Dodaj do ulubionych

Modowo - podpowiedzcie proszę

19.04.13, 21:00
Potrzebuję coś do ubrania na chrzciny mojego dziecka. Chrzciny w czerwcu - ja mam 176 cm i 82 kg więc najpewniej wyląduję w Alpinusie po jakiś gustowny namiocik z tropikiemsad
Sukienka chyba odpada - ewentulanie ciążowa. i tak sobie wymyśliłam, że może uratowałyby nie spodnie i luźna tunika.
Podpowiecie gdzie coś takiego kupić?

www.pudelek.pl/artykul/54403/gardias_ukrywa_brzuszek_foto/

Czarne rurki z wysokim stanem w rozmiarze pewnie 44 i bluzka lejąca się w jakimś jasnym kolorze też ogromna?

Ech... wskakuję na orbitreka ale w miesiąc penwie się nie ogarnę.
z góry dziękuję za pomoc

Obserwuj wątek
    • nangaparbat3 OT 19.04.13, 21:11
      Przepraszam ze nie na temat, ale zafascynowala mnie logika zalinkowanego przez Ciebie tekstu:

Dorota Gardias nie lubi się chwalić swoim ciążowym brzuszkiem. Do rozwiązania pozostały jej jeszcze cztery miesiące, a pogodynka nadal chętnie pojawia się na warszawskich bankietach. Celebrytce TVN nie spieszy się widocznie, by pokazywać publicznie swój brzuszek.
    • m_incubo Re: Modowo - podpowiedzcie proszę 19.04.13, 21:20
      Odradzam rurki.
      • ona-26 Re: Modowo - podpowiedzcie proszę 19.04.13, 21:26
        tak? ech... wydawało mi się że wyszczuplają... a może jakaś podpowiedź co innego? poproszę
        • moofka Re: Modowo - podpowiedzcie proszę 19.04.13, 21:39
          nie boj sie sukienek
          dobierzesz fason, do tego szpilki
          i bedzie kobieco i elegancko

- А еcли я cкaжy кaкyю-нибyдь глyпocть?
          - Скaжи c yверенным лицoм, тoгдa этo нaзывaетcя тoчкa зрения
          • ona-26 Re: Modowo - podpowiedzcie proszę 19.04.13, 21:54
            No boję się, bo jak przymierzyłam niedawno jedną, która na wieszaku wydawała się znośna - wyglądałam jak baleron. Brzuch jak w 6. miesiącusad rozm 42 niby lejąca - na mnie opinająca...
            jak powiedziało moje starsze dziecko ottanio na pytanie czy buty są dobre... " mamusiu buty są dobre tylko moja stopa jest trochę za dużasmile
            • moofka Re: Modowo - podpowiedzcie proszę 20.04.13, 06:29
              ona-26 napisała:

> No boję się, bo jak przymierzyłam niedawno jedną, która na wieszaku wydawała si
              > ę znośna - wyglądałam jak baleron. Brzuch jak w 6. miesiącusad rozm 42 niby leją
              > ca - na mnie opinająca...

to nie bierz lejacej smile
              zaloz modelujaca bielizne - w twoim rozmiarze to duzo znaczy - zeby ksztalt byl ladny
              sukienek jest duzo ladnych na rynku - ale nie lejaca
              a wlasnie dobrze skrojona i wymodelowana
              jak wezmiesz klasyczna posluzy ci dlugo i na rozne okazje

tylko dorota gardias jest dorota gardias, zeby oblednie wygladac w zwyklych czarnych spodniach smile
              poza tym zwroc uwage ze one sa bardzo dopasowane
              spodnie sa jeszcze bardziej bezlitosne dla figury niz dobrze skrojona sukienka

a ze trzeba sie nachodzic - no trzeba
              ja mam bardzo 'latwa' figure
              klasyczna klepszydra w rozmiarze 38/40
              a uwierz, ze ze sklepowych rzeczy tez malo co mi lezy kiedy mi zalezy
              to nie twoja wina
              tylko tych co szyja wink
              ostatecznie pare miesiecy po porodzie masz prawo nie wygladac jak dorota gardias

