Dodaj do ulubionych

Anna German serial

07.04.13, 19:02
Ogladacie kobiety? Ja ogladam i wzruszam sie niezmiennie. Jaki piekny krystaliczny glos. Co za niezwykla kobieta.
Obserwuj wątek
    • moofka Re: Anna German serial 07.04.13, 19:05
      bardzo mi sie podoba smile
      Aktorka fajna i fajnie klimat tamtych lat oddany jak sadze
      • alyeska Re: Anna German serial 07.04.13, 19:06
        tez mam wrazenie , ze historycznie jest doskonale zrobiony. Aktorsko swietnie.
    • kawka74 Re: Anna German serial 07.04.13, 19:06
      Obejrzałam jakieś półtora odcinka i wytworzyłam sobie obraz wiecznie przerażonej, przygarbionej histeryczki, która boi się własnego cienia.
      Bardzo możliwe, że gdybym obejrzała całość, wyglądałoby to inaczej, ale nie dałam rady.
      • ksionzka Re: Anna German serial 07.04.13, 19:10
        mam podobnie. może jednak powinnam obejrzeć bo wszędzie Anna German, niedługo na dobranoc będzie śpiewać. Bardzo to irytujące jak nie urzeka historia.
        • sarah_black38 Re: Anna German serial 07.04.13, 19:21
          Cóż, przeżyła terror w początkach Związku Radzieckiego, śmierć ojca w łagrze, ścigającego ich całe życie enkawudzistę , biedę i stalinizm w Polsce. Dlatego też może wydawać się wiecznie skulona i bojąca się własnego cienia. Ale talentu, mocnego głosu i pięknych poetyckich piosenek mogłaby pozazdrościć jej niejedna współczesna przebojowa Dodzia, Gosia i Kasia ...

Takich piosenek z tekstem jak ,,Tańczące Eurydyki" dziś nikt nie pisze, a tym bardziej nie śpiewa.
      • alyeska Re: Anna German serial 07.04.13, 19:16
        Garbila sie bo miala 184 cm i kompleks z tego powodu. Zycie miala wybytnie ciezkie wiec pewnie z tego powodu jak to napisalas " bala sie wlasnego cienia".
        • kawka74 Re: Anna German serial 07.04.13, 19:23
          Ja nie wiem, czy ona taka była, czy tak ją postanowili pokazać twórcy serialu.
          Położyło mnie oglądanie tego, jak w różnych okolicznościach próbuje zaśpiewać i nie może - cały odcinek na to przeznaczyli.
          Nie podoba mi się to i tyle.
    • koronka2012 Re: Anna German serial 07.04.13, 19:21
      Bardzo mnie zaciekawił, szczególnie że nie znałam tej postaci, nie miałam pojęcia o jej burzliwych losach.

Swoją drogą - jak łatwo nam oceniać czyjąś niepewność z dzisiejszej perspektywy. Serial obnaża przecież tę siermiężność tamtych czasów, beznadzieję, brak orientacji w świecie. Jak inaczej kiedyś wszystko wyglądało, choćby jej kompleksy z powodu wzrostu - kto dziś zwracałby na to uwagę?

Kobieta z głosem z gatunku "klękajcie narody" dostaje gażę wg ministerialnej rozpiski, nie stać ją na napiwek, podpisuje kontrakt nie czytając, nie ma pojęcia o swoich prawach, nikt jej nie pomaga, nie reprezentuje, porusza się sama w obcym świecie... dzisiaj niepojęte zjawiska.
      • alyeska Re: Anna German serial 07.04.13, 19:28
        Tak porownaj ja sobie do dzisiejszych zalosnych "celebrytow". Ona znala chyba z 5 jezykow, zyla jako dziecko w skrajnej biedzie razem z matka przesiedlona kilkakrotnie. Ojciec rozstrzelany. Potem wypadek, choroba...
        • koronka2012 Re: Anna German serial 07.04.13, 19:32
          No właśnie to mam na myśli - jak się wszystko zmieniło.
          Dziś nie trzeba czegokolwiek umieć, żeby być na świeczniku. Kiedyś - można było mieć niewiarygodny talent, a system i tak ściągał cię do parteru.
    • aquarianna Re: Anna German serial 08.04.13, 09:14
      Kiedy i gdzie to leci?
      • inez21 Re: Anna German serial 08.04.13, 09:25
        Serial wspaniały i dobrze zrealizowany. Anna German-piękny głos,niezwykły i rzeczywiście chyba niedoceniany w Polsce.
        A tym którzy chcą krytykować rzadzę obejrzeć wszystkie odcinki od początku wtedy może zrozumieją co było przyczyną leku i nieśmiałości Anny
        • aquarianna Re: Anna German serial 08.04.13, 09:41
          Jak już dopisałaś się pod moim postem, to chociaż odpowiedz na moje pytanie - gdzie i kiedy można zobaczyć serial smile
          • kawka74 Re: Anna German serial 08.04.13, 09:43
            Piątek około 20:00.
          • dorgaj1 Re: Anna German serial 08.04.13, 09:48
            W piatkowe wieczory o 20:30 na tvp 1, a powtorka na tym samym programie w niedziele rano ale nie pamietam godziny.
            Przyjaciel jest jak czterolistna koniczynka...
            trudno Go znależć, a przynosi szczęście..."
          • farabella Re: Anna German serial 12.05.13, 13:03
            aquarianna napisała:

moje pytanie - g
            > dzie i kiedy można zobaczyć serial smile

Wszystkie odcinki, aż do tego, który aktualnie jest w tv,
            obejrzysz na vod.pl
            Miłego oglądania. ja polecam
        • kawka74 Re: Anna German serial 08.04.13, 09:44
          > A tym którzy chcą krytykować rzadzę obejrzeć wszystkie odcinki od początku wted
          > y może zrozumieją co było przyczyną leku i nieśmiałości Anny

Za nic, umarłabym z nudów.
    • eilian Re: Anna German serial 08.04.13, 09:39
      Ja też się wkręciłam w ten serial, poruszający, zwłaszcza, że opowiada historię prawdziwego człowieka. Odcinki ze Zw. Radz. oglądałam ze ściśniętym sercem. Dobrze, że ktoś wpadł na pomysł, żeby przypomnieć tę postać i jej głos.
      • przeciwcialo Re: Anna German serial 08.04.13, 16:59
        Obejrzałam całosc serialu i poryczałam się nie raz.
        Piekna, wykształcona, znająca języki, religijna, wiel przeszła i wygrałą.
        Dzisiejsze "gwiazdunie" mogłyby jej pantofle czyścic.
        • azja001 Re: Anna German serial 08.04.13, 19:01
          Też bardzo lubię. Odpowiada mi taki typ wrażliwości, nienachalny, może nieco prowincjonalny ale w dzisiejszym świecie rzadko spotykany. A już wśród "gwiazd" niekreślonego kalibru niespotykany wcale.
          Poza tym uwielbiam filmy i książki biograficzne.
        • kozauwoza Re: Anna German serial 12.05.13, 15:18
          przeciwcialo napisała:

> Obejrzałam całosc serialu i poryczałam się nie raz.
          > Piekna, wykształcona, znająca języki, religijna, wiel przeszła i wygrałą.
          > Dzisiejsze "gwiazdunie" mogłyby jej pantofle czyścic.

religijna to sie stała przed śmiercią
    • betty_julcia Re: Anna German serial 09.04.13, 00:32
      Ja też rzuciłam okiem na wątek jak podejmuje próby zaśpiewania i przełączyłam, bo nie zaciekawiło mnie...
      A póżniej po usłyszeniu jej historii w jakims programie dokumentalnym obejrzałam praktycznie jednym tchem serial od pierwszego odcinka. Rzucił mnie na kolana. Wzruszająca, zaskakująca i niesamowita historia. Nawet nie wojna zgotowała jej i jej rodzinie taki los a jeden człowiek, przewijający się przez całe jej życie...
      Serial na pewno nie nudny.
      Jej osobowość piękna. Życie krótkie i burzliwe.
      Tutaj ona prawdziwa www.youtube.com/watch?v=5EznZDe7D9U

Polecam obejrzeć pomimo pierwszego zniechęcenia bo uderza we wszystkie emocje...
      • aggy80 Re: Anna German serial 09.04.13, 01:00
        tu wywiad z mezem Anny German www.youtube.com/watch?v=4kpTQnbSyCE

i film biograficzny www.youtube.com/watch?v=v1DR0OcBQ-o
    • aggy80 Re: Anna German serial 09.04.13, 01:43
      na plotku rowniez bardzo ciekawie www.plotek.pl/plotek/56,79592,13559306,Serial_o_niej_bije_rekordy_popularnosci__Zyla_lapczywie.html
      • alyeska Re: Anna German serial 09.04.13, 20:05
        Slucham sobie wlasnie jej piosenek i zastanawiam sie czy , ktoras z polskich piosenkarek moze jej dorownac w czystosci i emisji glosu ?
        • heca7 Re: Anna German serial 12.05.13, 13:21
          Śpiewała pięknie i była piękna. Ale obecnie mam dosyć już, temat mi się przejadł.Wszędzie albo wywiady z mężem, synem (dziwny człowiek, chyba mu się życie źle ułożyło), matką, rodziną, znajomymi, współpracownikami itd. Boję się zajrzeć do lodówki.
          • alfa36 Re: Anna German serial 12.05.13, 14:15
            Serial bardzo mi się podobał. Ciągle zastanawiam się, dlaczego Anna German nie podjęła leczenia. Jakos nie mogę tego pojąć... A i może mało sie interesuję, ale nigdzie nie czytałam/oglądałam wywiadu czy to z mężem czy synem Anny German.
          • kozauwoza Re: Anna German serial 12.05.13, 15:20
            heca7 napisała:

> Śpiewała pięknie i była piękna.

Piękna Anna German? Wiem że o gustach sie nie dyskutuje ale raczej do piekności to jej daleko było smile Bardzo ładna jest natomiast aktorka która ja gra.
            • heca7 Re: Anna German serial 12.05.13, 15:25
              No a mnie właśnie prawdziwa Anna bardziej się podobała...
    • na_pustyni Re: Anna German serial 12.05.13, 14:33
      ogladam sobie na ipli przy prasowaniu
      mily dla oka
    • kozauwoza Re: Anna German serial 12.05.13, 15:24
      alyeska napisała:

> Ogladacie kobiety? Ja ogladam i wzruszam sie niezmiennie. Jaki piekny krystali
      > czny glos. Co za niezwykla kobieta.

Głos mi sie absolutnie nie podoba, taki płaczliwy strasznie.....natomiast postać bardzo ciekawa i życie trudne miała, wiele przecierpiała. Serial bardzo ciekawie zrobiony chociaz jak dla mnie zbyt idealne to wszystko i ona sama taka nieskazitelna.....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka