miomamamia 20.03.13, 20:39 Czy po odstawieniu od piersi dwa tygodnie temu jest szansa na powrót do tego sposobu karmienia. Dziecko na mm. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama2903 Re: rozchulanie laktacji 20.03.13, 20:44 forum.gazeta.pl/forum/f,570,Karmienie_piersia.html -tutaj Ci dziewczyny pomogą Odpowiedz Link Zgłoś
e-milia1 a ile dziecie ma? 20.03.13, 20:55 mam 2 znajome, ktore mialy problemy po porodzie i tylko krotko karmily na poczatku, potem mialy przerwe i po czasie znow zaczely karmic wszystko poszlo gladko Odpowiedz Link Zgłoś
miomamamia Re: a ile dziecie ma? 20.03.13, 21:17 Dziecie sylwestrowe karmione do 5.03. Za nami pobyt w szpitalu: jej zapalenie płuc, moje zapalenie oskrzeli. Karmiona bebikiem. Teraz po dwóch dniach biegunki na humanie. Dziś pojawiła się wysypka. Myślę że może jakby wróciła pierś to wszystko by się dobrze skończyło. Tylko nie wiem czy jest sens ją męczyć po tych przejściach.. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: a ile dziecie ma? 20.03.13, 21:23 Zostaw wszystko, zapakuj sie z dzieckiem do lóżka i przystawiaj, a poza tym drzemcie sobie razem, moze jakis dobry kryminal czy romans, jakis film - żebys nie myślala za duzo o tym karmieniu. Powinno zadzialać Odpowiedz Link Zgłoś
zurekgirl Re: a ile dziecie ma? 20.03.13, 21:28 Za duzo o tym nie mysl, jestes krotko po porodzie, pokarm powroci. Tak jak powyzej, polozcie sie razem, zrelaksujcie, napij sie herbaty z mlekiem i cukrem (na mnie tam dzialalo). Obys sie tylko nie zestresowala i nie wymagala od siebie i dziecka natychmiastowej reakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
e-milia1 Re: a ile dziecie ma? 20.03.13, 21:44 herbata z cukrem to akurat mi, lepiej jakas specjalna na laktacje. sprobuj przystawiac. dziecie jeszcze mlode wiec jest szansa. Odpowiedz Link Zgłoś
wegatka Re: a ile dziecie ma? 20.03.13, 21:27 Jak tylko masz pokarm, to próbuj. Ja też kiedyś byłam w takiej sytuacji. Z zapaleniem płuc 2 tyg. spędziłam w szpitalu, a dwumiesięczna wtedy córka przez ten czas była na butelce i bebiku. Przez cały czas pobytu w szpitalu utrzymywałam laktację elektrycznym laktatorem. Po powrocie mała bez najmniejszego problemu wróciła do piersi. Odpowiedz Link Zgłoś
miomamamia Re: a ile dziecie ma? 20.03.13, 21:39 Wszystko dobrze, aż serce mi rośnie jak pomyśle o kp. Jest tylko jeden "problem": starszy brat, dwulatek. Przez te dwa m-ce kp dramat, zazdrość, płacz, odciąganie mnie od karmienia i inne historie. Po powrocie ze szpitala i karmieniu mm zmiana o 180 stopni. Mam więcej czasu dla niego i on cały szczęlsiwy, nie to dxziecko. Co do pokarmu, nie ściągałam laktatorem, ale wydaje mi się że pokarmu coś zostało, boje się tylko że w jednej śladowe ilości. Mętlik mam. Odpowiedz Link Zgłoś
e-milia1 Re: a ile dziecie ma? 20.03.13, 21:45 na razie w sladowych ilosciach, jak bedziesz dostawic i dziecie bedzie pilo to sie i pokarm pojawi w duzej ilosci. Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: a ile dziecie ma? 20.03.13, 23:44 > Dziecie sylwestrowe karmione do 5.03. spokojnie dasz rade. Po 2 tygodniach laktacja nie wysycha. Ledwie z połogu wyszłas. Odpowiedz Link Zgłoś
miomamamia Re: a ile dziecie ma? 21.03.13, 08:03 Kochane kobitki. Miodem me serce polałyście Tylko jak to teraz zrobić żeby w miare bezboleśnie było. Mała wróciła w nocy na bebiko, jest też smoczkowa, ale przy kp też była. Kiedy ją przystawiać? I czy jeśli od wczoraj wieczora wykluczyłam z mojej diety produkty które mogłyby jej zaszkodzić to moge już przystawiać? Przy kp ostra dieta bo był płacz. Kiedy dawać jej mleko? I gdzie w tym wszystkim mój ciągle zbuntowany dwulatek? Odpowiedz Link Zgłoś
niuniek3 Re: a ile dziecie ma? 21.03.13, 08:36 ale co Ty kombinujesz.? juz przystawiaj nie czekaj.! A nie mozesz na te parę dni kogoś do tego dwulatka? niech mąż weźmie urlop. potrzebujesz spokoju. napewno wyrzuty sumienia, ze karmisz i nie zajmujesz się starszakiem nie pomogą... Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: a ile dziecie ma? 21.03.13, 09:04 Tylko czy warto? Drugie dziecko też potrzebuje matki. Najłatwiej oddać je, w końcu mama ma nowe. Dziewczyny dzieci różnie reagują na rodzeństwo. Dziewczyna sama widzi, ze jak małą karmi butelką, to starszak się uspokoił, bo i więcej czasu mama ma dla niego, a przecież dopiero jej 2-3 tygodnie pewnie nie było. Ja mam dzieci z różnicą wieku podobną i problemów z rywalizacją nie miałam, ponieważ właściwie od razu córka była na mm, to był mój wybór, po przejściach jakie miałam z synem. Syn przyjął siostrę jako coś naturalnego a nie rywalkę do miłości mamy. Twój syn potrzebuje ciebie tak samo ( a może i bardziej ) jak córka. Nie możesz poświęcić się jednemu dziecku drugie odstawiając na bok. Dwie moje koleżanki miały dzieci z podobną różnica wieku i obie od początku kp. O ile u jednej było bezproblemowo, bo dziecko właściwie książkowe, jadło 20 min i spało 2-3h, więc miała dużo czasu dla starszego, o tyle u drugiej był dramat. Noworodek non stop na cycku wisiał, starsza córka była bardzo zazdrosna, bo chciała być z mamą, a się nie dało. Jak usłyszałam kiedyś jak prosi babcię, żeby zabrała dzidzię na zawsze to aż mi się smutno zrobiło. Dlatego przemyśl sprawę dobrze i wybierz rozwiązanie dobre dla obojga twoich dzieci. NIe tylko młodszego. Odpowiedz Link Zgłoś