> jak powiedziało moje starsze dziecko ottanio na pytanie czy buty są dobre... "
              > mamusiu buty są dobre tylko moja stopa jest trochę za dużasmile
          • daisy Re: Modowo - podpowiedzcie proszę 19.04.13, 21:59
            Mufka ma rację, to właśnie sukienka będzie najlepsza - i właśnie żaden obwieszający się i sugerujący bóg wie co namiot, ale taka miękko otulająca figurę, najlepiej z jakimś marszczeniem w okolicach talii. Może coś w tym stylu:
            e.molton.pl/sukienka-p00121.html
            (tylko przykład)
            Od zawsze wiadomo, że tęższe kobiety najkorzystniej wyglądają w sukienkach właśnie.
        • landora Re: Modowo - podpowiedzcie proszę 19.04.13, 22:08
          Do rurek trzeba mieć smukłe, długie nogi, inaczej podkreśla każda fałdkę...
          Poszukaj sukienki w sklepach dla dorosłych, nie w młodzieżowych sieciówkach. Na pewno coś znajdziesz!
    • mayaalex Re: Modowo - podpowiedzcie proszę 19.04.13, 22:42
      Ja tez glosuje na sukienke smile
      Byl niedawno watek o sukience na chrzciny dla mamy ktora tez jeszcze nie doszla do siebie calkiem po porodzie, dziewczyny zalinkowaly tam duzo fajnych sukienek specjalnie dla kobiet z wiekszej rozmiarowki - chyba najfajniejsze ze sklepu Ulla Poppken czy jakos tak. One sie bardzo ladnie ukladaja na kraglosciach. No i zobacz czy majtasy wyszczuplajace by troche nie pomogly?
    • spacey1 Re: Modowo - podpowiedzcie proszę 19.04.13, 22:47
      Jestem niższa, ale proporcje mam zapewne podo bne do Twoich. Polecałabym jednak sukienkę, ale wcale nie lejącą. Ale zacznijmy od bielizny. Ja dziś zainwestowałam w bielizne modelującą (takie cuś od nogawek aż do biustu). Jeszcze nie mierzyłam, ale od koleżanek słyszałam, że to czyni cuda. Taka bielizna sprawia, że pod sukienką figura jest gładka, bez fałd i sukienki ładnie leżą. A wracając do sukienki - właśnie nie lejąca, tylko konkretnie uszyta, koktajlowa kiecka. Nie wiem, jak z talia u ciebie. Ja mam, a bielizna modelująca pewnie i u ciebie ją odkryje. Wtedy sukienka z podkreślona talia, nie namiot. Ostatnio mierzyłam taką, co to miała w okolicy brzucha, ale tak trochę z boku jakieś dziwne drapowania. Myslałam, ze to musi koszmarnie pogrubiać, a okazało sie wręcz przeciwnie. Właśnie doskonale maskowało nadmiary i optycznie wyszczuplało sylwetkę. Materiał nie żaden lejący, ale coś jakby wełenka, mająca swój konkretny kształt i fason.
      Ja latami walczę ze swoją sylwetką, ale nauczyłam się wreszcie jednego: żadnych namiotów, ale w miarę dopasowane stroje i nigdy, przenigdy o rozmiar za duże ani za małe. I jeszcze - jeśli cos wpadnie ci w oko, ale wydaje ci się, ze to nie dla ciebie - przymierz. Dziwne kształty na wieszakach potrafią w magiczny sposób ukladac się na figurze. Właśnie te dziwne kroje często sa tam wymyślone, aby maskowac to i owo. I ostatnia rada - buty. Wysokie, zgrabne, niekoniecznie szpilki, raczej cienki słupek, na platformie. Ok, może nie każdemu te rady przypadną do gustu, ale dla mnie to właśnie ostatnimi czasy ideał spokojnej elegancji dla kobiety odbiegającej nieco od wymiarów Kate Moss.
    • nabakier Re: Modowo - podpowiedzcie proszę 19.04.13, 23:09
      Jeśli spodnie, to lekko rozszerzane nogawki, z lejącego materiału- takie wyszczuplają. Do tego własnie coś takiego (góra), jak ma Gardias, założone na koszulę z wyrazistymi mankietami i kołnierzem (przejmą wzrok). Albo sama koszula, taka bardziej uroczysta, też lekko rozszerzana u dołu. Ale leciutko. Do rozważenia długi wisior, który odciąży brzuch, oddali od niego wzrok.
      Będzie elegancko.
    • sanciasancia Re: Modowo - podpowiedzcie proszę 20.04.13, 01:38
      Obejrzyj sobie ubrania Justyny Ołtarzewskiej, która szyła suknie dla projektu Będę doskonała.
    • virtual_moth Re: Modowo - podpowiedzcie proszę 20.04.13, 02:15
      Czyli rozumiem jestes typ jabłko - dobre nogi, duzy biust i duzy brzuch. Pomysl, ze inni mają gorzej, czyli mają mały biust, dosc szczupły brzuch, ale nogi jak panszczyzniana chłopkatongue_out
      Na chrzest zadne leginsy, tylko sukienka. U Ciebie wystarczy po prostu odcinana pod biustem i zakrywająca ramiona (zwykle pulchne), np cos takiego
      www.swistak.pl/a52937792,NOWA-OFELIA-XXL-46-48-szara-SUKIENKA-TUNIKA-2XL.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka