenie od czasu gdy jako bardzo młoda dziewczyna wyszłam raz na papieroska z młodą, ale doświadczoną mamą (5 dzieci), która lubiła się chwalić jaki jej chłop jest dobry w te klocki.

Rozmowa wyglądała mniej więcej tak:

Gabi, a tym z tym twoich chłopem to jaki masz orgazm?

He???

No jaki masz orgazm, łechtaczkowy czy pochwowy?

A co to je???

Ale co??? Łachtaczka czy pochwa???

No ten orgazm???

Tu moja konsternacja i nieudolna próba tłumaczenia Gabi co to jest orgazm

No wiesz Gabi, to taki moment, szczytowy, jest ci dobrze, skurcze pochwy, macicy, te sprawy... rumieniec

Aaaa, ja to mom, ino żech nie wiedziała, że to się tak nazywa!

I wtedy doszło do mnie, że najważniejsze to mieć, nie ważne jak się nazywa smile

• morgen_stern Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 12:53
        Naprawdę uważasz, że cała wiedza o fizjologii, seksuologii i budowie ciała kończy się na tym, żeby wiedzieć, kiedy masz orgazm? Ja p...
        • nenia1 Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 13:02
          Morgen, co się z tobą dzieje? Kiedyś bylaś fajną dziewczyną z poczuciem humoru, teraz robi się z ciebie nabuzowana, agresywna laska pouczająca wszystkich w koło.

Ta historia to anegdota, ta historia była w moim życiu również sporym zaskoczeniem, że istnieją ludzie, którzy nigdy się nie zetknęli ze słowem "orgazm". Ale z drugiej strony pomyślałam sobie, że ta kobieta go miała, nie znając nazwy, a to chyba lepsze niż znać wszystkie nazwy a nie mieć?

A skąd ty już wysnułaś swoje wnioski to nie wiem.
          • morgen_stern Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 13:11
            Mam chyba coraz mniejsza alergię na zalew pierdół na forum, ot co. A odnoszę się do tej wypowiedzi:

CytatJa tam nie wiem, czy trzeba wszystko wiedzieć co jak się nazywa.
            Ważne, żeby w łóżku było ludziom dobrze.

I teraz powiedz mi jeszcze, jak to się ma do mojego pierwszego postu, tytułu wątku i gdzie w tym, co napisałaś jest poczucie humoru (poza dialogiem).
            • morgen_stern errata 11.03.13, 13:11
              Mam coraz WIĘKSZĄ alergię
            • nenia1 Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 13:27
              A ja mam coraz większą alergię na wymądrzające się pańcie i obcesowość.

Co do poczucia humoru - najczęściej tak bywa, że jak go komuś brakuje to nie da mu się wytłumaczyć, niestety, tak to działa, czego przykładem są choćby nabuzowani posłowie PIS
              i kabaret LIMO.

Nie, nie porównuję mojej historyjki do skeczy Limo.
              • lilly_about Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 13:29
                Pewien podstawowy rodzaj niewiedzy nie wiąże się z żadnym poczuciem humoru.
                • nenia1 Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 13:37
                  Oczywiście, mówiąc o niewiedzy można być jedynie śmiertelnie poważnym.

I uwaga - nie niewiadza była clou anegoty.
                  • morgen_stern Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 13:40
                    Ty nadal nie wiesz, o co się do ciebie przyczepiłam i o czym jest mowa....
                  • lilly_about Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 14:01
                    W tym wypadku tak. Jest niewiedza i niewiedza, ale już się nie produkuj, bo nie masz zielonego pojęcia o co chodzi w tym wątku i wbrew twoim sugestiom: to ty masz korek w tyłku.
                    • nenia1 Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 14:05
                      lilly_about napisała:

> to ty
                      > masz korek w tyłku.

Cóż za Wersal sad
                      Ale dobrze, że prócz manier nie brakuje wam wiedzy i oczytania.
                      • lilly_about Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 14:23
                        Gdybyś nie wiedziała co to tyłek, to masz pod ręką wikipedię wink
                        • nenia1 Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 14:30
                          Dziękuję, na wiele się nie zda bom niepiśmienna
                • iwles Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 13:45

tak jak np. fakt, że dorosly facet nie wie, że jego osobista sperma wydostaje się tą samą dziurką, co jego osobisty mocz - nie śmieszy wcale.
                  • nenia1 Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 14:04
                    Bo to nie miało być śmieszne, na zasadzie "ha,ha, ha, nie znała słowa orgazm, ha, ha,ha bo pęknę"...czy wy nie znacie znaczenia słowa "anegdota"?

To była opowieść o wesołej, prostej babce, która miała świetne pożycie seksualne, i nie przeszkadzał jej w tym fakt, że nie znała słowa "orgazm". Ona go po prostu miała.

I UWAGA -to nie jest gloryfikacja niewiedzy, przekonywanie, że edukacja ma się kończyć na wiedzy o orgaźmie, to po prostu stwierdzenie faktu, że są ludzie, którzy i tak mogą mieć lepsze pożycie w łóżku od tych, którzy są naszpikowani podręcznikami a cierpią na anorgazmię na ten przykład.

• morgen_stern Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 13:29
                Obcesowa byłam zawsze, więc nie wymyślaj. I wymądrzam się również nie od dziś tongue_out
                odniosłam się tylko i wyłącznie do zacytowanej twojej wypowiedzi, która nie jest zabawna i umówmy się, teoria wyciągnięta z tyłka, w dodatku nijak nie pasująca do tematu. Zabolało? Trudno.
                • nenia1 Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 13:33
                  Zabolało? Raczej rozśmieszyło, tym bardziej że akurat ty za poważnych tematów za zwyczaj nie poruszasz i w poważnych udziału nie bierzesz. Głównie seks w postaci bojowej i "rozwiązujemy quiz".
                  • morgen_stern Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 13:35
                    Strasznie wybiórcza pamięć... jak widać wad masz więcej tongue_out
                    • nenia1 Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 13:38
                      Nie ma ludzi bez wad, dzięki wadom czuję, że jestem człowiekiem.
                • pade Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 16:11
                  Ej, Morgen, pms czy co?tongue_out
                  Czemu jesteś taka niemiła dla Neni?
                  Opowiedziała anegdotę a nie kawał, pasującą do tytułu wątku. Szczerze mówiąc, nie wiem za co jej się oberwało...sad
                  • morgen_stern Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 16:15
                    Napisałam wyraźnie, za co, nie będę się już powtarzać. Nie, nie za anegdotę, o tym tez pisałam.
                    Skoroś taka prędka do obrony, to może mi napisz, za co JA dostałam?
                    I nie, nie miewam pms.
                    • pade Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 16:24
                      Za obcesowość, zbyt dużą, zdecydowanie za dużą.

I możesz nazwać idiotką, ale ja Ciebie tez nie zrozumiałam, dalej nie wiem, dlaczego "teoria" Neni jest z dupy wzięta i co tam jeszcze było...
                      • morgen_stern Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 16:31
                        Ze wystarczy, żeby w łóżku było dobrze, reszta wiedzy o fizjologii i naszym ciele jest zbędna. Naprawdę uważasz, że szerzenie podobnych teorii jest ok?
                        • pade Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 16:47
                          Aha. Ja nie odniosłam wrażenia, że Nenia jest zwolenniczką takiej teorii.
                          Było to raczej luźne spostrzeżenie z jej strony, takie "puszczenie oka". Bardzo wątpię, zeby osoba o jej inteligencji propagowała takie teorie na serio. Ba, ja w to nie wierzę.
                          Za bardzo się oburzyłaś Morgen, zupełnie niepotrzebniesmile
    • dzika41 Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 13:48
      Z chęcią przeczytałabym oryginalny wątek wink
      • morgen_stern Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 13:49
        Oj ja też smile Lipcowaaaaaa POMUSZ
        • larrisa Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 14:10
          O to trzeba było od razu pisać, ze chodzi o wątek na poziomie lipcowej wink
          • morgen_stern Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 14:12
            jaki wątek na poziomie lipcowej? Piszę o wątku, którego lipcowa nie założyła, tylko się w nim wypowiadała.
            • larrisa Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 14:25
              Trochę dziwnie zabrzmiały twoje deklaracje o alergii na pierdoły z jednoczesnym wzywaniem lipcowej big_grin
              • morgen_stern Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 14:30
                Lipcowa bywa wkurzająca, ale pierdół i teorii z d... wziętych pisze akurat dość mało. Poza tym była mi przez chwile POTRZEBNA. Masz ochotę jeszcze do czegoś się przyczepić bez sensu? tongue_out
            • alyeska Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 14:29
              Ja bym chetnie sie udala na takie zajecia , there is always room for improvement smile) w kazdej dziedzinie mego zycia.
    • morgen_stern Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 14:19
      Ha! Znalazłam! Lipcowa niestety wycięta smile

forum.gazeta.pl/forum/w,585,27909891,27909891,nie_uwierzycie_co_myslal_sobie_moj_maz_.html
      • lilly_about Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 14:25
        Czepiasz się. Ważne, że pan wie, że dziecko w ogóle kupę robi.
        • morgen_stern Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 14:32
          Ale przy tym opada szczęka, tu nie o niewiedzę chodzi, ale o zachowanie... Uważałybyście to za "urocze", a faceta za "kochanego"??

CytatPrzypomniałam sobie jaki numer
          wykręcił mój męzusio. Otóż nasz maluszek miał zoltaczke fizjologiczną i
          zapowiadało sie ze dłuzej zostaniemy w szpitalu ale lekarze wypuscili nas
          wcześniej. Cała w skowronkach dzwonie do domui mówie ze dzisiaj wracamy a
          on...."juz dzisiaj??????" Był bardzo zaskoczony i tak jakby zmartwiony
          Oczywiście spóżnił sie, ze szpitala wyszłam jako ostatnia z 19 kobiet tego dnia
          wypisanych. Później okazało sie ze mieszkanie nie było posprzatane po
          imprezce )))
          Ale kochani są ci faceci !
          • lilly_about Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 14:48
            Dopisała, że normalnie to inteligentny wink Wstyd by mi było sie przed sobą przyznać do tego, a co dopiero na forum.
          • martishia7 Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 14:52
            Jak dla mnie to jest sytuacja kwalifikująca się do karczemnej, jakem pokojowa zazwyczaj. No ale taka mądra jestem w teorii - nie rodziłam, to nie wiem czy bym miała siłę wink Mnie by było przykro i czułabym się olana. Nie że nie wolno się chłopu opić z tej wszechogarniającej radości, ale nie w dzień wyjścia ... Na przyjęcie rodziny powinien być już zorganizowany i poważny, uczesany i przezorny tongue_out
      • babsee Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 14:38
        Wiesz co Morgen..moze ja jestem porażająco drętwa ale mnie ten watek przerazil..
        zeby faect nie wiedzial,w jakim miesiacu ciązy jest jego kobitka?ze w 11???tego uczą na biologii w 6 klasie!
        rozumiem, że mozna nie wiedziec co oto jest cytologia, luz ,ale nie wiedziec ile trwa ciąża??
        • morgen_stern Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 14:44
          No chwilami jest przerażający... Ale zauważ, że wśród wypowiadających się wszystkie były ubawione i rozczulone, oburzyła się tylko lipcowa i ją od razu ścięli wink
          • andziulec Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 16:56
            Właśnie. wszystkie tam się śmieją i nazywają "mężusiów" "kochanymi facetami" a dla mnie ta niewiedza jest przerażająca.
        • redheadfreaq Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 15:13
          Takie te wszystkie baby "mundre", ale jakby którąś zapytać o męską fizjologię, czy biologiczne kwestie niezwiązane z ciążą i porodem, to pewnie by poległy jedna z drugą.

Nie widzę w braku elementarnej wiedzy biologicznej nic zabawnego. Nie tak dawno tłumaczyłem jednej znajomej, że nie, w penisie nie ma kości, a wzwód powodowany jest krwią wypełniającej ciała jamiste i ciało gąbczaste. Znajoma, oczywiście, dorosła, z ukończonym LO, z dużego miasta uncertain
          • morgen_stern Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 15:15
            TłumaczyłEm? Mój świat się zawalił smile
            • redheadfreaq Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 15:30
              ...wow big_grin

What the fuck, brain!
              • morgen_stern Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 15:34
                I jeszcze O WZWODZIE
      • mallina Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 14:46
        mysle nad kara dla Ciebie za wyciagniecie tego watku!!
        • morgen_stern Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 14:50
          Za co kara, za co???
          • mallina Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 15:54
            za to ze caly przeczytalam!

juz nawet wymyslilam kare: podwieczorek z Lechem Walesa, w tle pomrukiwanie Radia Maryja
      • thegimel Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 14:47
        O, wątek długi. Idę po popcorn.
      • niuniek3 Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 14:49
        żenujący ten wątek. 'mężusio', 'Ci kochani faceci' - biedaczki i ich wszechwiedzące kobiety wypowiadające się jakby mialy maks 16 lat...
    • kerri31 Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 14:27
      Pffff Mój mąż do niedawna myślał, że cytologia to badanie piersi (cycków) big_grin big_grin big_grin
      • olamka1 A mój mąż... 11.03.13, 17:24
        .... wprawdzie baaaaaaaaaaaaaaaardzo dawno temu (ale zawsze...) myślał, że STOLEC to wzwód członka smile Że mu stoi... big_grin
    • chipsi Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 14:38
      Kojarzysz może mojego szwagra od MĘSKICH JAJNIKÓW? On też utożsamiał sex analny z pozycją "na pieska" big_grin Znam też kobietę przekonaną o tym ze orgazm u kobiety nie istnieje. Z koleżanką zerwał chłopak (mieli po 20-kilka lat) bo stwierdził że okłamała go mówiąc że jest dziewicą a po pierwszym stosunku on WCALE NIE BYŁ CAŁY ZAKRWAWIONY. Słyszałam też tezę że "loda" robią tylko tanie prostytutki.
      • morgen_stern Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 14:43
        Tak, nadal jestem fanką twojego szwagra oraz części twojej rodziny big_grin
    • amonette Re: Edukacja seksualna dorosłych :) 11.03.13, 17:04
      Poznałam pana bardzo poważnie przekonanego, że kurzajki są skutkiem onanizmu, oczywiście karą zań. U obu płci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka